Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въздействието на социалните мрежи върху психичното здраве

Featured Replies

на 11.05.2024 г. в 11:11, anidraganova написа:

1, Ще ми е интересно да науча как според вас въздействат социалните мрежи върху психичното здраве

и

2, дали намирате някакви зависимости между вашето настроение и това какво съдържание консумирате в приложенията?

1, Психичното здраве... е доста условна категория. Но ако приемем психологическото понятие за него, бих отговорил така - който е психично здрав, той е устойчив на въздействия от всякакъв вид, като запазва психичния си баланс. Така че е без голямо значение дали въздействието идва от социални мрежи или от "живия социум".

2, За хората за които основният им психичен баланс се върти около настроенията им ( емоционално-изнесена типология), всеки "повей" на дисонансно съдържание им е тригър за емоционални реакции и защитни действия. Всъщност именно тази типология е основно привлечена от социалните мрежи, защото виртуалното съдържание се интерпретира както и "на живо" и така те силно разширяват периметъра си в преживяванието си на събитията.

на 21.05.2024 г. в 18:12, _ramus_ написа:

не е професионално с нищо - просто си ти е психична девиация, има си име диагнозата ти, тук си простираш резултатите от симптоматиката. Това няма нищо общо с 'четенето между редовете', а са банални психози, основани на неврохимични отклонения.

В добрите "психологии" е заложено да се развиват, както е всяко рационално човешко знание. Всъщност - ако ги нямаше 'добрите стари работи" щеше да е друга патеричка, например "библията казва че... или "светът отдавна е показал кое е правилното".

Всъщност нещо повече - дори и да е според "добрата стара психология", означава че ти игнорираш другите с психични диагнози като теб. Което освен глупаво, е и забавно. :)

Само да припомня и че... според същата 'добра стара психология", точно в "предишните й времена" ти щеше да си в психиатрично отделение, а извън него - с жълтата книжка. Обаче, ето те в новите времена - шаваш си по форуми, фантазираш се според забежките и кризите на диагнозата си... и се шириш по виртуала, вкл и сред еротичните сайтове.

Та... айде без "професионалничене", щото си гола вода и в тия работи, но виртуала дава мегдан на всеки да си сложи каквато си иска маска и да се фантазира с имитации. Ако махнеш всичките си маски... е въпроса - дали ще остане нещо въобще...

та... затова става въпрос - говорителката от името на "нормалните'' и защитничката на техните накърнени права... всъщност въобще дали е от тях, или просто е част от личния й театър в който много й се иска да е, но няма как.

А и... между другото - в доста наблюдения от случаи е изведено, че характерно защитно поведение при девиантите е яростното, дори фанатично заемане на обратната позиция за пред 'ората. Примерно яростни хомофоби и борци против "ненормалните", всъщност се оказват в немалка част именно такива самите те. Просто защитната игра на отрицание и страх от социална присъда, ги кара да играят роля там, където биха били приети и се налага да мимикрират И колкото повече "шумно" толкова се усещат по-спокойни че мимикрията им е успешна.

Твърде много хора по света се налага да живеят в страх и лично отрицание или подмолно, само и само "нормалните" да им е ок. Всъщност характерната парадност и шармантност, която толкова "вади очите" на точно тия "нормални" е именно заради тяхното отхвърляне да "съществуват" и да са класифицирани като "девианти".

Имам конструктивен работещ модел за лечение на фрустрация , нарцисизъм и графомания .  

Мисля , че при теб ще сработи без проблем. 

на 23.05.2024 г. в 16:30, Inana.. написа:

Мисля

имаш само бабините си трънкини... :) Така, че... остави мисленето на хора, които го могат и го разбират.

За теб - нали си гледаш какво "имаш"... - виртуалните си измишльотини за "работещи модели". Посредствените папагалчета се учат да имитират думички, зад които са празни душици, и само имитацията им дава "въздуха под налягане".

преди 11 часа, _ramus_ написа:

Така, че... остави мисленето на хора, които го могат и го разбират.

