Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разходите в една връзка

Featured Replies

преди 4 минути, _Aumi_ написа:

Ама вие наистина сте много изостанали! Една истинска дама никога не би си помислила да използва някой мъж заради парите му!

Не разбирате ли, че тук водещото и основното в случая, не са парите! Та какво са 100-200 лв?!

Има много свястни жени има и много такива които гледат само финансовата облага и някой мъж кат захапе никой не му е виновен след това че еди коя си го боза както си иска.

А 100-200лв да наистина не са кой знае колко много нито пак малко. Но нали се сещаш че примерно 100-200лв за такава сума може да се направи някакъв подарак без значение какъв е важен е самия жест. Та ако според теб двама души като излезнат на среща било то на вечеря или обяд примерно и сметката е 200-300лв и мъжът за да се докаже че е мъж а не мухльо. То от твоя страна е честно казано смешно и жалко но няма да навлизам в повече подробности като например използване защото ще прозвучи грозно.

• Отговори 104
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Къф размисъл? Няква патка седнала да раздава съвети. Лошото е, че много жени а и мъже се връзват на тия мантри, затова и повечето връзки завършват катастрофално.  

• Тук не става въпрос някой да е длъжен на друг. Тук става въпрос за връзката между мъжът и жената, по-точно за сериозната връзка. Ако връзката е несериозна, и нито единият няма сериозни чувства и намер

• Така и предполагах. Очакваш някой да те хрантути, защото те харесва и защото си жена. Нямам повече въпроси.  Така ли му викат вече? 😃

• Автор
преди 1 час, vlado1985 написа:

То от твоя страна е честно казано смешно и жалко

Кое е смешно и жалко? Ако дамата настоява да плати сметката, кавалерът няма ли да се почувства неудобно, няма ли да се комплексира, че жената, а не той плаща сметката? Изобщо не е ли смешно и тъпо да се стига до казуса кой да плати сметката при среща между двама влюбени? Естествено, че мъжът, за да се почувства като лидерът и по-силният във връзката, трябва да плаща сметките в заведенията. Според мен, на един мъж с достойнство, би било крайно неудобно, да чака жената да плаща сметката, или нейната част от сметката! Ако изобщо се стигне до такава ситуация с толкова дребнавости и тънки сметки, е добре тази връзка да се прекрати още в зародиш.

Не, тук изобщо не става въпрос за използвачество. Тук става въпрос за кавалерство и за мястото и ролята на мъжа във връзката.

Нали в конкретния ти казус става въпрос за двама души, които уж са преминали периода на "гаджета" и имат намерение да заживеят заедно в общо жилище на семейни начала?

преди 48 минути, _Aumi_ написа:

кавалерство

Май е въпрос на тълкуване на понятието:
https://martister.wordpress.com/2017/03/03/какво-е-истинското-кавалерство/
https://btvnovinite.bg/lifestyle/liubopitno/savremennite-zheni-imat-razlichni-predstavi-za-kavalerstvo.html
В тази връзка - правил съм си експерименти - слизам от автобус/тролей и след мен слиза жена. Обръщам се и подавам ръка.... Е, няма такива реакции, изключително рядко правилни.

• Автор
преди 45 минути, THEWiZRD написа:

Нали в конкретния ти казус става въпрос за двама души, които уж са преминали периода на "гаджета" и имат намерение да заживеят заедно в общо жилище на семейни начала?

Все още не са преминали. Все още са на етап кой да плати сметката...🤣

тц,тц,тц - как така и не се намери някой "истински мъж(кар) да те убеди колко е пи4 и да вземе да плати некви си 200-300 лв сметка...

Не знам на "какъв етап" сте с мъжа ти, но кавалер... е народно нарицателно за мъжки обноски и идеали от времето на пра-баба ти. А пък думата има съвсем друго отживяло значение.

на 12.06.2024 г. в 17:25, _Aumi_ написа:

Излизаме и на ресторант, докато съм там поне два пъти (той плаща за ресторанта). 

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Все още не са преминали. Все още са на етап кой да плати сметката...🤣

"Харесвам те, ама не съм готова за връзка" хаха."Ама иначе ще дойда с теб на почивка, няма проблем.Ти плати сметката, а аз ще си помисля дали ще тръгна с теб"Айде стига.Никой нормален мъж няма да се остави да го разиграват и да плаща сметки на жени, които не знаят сърби ли ги или ги боли.Когато им дават, вземат с чували, а когато се стигне до важните въпроси и започва да им става некомфортно, и изведнъж започват да се чувстват аха-аха.Всеки иска до себе си човек който го цени, уважава и подкрепя в трудните му моменти.Не само кога портфейла е пълен.

