Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чертеж за секционирана FM антена, 88-108 MHz

Featured Replies

Нещо такова търся да си направя... Може и сгънат полувълнов дипол. 

Package-4-Bay-Dipole-FM-Antenna-and-Acce

542164.jpg

преди 23 минути, IvanKirov написа:

Нещо такова търся да си направя... Може и сгънат полувълнов дипол.

Кое изискаа такъв тип укв антена ?

Купи готова външна антена.

https://hit-electronics.com/antena-ukv-vanshna-16043

• Автор
преди 36 минути, AAUUXX написа:

Кое изискаа такъв тип укв антена ?

Купи готова външна антена.

https://hit-electronics.com/antena-ukv-vanshna-16043

В краен случай мога да си сгъна нещо подобно. Слаб ми е сигналът, освен това иде от 2 различни държави/посоки.  Активен усилвател засега не ми се ползва. 

преди 1 час, IvanKirov написа:

В краен случай мога да си сгъна нещо подобно. Слаб ми е сигналът, освен това иде от 2 различни държави/посоки.  Активен усилвател засега не ми се ползва. 

Ето избери си модел след като държиш да я направиш ти антената.

https://bg.rozsavagecoaching.com/217-how-to-make-a-radio-antenna-with-your-own-hands

• Автор

От последните 2 поста - само един от примерите е НЕнасочена  антена. Вече ми я пуснахте у втория пост. Търся двойна сфазирана ненасочена. Или само сфазирането пак ми върши работа. 

По възможност сапункаджиите да не се правят на оригинални и тука, имате си достатъчно теми. 5 човека драскате като за 5000. 

преди 23 минути, IvanKirov написа:

По възможност сапункаджиите да не се правят на оригинални и тука, имате си достатъчно теми. 5 човека драскате като за 5000. 

Каквото почукало, такова се обадило!

• Автор
преди 20 минути, Joss Bomon написа:

Каквото почукало, такова се обадило!

Ми не, безкрайно несиметрично се държи Калин, явно върви някаква партийна поръчка. 5 човека сте оспамили навсякъде, дори в строго технически теми. Станало е нужник. Няма нужда да цапаш и тука, ако ти покажа антена на живо, ще се чудиш отде да я включиш. Квичете си носталгията по соца и евтините банички, жителството и адът без съд и присъда, в сборищата на копейските бабишкери. Не си добре дошъл в тая тема, чакам и Аспект да се изака, и най-добре затваряйте разделите от тоя тип. Напълзели сте навсякъде, с простотиите си. 

преди 19 минути, IvanKirov написа:

Напълзели сте навсякъде, с простотиите си. 

Лицемерието ти е безкрайно! Забрави ли защо беше за банани?! От тебе по-голям спамер, дразнител и гюрултиджия не се е пръквал в тоя форум. Нали си айТи, питай си копилота, той знае всичко...

Първо търсиш

Цитат

секционирана FM антена

После изведнъж стана

преди 4 часа, IvanKirov написа:

Може и сгънат полувълнов дипол. 

В следващ пост ново дваесе:

преди 2 часа, IvanKirov написа:

Търся двойна сфазирана ненасочена.

И за капак

преди 3 часа, IvanKirov написа:

Слаб ми е сигналът, освен това иде от 2 различни държави/посоки.

Я вдигай един граунд плейн на 3м и си готов. Колко ще усилва е друга бира.

• Автор
Цитат

секционирана FM антена

Цитат

Може и сгънат полувълнов дипол. 

, двоен,

Цитат

Цитат

Слаб ми е сигналът, освен това иде от 2 различни държави/посоки.

е едно и също, няма противоречия. Проста работа ама не е за прости хора, както казва проф. Христов. 

Гледайте си сапунките, квичете за соца, не идвайте баш всички, да акате в тоя тип теми!

Да речем, че имам идея от антени, и съм изчислил и сглобил поне десетина. Сфазиранията са пипкава работа, там не са ми много ясни нещата. 

Spoiler

Идея за антената.

преди 29 минути, IvanKirov написа:
Цитат

е едно и също, няма противоречия.

Толко не ти е ясно, че граничи с глупост - двойна сфазирана ненасочена - две съгласувани антени, разположени в различна посока. Полза - никаква. Докато можеш да си сложиш или антена с кръгова диаграма или да си превключваш двете антени, насочени в двете желани посоки. Или ако търсените радиа са в различни честотни обхвати в обхвата 88-108MHz, да съгласуваш 2 теснолентови антени с по един П-филтър на изхода им(88-98/98-108).

