Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подходящ windows за по-слаб лаптоп

Featured Replies

По слаб лаптоп колко да е слаб. Най вероятно е с някой 2 ядрен процесор и поне 4гб. И примерно един win7 ще му върви екстра а със xp ептем ша литне но най добре си е на поддържана версия на дажама а не на неподдържана.

• Отговори 99
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Добре де, защо го правиш това? Имал проблем с Линукс човека и пита за Windows ? Какво неясно има? Подразни ли се? Стига с тия нерви бре хора! Ще се влиза в безкрайни спорове Windows vs Linux ли? 

• ... толкова коментари а автора си мълчи .Към него: Изтеглете Speccy  и го запазете на работния плот.  Щракнете с десния бутон върху .zip файла и изберете Extract All.  Извлечете фа

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Борбата е да задържат 2-та процента. https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/1bu287z/linux_share_on_steam_bounces_back_to_nearly_2_for/ Съжалявам ама и аз не се сдържах.  

Публикувани изображения

преди 6 минути, Т.Христов написа:

Що не опиташ накрая и една Седмица. Все още всичко върви.

Мога да предложа оригинален инсталационен диск за ... Windows 98. Лицензиран!

преди 10 минути, jhoro написа:

Мога да предложа оригинален инсталационен диск за ... Windows 98. Лицензиран!

Тъй, както сме я подкарали на предложения, накрая лаптопчето може и да литне и да му мине мерака от подаряване. А той (питащият) въобще не му личи, че е заинтересован.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Не, не се търси боза.

Кой каза? Ти ли? Ходи си при це-ка ключетата и като се научиш да четеш с разбиране!!!! Ама, к'во ли се чудя - нагло кат' линуксчия!

преди 2 часа, nujnika написа:

Здравейте, трябва ми подходящ windows за по-слаб лаптоп. Става въпрос за лаптоп от годините на Windows 8

В цитата к'во пише, бе, галош?

• Автор

Спокойно, пичове, ще отговря, когато мога. Това не означава, че нямам интерес.

Така...лаптопът е с 4 GB рам и 2 ядра, прилича на този, но мисля, че е по-стар модел:
https://www.tmt.bg/p/laptop-dell-latitude-e5530-i3-3120m/

Мога да пратя повече информация утре, тъй като не е при мен в момента.

За съжаление, вече няма никаква операционна система на него и не мога да му дам точните характеристики, използвайки някаква програма.

Благодаря на всички за предложенията!

Колкото до Белгиеца и линукса, знам как да го инсталирам, просто в този случай има някакъв проблем и не иска да форматира в ext4. Просто не ми се занимава и нямам време за нещо, което е толкова старо. А и хората, които ще го ползват евентуално не съм сигурен колко ще им е удобен линукс. Затова може би предпочитам Windows, макар аз самия да не ползвам такъв и да не ми харесва. В краен случай, ако не стане, може и да го мъча с линукс.

Ако лаптопът литне, няма да ми мине меракът от подаряване, тъй като това е идеята. Имам подобен dell настолен, който също ще трябва да му сложа система и да го ползва някой, който има нужда, но няма средства.

Още веднъж благодаря за предложенията. Предполагам с данните, които споделих, ще е по-лесно да стигнем до някакво решение.

Поздрави!

преди 2 минути, nujnika написа:

Колкото до Белгиеца и линукса, знам как да го инсталирам, просто в този случай има някакъв проблем и не иска да форматира в ext4.

Моля?

:D

• Автор
преди 2 минути, Звяра! написа:

Моля?

Кое точно не ти стана ясно, за да ти го обясня? Инсталирал съм 100 пъти линукс в живота си и никога не съм имал подобен проблем. Това означава, че ще ми отнеме повече време да търся къде е проблемът, а нямам това време.

Линукса в случая беше Elementary OS - нещо, което съм инсталирал на много хора, които имат проблем с Windows 11 и компютрите им летят в момента.

Давай по темата от сега нататък.

преди 4 минути, nujnika написа:

Кое точно не ти стана ясно, за да ти го обясня? Инсталирал съм 100 пъти линукс в живота си и никога не съм имал подобен проблем. Това означава, че ще ми отнеме повече време да търся къде е проблемът, а нямам това време.

