Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Иран нападна Израел

Featured Replies

преди 57 минути, valkiria1 написа:

Три неща в които евреите са най-добри в целия свят!!!

1 Да оцеляват!

2 Да оцеляват!

3  Да оцеляват!

Така е вече, 3000 години!!!!!!!!:whist:

Много щяхте да оцелеете ако дедо ви Ади не беше допуснал грешката да се обърне срещу Русия.

• Отговори 127
  • Прегледи 20,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Soviet Soldier
    Soviet Soldier

Заглавието е една нагла лъжа. Израел нападна Иран, сега само си носи последствията. Да нанасяш удари по чуждо посолство и да убиваш чужди дипломати е пряка военна агресия срещу суверена страната.  К

• цър-вул
    цър-вул

Чърчил сигурно се върти в гроба си. Какво следва - негър/индус за канцлер. Това ми напомня един древен виц за войната във Виетнам, който вече смътно си спомням: Руски екип съветници минава на

• Поредната тема виртуална полюция. Няма да ви чета, защото съм наясно, какви  идиотски простотии  ръсите редовно.Проявявам възпитание и споменавам по безобидната част от реалността на вашите постове. О

Публикувани изображения

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Три неща в които евреите са най-добри в целия свят!!!

1 Да оцеляват!

2 Да оцеляват!

3  Да оцеляват!

Така е вече, 3000 години!!!!!!!!:whist:

Вярно е, потвърждавам. Все пак от както мога да мисля задълбочено все ме мъчи въпроса дали си струва това оцеляване? Ти знаеш какво се крие зад въпроса.

преди 18 часа, valkiria1 написа:

... Иначе, в интерес на царството е Хамас да бъде изрязан до месо. Има жертви естествено, да са мислили, тези, които тръгнаха да отвличат еврейски бебета и да ги затварят в тунели. Това е война, а не представление на операта Травиата.

Какче, ХАМАС вие ги създадохте с помощта на ЦРУ! В противовес на ООП (създадени пък от СССР). Просто изпуснахте хрътките от контрол и Иран се възползва.

Да припомняме ли къде се лекуваха брадатите главорези, които се биеха срещу Башар Асад и иранските милиции доскоро? О, сигурно не знаеш, защото няма да ти отърва истината - ами в Турция и ... Израел..

Да, какче, Исраел лекуваше зверовете, за които пишеш. Ама аятоласите ви надцакаха ...

преди 3 часа, New Atlantic написа:

Какче, ХАМАС вие ги създадохте с помощта на ЦРУ! В противовес на ООП (създадени пък от СССР). Просто изпуснахте хрътките от контрол и Иран се възползва.

Да припомняме ли къде се лекуваха брадатите главорези, които се биеха срещу Башар Асад и иранските милиции доскоро? О, сигурно не знаеш, защото няма да ти отърва истината - ами в Турция и ... Израел..

Да, какче, Исраел лекуваше зверовете, за които пишеш. Ама аятоласите ви надцакаха ...

Израелски инструктори обучаваха и Али Акджа!

Иран не е невинен , на няколко пъти опита да играе със САЩ. Сега китайците им резнаха финансиране и изнудват иранската върхушка.

Валка, баба Маклауд от кои банички си купуваше?

Еврейската Червена шапчица тръгнала с кошничката с банички при баба си.
Родителите и на изпроводяк:
- И каквото да говори баба ти, тези със зеле са по 3, а с кайма са по 5 лева.

П.С. А и защо ли си мислех, че сте по-древни от шотландците?:)

на 16.04.2024 г. в 15:25, Joss Bomon написа:
%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BB-%D0

Как да разбираме Израелско-Палестинския конфликт от произхода му до 7 октомври 2023

От Marie DURRIEU, 21 март 2024 г.

Превод: Георги Константино

Неграмотнико, на нито една от тези карти, няма държава на име Палестина. Палестина е име дадено на тези географски ширини от римляните. В територията са влизали земите на царство Иудея и Сирия. Чети Библията и Курана-там пише, кой къде  е живял по тези земи в онези времена. Палестинските мангали не са араби.  Единствения "цар", който са имали това е терориста Ясер Арафат, който ги обяви за нация   и доста добре осребри това. Погледни един палестински мангал и един чистокръвен арабин и ще видиш разликата, между нещо излязло от чреслата на Авраам и мангалите от остров Крит, избягали от него след падането на гръцките полиси. Това е обяснявано и друг път тук. Изчезвай да доучваш грамотно.

