Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новите деца, децата на новото хилядолетие

Featured Replies

А за  " децата от новото хилядолетие " с таблет или телефон в ръка никой нищо не каза  :D 

• Отговори 75
  • Прегледи 32,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

А за  " децата от новото хилядолетие " с таблет или телефон в ръка никой нищо не каза  :D 

ти какви искаш да са

с калеми и папируси ли

ти какви искаш да са

с калеми и папируси ли

Когато ги видиш на площадката пред блока, седнали с таблетите, облъчени, ТИ ми кажи какви искаш да са :) Също, когато попаднеш на неприлична снимка на 12 годишно момиче в социалните мрежи  :(

Когато ги видиш на площадката пред блока, седнали с таблетите, облъчени, ТИ ми кажи какви искаш да са :) Също, когато попаднеш на неприлична снимка на 12 годишно момиче в социалните мрежи  :(

ами такива са да, те си имат своя свят така, както ние си имаме нашия

нещо, което за тях е напълно естествено и нормално, ние не го приемаме и изпадаме в див ужас

питах племенника ми какво да му купя за 10-тото ЧРД каза компютърна игра

....

Малко ме натъжава това. Просто имам чувството, че много бързат да пораснат и не изживяват детството си пълноценно, а това са едни от най-хубавите моменти на човек  :(  :(

Малко ме натъжава това. Просто имам чувството, че много бързат да пораснат и не изживяват детството си пълноценно, а това са едни от най-хубавите моменти на човек  :(  :(

и на мен ми е тъжно, но не можем да спрем времето

нито да ги върнем в нашето щастливо детство с игрите навън, с книжките, които си разменяхме да четем...и с всичко

те трябва да са победители и туй то

племенника ми играе Черен Петър до момента, в който не се случи в него -

казва не ща повече

:P

и на мен ми е тъжно, но не можем да спрем времето

нито да ги върнем в нашето щастливо детство с игрите навън, с книжките, които си разменяхме да четем...и с всичко

те трябва да са победители и туй то

племенника ми играе Черен Петър до момента, в който не се случи в него -

казва не ща повече

:P

За жалост наистина не можем да спрем времето :( Децата вече се отглеждат сами- пред компютъра.

Модерни времена, но представяш ли си, като станат възрастни баби или дядовци?   :D  :D

Редактирано от zaichebaiche (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

5 признака, че вашето дете може би е “стара душа”

cute-lovely-little-baby-girl-wallpaper-1

Много родители тези дни отглеждат деца със “стари души” и дори не го осъзнават. Ето 5 признака, че вашето дете е може би e такова.

1) Детето ви е по-зряло за годините си
Виждате го с “просто” око. Знае как са нещата и не настоява да постигне своето на всяка цена. Ако детето ви е състрадателно, търпеливо и лесно прощава, можете да бъдете сигурни, че то е стара душа.
2) Задава дълбоки, любознателни въпроси
Изненадвате се на въпросите, които задава. “От къде идват мислите?” или “Къде отиват хората, когато умрат?”. Детето ви иска да дискутира по въпросите на живота, интересно му е всичко и намира смисъл във всеки един детайл. Бъдете подготвени да задоволите любопитството им.
3) Детето ви е надарено по някакъв начин
Дали е социална, вербална, музикална или артистична дарба, тя надхвърля това, което трябва да се очаква за едно дете на тази възраст. Старите души имат спомени и умения от минали животи и тези спомени са оставили отпечатък върху душата в новия живот. Добър пример за това е дете, което свири на пиано, без да е вземало уроци или пък получава шестици с минимални усилия. Някои деца развиват таланти с много упорита работа, докато други от тях имат специални умения с минимални усилия.
4) Вашето дете помни предишни животи или има опитности, за които няма обяснение
Ако не ги слагаме в графата, че всичко това се дължи на въображението им, може би ще разберем по-добре истината за тях и тяхната душа.
5) Детето ви просто не се “вписва” в общата картина
Вашето дете не иска да гледа по цял ден телевизия, като останалите деца. Би предпочело ден сред природата, изпълнен с много приключения. Лесно се разсейват в училище, защото там им се потиска въображението. Тъй като те отказват да играят социални роли и да отговарят на нормалното обществено поведение, те нямат и много приятели в сравнение с другите деца.

Най-доброто нещо, което можете да направите за една стара душа е да им дадете пространство и да им позволите да се учат и открият сами. Оставете ги да открият своята индивидуалност и ги насърчавайте да следват своите страсти и желания в живота. Бъдете горди, че те са уникални и ще станат щастливи и свободни хора.

bg.checkonline4you.com

Технологията те първа ще ни промива съзнанията, единението на съзнанието със силиция т.е. компютърното съзнание е точно сега и ще стигне доста далеч. Чипа който ще лекува всички болести от рак до най-новата пътпадъча кашлица, естествено ще има само тази единствената функция. Съвсем скоро ще се ъпгрейдваме като уиндоус 10 с безплатна антивирусна, а за хардуера ще се грижи, вече има 3D принтери работещи с био материя.

