Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За секса преди брака и абортите

Featured Replies

Какво казват по тези въпроси религиите и здравият разум? Няма нищо по нормално от това да има секс преди брака, това е вън от всякакво съмнение. Абортите също са право на жените, това пък знае всяко хлапе. Възникват обаче уточняващи въпроси. Ако жената е забременяла от непланувано зачеване, от кого трябва да се вземе решението за аборт. Мъжът по принцип не може да я принуди нито да го направи, нито да остави детето. Може само да се опита да повлияе на решението. Това могат да направят и родителите на (не)девойката. В единият случай е ясно, жената решава да направи аборт, прави го, мъжът може да се цупи известно време и толкоз... Във вторият случай обаче когато мъжът иска аборт, а жената не, тогава? Ще, не ще, ще плаща издръжка или ще заживее с жената и ще гледат заедно детето. Да е внимавал...Само че морално ли е? Жената иска да го роди, въпреки че това не е планувано. Разбирам я. Не разбирам обаче защо трябва да иска принудително нещо от любимия си. Ако иска да признва детето, ако не иска не. Ако иска да плаща, ако не иска не. Той да си реши. П.П. Ако бремеността беше планувана, тогава щеше да е друго. Нормално е да поеме отговорност. 

преди 41 минути, Мечо Хубавеца написа:

Няма нищо по нормално от това да има секс преди брака, това е вън от всякакво съмнение.

Защо? Кое му е нормалното? Ако става дума за животните, те нямат брак.

Бракът е човешка категория и узаконява някакво състояние.

До колкото зная, при индийците има няколко категории брак, а едната е осъществяване секс. Значи, щом осъществиш съвокупление, си в брак. Заради това, не съм много съгласен, че сексът преди брака е нормално нещо.

преди 48 минути, Мечо Хубавеца написа:

Какво казват по тези въпроси религиите и здравият разум? Няма нищо по нормално от това да има секс преди брака, това е вън от всякакво съмнение. Абортите също са право на жените, това пък знае всяко хлапе. Възникват обаче уточняващи въпроси. Ако жената е забременяла от непланувано зачеване, от кого трябва да се вземе решението за аборт. Мъжът по принцип не може да я принуди нито да го направи, нито да остави детето. Може само да се опита да повлияе на решението. Това могат да направят и родителите на (не)девойката. В единият случай е ясно, жената решава да направи аборт, прави го, мъжът може да се цупи известно време и толкоз... Във вторият случай обаче когато мъжът иска аборт, а жената не, тогава? Ще, не ще, ще плаща издръжка или ще заживее с жената и ще гледат заедно детето. Да е внимавал...Само че морално ли е? Жената иска да го роди, въпреки че това не е планувано. Разбирам я. Не разбирам обаче защо трябва да иска принудително нещо от любимия си. Ако иска да признва детето, ако не иска не. Ако иска да плаща, ако не иска не. Той да си реши. П.П. Ако бремеността беше планувана, тогава щеше да е друго. Нормално е да поеме отговорност. 

Не знам само що си слагаш таралеж в гащите и набъркваш ненормалниците от религията. Оставяш всеки да решава за себе си и толкоз. Винаги има и ще има подобни казуси! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, Търсещ истини написа:

Защо? Кое му е нормалното? Ако става дума за животните, те нямат брак.

Бракът е човешка категория и узаконява някакво състояние.

До колкото зная, при индийците има няколко категории брак, а едната е осъществяване секс. Значи, щом осъществиш съвокупление, си в брак. Заради това, не съм много съгласен, че сексът преди брака е нормално нещо.

В Индия не зная как е, може да е всякак, но в България сексът преди брака е нещо нормално и даже препоръчително. Ти преди да си купиш някаква дреха, не я ли пробваш? Като започнеш работа нямаше ли изпитателен срок? Като си купиш нещо, нямаш ли право да го върнеш? 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не знам само що си слагаш таралеж в гащите и набъркваш ненормалниците от религията. Оставяш всеки да решава за себе си и толкоз. Винаги има и ще има подобни казуси! 