преди 5 часа, M.Николов написа:

Валка, баба Маклауд от кои банички си купуваше?

Еврейската Червена шапчица тръгнала с кошничката с банички при баба си.
Родителите и на изпроводяк:
- И каквото да говори баба ти, тези със зеле са по 3, а с кайма са по 5 лева.

П.С. А и защо ли си мислех, че сте по-древни от шотландците?:)

Николооф, пак не си разбрал бре. Пфуу, и твоята дървена глава, набивам и клинци и ограмотявам.... сега имаме по три кашона маца.

Само от българите сме по-древни. Това е по сведение на археолозите, които се чудят как след Третото ви българско царство,  превърнахте земята си  в пустиня и вашето  чалнато племе само си е затрило главата.

преди 14 часа, New Atlantic написа:

не съм ти никакво какче, пубер нещастен. Аз съм прапрарапрпрапра  бабата на Калдейта и бъдеща императрица на Рим. Мога, ако поискам да си  купя царство само за един от конете в конюшнята ми. Мога всичко, стига да го поискам.  Запомни това, дървена нещастна главо и спазвай йерархията и аристократичния етикет:beat:

Хамас е част от "Ислямски братя", чиито муцуни бяха строшени от Египет и напъдени от там. Метастазата се разля в Ливан и Аза, като Хизбала и Хамас. Не се прави на агент на МОСАД, нисък ти е прага на интелигентност да разбереш за какво става въпрос, а и това, вече е изяснявано друг път, тук.

преди 14 часа, New Atlantic написа:

Няма какво да ми припомняш, нещастний Пишурка. Марш да пишеш оди на хурката на баба си. Какво има да се крие, особено, когато аз няколко пъти съм го споменавала тук. Дори внучката на Хания беше оперирана в Исраел, а Синуар беше спасен от сигурна смърт от тумор в  мозъка, който беше премахнат, докато беше в исраелски затвор. Това "говори" за морала и етиката на евреите и няма нищо общо с това, което искаш да внушиш.

току-що, M.Николов написа:

Пак пишеш с гатанки.

Какво е това "маца"?

Деликатес бре.:beat:

Месим го, без да добавяме кръв на християнски деца. Нашия хляб за Песах.

Ааа, видях...вид хляб било.Само не разбрах защо ми се хвалиш с три кашона питки.

Трябва да ти кажа, че ако ще ги сравняваме с банички, сте мнооооооого назад с материала.:)

преди 1 минута, M.Николов написа:

Трябва да ти кажа, че ако ще ги сравняваме с банички, сте мнооооооого назад с материала.:)

Колко назад?  Ти, не можеш и да броиш. Виж, коя е годината в която сме евреите и в коя сте вие? Доста имате да догонвате😛

Добре де, може и да ни водите с някоя годинка.......но шотландците категорично ги бием, а и ....... аз имах предвид кулинарията в случая, не времето.:)

преди 5 минути, M.Николов написа:

......но шотландците категорично ги бием,

Тц, те не си губят времето да го размятат от единия в другия крачол.😛

Освен това, те чакат уискито им да отлежи по 10-20 години, докато вие започвате ракията още от казана.

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Тц, те не си губят времето да го размятат от единия в другия крачол.😛

Освен това, те чакат уискито им да отлежи по 10-20 години, докато вие започвате ракията още от казана.

Ч!акат те!, Ти водила ли си шотландци на ракиен казан. Аз съм и каква мъка е да ги опазя да не пият от чуура!😀 Селяни...аааа гражданите на Израел и те такива, повечето от бишия ссср корен, те евреи колкото аз съм негър, чисти некви от блатата и с  хазарска жилка. Щяха да обърнат казана!😀

преди 11 часа, valkiria1 написа:

Неграмотнико, на нито една от тези карти, няма държава на име Палестина. Палестина е име дадено на тези географски ширини от римляните. В територията са влизали земите на царство Иудея и Сирия. Чети Библията и Курана-там пише, кой къде  е живял по тези земи в онези времена. Палестинските мангали не са араби.  Единствения "цар", който са имали това е терориста Ясер Арафат, който ги обяви за нация   и доста добре осребри това. Погледни един палестински мангал и един чистокръвен арабин и ще видиш разликата, между нещо излязло от чреслата на Авраам и мангалите от остров Крит, избягали от него след падането на гръцките полиси. Това е обяснявано и друг път тук. Изчезвай да доучваш грамотно.

