Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Излишен ли е имейл адресът за АБВ пощата

Featured Replies

Понякога се питам дали това хакване на месинджъра не ми дойде от безбройните ми регистрации тук и там- сайтове, форуми, имам в Гугъл  gmail адрес, без който не може да се ползват 99 % от нещата тук в интернет, имам и имейл адрес в АБВ , който си давах навсякъде и от който пращам съобщения на доста адреси. Дали не ми е излишен този имейл, въпреки, че го ползвам навсякъде.

Не! 

Успех!

Абв подобие на поща нямат почти никакви защити за разлика от gmail, хакването на месинджъра ти от много места и източници може да е дошло, но за съжаление за обикновен потребител е много трудно да се разбере от къде и от кой е по-точно.

След като продължаваш да го използваш и в момента дори, ако искаш да спреш да го използваш трябва навсякъде на всяко място и да укажеш друг където си го дала за потвърждение и верификации да промениш и да посочиш друг

И аз като тебе също на много места съм си давал абв адреса за разни цели, но се опасявам че дори и да искам едва ли си бих спомнил абсолютно всички места където съм го давал...

Лошото е че в абв непрекъснато и постоянно си засипан от много спам, бориш се с него го до колкото разбираш и ти стигат възможностите ти...

преди 5 часа, grizly написа:

И аз като тебе също на много места съм си давал абв адреса за разни цели, но се опасявам че дори и да искам едва ли си бих спомнил абсолютно всички места където съм го давал...

Не е необходимо, да търсиш абсолютно всички места - достатъчно е да си прегледаш входящата поща за определен период назад. После посещаваш един по един сайтовете - където имаш абонаменти - и сменяш адреса.

Ако си дал адреса си на някого - а той изобщо не ти е писал - значи ... все едно не си го давал.

Също както е телефонните номера. Досега съм имал поне 10 служебни, на които никой не може вече да ме намери.

То наистина че Абв е гола вода е така наистина но ако трябва да сме честни не пощата е виновна а ползващия. И то най вече поради простата причина щото не обръща внимание какви връзки отваря в пощата си.

Ако е отворен някой фишинг много ясно че жертвата ще клъвне, също щом и с gmail ги има същите проблеми е хубаво, да се погледнат настройките за сигурност и да се погледнат връзките с приложения на трети страни ако има някое съмнително приложение да го разкара.

И ако пак продължава проблема примерно на мобилното устройство да му се върнат фабричните настройки и ако пак няма оправия питащия ако може сам да си преинсталира устройството на чисто или да го занесе в сервиз и е добре да си пусне тема в антивирусния раздел да му проверят системата за буби.

АБВ пощата е със слаба защита, не Ви препоръчвам да разчитате на нея. Аз, а и вероятно много други българи сме я ползвали, защото навремето нямахме кой знае какви знания, пък и като се замисля през нулевите години май навсякъде защитата бе не по-висока от това което АБВ предлага в момента. Като цяло условията в Интернет бяха съвсем различни. Днес всеки втори магазин продава имейлите непонятно къде, най-малко с цел да ви заливат със спам, а в най-лошия случай да ви разбиват профили с платено съдържание, или с цел изнудване. 
Аз лично АБВ адресът го ползвам, примерно когато трябва да направя поръчка от онлайн магазин (те най-често продават имейлите на совите клиенти), та и да го хакнат, нещо важно не е свързано с него.
Там където защитата е добре изградена, само разбитият имейл не е достатъчен за да влязат във вашия профил, защото се изисква (освен паролата) и код от приложението удостоверител, и/или от СМС. Тук зависи и от Вас, дали сте активирали допълнителните опции за защита.

преди 18 минути, Soviet Soldier написа:

АБВ пощата е със слаба защита, не Ви препоръчвам да разчитате на нея. Аз, а и вероятно много други българи сме я ползвали, защото на времето ...

Навремето, за да регистрираш адрес в Gmail се искаше "покана"! Не беше като сега - влизаш и се регистрираш.

Колкото до спама и фишинга - директно ги трия и нямам грижи.

преди 1 час, jhoro написа:

Навремето, за да регистрираш адрес в Gmail се искаше "покана"! Не беше като сега - влизаш и се регистрираш.

Колкото до спама и фишинга - директно ги трия и нямам грижи.

Не всичко регистрирано като спам е наистина спам. Няма да навлизам в подробности защо и как. Затова и има опцията "Не е спам".

преди 19 минути, Joss Bomon написа:

Не всичко регистрирано като спам е наистина спам. Няма да навлизам в подробности защо и как. Затова и има опцията "Не е спам".

Не съм кадар, че всичко сортирано в папка 'Спам" е такова. Много често филтъра се бърка, защото един и същ подател често праща циркулярни съобщения. При мен се случва със "Софийска вода".

Един имейл никога не е излишен, дори и в пробита поща като абв.  Просто трябва след като знаеш че такъв имейл не е надежден да не го ползваш за отговорни нужди особенно с такива свързани с пари, банки и т.н.

• 2 седмици по-късно...
на 9.06.2024 г. в 15:43, B-boy/StyLe/ написа:

temp e-mail услуги

Това предизвика интерес в мен. Ще споделиш ли повече или да се информирам от другаде? 

преди 1 час, <:IdioibI:> написа:

Това предизвика интерес в мен. Ще споделиш ли повече или да се информирам от другаде? 

В смисъл какво има за споделяне? Има такива услуги, които можеш да ползваш, ако искаш да се регистрираш някъде, но не искаш да си даваш личния e-mail по ред причини.

Нещо от сорта на тези (има и доста други).

https://temp-mail.org/en/

https://tempmailo.com/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.