Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подмяна на видеокарта

Featured Replies

преди 46 минути, nedqlkow написа:

И от първия безсмислен коментар разбрахме, че ти е скучно. И на втория никой няма да обърне внимание :)

Няколко пъти съпоставяш, Intel/AMD. Какво имаш предвид?

• Отговори 58
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Gaming_Solutions
    Gaming_Solutions

Ограденото нещо трябва да се натисне за да се освободи видео картата. По принцип може и с ръка, от долната страна на видео картата може би ще имаш повече достъп, защото от горната имаш охладител на пр

• цър-вул
    цър-вул

От съображения за застраховане не бих бързал с премахването на стария драйвър. Това винаги може да се направи. Но, ако по някаква причина се наложи да се върне старата карта и ако е вече премахнат ста

• Gaming_Solutions
    Gaming_Solutions

Неговата карта е 1660 Super, не 1650. Реално захранването би се справило без проблеми с някоя от следните видео карти, които са и смислен ъпгрейд на конфигурацията: RX 6600 / RX 6600 XT / RX 6700

Публикувани изображения

• Автор
преди 39 минути, adobeaa написа:

Няколко пъти съпоставяш, Intel/AMD. Какво имаш предвид?

Никъде не съм съпоставял Intel и AMD. Няколко пъти казах, че нямам никакви сантименти нито към единия, нито към другия производител.

Единственото, което ме интересува е кой е най-добрият избор на базата на това, което търся и бюджетът, с който разполагам. На базата на препоръките в двете публикации във форума и мои собствени проверки онлайн, достигнах до извода, че вариантите, които отговарят на изискванията ми са 3 - 4060, RX 7600 и 3060. Съответно ще се спра на един от трите :)

преди 18 минути, nedqlkow написа:

Никъде не съм съпоставял Intel и AMD. Няколко пъти казах, че нямам никакви сантименти нито към единия, нито към другия производител.

Единственото, което ме интересува е кой е най-добрият избор на базата на това, което търся и бюджетът, с който разполагам. На базата на препоръките в двете публикации във форума и мои собствени проверки онлайн, достигнах до извода, че вариантите, които отговарят на изискванията ми са 3 - 4060, RX 7600 и 3060. Съответно ще се спра на един от трите :)

Мисълта ми е - да не съм изпуснал нещо...

Никъде не се споменава, карта на Intel. Както и да е.

пп

лично мнение - извади още малко кинти и си вземи 6700 и по - мощно захранване. Щом искаш да кажем, нормален перформърс следващите две - три - четири години. Чистата мисля че е мисия невъзможна, в България. Но има XT, на около 700 лева. Плюс захранването, по - малко от хиляда ще ти стъпи. И трите изброени от теб, са по - слаби от нея.

преди 1 час, adobeaa написа:

пп

лично мнение - извади още малко кинти и си вземи 6700 и по - мощно захранване. Щом искаш да кажем, нормален перформърс следващите две - три - четири години. Чистата мисля че е мисия невъзможна, в България. Но има XT, на около 700 лева. Плюс захранването, по - малко от хиляда ще ти стъпи. И трите изброени от теб, са по - слаби от нея.

Ако се подмени захранването и видео картата със по-мощни пак се губи баланса. Тогава процесора ще се задъхва!

Нов процесор, за да работи пълноценно ще иска хубава РАМ на по-висока честота и дъно със нов чипсет. Получава се нова конфигурация. 

Аз му показах видео за да види колко кадъра изкарва в игрите по-висок клас видео карта на NVidia и и хубав процесор.

П.П. Видеото е със лошо качество за което се извинявам, но пак се вижда де. Не ми се плаща за едно видео на Youtube.

току-що, Звяра! написа:

Ако се подмени захранването и видео картата със по-мощни пак се губи баланса. Тогава процесора ще се задъхва!

Нов процесор, за да работи пълноценно ще иска хубава РАМ на по-висока честота и дъно със нов чипсет. Получава се нова конфигурация. 

Аз му показах видео за да види колко кадъра изкарва в игрите по-висок клас видео карта на NVidia и и хубав процесор.

П.П. Видеото е със лошо качество за което се извинявам, но пак се вижда де. Не ми се плаща за едно видео на Youtube.