Я по-полека с квалификациите, изперкала бабке! Сложи си очилата и пак разгледай картите, където си е написано коя година са земи и коя държава. Ти си чети библии и курани, аз съм атеист. Жив пример си за расист, да не говорим, че и правилата на форума го забраняват. Авторката на материала е 

Цитат

Marie Durrieu е договорен докторант, свързан с Института за стратегически изследвания на Военното училище (IRSEM). Тя преподава международни отношения и политически науки в Sciences Po Paris. Изследването й се фокусира върху ролята и употребата на унижението в международните отношения. Тя е специалист по израелско-палестинския конфликт

... а ти си самозвана "императрица"

прапрарапрпрапра  баба на Калдейта и бъдеща императрица на Рим. Мога, ако поискам да си  купя царство само за един от конете в конюшнята ми. Мога всичко, стига да го поискам.

Ако имаше малко достойнство, нямаше да се излагаш като изтървана от психозаведение!

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

Я по-полека с квалификациите

Цомчо всеки те знае. 

Неграмотнико

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Я по-полека с квалификациите, изперкала бабке! Сложи си очилата и пак разгледай картите, където си е написано коя година са земи и коя държава. Ти си чети библии и курани, аз съм атеист. Жив пример си за расист, да не говорим, че и правилата на форума го забраняват. Авторката на материала е 

... а ти си самозвана "императрица"

Императрица друг път, туй е просто кат' марула горкото, седнало да ми дърдори за религии и да ми цитира религиозни книжки сякаш са исторически документи, нема такъв смях.

Нападението на Иран срещу Израел е огромна сензация. И не е само с мащабността му - отдавна се знае, че управлението на аятоласите превърна Иран във войнствена и терористична държава. А с една незабелязана или по-скоро премълчана сензация от всички: политици, публични анализатори, политолози, медии. По целия свят и навсякъде!

.

Коя е тя?

0% и 0,0363!

Какво означават тези числа?

.

Говорителят на израелската армия Даниел Хагари заяви, че Иран е изстрелял 170 дрона, повече от 30 крилати ракети и повече от 120 балистични ракети към Израел в събота. Според окончателната равносметка срещу Израел освен дроновете са изстреляни 36 крилати и 121 балистични ракети. Атаката с дроновете е била спомагателна - за ангажиране на противовъздушната отбрана, за да могат ракетите по-лесно да пробият защитната мрежа.

Основната цел на балистичните ракети е била военновъздушната база Неватим в пустинята Негев с идеята да я унищожат.

От военнооперативна гледна точка иранската операция е неуспех - всички крилати ракети са били прехванати и унищожени. От балистичните ракети едва 4 броя пробиват отбраната, като една издълбава кратер в пистата на летище, една е отклонена от целта и не успява да взриви основния радар, една уцелва празен самолетен хангар и една изглежда е повредила тежък транспортен самолет С-131, взривявайки се близо до него.

При крилатите ракети неуспехът е 100% - 0% успех. При балистичните ракети успехът на иранците е само 0,03305. 0% и 0,03305! Тези числа имат стратегическо значение! За целия свят! Защо?

Крилатите ракети Paveh ( на персийски : پاوه) са силно маневриращи по време на полет. Освен това те могат да атакуват групово, като комуникират помежду си. При този метод една от ракетите действа като водач на атакуващата ракетна група и насочва останалите ракети. Ако е необходимо, една или повече от насочените ракети се изпращат напред като примамки за ПВО, за да отворят пътя за другите ракети към целта.

Обаче най-трудни за поразяване са балистичните ракети. Те са сложна цел, която включва в себе си бойните глави, примамките, предавателите на активни и на пасивни смущения или диполните отражатели. И са трудни за прехващане и сваляне заради изключително високата им скорост.