преди 11 часа, _Aumi_ написа:

и някой ме покани на среща

Кое е елементарния казус? 

преди 11 часа, _Aumi_ написа:

казус при който двама млади харесващи се хетеросексуални хора, решат

Принципно който решава поема разходите!!! 

За това и съм опростил нещата до: Който е с по-голям доход, то той поема разходите! 

Онзи ден из ТВ имаше елементарен случай на такъв казус. Девойката работи в престижна адвокатска фирма. Момчето от добро семейство но не с такъв висок доход. 

Сцена от когато идва време за сметката

Момчето придърпа сметката към себе си. Девойката понечи да "опонира", като посегна към чанта си, за да извади пари. Момчето: - Извинявай, но все още имам достойнство и мога да платя цялата сметка независимо, че дохода ми е по-малък от твоя. Ти, ще се компенсираш, като ме поканиш на вечеря в дома си.

=> Нормално е момче да покани девойка на среща и да поеме сметката, но в случая с "те решили" не е от този тип!

Ауми, бъркаш приятелски взаимоотношения с друг вид взаимоотношение и заменяш казуса с на теб какво ти е сгодно. 

ОК, според теб не е възможно приятелски взаимоотношения между хетероустроени с различен пол, но живеем в материално общество. 

Ключови думи: "покана" или разбирате се?! -> Това са различни казуси!!! Уговорката не е преди да дойде сметката за разхода, а преди да седнете в заведението. 

Да се почерпим и да те почерпя са различни неща! Това не е среща и няма уговорки! -> В този случай разходите ги поема този с повече доход или ако на единия не му достигат пари то поръчва до колкото пари има в джоба си. Ако пък е с кредитна карта, то той поема целия разход с уговорката другия път другия да почерпи. :) 

• Автор
преди 2 часа, <:IdioibI:> написа:

Ауми, бъркаш приятелски взаимоотношения с друг вид взаимоотношение и заменяш казуса с на теб какво ти е сгодно. 

Посочила съм точно за каква връзка и какви взаимоотношения става въпрос. Няма да повтарям за недоразбралите.

преди 2 часа, <:IdioibI:> написа:

За това и съм опростил нещата до: Който е с по-голям доход, то той поема разходите! 

Значи, двама влюбени като идат на среща, следва да носят удостоверение за доходи. 🤣

Вие не разбрахте ли, че въпросът е принципен!

преди 8 часа, _ramus_ написа:

тц,тц,тц - как така и не се намери някой "истински мъж(кар) да те убеди колко е пи4 и да вземе да плати некви си 200-300 лв сметка...

Не знам на "какъв етап" сте с мъжа ти, но кавалер... е народно нарицателно за мъжки обноски и идеали от времето на пра-баба ти. А пък думата има съвсем друго отживяло значение.

Ясно, кавалерите и джентълмените са изчезнали, и на тяхно място са се появили пичовете!

преди 22 минути, _Aumi_ написа:

Посочила съм точно за каква връзка и какви взаимоотношения става въпрос. Няма да повтарям за недоразбралите.

Значи, двама влюбени като идат на среща, следва да носят удостоверение за доходи. :laughing5:

Вие не разбрахте ли, че въпросът е принципен!

Двама влюбени не посещават заведения, за да правят разходи. 😀 

Те си намират усамотено място и правят любов. За тях такова нещо като разход няма! 

Решат ли да отидат на заведение, то канят други, за да ги почерпя и сметката я поема този който има пари или кредитна карта. 😀 

Ауми, в любовта разходите са без значение. 

Отделно все някой е по-влюбен в другия и обекновенно той/тя поема разноските (разходите). 

Ето ти елементарната психология сред влюбените. Останалото са твои меращи. 😀 

Благодаря ти! Пак успя да ме развесели. 😀 

• Автор
преди 3 минути, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

Останалото са твои меращи.

Глупостите няма да коментирам. Само не разбрах какви са тези мои мераци за които не се сещам?

на 12.06.2024 г. в 17:25, _Aumi_ написа:

"Не сме и малки, той е на 42, аз на 35…"

Аз също тази глупост не ще  :) 

преди 8 часа, _Aumi_ написа:

коментирам.

Тук вече е психология на дъртия ерген и старата мома. 

