Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще има ли промяна, след смяна на SSD

Featured Replies

Здравейте, преди време момчета от този форум сглобиха, чудесна компютърна конфигурация за моят син, която работеше безупречно 4 години наред.

Сега започнаха да се появяват разни проблеми, като пусне игра започва да пада fps, да лагва  (CS.GO), след това  мemory-то се вдига до близо 100% и всичко крашва.

За сега искаме да пробваме с ново SSD, но проблема вероятно е някъде другаде.
( Смяната се случва заради това, че му трябва поне 1ТВ, сега е с 500GB.)

Имаше харддиск (1ТБ), който откачих и той не беше нещо ок и крашваше.

Термо пастите на процесора и видеокарта са сменени преди няколко месеца.

Уиндоуса е преинсталиран много пъти, както и е много пъти е форматирано до нула всичко.

На охлаждането, което е сложено на процесора - единият вентилатор не работи от много месеци, ако не и над година.

Имам 2 въпроса, да сменяме ли тази памет ( G. SKILL DDR4 2x8GB 3200MHz RipjawsV F4-3200C16D-16GVKB), ако да, то с какво да я заменим. Според вас ще има ли промяна?

И също така той си е харесал това SSD ----> Тук, но изглежда не е за неговото дъно и вероятно няма да работи на пълните си възможности.

Ако не е за него, какво препоръчвате, пак около тази цена.

Предварително благодаря!

След около месец ще ни трябва препоръка за смяна на видеокарта, даже, ако знаете добра, може направо да ми пишете, благодаря.

Ето сегашните части :

ASROCK B450M PRO4-F AM4

Be quiet! System Power 9 500W 80PLUS Bronze BN246

VCom HDI M/M Gold+2 Ferrite v1.4 ethernet 3D CG511D-1.8m

Arctic Fan F12 Silent 120mm/800rpm ACFAN00027A

Kingston A2000 500GB M.2 PCIe 3.0 x4 NVMe SA2000M8/500G

Gainward GTX1660 SUPER Pegasus OC 6GB 192B CDDR6 DVI DP HDMI 471056224-1358

G. SKILL DDR4 2x8GB 3200MHz RipjawsV F4-3200C16D-16GVKB

Gamdias Case ATX Argus E1 Addressable RGB

AMD RYZEN 5 2600X 3.6GHZ 6 CORE 12 Thread 19 MB Cache

Arctic Freezer 34 eSports DUO Red ACFRE00060A

• Отговори 95
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Бутваща флашка за BIOS ?!

• Просто се налага да кажа ... 

• Gaming_Solutions
    Gaming_Solutions

Не ти се е виждала, защото не е била форматирана под FAT/FAT32

Публикувани изображения

Диска Самсунг е ген4. и ще работи на половина скорост. Ако скоро няма да сменяте платформата този диск е оптимален, като скорост, производителност, надеждност и цена! Ако се играе на FHD/1080p/ то не мисля да има голям смисъл за смяна на видеокарта. Настоящата би трябвало да се справя с повечето заглавия игри на високи настройки! Би трябвало 16GB RAM да са достатъчни, странно е да се запълват така от една игра!

Това че е ген.3 не значи непременно, че скоростите падат автоматично наполовина. Да, ще ограничава максималната стойност, но дисковета така или иначе през по-голямата част от времето не работят на максимална скорост. Правилното е да си купи това което си е харесал, за да няма драми от рода исках онова, а сега пак не върви щото ми купихте това.

• Автор

Благодаря, както и предположих, че ще работи наполовина. Добра цена е и е 1ТБ,супер.

Ще изчакам да видя какво ще кажат и другите момчета, ако не, директно го поръчвам.

Няма достатъчно място на SSD-то, затова е свалил само CS2 и FiveM ли е, GTAV ли е...но ги играе на LOW, докато преди ги цъкаше на HIGH.

Старата версия на Counter Strike, която е CS.GO, вървеше супер. На високи настройки имаше към 300+ fps, но откакто излезе новата версия която е CS2, падна на 100 fps.

Пробва най-различни настройки, като нищо не помогна, сложи всичко на low.