Посочените числа от 0% достигнали целта си крилати ракети и 0,03305 балистични ракети са забележително постижение за израелската противовъздушна отбрана и за американските въоръжени сили в района. Особено голям е успехът с балистичните ракети. Той обхваща две успешно решени задачи - за първи път доказани в реални бойни условия: едната е своевременно откриване, изчисляване на курса, изстрелване на противоракета, втората е прехващане от нея на атакуващата и унищожаването й.

Този успех се дължи на американско-израелските ракетни системи Arrow 2 и Arrow 3, както и на военно-технологичните възможности и радарна и изчислителна мощ на американското военноморско съединение, плаващо в Средиземно море в близост до Израел. Само 4 ракети от общо 110 балистични успяха да достигнат целта, като част от тях бяха свалени още в Космоса - преди да навлязат в земната атмосфера.

Да, тези ракети са със среден радиус на действия. Но и възможностите на корабните инсталации не са съпостави с тези на наземните възможности и инсталации.

Следователно изводът трябва да е недвусмислен: САЩ разполагат с ефективна масова защита срещу най-страшното оръжие - балистичните ракети с ядрен заряд, вкл. и междуконтиненталните, насочени към американската територия. С изводите от бойното използване на само една наземно-морско-космическата система, което се случи при иранското нападение, ефективността на противодействие скоро ще достигне 100%

Това е сензацията!

Много сериозно, макар и неволно предупреждение към размахваната, вкл. отскоро и от самия Путин ядрена заплаха.

И за амбициите на Китай към Тайван

/Григор Лилов/

преди 11 часа, Joss Bomon написа:

На картите, които си показал, няма държава Палестина. И днес няма такава държава. Най-елементарната справка, която можеш да направиш е да попиташ чичо ти Гугъл, дали има държава Палестина. Има автономия, което не означава държава.  Д видим ,какво си представил като "доказателство"
първа карта-1947 година-палестински земи. Къде пише Палестинска държава, неграмотнико?

втора карта-1947 година- план на ООН, план на ООН, не значи Палестинска държава, неграмотнико?

1947-1967 година- палестински земи. Къде пише държава Палестина, неграмотнико?

2005 година- Исраел и окупирани територии. Къде пише Палестинска държава, неграмотнико? Може ли, Исраел да окупира собствената си територия. Въпроса е риторичен, Не се простирай да ми обясняваш неща, които главата ти не разбира и материал, който не побира.  Дори само заради това,че не можеш да "четеш", географски карти.
Никъде!!!

И сега, статията, която си дал, никъде не оповергава моето твърдение, че на тази територия, държава Палестина е нямало и няма към днешна дата.

Ползваме най-елементарния справочник, като за неграмотинци като теб:

1Палестина е регион в Близкия Изток. Регион, неграмотнико., а не държава!!! В този район влизат Исраел и Палестинската автономия. Обясних кой  икога дава името на региона. Тоест, ако следваме У-кито, то и евреите са палестинци, но палестинците не са нито евреи, нито араби. Те са племе, което пристига тук след унищожаването на гръцките полиси.

картата, която е показана в У-ки е картата плесната и от теб. В нея ясно се вижда, това, което писах и аз : няма държава Палестина. Има план за подялба на  региона Палестина

https://bg.wikipedia.org/wiki/Палестина

2 След интифадата  през 1948 год. се установява само една държава и това е Исраел.

3 "Бащата " на мангалите, който ги обединява и нарича палестинци е египетския мангал Ясер Арафат, който създава своя лъжлива автобиография и започва да печели от каузата за "свобода" на някакъв табун от крадци, насилници и убийци.

4 днешния така наречен Западен бряг е под юрисдикцията на йорданския крал. Абу Мазен има йордански паспорт. 60% от населението на Йордания са палестинци. Бащата на днешния крал ги нарита като мръсни псета, когато се опитаха да го свалят от власт. Палестинци  е мръсна дума в Йордания. Това мога да го потвърдя от първа ръка, а ти стоиш в ъгъла и си чоплиш неграмотния нос. Йордания беше тази, която отвори небето си за исраелските изтребители и нейните ВВС сваляха иранските дронове.

5 Джамията Ал Акса също е арабски вакъф. Със съгласието и добрата воля на Исраел.

