Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

споделяне на интернет до през булеварда въпроси

Featured Replies

Е дамата там няма ли смарт телефон?

Взема се един USB кабел и телефона може:

- да стане приемник на мобилния й интернет и да го пренасочи към компютъра

- да изпрати през неговия си интернет файла който му бъде хвърлен пред кабела

Предполага се, че файла е няколко KB - така, че дори и извън бързите MB пак няма да се чака твърде дълго.

• Отговори 55
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

преди 5 часа, Rammkopf написа:

За съжаление, нито имаш право да ползваш шахтите на операторите, за да си пуснеш кабел под земята, нито законът ти разрешава да пресечеш с кабел булеварда, нито двете помещения са вързани на едно ел-табло, та да ползваш powerline между тях, нито ги делят 1-2 стени, та да минеш тънко само с WiFi повторител. Единственият вариант, който аз виждам, е с такива сапунерки да си направиш безжичен мост. Помещенията ти са на приземен етаж, през булеварда фучат коли и камиони, по тротоарите минават хора, има сериозни пречки. Рутерите, които операторите раздават, отговарят прекалено стриктно на изискванията на разни евронорми и често нямат никакъв пауър (направени са да покриват едва 2-3-стаен апартамент). Та, за "никаквите" ти изисквания, в така разгърнатата ситуация, май нямаш евтино решение. :) Освен да си купиш 2 TP-LINK-а, да ги заковеш отвътре на стените в 2-те помещения, да им пуснеш WDS и да се молиш ... Но аз не бих ти дал акъл за такава афифна връзка, честно казано.

За съжаление, нито имаш право да ползваш шахтите на оператори - Какво да направи?! Може да се пробва да отвори само една шахта и да се вземе вазелин. Ще му потрябва повярвай ми! 

Това е поредната тема, дето някой се прави на отворен и не иска да даде 20 лева за интернет и се прави на отворен! Срамота е, ако не беше и жалко! Значи в магазина може да го еват с промишлен ток, който ще се вдигне след 2 месеца пак, но ще се правим на смешници за 20 лева.! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Много глупости, особенно от някой

преди 2 часа, Емил Костов написа:

дето се прави на отворен и ... се прави на отворен!

Не можело да „пусне“ кабел на 50 метра! - Кабеларките как го правят, от блок на блок - по 10-15 етажа?

Не можело да се шерва - без значение през WDS Bridging, Mesh устройство или по друг начин. Ами аз си го правя, пък вие си повтаряйте мантрите!

преди 7 часа, Rammkopf написа:

Рутерите, които операторите раздават, отговарят прекалено стриктно на изискванията на разни евронорми и често нямат никакъв пауър (направени са да покриват едва 2-3-стаен апартамент).

Изводът - сменяш рутерите! Правил съм то даже с TP-Link TL-WR841N и TP-Link TL-WR740N - дето са си баш „сапунерки“!

преди 12 часа, Емил Костов написа:

Идея си нямаш колко си прав! 

Споко Емчо - преди да говоря, много мисля! Не като вас - наизуст.

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Значи в магазина може да го еват с промишлен ток, който ще се вдигне след 2 месеца пак, но ще се правим на смешници за 20 лева.! 

Пропуснах и тази глупост!
Защо реши, че ценИТЕ на електроенергията на свободния пазар (която не е една) ще ве „вдигне“?
Ако гарантираш това - ще сринеш всички борси - не само енергийната!

Засега е ясно само едно - регулацията за битовите потребители се запазва, на една тарифа!

• Автор

хубаво е всеки да си изкаже мнението но едното определено не е много умно. чие няма да казвам и да си губя енергията да го коментирам. евала на rammkopf и на jhoro. Ако се реша да действам най-вероятно ще ударя един пост да ви уведомя какво се е случило

тенк ю пипъл :)

• Автор

Прочетох цялата тема отново сега.само да допълня нещо и след като ви прочета отговорите директно ще действам.имам една камера нова от Али внасяна преди време и вероятно ще ми влезе в употреба за новия обект да гледам в реално време какви ги говори персоналът на клиентите. Това променя ли необходимата конфигурация или да купувам две Локота и да действам ?

преди 52 минути, Daylight Dancer написа:

Това променя ли необходимата конфигурация

Не, просто си добавяш едно допълнително устройство към мрежата, това е.

Само още нещо искам да вмъкна, че чак сега се сетих.

Когато тръгнеш да окабеляваш за Loco-тата, не се хвърляй на най-евтиния кабел. Тези устройства ще ги захранваш по ethernet кабела, нека да е меден (Cu), а не помеден алуминий (CCA).

Не се нахвърляй и на FTP, по-трудно се работи с него, излишно дебел е, а екранирането му няма да работи в твоя случай. Фактически, ще си си купил много скъпо UTP с алуминиево фолио вътре. :D Търсиш меден UTP, категория 5e.