Не видях нищо, за процесор...

Ако пак е минала гъбичката...

• Автор
преди 2 часа, adobeaa написа:

пп

Цялостната конфигурация я изпратих в предишната тема, затова не я повторих тук, но все пак:

☑ процесор - Intel Rocket Lake Core i5-11400F
☑ дънна платка - GIGABYTE B560M DS3H V2
☑ видео карта - GIGABYTE GTX 1660 SUPER OC
☑ рам памет - Kingston FURY Beast Black RGB 32GB(4x8GB) DDR4 3200MHz CL16
☑ SSD - KINGSTON NV1 M.2-2280 PCIe NVMe 500GB
☑ захранване - Seasonic 550W Bronze - B12 BC-550
☑ охлаждане на процесор - DeepCool GAMMAXX 400S Silent
☑ кутия - Cooler Master MasterBox MB520 ARGB

Благодаря за допълнителния съвет, но както споменах няколко пъти, на този етап нямам желание да сменям захранване и нямам желание да харча повече от 600-700 лева за ъпгрейда, които се надявам да паднат до 400-500 след като/ако успея да продам сегашната си видеокарта на вторичния пазар.

Идеята ми е да запазя балансирана сегашната си конфигурация, която да ми позволи:
- Приемлив FPS за 75 херцов, 1080p монитор.
- Ъпгрейд, който да ми позволи да подкарам съвременните ААА заглавия комфортно, не с 40 FPS, както за момента успявам да подкарам някои заглавия на 1660S.
- След няколко години да направя цялостна подмяна на конфигурацията, когато му дойде времето.

Най-вероятно ще се спра на 4060 с 3 вентилатора и просто ще спра с ъпгрейдите на конфигурацията до покупката на следващата, когато и да е тя.
преди 17 минути, nedqlkow написа:

Цялостната конфигурация я изпратих в предишната тема, затова не я повторих тук, но все пак:

☑ процесор - Intel Rocket Lake Core i5-11400F
☑ дънна платка - GIGABYTE B560M DS3H V2
☑ видео карта - GIGABYTE GTX 1660 SUPER OC
☑ рам памет - Kingston FURY Beast Black RGB 32GB(4x8GB) DDR4 3200MHz CL16
☑ SSD - KINGSTON NV1 M.2-2280 PCIe NVMe 500GB
☑ захранване - Seasonic 550W Bronze - B12 BC-550
☑ охлаждане на процесор - DeepCool GAMMAXX 400S Silent
☑ кутия - Cooler Master MasterBox MB520 ARGB

Благодаря за допълнителния съвет, но както споменах няколко пъти, на този етап нямам желание да сменям захранване и нямам желание да харча повече от 600-700 лева за ъпгрейда, които се надявам да паднат до 400-500 след като/ако успея да продам сегашната си видеокарта на вторичния пазар.

Идеята ми е да запазя балансирана сегашната си конфигурация, която да ми позволи:
- Приемлив FPS за 75 херцов, 1080p монитор.
- Ъпгрейд, който да ми позволи да подкарам съвременните ААА заглавия комфортно, не с 40 FPS, както за момента успявам да подкарам някои заглавия на 1660S.
- След няколко години да направя цялостна подмяна на конфигурацията, когато му дойде времето.

Най-вероятно ще се спра на 4060 с 3 вентилатора и просто ще спра с ъпгрейдите на конфигурацията до покупката на следващата, когато и да е тя.

Само да вметна, за последно - не знам какъв баланс търсиш... процесора ти е достатъчно адекватен. 

Това че фирмите се бият за пазар и за две - три години изкараха няколко поколения видео и процесори... Не значава че твоят, не е актуален. И ще бъде, още доста време.

• Автор
преди 1 час, adobeaa написа:

Само да вметна, за последно - не знам какъв баланс търсиш... процесора ти е достатъчно адекватен. 

Това че фирмите се бият за пазар и за две - три години изкараха няколко поколения видео и процесори... Не значава че твоят, не е актуален. И ще бъде, още доста време.

Аз също съм доволен от работата на процесора и нямам никакви забележки към него. Нямам представа дали е актуален или не, но върши повече от чудесна работа :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.