Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подходящ windows за по-слаб лаптоп

Featured Replies

преди 5 часа, nujnika написа:

Казах параметрите, казах и марката, ама ти си злобен и не си обърнал внимание.

Не съм злобен, просто имам пабота и не мога да вися цял ден на телефона - са гледам каквэ пишеш 

А до лосле - на компа ще прочета а другото.

Сгой тук и не мърдай.

• Отговори 99
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Добре де, защо го правиш това? Имал проблем с Линукс човека и пита за Windows ? Какво неясно има? Подразни ли се? Стига с тия нерви бре хора! Ще се влиза в безкрайни спорове Windows vs Linux ли? 

• ... толкова коментари а автора си мълчи .Към него: Изтеглете Speccy  и го запазете на работния плот.  Щракнете с десния бутон върху .zip файла и изберете Extract All.  Извлечете фа

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Борбата е да задържат 2-та процента. https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/1bu287z/linux_share_on_steam_bounces_back_to_nearly_2_for/ Съжалявам ама и аз не се сдържах.  

Публикувани изображения

Разбра се на лаптопа и няма нищо да правя:)

И за да не отварям нова тема да попитам за един мой мини pc, който е доста бавен.
Дали ще може win7 или олекотена win10 да се сложат.
И друго си мисля, че няма да има драйвъри

Ето зверчето

https://www.geekbuying.com/item/Beelink-BT3-PRO-II-Intel-Atom-X5-Z8350-4GB-64GB-Mini-PC-412467.html?_gl=1*puzhb8*_up*MQ..*_ga*MjA1ODc5NDk4Ni4xNzEyMTYxODQ1*_ga_60Q307LQ9D*MTcxMjE2MTg0NC4xLjAuMTcxMjE2MTg0NC4wLjAuMA..

преди 18 часа, rumvel написа:

Дали може да се инсталира нещо читаво на целерон с 2гб :).
Линукс може ли да се инсталира? Драйвери и програми има ли?

Може, що да не може. Но зависи какво искаш да правиш.

преди 32 минути, rumvel написа:

Разбра се на лаптопа и няма нищо да правя:)

По-скоро - ти няма да правиш!

преди 32 минути, rumvel написа:

Ето зверчето

https://www.geekbuying.com/item/Beelink-BT3-PRO-II-Intel-Atom-X5-Z8350-4GB-64GB-Mini-PC-412467.html?_gl=1*puzhb8*_up*MQ..*_ga*MjA1ODc5NDk4Ni4xNzEyMTYxODQ1*_ga_60Q307LQ9D*MTcxMjE2MTg0NC4xLjAuMTcxMjE2MTg0NC4wLjAuMA..

За това - гледам, че пише 

Цитат

Beelink BT3 PRO MINI PC is pre-installed with licensed Windows 10 home, so that our users are able to enjoy the advanced functions of Windows OS directly.

Изчезнал ли е?

преди 9 часа, plamen_petrov_80 написа:

За слушаш радио, да гледаш някакво видео (от локален ресурс), да бъде някакъв хост, принт сървър, рутер, AP ... NAS ... може да се измисли, но да ти бъде основна система тип искам да правя всичко, бързо и да лети - не мисля, че има такава OS, а и интернет стана доста "тежък".

Защо само от локален - в момента съм пуснал стрийминг на много „по-умряла“ щайга.
ThinkPad R60 - Intel Core Duo T2300 1.66 GHz, 1 GB RAM ...

преди 7 часа, nujnika написа:

Бастун, имам флашка с линукс ...

И внимавай с езика, щото ако беше при мен - щях да ти обясня, къде ти е USB порта!
Твоя личен.

преди 10 минути, jhoro написа:

Може, що да не може. Но зависи какво искаш да правиш.

По-скоро - ти няма да правиш!

За това - гледам, че пише 

Изчезнал ли е?

Защо само от локален - в момента съм пуснал стрийминг на много „по-умряла“ щайга.
ThinkPad R60 - Intel Core Duo T2300 1.66 GHz, 1 GB RAM ...

И внимавай с езика, щото ако беше при мен - щях да ти обясня, къде ти е USB порта!
Твоя личен.

Доста бавен стана.
А като ви чета тук все майстори разбирачи сте.
Да не е само на писане:)

и идея да дадете:)

преди 42 минути, rumvel написа:

....

Прежали го. Това става само да го сложиш под кацата с зеле, за да не се клати или подарък на някой ентусиаст-колекционер.
Личен опит с три такива кутийки и един windows-таблет от 2015г~2016г. Intel-Atom-X5-Z8350 е недоносче.

преди 7 минути, Profruit написа:

Личен опит с три такива кутийки и един windows-таблет от 2015г~2016г. Intel-Atom-X5-Z8350 е недоносче.

Какво значи - „три такива“ - на външен вид ли?

преди 13 минути, rumvel написа:

Доста бавен стана.

За малкото зверче ли говориш?

Основен проблем при този размер машинки е охлаждането! Отделно, че Windows е доста натоварващ, особено след ъпдейти.

В момента имам Raspberry Pi 4 с 4GB LPDDR4-3200 SDRAM и нямам проблеми. Но е с Raspberry Pi OS!

• Автор
преди 28 минути, jhoro написа:

Твоя личен.

Абе смешно, не може ти да се ебаваш с хората и да очакваш да ти козируват, бе. 