Прав си. Когато фактите говорят, дори и аз мълча....ама все пак започнал съм я, а като почна нещо, го довършвам. Да ни анатемосат щом искат....само че преди това да напишат аргументи. 

преди 9 минути, Мечо Хубавеца написа:

В Индия не зная как е, може да е всякак, но в България сексът преди брака е нещо нормално и даже препоръчително. Ти преди да си купиш някаква дреха, не я ли пробваш? Като започнеш работа нямаше ли изпитателен срок? Като си купиш нещо, нямаш ли право да го върнеш? 

Прав си. Когато фактите говорят, дори и аз мълча....ама все пак започнал съм я, а като почна нещо, го довършвам. Да ни анатемосат щом искат....само че преди това да напишат аргументи. 

Няма какво да ме анатемосват. Щом са горили на клада млади и красиви момичета( обявявали са ги за вещици или че в тях се е вселил дяволът), защото не са им обръщали внимание или са били знахарки ( а това църквата е преследвала), даже трябва да ги е срам да си отварят устите.

преди 15 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ти преди да си купиш някаква дреха, не я ли пробваш? Като започнеш работа нямаше ли изпитателен срок? Като си купиш нещо, нямаш ли право да го върнеш? 

Възможно е да върнеш дреха, но не и да я разпориш непоправимо и върнеш. :) . Добре, че има едни, като глобус- да се учи човек на тях. Ама това не е секс преди брака.

• Автор
преди 12 минути, Емил Костов написа:

Няма какво да ме анатемосват. Щом са горили на клада млади и красиви момичета( обявявали са ги за вещици или че в тях се е вселил дяволът), защото не са им обръщали внимание или са били знахарки ( а това църквата е преследвала), даже трябва да ги е срам да си отварят устите.

Шегаджия си. :)  Да ги е срам....сега ще те налазят, ще напишат, че не са католици, а и да са, папата преди 15 г. се извини заради Светата инквизиция, значи всичко е наред...ама и да не е, кво от туй. :) 

Ами кръстоносните походи? Тях защо ги пропускаш? Ама те били в разрез с християнството очаквам да напишат...ами така е, но са били факт. 

преди 11 минути, Търсещ истини написа:

Възможно е да върнеш дреха, но не и да я разпориш непоправимо и върнеш. :) . Добре, че има едни, като глобус- да се учи човек на тях. Ама това не е секс преди брака.

Не е вярно, че е непоправимо. От много време девствеността може да се възстанови.... Даже трябва да черпи, щото не знам дали знаеш, туй не винаги е лесна работа. :)   Представи си, че си една млада девойка. Не е ли нормално да похойкаш преди да се омъжиш? Щото иначе след брака не е много редно. 

преди 34 минути, Мечо Хубавеца написа:

Шегаджия си. :)  Да ги е срам....сега ще те налазят, ще напишат, че не са католици, а и да са, папата преди 15 г. се извини заради Светата инквизиция, значи всичко е наред...ама и да не е, кво от туй. :) 

Ами кръстоносните походи? Тях защо ги пропускаш? Ама те били в разрез с християнството очаквам да напишат...ами така е, но са били факт. 

Не е вярно, че е непоправимо. От много време девствеността може да се възстанови.... Даже трябва да черпи, щото не знам дали знаеш, туй не винаги е лесна работа. :)   Представи си, че си една млада девойка. Не е ли нормално да похойкаш преди да се омъжиш? Щото иначе след брака не е много редно. 

Няма значение дали са католици или не. Важното е, че християнстовото е налагано насила, в името на христос е имало войни и са избивани хора умишлено и в неговото име се са извършвали зверства. Колкото до православната ни църква, тя е такава кочина че в момента има над 17 църковни течения, в църквата е тотален погром и разкол и има поне 5 чужди секти тук . Няма да коментирам за ...еването в Троянския манастир и прочие. И ако някой иска да ми каже че бог е истината пътят и животът е меко казано за лудницата.

преди 49 минути, Мечо Хубавеца написа:

...

Не е вярно, че е непоправимо. От много време девствеността може да се възстанови.... ...

Дрънкаш колкото да не зАспиш !!! Баси !!!

• Автор
преди 9 минути, Т.Христов написа:

Дрънкаш колкото да не зАспиш !!! Баси !!!