Да но те само и единствено това могат. :) 

Повечето субекти "прекарват" живота си в съмнение, т.е. все мислят, но до там. ;) 

Ще ползвам клише: Едно мислих, друго стана, а дори и не разбрах как. :) 

Соц. мрежи носят предимно успокоение удовлетворение и разтоварване. И съвсем естествено, след като участниците ги търсят и използват с такава цел. От друга страна могат да доведат до пристрастяване и зависимост, което е и основния проблем. Но за мен ползата е по-голяма. 

От съществено значение е обединяващата функция, даваща възможност за връзка с хора със сходни интереси, светоглед и емоции. Тук може би трябва да се отбележи, че могат да бъдат привлечени и хора с противоположни "настроения" и хейтъри.

Друг важен момент е за хората със свободно време, което не могат да оползотворят по друг начин и мрежата им дава възможност да избягат от скуката. Може да даде някаква цел и посока на действията им.

преди 9 минути, 16562 написа:

Соц. мрежи носят

Нищо не носят!!!

Единственото предимство е: И ти си участник в теле-предаването. 

Мнозина които не са превърнали актьорството в своя професия търсят своята слава сред виртуала. 

Уви някои са посредствени и все на мъдрости от Агни някакъв си публикуват. :) 

преди 14 часа, _ramus_ написа:

имаш само бабините си трънкини... :) Така, че... остави мисленето на хора, които го могат и го разбират.

За теб - нали си гледаш какво "имаш"... - виртуалните си измишльотини за "работещи модели". Посредствените папагалчета се учат да имитират думички, зад които са празни душици, и само имитацията им дава "въздуха под налягане".

Паунче , не съм тук да се занимавам с свръхактивна ти компенсация на комплексът ти за малоценност .

От 30 год. бродиш немил и недраг по всички социално - виртуални дупки и дращиш щуротии и простотии към потребители , които 

нито познаваш , нито някога ще опознаеш  , с една единствена цел да се почувстваш с една летвичка по-значим ! 

Покриваш дефицити , Самота и комплекси с арогантност и циничност и смяташ , че си изпълзял от трета глуха на мизерното си психично поле ! 

Тази неукротима жажда за признание аз мога да ти помогна да я постигнеш с честен труд и вяра в обществено значими проекти .

Предлагам ти алтернатива да развиеш потенциала си в обществени каузи , ти ми редиш и ситнеш обичайните си "диагнозки" и откровени глупости и абсурди , за да си Изживееш 2-те минути "удоволствие " от дозичката "криворазбрана слава " .

Ами стой си тук в дупчицата и се развий до кръгъл идиот с комплекси и след  още 5 год. в същият дух ще си завършен кретен .

Иначе можеш да ползваш ника ми да се упражняваш като психолог , психиатър и квото там намериш за удобно. 

Просто защото имам стара емпатия към теб ! Рядко позволявам на някого тази привилегия да ми ползва ника за собствени нужди.

Само не очаквай от мен да ти се въртя върху филипиките и словесните акробатики - Зает човек съм ! 

преди 1 час, Inana.. написа:

Предлагам ти алтернатива да развиеш потенциала си в обществени каузи

Само не очаквай от мен

С времето месианската ти мегаломания, чудесно се смесва с манийните ти кризи. :) А те кореспондират само с дълбоките комплекси и нищо повече. 

Векторът на диагнозата си върви в "нейната посока". Изтрещяваш си все повече докато си дрънкаш едни и същи глупости.

А върхът на манийните пристъпи е как ти си "разрешавала" или забранявала... нещо си, за ника си... и как някъде изгубена сред въображаемия си свят ти си толкова велика, силна, властна, заветна, раздаваща и управляваща, сигурна, нахакана, неуязвима... колкото е всеки банален и сив комплексар, като е просто силно допълнено от психичната ти диагноза и някои допълнителни дадености.

Бих се засмял, но усложняването на девиациите не бих казал че са смешни.

Субектите с искривена психика ползват социалните мрежи най  - ВЕЧЕ, за да почувстват, че и те са дали нещо на този свят. 

Те не го правят, за да са значими, а да покажат, че имат когнитивни умения. 

Такъв вид лудост самото общество позволява, защото, ако такова държание и поведение се срещне в реална, то уви ще трябва да се ползва МВР. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.