Какви са лъжите в статията на тази, която така горещо препоръчваш. Това твърдение :

• Първа лъжа:
  • 61% от площта на Западния бряг е забранена за палестинци". "Това е абсолютна лъжа. защо: обяснено е тук:
  • https://webcafe.bg/analiz/gaza-zapadniya-bryag-palestina.html
  • Втора лъжа:
  • 85% от палестинските водни ресурси се контролират от Израел. абсолютна измислица -нито в Западния бряг, нито в Аза има водни ресурси. Парите, които палестинците в Аза получиха от света, за да изградят пречиствателни станци и итакива за прералботка на солена вода бяха пренасочени към изграждане на тунели и осигуряване на охолен живот на Хания, синовете му и други от партийната върхушка на Хамас в Катар и Турция. Исраел доставя абсолютно всичкия ток на Аза, която забавя плащането му с години.
  • Исраел първо: има собствени  ресурси, второ може да си купи, каквото му трябва и не му достига.  Твоята прехвалена докторантка  е "забравила" да спомене ,че мангалите са неспособни сами да разработват земите си, вечно разпалват войни за ненужни територии, които не могат да поддържат.

Трета лъжа :

2 милиона палестинци нямат хранителна сигурност. Исраел е издал хиляди работни разрешения на палестинци. Палестинците имат представители в Кнесета. Тяхната партия получава дотации от мединат Исраел в размер на милиарди шекели.

Това е повече от достатъчно статията да не се възприема на 100% като достоверна.

Четвърто: авторката сама споменава,че е в билзки отношения с палестинци от Западния бряг, което означава ,че нейната статия е всичко друго, но не и безпристрастна в много отношения. Това, което е вярно в нея, са исторически събития, които няма как да бъдат фалшифицирани. Останалото е лично отношение.

Както вече писах, това са неща, които съм обяснявала и друг път и никой не е длъжен да обръща внимание на всеки един, който се присъединява към дискусията в последствие. Още повече, че се приема, че когато някой реши да поства източници и да ги прикрепя като доказателствена част към твърденията си, трябва да ги проверява.Изключение от това правило за водене на една дискусия са дебилите, оперираните от чувство за хумор и неграмотници с ниска  обща култура.

преди 11 часа, Joss Bomon написа:

.. а ти си самозвана "императрица"

Ако имаше малко достойнство, нямаше да се излагаш като изтървана от психозаведение!

Къде пише, че  неграмотници, хора с ниска обща култура и потрисащи празнословници дебили , заслужават някакво сериозно отношение.

Леля Маклауд,  каза да я цунеш по железото.🕎

преди 3 часа, БаалБек написа:

Нападението на Иран срещу Израел е огромна сензация. И не е само с мащабността му - отдавна се знае, че управлението на аятоласите превърна Иран във войнствена и терористична държава. А с една незабелязана или по-скоро премълчана сензация от всички: политици, публични анализатори, политолози, медии. По целия свят и навсякъде!

.

Знаеш ли, лично мен, кое най-много ми е некомфортно в случая " Иран е прекрасен източник на историята на Персийската империя. Много от храмовете  на Зоровавел вече са изчезнали, унищожени по нареждане на изперкалите  аятоласи. Светът ги загуби, заради религиозен фанатизъм.  Ливан също-за съжаление древния Баалбек е  на път да изчезне. Хизбала много тенденциозно настани там тренировъчните си лагери и бази. Безценни археологически и културни паметници и артефакти в ръцете на идиоти, това е ....

Братята иранци какво ще ударят днес?Вероятно пак някоя военна база и нейното летище?

Призовавам за бойкот на всякакви израелски стоки и свърззаните с израел бизнеси в Европа.

преди 46 минути, laplandetza написа:

Братята иранци какво ще ударят днес?Вероятно пак някоя военна база и нейното летище?

Призовавам за бойкот на всякакви израелски стоки и свърззаните с израел бизнеси в Европа.

Мурзилке, замини за Иран,при братята ти, че оттук никой не те взима насериозно

преди 19 часа, Bubbles написа:

Императрица друг път, туй е просто кат' марула горкото, седнало да ми дърдори за религии и да ми цитира религиозни книжки сякаш са исторически документи, нема такъв смях.