Хименопластика представлява хирургическа процедура, целяща възстановяването или реконструкцията на пръстеновидната кожна мембрана, която частично покрива отвора на влагалището (т.нар. “химен”). При разкъсването на химена се наблюдава кървене, което в повечето случаи е в резултат от първия полов контакт на жената. По време на хименопластиката бива съшита тъканта и по този начин се “възстановява девствеността”.

В повечето случаи хименопластиката включва съшиването на разкъсаните ръбове на химена. Използват се резорбируеми хирургически конци. Процедурата често се използва от някои жени в опит да си възвърнат девствеността. Въпреки че операцията няма да направи жената отново девствена, при разкъсването на съшития химен ще се наблюдава кървене и ще е налице известна болка. Освен това, тъй като в хода на процедурата стените на влагалището се прибират, при някои жени операцията може да има като резултат завишено сексуално удоволствие.

В зависимост от пациента и вида процедура, възстановяването може да трае от няколко дни до шест седмици. След възстановяването, хименът ще е в същото състояние, в каквото е бил и преди разкъсването му, но е възможно жената да установи, че влагалището е по-тясно от преди. При осъществяване на първи полов контакт след периода на възстановяване, хименът ще се разкъса и може да се очаква известно кървене. След операцията не остават видими белези.

Операцията е показана при:

• Раждали жени, които искат да изненадат партньорите си
  • Жертви на сексуално насилие
  • Жени с културен или етнически произход, където непокътнатият химен  се възприема като доказателство за девственост
  • Жени, на които предстои брак
  • Жени, които искат да се почувстват подмладени

Възможно е целостта на химена да се наруши или същият да се разкъса и по причини различни от полов акт, като например интензивни физически упражнения или употреба на тампон. При такива обстоятелства, много жени предпочитат хименът им да бъде реконструиран, което се постига именно чрез хименопластика.

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Представи си, че си една млада девойка. Не е ли нормално да похойкаш преди да се омъжиш? Щото иначе след брака не е много редно. 

Да знаеш, че не съм съгласен, но няма да се надприказвам. Само за статистиката- минус.

:) 

• Автор
преди 1 час, Търсещ истини написа:

Да знаеш, че не съм съгласен, но няма да се надприказвам. Само за статистиката- минус.

:) 

Разбрах...а съгласен ли си със закон да бъде прието разрешаването на слагане на девстен пояс на девойките, докато се омъжат? Така ще се направи опит да се възпре разврата, не мислиш ли? Ще дадеш ли един плюс сега? :) 

преди 11 часа, Мечо Хубавеца написа:

Разбрах...а съгласен ли си със закон да бъде прието разрешаването на слагане на девстен пояс на девойките, докато се омъжат? Така ще се направи опит да се възпре разврата, не мислиш ли? Ще дадеш ли един плюс сега? :) 

Понеже темата е за религията, ще споделя две неща

Атеист съм, но не съм съгласен да има закон, забраняващ религията. Съобрази какво мисля по въпроса ти.

Ап. Павел се изказва, че най- добре момите да останат девствени, но и това да се омъжат, също е добре