Ако ще си го кримпваш сам, НЕ си купувай клещи за кримп на RJ-45 от шарнирен тип:

crimp-tool-rj45-with-lock-ga3609-11125.j

Задължително купуваш от пресови тип:

rj-crimping-tool-used-to-attach-ethernet

И като ги купуваш, гледай гребенчето на притискателя, дали връхчетата му са равни, че и скъпи клещи са ми продавали с ръждива или крива преса. И обратното - евтинджаци съм купувал, дето са просто чук (в добрия смисъл). Проверявай още в магазина. :)

преди 7 часа, Rammkopf написа:

Ако ще си го кримпваш сам, НЕ си купувай клещи за кримп на RJ-45 от шарнирен тип:

crimp-tool-rj45-with-lock-ga3609-11125.j

Задължително купуваш от пресови тип:

rj-crimping-tool-used-to-attach-ethernet

И като ги купуваш, гледай гребенчето на притискателя, дали връхчетата му са равни, че и скъпи клещи са ми продавали с ръждива или крива преса. И обратното - евтинджаци съм купувал, дето са просто чук (в добрия смисъл). Проверявай още в магазина. :)

Това е най-голямата глупост, по принцип - за 3-4 клеми да си купиш клещи!!!

на 25.04.2024 г. в 6:41, jhoro написа:

Това е най-голямата глупост, по принцип - за 3-4 клеми да си купиш клещи!!!

E, със зъби ли да кримпва? Свестни клещи са по малко от 50 лв

преди 17 часа, teo-glavata написа:

E, със зъби ли да кримпва? Свестни клещи са по малко от 50 лв

Не, просто се обаждам на интернет доставчикът ми. Момчетата имат професионални клещи.

Защо трябва САМ да си правя всичко?

преди 5 часа, jhoro написа:

Не, просто се обаждам на интернет доставчикът ми. Момчетата имат професионални клещи.

Смяташ ли, че ISP ще бъде очарован от подобна схема с WiFi линк? Вместо да гушне паричките от още един абонат?

току-що, teo-glavata написа:

Смяташ ли, че ISP ще бъде очарован от подобна схема с WiFi линк? Вместо да гушне паричките от още един абонат?

Ти дрогиран ли си? Какви схеми, какви 5 лева?

Говорим за клещи, дето ще ми потрябват 1-2 пъти. Идват момчетата (без значение защо) и им казвам между другото - тази букса е дала фира, можете ли да я смените?

преди 2 минути, jhoro написа:

Ти дрогиран ли си? Какви схеми, какви 5 лева?

Говорим за клещи, дето ще ми потрябват 1-2 пъти. Идват момчетата (без значение защо) и им казвам между другото - тази букса е дала фира, можете ли да я смените?

На тебе, съвсем естествено, никога няма да ти потрябват. - ръцетите са навряни на едно място. 

ПС: Те, момчетата са абдали, нали?

На тебе, съвсем естествено, никога няма да ти потрябват. - ръцетите са навряни на едно място. 

ПС: Те, момчетата са абдали, нали?

Излагаш се! Колко пъти годишно крипваш ЛАН кабел?

А момчетата не ги мисли, на тях това им е работата. А може и ДМС да получат!

преди 6 минути, jhoro написа:

Излагаш се!

Ти се излагаш - и то постоянно

преди 6 минути, jhoro написа:

Колко пъти годишно крипваш ЛАН кабел?

През ден-два най-много

преди 7 минути, jhoro написа:

А момчетата не ги мисли, на тях това им е работата.

Не е!

Дори и 1 път годишно да ми трябва някакъв инструмент, трябва да го имам

Дори и 1 път годишно да ми трябва някакъв инструмент, трябва да го имам

Имай си го! Когато ми потрябва - теб ще търся!

на 27.04.2024 г. в 9:56, jhoro написа:

И как по-точно ще дойде техник от ISP и ще ти прави кримпване на ВВМ?! 

преди 3 часа, Емил Костов написа:

И как по-точно ще дойде техник от ISP и ще ти прави кримпване на ВВМ?! 

Според случая - пеш или с кола!

Има ли значение?

преди 2 минути, jhoro написа:

Според случая - пеш или с кола!

Има ли значение?

Има. ама ти не схващаш. Както и да е - оди там да береш гъби и не си навирай муцуната при знаешите!

Има. ама ти не схващаш. Както и да е - оди там да береш гъби и не си навирай муцуната при знаешите!

Мислите се за знаещи, а сте просто боклуци!

Придържайте се към темата "споделяне на интернет до през булеварда въпроси"!

преди 2 часа, jhoro написа:

Ти к'во бе, и генерален директор ли стана, че почна да раздаваш нареждания?... Аре у лево! 

Дръпни си сам ципа на мутрата, че само мисловни шитни излизат от там, и иди да ги сипеш другаде.

преди 6 часа, jhoro написа:

Нещо май се взе на сериозно, а? Ти изобщо дикосвал ли си активно мрежово оборудване? Знаеш ли изобщо за какво се говори в темата? Баси смешника

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.