Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Патриархът почина

Featured Replies

Патриарх Неофит вече не е между живите. Дали е вършел повече добро отколкото зло, няма как да разберем, затова нека приемем, че като цяло е бил добър човек. Невинен до доказване на противното е, както обичат да говорят юристите. Възникват обаче въпроси. Пак ли както предният път ще има национален траур и защо? Докога ще избират пожизнено  патриарха?

• Отговори 94
  • Прегледи 8,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Троловете нагазиха и в религията, мистиката и езотериката...

• Явно външната атака е против патриотизма и всичко българско. А целта вероятно е да се обезвери и разедини народа, за да не оказва съпротива на колонизаторите. Атакуват се традиционните нрави и об

• Няма как  да знаем, и няма как да преценим, защото всяка преценка е субективна, а и не ни влиза в работата  да съдим кой какъв е бил. Има си Бог, който знае и вижда всичко, и само Той има право да съд

• Автор
преди 4 минути, baitexpo написа:

Троловете нагазиха и в религията, мистиката и езотериката... 😅

Тия нямат срама. Дори и тук са нагазили...Ти да не си от тях? 

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Тия нямат срама. Дори и тук са нагазили...Ти да не си от тях? 

преди 37 минути, Мечо Хубавеца написа:

Невинен до доказване на противното е, както обичат да говорят юристите.

• Автор

https://dnes.dir.bg/politika/prezidentat-otlozhi-vrachvaneto-na-mandata-pravitelstvoto-obyavi-dvudneven-traur                                                                                                                                                                                                         Както очаквах обявиха траур.  Аз възразявам, а вие? 

преди 3 минути, nikssi написа:

З

Да почива в мир патриарха.
Аз съм протестант. 

Според мен патриарха трябва да се пенсионира, като навърши определена възраст.

• Автор

Защо ме цитираш?

преди 1 минута, sky1 написа:

Да почива в мир патриарха.
Аз съм протестант. 

Според мен патриарха трябва да се пенсионира, като навърши определена възраст.

Или изкара определен мандат/и. 

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Защо ме цитираш?

Трябваше да питам ли? Малко грозно е да се нищи кой какъв е бил преди да е погребан. Сам си отговори защо те цитирах.

• Автор
преди 1 минута, nikssi написа:

Трябваше да питам ли? Малко грозно е да се нищи кой какъв е бил преди да е погребан. Сам си отговори защо те цитирах.

Дали е грозно е въпрос на лична преценка, а и аз не писах нищо лошо за него. Даже приех, че като цяло е бил добър човек. Колко по-позитивен да бъда?

• Автор

Човека още не е погребан и вече го коментирате какъв е бил ... еми щом казваш,че не е грозно значи аз съм в грешка.

Неправилно е да се забрани да се коментира който и да е, без значение жив или мъртъв. Това е цензура.  Моето мнение, че когато се пишат лоши неща за някого, трябва да има доказателства и да си убеден в това което пишеш, а не да бъдеш голословен. 

Явно външната атака е против патриотизма и всичко българско. А целта вероятно е да се обезвери и разедини народа, за да не оказва съпротива на колонизаторите.

Атакуват се традиционните нрави и обичаи чрез присмех и подигравки. Атакува се и се променя историята. Атакува се традиционната религия.

Продажници винаги е имало, но всичко това ще се стовари в един момент и върху техните глави.

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Дали е вършел повече добро отколкото зло, няма как да разберем,

Няма как  да знаем, и няма как да преценим, защото всяка преценка е субективна, а и не ни влиза в работата  да съдим кой какъв е бил. Има си Бог, който знае и вижда всичко, и само Той има право да съди кой е бил добър и кой не.

Ние само трябва да отдадем почит, ако желаем, на духовно лице, което е било на такъв висок пост в духовната йерархия.

Нека почива в мир и душата му да намери покой в Отвъдния свят!

• Автор
преди 4 минути, baitexpo написа:

Явно външната атака е против патриотизма и всичко българско. А целта вероятно е да се обезвери и разедини народа, за да не оказва съпротива на колонизаторите.

Атакуват се традиционните нрави и обичаи чрез присмех и подигравки. Атакува се и се променя историята. Атакува се традиционната религия.

Продажници винаги е имало, но всичко това ще се стовари в един момент и върху техните глави.

Съгласен съм, макар и да си малко краен, но написаното от теб какво общо има с темата? 

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Патриарх Неофит вече не е между живите. Дали е вършел повече добро отколкото зло, няма как да разберем, затова нека приемем, че като цяло е бил добър човек. Невинен до доказване на противното е, както обичат да говорят юристите. Възникват обаче въпроси. Пак ли както предният път ще има национален траур и защо? Докога ще избират пожизнено  патриарха?

Ще сложат нов и готово. Все тая! :)

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Ще сложат нов и готово. Все тая! :)

Все тая ли? Заради траура се отлага връчването на мандата за ново правителството, а уж сме светска държава. Предният път пък се отложи подписване на договор за Южен поток. Тия патриарси защо да са по-равни от другите? 

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Все тая ли? Заради траура се отлага връчването на мандата за ново правителството, а уж сме светска държава. Предният път пък се отложи подписване на договор за Южен поток. Тия патриарси защо да са по-равни от другите? 

Защото са за разстрел. Църквата като институция е прогнила отдавна. Трябва да се забрани със закон! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

току-що, bioid написа:

И какво като се отлага? Дали ще е в петък или в понеделник няма значение. Но е редно да има и ден на траур.

И що да има ден на траур?! Че някакъв е починал ли!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, bioid написа:

И какво като се отлага? Дали ще е в петък или в понеделник няма значение. Но е редно да има и ден на траур.

Не можеш ли да предположиш, че има хора, които искат колкото се може по-скоро да се омитат тия. Не че има голяма надежда да се махнат, но така им се дава повече време да се разберат.   Твоят дядо като умря, имаше ли ден на траур? Той по-лош ли беше от Неофит? 

преди 3 минути, Емил Костов написа:

И що да има ден на траур?!

През 2012 г. като умря Максим пак имаше. А оня беше 96 годишен. 

преди 1 минута, bioid написа:

Вземете се ограмотете малко, за да не се излагате като кифладжии...

Ти млъкни г-н света инквизиция и си трай. Когато църквата стане църква и работещите в нея започнат да работят за вярата, а не е като сега МОЛ, тогава ще ми говориш, че ти.... та. Аман от простотия. Гледай си там вярванията и не ме ядосвай! 10 деца умряха този месец бре. Боли ма трибуквения за тоя патриарх! 

Ем, кот - такова! Не ми е жал за него грам - нагушил се е преживе на макс. Ще изберат друг (за съжаление; по-добре ще е да я закрият църквата).

преди 11 минути, bioid написа:

Това няма значение. Нищо не зависи от вас.

Точно от нас зависи, да се измете тази измет! Майка ми се бори 15 години да оправят църквата на село, защото се руши. Съсипаха се ценни икони, със собствени средства закрепиха камбаната да не падне и да могат да я бият, като някой почине ( защото за празник няма кой) и на никой не му дреме. Мълчи  с тия църкви и вери че ти изтръгвам ръцете. Когато ти дойде пиян поп да опее умряло 20 годишно момиче тогава ще те питам дали ще ми пееш тая песен. Спорете си там за стар нов завет и къв е Христос, но не започвай с глупостите си! 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.