И аз му казах, че не мисля, че от паметта идва проблема, но това е просто мое усещане, няма как да обясня, защо мисля така.

Може би, защото предимно други части на компютъра съм чувала да създават проблеми, но не и меморито.

Добре е да се направи и профилактика на машината - да се почисти охлаждането и да се смени термопастата, тези падания на кадри може да са от прегряване. Дъното поддържа и по-нови процесори, един Ryzen 5xxx ще е доста добър ъпгрейд.

• Автор

@ined Няма да има драми, той е кротък, съобразяваме се един с друг и така. 

Направила съм нещата така, че да сме си като приятели.

Ако има проблем, изговаря ме го и всичко е точно. :)

Но мислех, че ще работи на непълни възможности диска, защото аз така сгреших с моят диск.

Взех ето този ТУК, който не съвпада с моето дъно и показва на бенчмарк ли е какво е, че работи на доста по-ниски стойности, та затова...

преди 8 минути, Raze написа:

Добре е да се направи и профилактика на машината - да се почисти охлаждането и да се смени термопастата, тези падания на кадри може да са от прегряване. Дъното поддържа и по-нови процесори, един Ryzen 5xxx ще е доста добър ъпгрейд.

И аз това мислех по едно време, но наистина не знам къде може да бъде даден за преглед и дали няма да ме излъжат с цените.

Нас жените по принцип си ни товарят от към цени и при компютрите и при авто ремонтите.

Може ли да оставиш линк към процесор по твоя преценка, на добра цена? 

Благодаря!

Не съм привърженик на такива "слепи" ъпгрейди без да е установена конкретната причина за проблемите. Да, щом мястото на диска не достига, логично е да се вземе по-голям.

Задължително трябва да се направят тестове и да се прегледат настройки на биос, на видео картата, какви са температурите под товар. Многото преинсталации не елиминират възможни проблеми с ОС, драйвери, качването на зарази с някой софтуер... 

Ще е полезно да се качи и снимка на диспечера на задачите, когато се повиши натоварването на паметта, както и да се види какви приложения се стартират със зареждането на системата.

Някой Ryzen 5600/5700 ще свърши работа.

Ето разлика между двата процесора, макар и с по-мощна видеокарта:

Цитат

CS2 System Requirements

Full Counter-Strike 2 System Requirements to run the game with CS2 minimum requirements and recommended specs, plus benchmarks.

CS2 minimum requirements

• Memory: 8 GB
  • Graphics Card: NVIDIA GeForce 610M
  • CPU: Intel Core i5-750
  • File Size: 85 GB

CS2 recommended specs

• Memory: 16 GB
  • Graphics Card: NVIDIA GeForce RTX 2070
  • CPU: Intel Core i7-9700K
  • File Size: 85 GB

Ryzen 5 2600X vs Core i7-9700K [14-Benchmark Showdown] (technical.city)

преди 4 часа, ined написа:

Това че е ген.3 не значи непременно, че скоростите падат автоматично наполовина. Да, ще ограничава максималната стойност, но дисковета така или иначе през по-голямата част от времето не работят на максимална скорост. Правилното е да си купи това което си е харесал, за да няма драми от рода исках онова, а сега пак не върви щото ми купихте това.

Точно на половина пада, освен до генерация се отнася и също за pci-e линиите!

• Автор
преди 5 часа, Velcho Andreev написа:

Монитора колко херца е? Също, вие от кой град сте.

От София, монитора е 75 херца.