Нали ви казах какви са традиционните евреи? Фанатици. От сутрин до вечер само тъпите тора и талмуд са им в главите. Не признават науката история, исторята за тях е това, което е записано в Стария завет и точка.:giggle1:

Три кашона маца? Тия сигурно ще правят събор някъде. Ние даже и сега за Великден не сме чак толкова старателни.

преди 12 часа, valkiria1 написа:

На картите, които си показал, няма държава Палестина. И днес няма такава държава. Най-елементарната справка, която можеш да направиш е да попиташ чичо ти Гугъл, дали има държава Палестина. Има автономия, което не означава държава.  Д видим ,какво си представил като "доказателство"
първа карта-1947 година-палестински земи. Къде пише Палестинска държава, неграмотнико?

втора карта-1947 година- план на ООН, план на ООН, не значи Палестинска държава, неграмотнико?

1947-1967 година- палестински земи. Къде пише държава Палестина, неграмотнико?

2005 година- Исраел и окупирани територии. Къде пише Палестинска държава, неграмотнико? Може ли, Исраел да окупира собствената си територия. Въпроса е риторичен, Не се простирай да ми обясняваш неща, които главата ти не разбира и материал, който не побира.  Дори само заради това,че не можеш да "четеш", географски карти.
Никъде!!!

И сега, статията, която си дал, никъде не оповергава моето твърдение, че на тази територия, държава Палестина е нямало и няма към днешна дата.

Ползваме най-елементарния справочник, като за неграмотинци като теб:

1Палестина е регион в Близкия Изток. Регион, неграмотнико., а не държава!!! В този район влизат Исраел и Палестинската автономия. Обясних кой  икога дава името на региона. Тоест, ако следваме У-кито, то и евреите са палестинци, но палестинците не са нито евреи, нито араби. Те са племе, което пристига тук след унищожаването на гръцките полиси.

картата, която е показана в У-ки е картата плесната и от теб. В нея ясно се вижда, това, което писах и аз : няма държава Палестина. Има план за подялба на  региона Палестина

https://bg.wikipedia.org/wiki/Палестина

2 След интифадата  през 1948 год. се установява само една държава и това е Исраел.

3 "Бащата " на мангалите, който ги обединява и нарича палестинци е египетския мангал Ясер Арафат, който създава своя лъжлива автобиография и започва да печели от каузата за "свобода" на някакъв табун от крадци, насилници и убийци.

4 днешния така наречен Западен бряг е под юрисдикцията на йорданския крал. Абу Мазен има йордански паспорт. 60% от населението на Йордания са палестинци. Бащата на днешния крал ги нарита като мръсни псета, когато се опитаха да го свалят от власт. Палестинци  е мръсна дума в Йордания. Това мога да го потвърдя от първа ръка, а ти стоиш в ъгъла и си чоплиш неграмотния нос. Йордания беше тази, която отвори небето си за исраелските изтребители и нейните ВВС сваляха иранските дронове.

5 Джамията Ал Акса също е арабски вакъф. Със съгласието и добрата воля на Исраел.

Какви са лъжите в статията на тази, която така горещо препоръчваш. Това твърдение :

• Първа лъжа:
  • 61% от площта на Западния бряг е забранена за палестинци". "Това е абсолютна лъжа. защо: обяснено е тук:
  • https://webcafe.bg/analiz/gaza-zapadniya-bryag-palestina.html
  • Втора лъжа:
  • 85% от палестинските водни ресурси се контролират от Израел. абсолютна измислица -нито в Западния бряг, нито в Аза има водни ресурси. Парите, които палестинците в Аза получиха от света, за да изградят пречиствателни станци и итакива за прералботка на солена вода бяха пренасочени към изграждане на тунели и осигуряване на охолен живот на Хания, синовете му и други от партийната върхушка на Хамас в Катар и Турция. Исраел доставя абсолютно всичкия ток на Аза, която забавя плащането му с години.
  • Исраел първо: има собствени  ресурси, второ може да си купи, каквото му трябва и не му достига.  Твоята прехвалена докторантка  е "забравила" да спомене ,че мангалите са неспособни сами да разработват земите си, вечно разпалват войни за ненужни територии, които не могат да поддържат.

Трета лъжа :

2 милиона палестинци нямат хранителна сигурност. Исраел е издал хиляди работни разрешения на палестинци. Палестинците имат представители в Кнесета. Тяхната партия получава дотации от мединат Исраел в размер на милиарди шекели.