Принципно на такива бюджета им е Нула!!! Тук не говорим за връзка или сериозна връзка, а за съжителство на семейни начела, но това докато не си родят деца. -> От там на сетне влизаме в правни отношения и не се разбират, а се сключва официално споразумение! 

Ако имаш връзка с въпросната "питаща", то вместо да си губи времето в социалните мрежи, то да отиде при адвокат! Да и подготви по нейно усмотрение договор или споразумение и да му го представи на оня за подписване, но пред Нотариус

Ако смята да сключва граждански брак с въпросния дърт, то задължително предбрачно споразумение!

За какво влюбване ми говориш ти и т.н.?! -> Темата ти е за: Право и Юридически консултации - Kaldata.com - Форуми

От психологична гледна точка, то: Да бяга от тази връзка!!! - Мъжете 40+ след като не се е задомил до тогава, то = не става за нищо!!! Тя пък щом е на 35 и не е родила, също!!! Ако желае да има дете, то по-добре да зачене и после да го "играе" с издръжката! = Връзва го и оня няма де да ходи!!! :) 

Е ... те ... сега ще видиш как ще ме погнат мъжете, че "отварям" очите на жените .... :)

Най-читавия вариант за нея е: Да ползва изкуствено осеменяване! Става си самотна майка и си гледа кефа без да си напряга психиката и т.н. Моя позната така постъпи и си роди прекрасно дете. Отделно си има и любовник, за ... без ангажименти и без излишни разходи и най-вече без да си товари психиката излишно и прочие ... 

Уви има и глупави жени!!! :) Жалко, но случая е такъв!!! :)  

Дами, господа, момичета, момчета и ЛГБТ същества:

Разходите по една връзка се поемат от този който я е предизвикал! => Друг е въпроса кой е активния и пасивния. Възможно е при положение, че този който я е предизвикал, а е беден, то другия да е благороден и да поеме разходите и за двамата. 

Запомнете го: Ромео и Жулиета са герои от Шекспир! Не живейте живота си по неговите пиеси! Който има повече да дава, а който има по-малко, то да гледа как да компенсира благородството в другия! За изравнени приходи, то не бъдете суетни! Другият не ви е избрал, защото сте красиви!!! 

Аз казах! 

на 12.06.2024 г. в 18:29, _Aumi_ написа:

Но преди да се стигне до съжителство, мъжът е този който като по-силна и мъжествена част от връзката

следва че жената трябва да му се подчинява и следва безприкословно. Следователно и никакви равни права. Ще носиш ракия, ще правиш салата и ще си отваряш краката по команда. 

• Автор
преди 3 часа, Коркодила написа:

следва че жената трябва да му се подчинява и следва безприкословно. Следователно и никакви равни права. Ще носиш ракия, ще правиш салата и ще си отваряш краката по команда. 

Това може да се случи само АКО аз пожелая!

Но милиони жени са подвластни на мъжете, именно защото чакат подаяния от тях - те да ги хранят, те да им дават джобни, те да им дават пари да пазаруват за домакинството, те да им купуват дрехи, ...изобщо - оставят се мъжете да ги манипулират и да им натякват, че ще са робини, защото те ги хранят и те им дават парите!

преди 30 минути, _Aumi_ написа:

Това може да се случи само АКО аз пожелая!

Но милиони жени са подвластни на мъжете, именно защото чакат подаяния от тях - те да ги хранят, те да им дават джобни, те да им дават пари да пазаруват за домакинството, те да им купуват дрехи, ...изобщо - оставят се мъжете да ги манипулират и да им натякват, че ще са робини, защото те ги хранят и те им дават парите!

С това феминистко мозъче, и с тая голяма уста шанса ти да попаднеш на кавалер клони към нула. Една жена е жена когато тя по-малко говори от мъжът и избягва да му противоричи.

• Автор

Имам си мъж и кавалер на място! 

Темата е хипотетична и се видя колко истински мъже и кавалери има във форума!  Не че имам нужда лично мен някой да ме черпи или да ми плаща сметките!

преди 4 минути, _Aumi_ написа:

Имам си мъж и кавалер на място! 

Темата е хипотетична и се видя колко истински мъже и кавалери има във форума!  Не че имам нужда лично мен някой да ме черпи или да ми плаща сметките!

Имаш джанки! Ако имаше мъж и кавалер на място нямаше да пускаш цяла тема по темата. Кажи си, че ти си тая 35 годишна с проблема. Пускаш сондаж първо в мамата сега, тука. Ясна си ми като бял ден.