Ето как виждам аз нещата и смятам, че и за вас ще е най-добре. Обадете се във factorbravo и му обяснете на човека, че искате да ви погледне компютъра, че имате проблем. Няма да ви излъже или натовари в цената, защото сте жена. Второ - кутията ви е само с едни изкарващ вентилатор. Ще е добре да се добавят два предни 120мм да вкарват въздух. Тези - https://www.pazaruvaj.com/p/p12-pwm-pst-120x120x25mm-acfan00120a-pP434585910/#overviews/ са подходящи, а и като цена-представяне, нямат конкуренция. Трето - охладителя ви все още трябва да е в гаранция. Вижте дали е така и използвайте гаранцията, за неработещетия вентилатор. Четвърто - хубаво е да ъпгрейднете процесора. Добър избор е примерно ryzen 5600/x. Гледам, че във factorbravo има 5600 за 215лв., което ми се вижда добре, като цена. Ще качи кадрите, както максималните, така и минималните, което е важно в игри, като cs2. Пето - не смятам, че за тези две игри, ви е нужно да сменяте видеото. То е напълно достатъчно, ако се смени процесора да се играят, въпросните игри, на full hd на високи настройки. Шесто - 16гб рам памет ви напълно достатъчна за тези игри и на тази резолюция, според мен. Седмо - ако приоритетната игра е cs2(в което съм почти сигурен) не е лошо да помислите, за монитор с по-голяма честота на опресняване. Това е бюджетен вариант, но е доста добър - https://www.jarcomputers.com/aoc-24g4x-prod-mnlcaoc24g4x.html линка е примерен. Осмо - имате един слот за nvme ssd. Вариант е да вземете ново 2тб и да си смените старото или да си оставите старото и да вземете ново 1тб или 2тб сата. Тук е според бюджета, който може да отделите.

Това е от мен

преди 20 минути, Velcho Andreev написа:

Ето как виждам аз нещата и смятам, че и за вас ще е най-добре. Обадете се във factorbravo и му обяснете на човека, че искате да ви погледне компютъра, че имате проблем. Няма да ви излъже или натовари в цената, защото сте жена. Второ - кутията ви е само с едни изкарващ вентилатор. Ще е добре да се добавят два предни 120мм да вкарват въздух. Тези - https://www.pazaruvaj.com/p/p12-pwm-pst-120x120x25mm-acfan00120a-pP434585910/#overviews/ са подходящи, а и като цена-представяне, нямат конкуренция. Трето - охладителя ви все още трябва да е в гаранция. Вижте дали е така и използвайте гаранцията, за неработещетия вентилатор. Четвърто - хубаво е да ъпгрейднете процесора. Добър избор е примерно ryzen 5600/x. Гледам, че във factorbravo има 5600 за 215лв., което ми се вижда добре, като цена. Ще качи кадрите, както максималните, така и минималните, което е важно в игри, като cs2. Пето - не смятам, че за тези две игри, ви е нужно да сменяте видеото. То е напълно достатъчно, ако се смени процесора да се играят, въпросните игри, на full hd на високи настройки. Шесто - 16гб рам памет ви напълно достатъчна за тези игри и на тази резолюция, според мен. Седмо - ако приоритетната игра е cs2(в което съм почти сигурен) не е лошо да помислите, за монитор с по-голяма честота на опресняване. Това е бюджетен вариант, но е доста добър - https://www.jarcomputers.com/aoc-24g4x-prod-mnlcaoc24g4x.html линка е примерен. Осмо - имате един слот за nvme ssd. Вариант е да вземете ново 2тб и да си смените старото или да си оставите старото и да вземете ново 1тб или 2тб сата. Тук е според бюджета, който може да отделите.

Това е от мен

Само за монитора имам възражения. Посочения от теб много боде очите, за сърфиране в интернет и четене - НЕ става! :nono:

По-добре е някой от серия 3 на Самсунг Одисей! За същите пари има варианти, всички стават и за игри и за четене, разликата между твоето предложение и Самсунга е, че вторият няма вградени говорители. 🙂 

Самсунга е по стар модел от този на Лок, но картината е по-гладка и не е така остра(бодяща очите). 🙂

Мой приятел си го купи преди известно време. Сядал съм на него няколко пъти. Първия път най-много, като часово време. Може би над половин час и не съм забелязал такова нещо. Питал съм го и в последствие дали всичко е ок, защото си го взе по моя препоръка, отговорът му беше положителен. Ти от личен опит ли го пишеш това или си чел по ревюта. Не се заяждам, просто ми е интересно.

преди 6 минути, Velcho Andreev написа:

Мой приятел си го купи преди известно време. Сядал съм на него няколко пъти. Първия път най-много, като часово време. Може би над половин час и не съм забелязал такова нещо. Питал съм го и в последствие дали всичко е ок, защото си го взе по моя препоръка, отговорът му беше положителен. Ти от личен опит ли го пишеш това или си чел по ревюта. Не се заяждам, просто ми е интересно.

