Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренасяне на операционната система на друг комп

Featured Replies

Здравейте. Искам да пренеса 1:1 операционната система, софта и всички настройки от един компютър на друг. Проблема е че двата компа се различават коренно в хардуера си. Та въпроса ми е ако направя снимка на диска на първия комп (напр. с Acronis TrueImage) и после я сложа на втория, какво ще стане след като драйвърите от първия комп изобщо не отговарят на хардуера на втория комп. Ще стане ли по този начин със снимка с Acronis TrueImage или трябва друг софтуер да ползвам за този случай.

Благодаря предварително.

Здравейте. Искам да пренеса 1:1 операционната система, софта и всички настройки от един компютър на друг. Проблема е че двата компа се различават коренно в хардуера си. Та въпроса ми е ако направя снимка на диска на първия комп (напр. с Acronis TrueImage) и после я сложа на втория, какво ще стане след като драйвърите от първия комп изобщо не отговарят на хардуера на втория комп. Ще стане ли по този начин със снимка с Acronis TrueImage или трябва друг софтуер да ползвам за този случай.

Благодаря предварително.

Зависи много от хардуера на двата компютъра. При стартиране на харда от другия компютър ще се засече новия софтуер и операционната система ще се опита да инсталира драйвери за него. Ако не се получи конфрикт между сегашните и новите драйвери системата ще работи, но няма да е стабилна! А ако се получи конфликт между драйверите ще се получи син екран (както kokomil казва) или компютъра ще се рестартира през определено време. Иначе е възможно това, което искаш. Преди време съм правил същото нещо и беше успешно, но минусите са прекалено много и след като свършихме работа (защото беше спешно) се преинсталира всичко! Успех!

• Автор

Абе то ясно че чиста инсталация ще е най-добре ама проблема е че комповете са служебни и първия има настройки които са правени отдалечено от администратор в София и сега като сложа новия комп ще си имам главоболия щото трябва да им обяснявам защо съм сменил комповете къде е стария и т.н. глупости и затова исках да пренеса изцяло системата от стария на новия ама щом казвате че няма да стане.... гадно..

Дай отдалечен достъп и ще оправим работата.

cool.gif

Ако имаш подръка Hirens Boot CD ще оправиш нещата.

Но това изисква доста подробно обяснение и малко умения от твоя страна

Дай отдалечен достъп и ще оправим работата.

cool.gif

Добавено...

Това със отдалеченият достъп не го разбирам ,не се заяждам нито споря ,ще ми бъде интересно как ще го направиш ,ако искаш да ми пишеш на лично ще ти дам достъп до една от мойте машини за да копираш оперативната система на друга и да наблюдавам как ще стане .За да науча и аз нещо ново днеска във плюс :rolleyes:

Абе то ясно че чиста инсталация ще е най-добре ама проблема е че комповете са служебни и първия има настройки които са правени отдалечено от администратор в София и сега като сложа новия комп ще си имам главоболия щото трябва да им обяснявам защо съм сменил комповете къде е стария и т.н. глупости и затова исках да пренеса изцяло системата от стария на новия ама щом казвате че няма да стане.... гадно..

Нещо не разбрах - те няма да забележат новия компютър, ако е със същите настройки ли :wub: ?! Нали хардуеъра им е различен, няма ли да е очевидно :rolleyes: ?!

А иначе при мен се получи, но при преместване на твърд диск от една машина на друга, с Repair installation от Windows-диска (за Windows ХР)... Може да пробваш първо да прехвърлиш "образа" на системата на втория компютър и после да му дадеш да поправи инсталацията, но не съм сигурен дали ще се получи...

Нямам какво да му мислиш една преинсталация винаги има свойте полюсове ,особено ако не си правил подобно нещо близката 1 година.

И няма какво да даваш обяснения.Казваш че си решил да влезнеш във 21 век със нова машина и затова се налага да го направиш.

Успех :rolleyes:

Нямам какво да му мислиш една преинсталация винаги има свойте полюсове ,особено ако не си правил подобно нещо близката 1 година.

И няма какво да даваш обяснения.Казваш че си решил да влезнеш във 21 век със нова машина и затова се налага да го направиш.