Линукса в случая беше Elementary OS - нещо, което съм инсталирал на много хора, които имат проблем с Windows 11 и компютрите им летят в момента.

Давай по темата от сега нататък.

Кой линукс задължително трябва да се инсталира под формат ext4? :giggle1:

Нещо на балъци ли ни правиш? :rolleyes:

• Автор

Къде казах задължително, бе, пич? Казах, че не се е получило по начин, по който аз знам, и това е. Баси, скучно ли ти е, че си измисляш?

Здравей,

На тези машини върви Windows 10 с инсталиран SSD. Казвам го като притежател на лаптоп със сходна спецификация. А не можеш да го форматираш на ext4, вероятно защото е с някакъв ултра стар магнитен диск, който дори не е AF?

преди 2 минути, nujnika написа:

Къде казах задължително, бе, пич? Казах, че не се е получило по начин, по който аз знам, и това е. Баси, скучно ли ти е, че си измисляш?

Едва ли аз си измислям! :D

Измислен компютър, който не може да работи със Уиндоус и на който не може да се инсталира друго освен уиндоус? :lol6:

Май на теб ти е скучно? :giggle1:

Линукс не можело, не можело да се форматира под ext4 и затова? :angry:

Линукс се инсталира и работи под всякакъв формат!!!! При инсталацията те пита и ти избираш под какъв формат да инсталираш Линукс! 

преди 20 минути, nujnika написа:

Така...лаптопът е с 4 GB рам и 2 ядра, прилича на този, но мисля, че е по-стар модел:
https://www.tmt.bg/p/laptop-dell-latitude-e5530-i3-3120m/

Добави му SSD ако не е с такъв диск и още поне 4 gb RAM и с малко оптимизация ще работи прилично с LTSB/LTSC. 

Цитат

Издание    Windows 10 IoT Enterprise LTSC
Версия    21H2
Инсталирана на    ‎7.‎8.‎2022 ‎г.
Компилация на ОС    19044.4170
Персонализиране    Windows Feature Experience Pack 1000.19054.1000.0

image.png.93e72a1dcdc5274d9b89713c812645dc.png

Колкото и да се напъвате да му помогнете, излишно е!

Той дори не знае какъв е този слабия компютър на който не може да се инсталира линукс и не може да работи със уиндоус! :D 

Работи само със магия! 

преди 1 минута, Звяра! написа:

Колкото и да се напъвате да му помогнете, излишно е!

Той дори не знае какъв е този слабия компютър на който не може да се инсталира линукс и не може да работи със уиндоус! :D 

Работи само със магия! 

Добре де, защо го правиш това? Имал проблем с Линукс човека и пита за Windows ? Какво неясно има? Подразни ли се? Стига с тия нерви бре хора! Ще се влиза в безкрайни спорове Windows vs Linux ли? 

преди 3 часа, nujnika написа:

Здравейте, трябва ми подходящ windows за по-слаб лаптоп. Става въпрос за лаптоп от годините на Windows 8. Искам да го подаря на някого, който има нужда, но искам да му сложа по-лека система. В момента не работи зле с Windows 10, но все пак си е по-бавен.

Опитах с 1-2 линукс системи, но нещо не иска да форматира и се отказах.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 1 минута, nikssi написа:

Добре де, защо го правиш това? Имал проблем с Линукс човека и пита за Windows ? Какво неясно има? Подразни ли се? Стига с тия нерви бре хора! Ще се влиза в безкрайни спорове Windows vs Linux ли? 

Борбата е да задържат 2-та процента. :D

https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/1bu287z/linux_share_on_steam_bounces_back_to_nearly_2_for/

Съжалявам ама и аз не се сдържах. :)

Направих ли нещо? :rolleyes:

Аз съм клиент на Майкрософт и ползвам Уиндоус! Закупил съм го и го ползвам, може би питащия прави някакви опити?