Технологията те първа ще ни промива съзнанията, единението на съзнанието със силиция т.е. компютърното съзнание е точно сега и ще стигне доста далеч. Чипа който ще лекува всички болести от рак до най-новата пътпадъча кашлица, естествено ще има само тази единствената функция. Съвсем скоро ще се ъпгрейдваме като уиндоус 10 с безплатна антивирусна, а за хардуера ще се грижи, вече има 3D принтери работещи с био материя.

Нищо не разбрах, сигурно защото не тепърва, а вече се е случило каквото се е случило.

Не съм в час с технологиите, пък и с медицината - тази съвсем нова пътпадъча кашлица дано не ме хваща.

И какво, викаш, от хардуера ни ще печатат на тези 3D принтери?

Наскоро се чудех... дали в отвъдното вече е пълно с пристрастени към интернет. Което би трябвало да означава, че си имат и мрежа, и принтери, и си печатат каквото им трябва в изобилие даже от био материя - ма всичко, всичко.

Наскоро се чудех... дали в отвъдното вече е пълно с пристрастени към интернет. Което би трябвало да означава, че си имат и мрежа, и принтери, и си печатат каквото им трябва в изобилие даже от био материя - ма всичко, всичко.

за какво им е интернет там когато си имат Акашовите записи

:)

за какво им е интернет там когато си имат Акашовите записи

:)

Който с каквото си е свикнал, акаша на всичко дава "място". Пък и дали е "там" или "тук", за акаша няма значение. Така че може същия въпрос да си го зададем всички. Само че какво знаем ние за акаша? Или - за анима мунди, или за алаявиджняна и други такива философски красти.

"Акашовите записи" са теософски мит, нещо като още един начин да ни бъде представено нещо непредставимо.

"Акашовите записи" са теософски мит, нещо като още един начин да ни бъде представено нещо непредставимо.

мит ли

ти тая Вселена от къде мислиш се управлява а

Обикновено наричаме мит нещо несъществуващо, оттам клишето „мит или реалност” – само че митът е нещо по средата, освен басня и фантастична приказка означава и „указание, съвет, напътствие”. Понеже истината не може да бъде изразена с думи или нарисувана, се борави с отражение, образ. Както твоята снимка или портрет не са ти самата, или пък картата не е местността, но ни дават някаква приблизителна, прокарана през сетивата, представа.

Та, индиговите деца също са някакъв мит не съвсем напълно, може би, лишен от основание и даже знам откъде е тръгнал – пак от теософията с нейните предстоящи „въплъщения на души от по-висши сфери”, бъдещите раси и т.н. Питах се обаче откъде още преди тях, дали митът (като изключим индиговите, кристални и извънземни фантастични подробности) пък не се корени в древния мит за (последователна циклична смяна ?) четирите поколения: златно, сребърно, медно и желязно, описани в античната литература от Хезиод и Овидий по-късно, митът е използван по особен начин и от Платон. Хезиод вмъква между медното и желязното едно поколение на герои… както и да е, има при него една подробност, в „Дела и дни”, за последното желязно поколение – че Зевс ще го погуби, когато хората започнат да се раждат с посребрена коса на слепоочията. Същата подробност присъства и при Платон в „Държавникът” –

„Защото след повторното обръщане на космоса, което довело до сегашното сътворение, възрастовите изменения отново спрели и се заредили в необичайна, обратната на сегашната последователност. Съществата, които поради дребния си размер малко оставало да изчезнат, започвали да нарастват, а току-що родените от земята тела ставали беловласи, отново умирали и се връщали в земята.”

И при Хезиод:

Ах, да не бях се родил във това поколение пето,

вече да бях аз умрял или пък нероден да съм още —

та нали точно сега е железният век и избава

няма ни денем от мъки и скърби, ни нощем от гибел.

Тежки беди боговете на смъртните хора ще пратят;

въпреки всичко за тях и добро покрай злото ще има.

Зевс ще погуби и тук поколение хора, когато

те да се раждат започнат със сиви коси на челата.

Какво ли са ни посъветвали с техните беловласи новородени, иди ги разбери. Май няма да имаме време да разберем, пък и май не се предвижда да разберем.

Редактирано от witness (преглед на промените)

със сиви коси демек мъдри ще се раждат

:D

Може би, и аз затова си помислих, но не е ясно. После, при Платон е доста по-сложен мита. Има едно поколение родени от земята, които са под управлението на Кронос, а следващите са под управлението вече на Зевс.

Може би, и аз затова си помислих, но не е ясно. После, при Платон е доста по-сложен мита. Има едно поколение родени от земята, които са под управлението на Кронос, а следващите са под управлението вече на Зевс.

аха

тия да ги разбираме като духовни водачи ?

Митовете все пак са приказки, не трябва да ги приемаме буквално. Може сивите коси да означават и че живеят много кратко, това има аналог в митове от други части на света и други религии.