Spoiler

9.png.9eb28b28e9b1b800a130e94bb9db2ddf.png

Този е същия модел, но 27 инча! Може и това да е причината или това, че няма филтър за предпазване на очите. 🙂

Абе вие сте много запретнати?

Аз го имам от два месеца, а той го бил видял за 20 минути. Сега видях, че има филтър и със него пак боде очите.

Подменете ми коментарите, все едно не съм писал. Лека вечер!

преди 15 минути, Звяра! написа:

Абе вие сте много запретнати?

Аз го имам от два месеца, а той го бил видял за 20 минути. Сега видях, че има филтър и със него пак боде очите.

Подменете ми коментарите, все едно не съм писал. Лека вечер!

Това, че ти боде на теб очите, не означава, че и на мен ми ги боде. Защо не си го сменил, като ти ги боде, а продължаваш да си с него. Нали си паралия? Това, че пишеш, че няма филтър, а той има е доста подвеждащо и некоректно.

• Автор

Благодаря на всички за мненията, ще вземем нещата, които ни препоръчахте с линкове --> паметта  и процесора. Ще свалим охлаждането и ще го изпратим за ремонт. Намерих резервно, докато трае ремонта.

Пастите на процесора и видеокартата са сменявани преди месец и половина, но пак ще ги сменим.

Избирам такива монитори, които не причиняват главоболия и болки в очите. Много сме доволни, ето го--->  ТУК.

Оказа се, е не съм разбрала играта, която причинявала проблем е EuroTruck, при нея скача меморито на 100%, заедно със видеокартата... :(((

Казах му да направи скрийншот, нямало как, щото бил изтрил играта и сега няма къде да я свали, щото му трябва повече памет.

Ще търся къде да го пратя на диагностика, до нас са JAR computers, мисля направо там.

Вирус имаше, сега като споменахте, но не разбрахме от къде. Аз предполагам, че беше нещо от една игра изтеглена от замунда.

Тогава той форматира всичко, но ето казвате, че дори и формат/преинсталации не помагало в някои случаи...

За вентилаторите отпред Велчо, има 2 но са зад капака.

Мислех си да го махна този преден капак, ще е по-грозно, но пък ще влиза достатъчно въздух.

Със стартирането на компютъра не се зареждат програми, махнал е всичко.

Може ли да ми дадете линк към процесора в сайта на Никем, че оттам ще поръчвам диска, направо да взема и процесора.

Иначе за монитора да, ще е по-добре 144 херца, но все нещо друго имаше за плащане и така.

Следващият месец ще вземем. Намерих един хубав, даже е 165 херца нали не е проблем? ТУК ,

Те първа ще разгледам още за да видя другите сайтове какви цени предлагат, но тази ми се вижда добра.

преди 12 минути, Vesii82 написа:

Избирам такива монитори, които не причиняват главоболия и болки в очите. Много сме доволни, ето го--->  ТУК.

Значи евтин телефон не може, но най-евтиния монитор може, защото някой му е написал FlickerFree... 

Но какво ли разбирам аз... 

• Автор

@Joss Bomon

Този монитор не е IPS и не е най-евтиният като цяло, а точно тези инчове и тези херцове на тази марка ги намерих на добра цена! На други марки и други инчове, херцове - има къде, къде по-евтини!!!

Престани да ходиш по мен от тема в тема и да се заяждаш, неприятен си ми с тази жажда за внимание!!!

Остави ми тази тема, достатъчно наспами темата ми за ремонт на дисплей !

http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-Ryzen-5-5600-4.2GHz-36MB-65W-AM4-Tray/

Според мен на този Самсунг на който сте се спрели не е ок. Ще ви напиша няколко сайта и ютуб канали, които да разгледате.

Rtings.com

Techspot.com и ютуб канала му Hardware/Monitors Unboxed

DisplayNinja.com и ютуб канала му TotallydubbedHD

• Автор
преди 7 минути, Velcho Andreev написа:

Много ти благодаря! :)))

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.