Успех :rolleyes:

Преинсталацията е хубаво нещо, ама ако тази "нова машина" е някоя P3-чица laugh.gif (и май трябва да си свериш часовника - в 21-ви век сме поне от 5 години, 9 месеца, 21 дена, 14 часа и там някакви минути :wub:;) )?!

Благодаря предварително.

За твой ужас ,оправия ИМА !!! Проблема,който имаш е проблем за мнозина...и то повечето от тях богати хора,които биха платили хиляди за да си пренесат ОС и програми и настройки на друг компютър.

Знам как се прави...и ще ти отнеме само половин час.

Да,програмата,която ти трябва се казва ''True image'' на компанията ''Acronis''

http://www.acronis.com/enterprise/products/ATICW/

Тя е доста важна,но по-важният елемент към нея е ''Universal restore''.

http://www.acronis.com/enterprise/products...al-restore.html

Според компанията,а и според моя опит,можеш да направипш буквално копие на системата си и да я съживиш върху всякакъв друг хардуер,като имено ''Universal restore''се грижи за това да няма конфликти.Независимо от чипсет,платформа или какъвто и да е друг хадуер,всичко тръгва... и не пита за серийни номера или други някакви въртели.Със сигурност ще се наложи да инсталираш актулани драйвери,но това едва ли е болка за умиргане

Ами..това е ! Намери начин да се сдобиеш със този софтуер,надявам се нямаш нужда от обяснение как да стане това ;)

Редактирано от tonifiddle (преглед на промените)

Преинсталацията е хубаво нещо, ама ако тази "нова машина" е някоя P3-чица laugh.gif (и май трябва да си свериш часовника - в 21-ви век сме поне от 5 години, 9 месеца, 21 дена, 14 часа и там някакви минути :wors::clap: )?!

Едвали има хора който си купуват Pentium III или еквивалента във този 21 век cool.gif

Според мене щом е решил да пренася Windows XP на по-добра машина ,то явно говори за нещо като минимум Pentium IV или еквивалент .

Такаче наистина няма какво да му мисли ,а това със Acronis True Image е наистина добра идея ,но след това има шанс системата да не работи както трябва ,ако има време за губене да опита .Но инсталирането на нова оперативна система ,ще е най-добре при всички положения.

Ако иска да пробва имам нещо във предвид със Hirens Boot "там има доста полезни програми "

Ако се комбинират някой ще излезне нещо.Но да ми пише на лично ,че обяснението ще е доста дълго за темата тука.

Едвали има хора който си купуват Pentium III или еквивалента във този 21 век cool.gif

Според мене щом е решил да пренася Windows XP на по-добра машина ,то явно говори за нещо като минимум Pentium IV или еквивалент .

Такаче наистина няма какво да му мисли ,а това със Acronis True Image е наистина добра идея ,но след това има шанс системата да не работи както трябва ,ако има време за губене да опита .Но инсталирането на нова оперативна система ,ще е най-добре при всички положения.

Ако иска да пробва имам нещо във предвид със Hirens Boot "там има доста полезни програми "

Ако се комбинират някой ще излезне нещо.Но да ми пише на лично ,че обяснението ще е доста дълго за темата тука.

Не искам да прозвучи като заяждане, но 1-во, borisfx никъде не е писал, че е купил "новия" компютър :rolleyes: ; 2-ро, не е казал дали ОС-а Windows XP (може пък да е Линукс, да му се ненадява човек ;) ); 3-то, проучих въпроса с ''Universal restore'' (не съм я чувал преди, май е новост в последните версии от 9.1 насам :yanim: ) и смятам, че това е най-доброто решение, понеже няма да си загуби настройките на този "гуру" от София, което за него явно е за предпочитане (при преинсталация всичко отива на кино, колкото и "чист" да е Windows-а) :P !

Едвали има хора който си купуват Pentium III или еквивалента във този 21 век ............

ОФФ: Леко да те разочаровам, доста хора плачат за еквивалент на П3, визирам P Mobile и Core процесорите които са си на П3 основа.

Иначе да, човека не е уточнил ОС-а за да му се помогне адекватно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.