Обаче ако разглеждаме само трактовката на Платон, а то не е лесна работа ), вероятно да. Защото става въпрос за златното поколение, хора, в чиято природа е преобладава този метал; а тай ги посочва като най-годни за управляване на другите. Споменава също (в "Държавата" този път), че поколенията са смесени и от златно може да се роди сребърно, или от медно и желязно - сребърно или златно, и че за управниците не трябва да има по-голяма грижа от това да внимават всеки да се занимава с подходящата за него дейност. Тоест, ако царят има наследник от медно и желязно естество, да не му е жал и да го праща на полето или да учи занаят... И че е предсказано, че държавата ще загине тогава, когато я охраняват мед и желязо.

От което личи, че Платон изобщо не е привърженик на наследственото право в управлението, при жреците и т.н. От значение са само качествата, които на всичко отгоре трябва да се култивират грижливо, за да не остане стражът (в случая, ако е страж) "недовършен като линия". Пак геометрия... :) Ех тоя Платон, дай ми да си дрънкам тука за него.

Редактирано от witness (преглед на промените)

witness не си "дрънкай",а се замисли какво говориш!

Виж първа и втора част на "Пътешествие в свръхестественото с Роджър Морно" и ще понаучиш някои неща! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=WKDgrcWusrs

https://www.youtube.com/watch?v=vbfiXbtcKLM

--------------------------------------------------------------------------------

А,сега по темата :

https://www.youtube.com/watch?v=NfGhLf4W35k

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

witness не си "дрънкай",а се замисли какво говориш!

Виж първа и втора част на "Пътешествие в свръхестественото с Роджър Морно" и ще понаучиш някои неща! ;)

--------------------------------------------------------------------------------

А,сега по темата :

https://www.youtube.com/watch?v=NfGhLf4W35k

Ще ги прегледам, но за филмчето "по темата".

https://youtu.be/NfGhLf4W35k?t=602

Какво да им обсъждаме на хомосексуалните лобита в Европа и Норвегия? Не са ми интересни. Обаче този Левашов, лека му пръст, бил голям образ. Екстрасенс, расист, шовинист и въобще пълна програма от безумия и мошеничества. Мзия, втората му жена от трите общо, се обявила за въплъщение на Исус Христос и след развода се представяла вече с новото име Андромеда Мзия Соломония от Тънките светове :D Явно съжителството с Николай Викторович ѝ се е отразило много добре. А той, естествено, бил призван да поправя света и епохите.

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%BE%D0%B2,_%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9_%D0%92%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

Ще ги прегледам, но за филмчето "по темата".

https://youtu.be/NfGhLf4W35k?t=602

Какво да им обсъждаме на хомосексуалните лобита в Европа и Норвегия? Не са ми интересни.

Как,какво?! Не виждаш ли какво правят с децата,как ги възпитават?! Какви ще станат "Новите деца, децата на новото хилядолетие",след като пораснат?!

----------------------------------------------------------------------------------

Колкото до Н. Левашов,целта ми ни най - малко беше да му правя реклами,нито да насочвам вниманието ти към него!

Не съм се интересувал какъв човек е,но ако той е такъв,какъвто спомена,то такива хора са омразни в очите на Бога!

Левит 20:27

Също мъж или жена, която запитва зли духове, или е врач, непременно да се умъртви; с камъни да ги убият; кръвта им да бъде върху тях.

Второзаконие 18:9-11

Когато влезеш в земята,която Господ твоят Бог ти дава, недей се учи да правиш според мерзостите на тамошните народи. 

Да не се намира между тебе някой,който да прекара сина си или дъщеря си през огън,никой чародей,астролог,гадател,или омаятел, 

никой баяч,запитвач на зли духове,врач,или запитвач на мъртвите;

Как,какво?! Не виждаш ли какво правят с децата,как ги възпитават?! Какви ще станат "Новите деца, децата на новото хилядолетие",след като пораснат?!

----------------------------------------------------------------------------------

Виждам и също намирам възпитателите с възпитанието им за сбъркани, но какво да направим? За да не оправдаваме отношението на левашовци, трябва да правим разлика между човека и греха в него. Каквото трябва да е християнското отношение към проблема. Само че и християните изпадат в две крайности - едните от криворазбрано милосърдие оправдават греха (както косвено се опитва римският папа), другите от религиозна ревност с удоволствие бленуват изтреблението на увредените от греха божии творения.

Моето лично мнение за еднополовите бракове и конкретно за осиновяването на деца от хомосексуални двойки е, че е нещо напълно противоестествено, а значи и противно на божията воля. Дори в античността не са стигали до извращението да искат да узаконяват хомосексуална връзка.

Когато природата ги направи способни да създадат потомство, мъж от мъж и жена от жена, тогава да им позволят да осиновяват деца.

...

"Природата" едва ли би направила нещо от само себе си! Но ако беше нужно Господ,дали не можеше да създаде,или само мъже,или само жени,които да могат да създадат потомство?! ;)

В Библията ясно се казва :

Битие 1:27,28

И Бог създаде човека по Своя образ;по Божия образ го създаде;мъж и жена ги създаде.

И Бог ги благослови.И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте,напълнете земята и обладайте я...

А,колкото до възпитанието на децата,Библията казва следното :

Притчи 22:6

Възпитавай детето отрано в подходящия за него път,И не ще се отклони от него,дори когато остарее.

• 3 години по-късно...

• 10 месеца по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.