Не знам какъв порт ще показваш, ама ако ти си при мен ще те дисциплинирам много внимателно да показваш уважение към непознати. Порта го показвай на майка си и баща си, да те видят колко добре са те възпитали и колко струваш. 

Ебахти наглеца, честно! 

Няма да подксачаш така като петле, че не знаеш на кой ще попаднеш. Никой не е длъжен да те търпи по форумите.

преди 10 минути, nujnika написа:

Порта го показвай на майка си и баща си, да те видят колко добре са те възпитали и колко струваш. 

Баща ми почина. Ако държиш - ще те пратя при него, да му се оплачеш.

• Автор
преди 9 минути, jhoro написа:

Баща ми почина. Ако държиш - ще те пратя при него, да му се оплачеш.

И моя почина, ама доста млад. Но това не ме кара да се дъжа кофти с хората по форумите. Аре вземи се стегни малко.

Поздрави!

преди 1 минута, nujnika написа:

И моя почина, ама доста млад. Но това не ме кара да се дъжа кофти с хората по форумите. Аре вземи се стегни малко.

Поздрави!

Пак ти казвам - хем питаш, хем обиждаш, хем се цупиш!

преди 18 минути, jhoro написа:

Пак ти казвам - хем питаш, хем обиждаш, хем се цупиш!

Само като прочета как се е писал "НУЖНИКА" :giggle1: и ми минава желанието да му отговоря сериозно!

преди 2 часа, rumvel написа:

Ето зверчето

image.png.473989e8faf2e17f417d52990d01f8a6.png

Щом излиза фабрично с 10, значи трябва да работи с него. И ти можеш да пробваш с LTSC, като допълнително премахнеш Aero и другите визуални ефекти. Диска му е малък - 64GB eMMC и трябва да се внимава с обема на инсталирани приложения и данни.

на 3.04.2024 г. в 14:18, JohnTRIVOLTA написа:

Пробвай LTSC 2019, работи с 10 годишни, а и по-стари "коруби" перфектно. Изчистен е от всякакъв вид програми, магазин няма и т.н. След чиста инсталация заема малко над 1ГБ оперативна памет. Получава само секюрити фиксове в ъпдейтите основно, тук там куoлити такива!

Реших да пробвам, но не намирам с бг интерфейс.

Намирам по-нов 2021, разлики?

преди 10 минути, M.Николов написа:

Българският интерфейс ще си го активираш след като приключиш инсталацията. Няма нищо сложно във това.

Отделно, го има и в каталога на Микрософт, но сега не мога да ти кажа номера.

преди 12 минути, M.Николов написа:

2021 е с 5 години поддръжка, по-нова версия (version 21H2). 

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

2021 е с 5 години поддръжка, по нова версия (version 21H2). 

Иначе, като лекота, няма голяма разлика, така ли да разбирам?

преди 9 минути, Колев 74 написа:

Отделно, го има и в каталога на Микрософт, но сега не мога да ти кажа номера.

Ок, ще се оправя.

преди 4 минути, M.Николов написа:

Иначе, като лекота, няма голяма разлика, така ли да разбирам? ...

Да, просто 2019 е с 10 годишен съпорт, а и в кърнала има поддръжка на доста стар хардуер, може и на пентиум 4 да се инсталне има и 32 битова версия!

преди 6 минути, M.Николов написа:

Иначе, като лекота, няма голяма разлика, така ли да разбирам?

Ок, ще се оправя.

Колко са по леки не мога да кажа, но че са безпроблемни - ето , това е истината. Но това го знаят хората, работещи с тях и сравняващи ги със всички други до сега. Изразявам лично мнение точно по този въпрос.

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Да, просто 2019 е с 10 годишен съпорт, а и в кърнала има поддръжка на доста стар хардуер, може и на пентиум 4 да се инсталне има и 32 битова версия!

преди 3 минути, Колев 74 написа:

Колко са по леки не мога да кажа, но че са безпроблемни - ето , това е истината. Но това го знаят хората, работещи с тях и сравняващи ги със всички други до сега. Изразявам лично мнение точно по този въпрос.

Добре, благодаря и на двама ви, в близко бъдеще ще ги пробвам и двата на някой стар компютър да видя как ще се държат в сравнение със стандартния 10.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Добре, благодаря и на двама ви, в близко бъдеще ще ги пробвам и двата на някой стар компютър да видя как ще се държат в сравнение със стандартния 10.

Още в самото начало на инсталацията постави езиковите предпочитания правилно и в този случай няма да ти се наложи да търсиш езиковия пакет на български. Имай го в предвид. Ще останеш много доволен.

преди 54 минути, M.Николов написа:

[DISCUSSION] Windows 10 Enterprise/IoT Enterprise (N) LTSC 2021 | My Digital Life Forums

Форума иска регистрация. Има си всичко 🙂

преди 4 минути, nikssi написа:

[DISCUSSION] Windows 10 Enterprise/IoT Enterprise (N) LTSC 2021 | My Digital Life Forums

Форума иска регистрация. Има си всичко 🙂

А това е може би най доброто за мен от LTSC

• Автор

Благодаря на всички отзовали се, наистина!

Сложих му Win10, който е доста по-лек и лаптопът се движи по-добре от всякога. 

Успях да сложа и линукс след като ъпдейтвах версията на Rufus, но малко дървено се държеше и лагваше леко, та затова реших в крайна сметка и на хората, които ще го ползват, да им е по-лесно.

Още веднъж благодаря на всички!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.