Цитат

25. За девствениците нямам заповед от Господа, но ви давам съвет, като
помилуван от Господа да Му бъда верен.
26. Поради настоящата нужда за добро намирам това: добре е за човека да
си бъде тъй.
27. Свързан ли си с жена, не търси развод; развързан ли си от жена, не
търси жена.
28. Па, ако се и ожениш, няма да съгрешиш; и девица, ако се омъжи, няма
да съгреши. Но такива ще имат грижи за плътта, а пък аз ви щадя.
29. Това ви казвам, братя, защото времето нататък е късо, та ония, които
имат жени, да бъдат като че нямат;
30. и които плачат - като че не плачат; и които се радват - като че се не
радват; и които купуват - като че не притежават;
31. и които се ползуват от тоя свят - като да се не ползуват; защото е
преходен образът на тоя свят.
32. Пък аз искам вие да бъдете без грижи. Нежененият се грижи за Господни
работи - как да угоди Господу;
33. а жененият се грижи за световни работи - как да угоди на жената.
34. Има разлика между жена и девица; неомъжената се грижи за Господни
работи - как да угоди Господу, за да стане света телом и духом. А
омъжената се грижи за световни работи - как да угоди на мъжа си.
35. Говоря ви това за ваша полза; не за да ви метна примка, а за
благоприлично и постоянно служене Господу безпрепятствено.
36. Ако някой мисли, че е неприлично девицата му да остане тъй в
напреднала възраст, той нека прави каквото иска: няма да сгреши; нека
такива се омъжват.
37. Но който е непреклонно твърд в сърцето си, без да е в нужда и е
властен над волята си, па реши в сърцето си да пази своята девица, той
добре прави.
38. Така щото и оня, който омъжва девицата си, добре прави, но оня, който
я не омъжва, по-добре прави.
39. Жената е свързана чрез закона, докле е жив мъж й; ако пък умре мъж й,
тя е свободна да се омъжи за когото иска, но само в име Господне.
40. Но тя е по-блажена, ако си остане тъй, според моето мнение; а мисля,
че и аз имам Дух Божий.

• Автор
преди 9 минути, Търсещ истини написа:

Понеже темата е за религията, ще споделя две неща

Атеист съм, но не съм съгласен да има закон, забраняващ религията. Съобрази какво мисля по въпроса ти.

Ап. Павел се изказва, че най- добре момите да останат девствени, но и това да се омъжат, също е добре

И аз не съм съгласен да бъдат забранявани религиите.                          Според теб апостол Павел има повече знание от хората, които живеем в 21 век? Така ли да те разбирам? И да не забравяме, че изказването му се отнася за онази отминала епоха преди 2000 години....

• Автор
преди 8 минути, Т.Христов написа:

Дивотии на търкалета !

Смени хапчетата.

Малко ще се отклоня от темата, ти като смени хапчетата, това помогна ли ти, че като гледам май резултат няма...Нищо, продължавай, ефектът може би ще се прояви по-късно....Докторите си знаят работата.         Ако имаш да напишеш нещо по темата, пиши.

преди 3 часа, Мечо Хубавеца написа:

Според теб апостол Павел има повече знание от хората, които живеем в 21 век?

Май не можеш да четеш...
Поне това ще разбереш
"На горската полянка, 
Мечо и Мецанка
Мила, имаш ли си ципа?
Ръгай Мечо, без да питаш."

• Автор
преди 7 минути, Търсещ истини написа:

Май не можеш да четеш...
Поне това ще разбереш
"На горската полянка, 
Мечо и Мецанка
Мила, имаш ли си ципа?
Ръгай Мечо, без да питаш."

Аз апостол Павел не го чета. Не виждам смисъл...    Туй обаче дето си го пратил има. :)

• 8 месеца по-късно...

Абортите спрямо Бога са много сложна материя . Самото планиране на дете/деца трябва да се прави с разум , защото като се направи дете - това е поемане на голяма отговорност и себеотдаване , на които ако някой не е готов по - добре да не раждат деца . Но абортите спрямо Бога не са грях , защото така или иначе всички деца ще отидат в рая . И абортите са за предпочитане пред нещастни деца и проблеми , особено ако бъдещите родители не могат да подсигурят нормални условия за живот ....

За секса преди брака ще кажа ,че това е съвсем нормално особено когато е включена чиста взаимна любов и желание от двете страни .

• Автор
преди 5 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Абортите спрямо Бога са много сложна материя . Самото планиране на дете/деца трябва да се прави с разум , защото като се направи дете - това е поемане на голяма отговорност и себеотдаване , на които ако някой не е готов по - добре да не раждат деца . Но абортите спрямо Бога не са грях , защото така или иначе всички деца ще отидат в рая . И абортите са за предпочитане пред нещастни деца и проблеми , особено ако бъдещите родители не могат да подсигурят нормални условия за живот ....

За секса преди брака ще кажа ,че това е съвсем нормално особено когато е включена чиста взаимна любов и желание от двете страни .

Абортите в повечето случаи се правят при нежелана бременост. Има страни в които това е забранено Полша, Малта, Ирландия, някои щати, а уж там се спазват човешките права. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.