преди 6 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Борбата е да задържат 2-та процента. :D

https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/1bu287z/linux_share_on_steam_bounces_back_to_nearly_2_for/

Съжалявам ама и аз не се сдържах. :)

Ако е този модел даже и драйвери си има за Windows 10

Support for Latitude E5530 | Drivers & Downloads | Dell Bulgaria

току-що, Звяра! написа:

Направих ли нещо? :rolleyes:

Аз съм клиент на Майкрософт и ползвам Уиндоус! Закупил съм го и го ползвам, може би питащия прави някакви опити?

Излизаш извън темата. ОКи подразни се и нека спрем до тук. 

преди 4 минути, nikssi написа:

Ако е този модел даже и драйвери си има за Windows 10

Support for Latitude E5530 | Drivers & Downloads | Dell Bulgaria

Излизаш извън темата. ОКи подразни се и нека спрем до тук. 

Spoiler

2024-04-02234531.png.c621a50c7a52fe8113c669e714d0287f.png

Хубава вечер! :weather2:

преди 10 минути, nikssi написа:

Това не те ли притеснява?

Да си призная не съм го и забелязал, но все пак автора пита за уиндоус хем а е нов, хем да е лек, е все с нещо ще трябва да се примири.

преди 4 часа, nujnika написа:

Здравейте, трябва ми подходящ windows за по-слаб лаптоп. Става въпрос за лаптоп от годините на Windows 8. Искам да го подаря на някого, който има нужда, но искам да му сложа по-лека система. В момента не работи зле с Windows 10, но все пак си е по-бавен.

@nujnika слагай една Седмица и остави тук разбирачите да си мерят пишките. Това е.

• Автор
преди 1 час, Звяра! написа:

Едва ли аз си измислям! :D

Измислен компютър, който не може да работи със Уиндоус и на който не може да се инсталира друго освен уиндоус? :lol6:

Май на теб ти е скучно? :giggle1:

Линукс не можело, не можело да се форматира под ext4 и затова? :angry:

Линукс се инсталира и работи под всякакъв формат!!!! При инсталацията те пита и ти избираш под какъв формат да инсталираш Линукс! 

Защо си толкова жалък и тъжен не мога да разбера? Какво те жегна толкова? Или отговаряй по темата или дърпай, че дразниш. Забравил съм колко токсични кретени има по форумите.

100 пъти ти казах, че не тръгна инсталацията заради грешка свързана с форматирането и спрях дотам, защото нямам време.

преди 1 час, nikssi написа:

Добави му SSD ако не е с такъв диск и още поне 4 gb RAM и с малко оптимизация ще работи прилично с LTSB/LTSC. 

Сложил съм му преди време SSD, но все пак не ми харесва как работи с 10-ка. Аз затова и се насочих към линукса с идеята, че там ще е по-пъргав. Честно казано нямам толкова време да го отварям, да му търся рам и да я добавям. Просто искам да сложа нещо по-леко, защото трябва да направя същата процедура и за PC. След това, който ги вземе, да прави каквото си иска с тях. Благодаря много за времето и за отговора!

преди 12 минути, nujnika написа:

Защо си толкова жалък и тъжен не мога да разбера? Какво те жегна толкова? Или отговаряй по темата или дърпай, че дразниш. Забравил съм колко токсични кретени има по форумите.

100 пъти ти казах, че не тръгна инсталацията заради грешка свързана с форматирането и спрях дотам, защото нямам време.

преди 4 часа, nujnika написа:

:bye1:

преди 3 часа, plamen_petrov_80 написа:

Точни и пълни параметри на лаптопа?

преди 2 часа, nujnika написа:

За съжаление, вече няма никаква операционна система на него и не мога да му дам точните характеристики, използвайки някаква програма.

Поздрави!

Поздрави! 

Няма да те затруднявам със въпроси защото и без това достатъчно си оплете.

• Автор

Разбирач. като се опитах да сложа линукса му затрих windows-a. Толкова ли нямаш капацитет да се сетиш?

Аз не мога да повярвам, че ти падам на нивото. Аз не съм виждал толкова токсично същество по форумите от много време.

Инсталацията на Elementary OS не тръгна на затрит диск и автоматична инсталация.

Цитат

Choose “Erase disk and install Elementary” and click on Install Now.

Знам, че няма да зацепиш какво ти казвам и затова ще приключа с теб дотук.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.