• Автор
преди 2 минути, Коркодила написа:

Имаш джанки! Ако имаше мъж и кавалер на място нямаше да пускаш цяла тема по темата. Кажи си, че ти си тая 35 годишна с проблема. Пускаш сондаж първо в мамата сега, тука. Ясна си ми като бял ден.

:lol6::laughing5:

преди 1 час, Коркодила написа:

Амала тва не е маалата дет си се родил и по конкретно у колибата. А гумената кукла залепи ли я или още е на ремонт

преди 1 час, Gift написа:

Амала тва не е маалата дет си се родил и по конкретно у колибата. А гумената кукла залепи ли я или още е на ремонт

Манго, почеса ли коня? Мара, Деса

преди 56 минути, Коркодила написа:

Амала от дете ги чешаш конете от катуна. Как е социалната квартира 

преди 7 часа, _Aumi_ написа:

:lol6::laughing5:

Доде кроки и темата ти се оцвети в жълту. :) 

Казват, че жълтото било цветът на бъдещето. От там и заблудата, че бъдещето принадлежи на китайците. :) 

Кажи на познатата си от мама.бг, че в България кавалери няма, а скоро няма да има и в Европа. :) Всяка жена ще се налага да си заработва почерпката. Ако иска да я черпят, то да се присъедини към моите котки. :) Но, ги черпя с кренвирши, а не с банани. :) Та ... уви ... маци вегани -> Няма  да има черпене. 

Което означава, че съм Простак на квадрат! Перфектен дори: Висок съм 91 см, и тежа 91 кг. :) 

...

Кавалер произлиза от кавалерия. Което ще рече, ако една жена иска кавалер, то да го намери из военните. Но в момента са на учение, т.е. готвят се, за да помогнат на украинките. :) 

...

Какво средно аритметично консумира един кавалер? -> Свинско със зеле. В казармата яде свинско, а като се прибере в къщи -> зеле.  :) Ей туй е здравословно разделно хранене и клишето е: Само един кавалер може да направи така, че и вълка да е сит и агнето цяло. :) 

преди 5 часа, Коркодила написа:

Манго си дръгни кар, а не гоуфъ. :) 

преди 4 часа, Gift написа:

Амала от дете ги чешаш конете от катуна. Как е социалната квартира 

Амал, джамал ... кроки кети тегли кар ти со гоуфъ. :) 

на 14.06.2024 г. в 16:20, _Aumi_ написа:

Все чакам да се появи някой истински мъж в темата, който да ме убеди, че все още съществуват истински мъжкари, а не стиснати мухльовци. За мен, един мъж, който си прави сметката за един обяд или вечеря в ресторант, и чака жената да я плаща или да си я поделят, не може да бъде истински мъж.

Е на ли искаш равни права. Със равните права вървят и равните задължения! Освен, че ще плащаш, ще се научиш да сменяш и съединител с демпферен маховик!

Край темата, може да маркираш поста ми като Решение на проблема!

преди 6 часа, <:IdioibI:> написа:

Доде кроки и темата ти се оцвети в жълту. :) 

Казват, че жълтото било цветът на бъдещето. От там и заблудата, че бъдещето принадлежи на китайците. :) 

Кажи на познатата си от мама.бг, че в България кавалери няма, а скоро няма да има и в Европа. :) Всяка жена ще се налага да си заработва почерпката. Ако иска да я черпят, то да се присъедини към моите котки. :) Но, ги черпя с кренвирши, а не с банани. :) Та ... уви ... маци вегани -> Няма  да има черпене. 

Което означава, че съм Простак на квадрат! Перфектен дори: Висок съм 91 см, и тежа 91 кг. :) 

...

Кавалер произлиза от кавалерия. Което ще рече, ако една жена иска кавалер, то да го намери из военните. Но в момента са на учение, т.е. готвят се, за да помогнат на украинките. :) 

...

Какво средно аритметично консумира един кавалер? -> Свинско със зеле. В казармата яде свинско, а като се прибере в къщи -> зеле.  :) Ей туй е здравословно разделно хранене и клишето е: Само един кавалер може да направи така, че и вълка да е сит и агнето цяло. :) 

Манго си дръгни кар, а не гоуфъ. :) 

Амал, джамал ... кроки кети тегли кар ти со гоуфъ. :) 

Къде си ве пияница? Да направиш тая година една бъчва бяло вино, че идвам да инспектирам имали достатъчно желязо в земетръсната шайба в паметника дет си дигнал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.