Това е повече от достатъчно статията да не се възприема на 100% като достоверна.

Четвърто: авторката сама споменава,че е в билзки отношения с палестинци от Западния бряг, което означава ,че нейната статия е всичко друго, но не и безпристрастна в много отношения. Това, което е вярно в нея, са исторически събития, които няма как да бъдат фалшифицирани. Останалото е лично отношение.

Както вече писах, това са неща, които съм обяснявала и друг път и никой не е длъжен да обръща внимание на всеки един, който се присъединява към дискусията в последствие. Още повече, че се приема, че когато някой реши да поства източници и да ги прикрепя като доказателствена част към твърденията си, трябва да ги проверява.Изключение от това правило за водене на една дискусия са дебилите, оперираните от чувство за хумор и неграмотници с ниска  обща култура.

Къде пише, че  неграмотници, хора с ниска обща култура и потрисащи празнословници дебили , заслужават някакво сериозно отношение.

Леля Маклауд,  каза да я цунеш по железото.🕎

Знаеш ли, лично мен, кое най-много ми е некомфортно в случая " Иран е прекрасен източник на историята на Персийската империя. Много от храмовете  на Зоровавел вече са изчезнали, унищожени по нареждане на изперкалите  аятоласи. Светът ги загуби, заради религиозен фанатизъм.  Ливан също-за съжаление древния Баалбек е  на път да изчезне. Хизбала много тенденциозно настани там тренировъчните си лагери и бази. Безценни археологически и културни паметници и артефакти в ръцете на идиоти, това е ....

Ще те помоля да не ми обиждаш страната повече. След като не се смяташ за българка, бъди така добра да спреш да пишеш в този форум и да използваш български език.

И с високомирието, което имаш, си много смешна. Опитваш се да покажеш, че си нещо повече от нас, но не си. Ще ми се да те видят и прочетат българските евреи, да видим дали ще подкрепят каруцарският ти език и невъзпитаното ти поведение. Ако да - жалко за тях. И за нас. Българите сме толерантни хора, но неблагодарници няма да търпим. Всеки, който обижда България и българите, е свободен да се откаже от българското си гражданство и да напусне страната.

Радвам се, че видяха вече всички колко съм права, като казах какви са традиционните евреи. Религиозни фанатици. С теб дискусия не може да се води. Ти не признаваш историята, а само тората и талмуда. Смешна работа. Уж тачите Бог, а извършвате убийства над невинни. Не на мене тези. Няма никога да подкрепям такива неща. Ако бях еврейка, само заради гнусното ти отношение към България и българите, щях да изхвърля менората през прозореца и да реша да приема православното християнство. И не, не ми говори какви били християните, за кръстоносците и т. н. Било, каквото било. Християните поне са светски хора и не гледат назад. Радвам се, че за разлика от теб не съм длъжна да помня наизуст тората и талмуда, да забравя за всичко светско на шабат и да се моля непрекъснато. Вие сте като някаква секта. Християните се молят, когато имат нужда, и молитвите им са истински и искрени, а не се молят по програма като вас. Не се осланят на Библията за историческа справка. Има си наука, наречена "История" и се осланяме на нея. Както и на друга, наречена "Археология".  Даже един ваш историк каза по "Виасат хистори" че царството на Давид в действителност е било доста малко. Ерусалим и няколко селца.

преди 1 час, laplandetza написа:

Подкрепям те. Кои са еврейските стоки в България, че да знам?

преди 17 минути, Anneliese написа:

Подкрепям те. Кои са еврейските стоки в България, че да знам?

Абе важното е да се подкрепяте виртуално, друго не ви остава :giggle1::giggle1::giggle1:

Ти пък подкрепяй религиозната фанатичка.

преди 10 минути, Gift написа:

Абе важното е да се подкрепяте виртуално, друго не ви остава :giggle1::giggle1::giggle1:

Иран е много по интересен и важен партнйор за България и разбира се за другите ЕС - държави от израел. Ако се отстрани октопода на САЩ върху Европа, то ЕС ще развие активни изгодни отношения с Иран - прз Турция и азербаджан и пр. , като съответно оказва и натиск ес-турция-иран- от там ирак и пр.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.