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

Толко не ти е ясно, че граничи с глупост - двойна сфазирана ненасочена - две съгласувани антени, разположени в различна посока. Полза - никаква.

Хихи, кое е в различна посока? 

Баш всички некадърници ли е задължително да се изказват в тия раздели? 

Имат съвсем лека насоченост, пренебрежима. Картинките в мнение 1. Заради металния пилон и кабелите, дават лека несиметрия. Като цяло я водят с кръгова диаграма. Дори измерена диаграма има, в някои сайтове. 

Айде кат си толкоз отворен предложи нещо конкретно. Бабешките приказки са в копейковата тема, и в соца. 

Цитат

AAUUXX, Joss Bomon и shaolin73

Хаха, и тука дошли сапункаджиите, и чалгарите на Копейкин. Лайкчета и цунки. 

Като комарите са. Не, че разбраха изобщо какво питам, да не говорим да коментираме каквото и да е конкретно. 

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Лицемерието ти е безкрайно! Забрави ли защо беше за банани?! От тебе по-голям спамер, дразнител и гюрултиджия не се е пръквал в тоя форум. Нали си айТи, питай си копилота, той знае всичко...

Kaкви банани? Кво общо имат с темата? 

Чакам само мениджър отходни дейности да се изходи и тука, гледам само лайкче и въздържал се е да пише. 

Ся погледнах, слели са се 2 последователни картинки. В пост 1 са 2 отделни. Вече не мога да ги редактирам. И пак си е кръгова диаграма, дори да бяха сфазирани 4 в 1. 

• Автор
преди 4 минути, shaolin73 написа:

Иване, не да ти се помага  заслужаш,а да ти се направи една мечка,да се чудиш откъде ти е дошло .

Ба маа му, 50 К мнения си навъртял, таман щях да те питам ти кой беше. Явно има още по-тъмни чалгаро-сапункаджийски дебри, дето не съм идвал при вас. 

И да искаш не може да ми помогнеш. Туй дето тебе те вълнува мене ми е жалко дори като ми го споменат. 

• Автор
преди 2 минути, shaolin73 написа:

Че и курназ,признай си грешките ,ще ти се изчисти аурата.

Не съм светец, ама кои грешки визираш? В тая тема сте принципно дълбоко некомпетентни, да акате! И едно мнение нямате, дето да не е турбо спам. Скоро ще навъртим една страница, и нищо по същество. 

• Автор
преди 2 минути, ivan_pop написа:

Добре е да се уточни какъв и от къде сигнал ще се приема.

https://forum.predavatel.com/viewtopic.php?t=10234

Не съм чувал за хоризонтална поляризация. В БГ мисля всичките FM станции са вертикална. На тия, дето съм им виждал предавателната антена - със сигурност. 

преди 20 минути, IvanKirov написа:

Не съм чувал за хоризонтална поляризация.

И щом ти не си чувал, значи не се ползва/няма такова животно, да? Хората са написали какво е установено за чужди, повтарям чужди, предаватели.
Нали искаше навън "да стреляш".
Ти или не знаеш какво искаш, или си пуснал тема, в която да си хулиш на вола и да покажеш колко неуки са участниците в темата.

преди 4 часа, shaolin73 написа:

не да ти се помага

Ако наистина темата е с цел търсене на инфо, с такова поведение заслужаваш тя да е пуста като хамбар преди жътва... или суха като Гоби.

• Автор
преди 3 минути, цър-вул написа:

https://karadev.net/nachinaesti/Radiotehnika/book-karl-rothammel-antennenbuch-bg.pdf

Това е един от най-добрите наръчници за антени

Мда, първият пост да е полезен с нещо. Книгата я имам нейде из дисковете, в един торент "БГ радиотехнически книги". Благодаря, спестяваш ми търсенето. 

Дано намеря за съгласуването, от тая поредица имам друга книга - наръчник по ТВ антени, имам я в хартиен вариант. От там помня, че е пипкава работа съгласуването на 2 бр. 300 омови дипола. 

• Любителски приемни телевизионни антени
  •  

lyubitelski-priemni-televizionni-anteni.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.