Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще има ли промяна, след смяна на SSD

Featured Replies

• Автор
преди 44 минути, Velcho Andreev написа:

Няма за какво. Вижте отново поста ми, че добавих мнение, относно избор на монитор .

Да, да, аз го видях, но е IPS,не използваме IPS. Все пак много благодаря за изчерпателното мнение и за препоръките! :)))

• Отговори 95
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Бутваща флашка за BIOS ?!

• Просто се налага да кажа ... 

• Gaming_Solutions
    Gaming_Solutions

Не ти се е виждала, защото не е била форматирана под FAT/FAT32

Публикувани изображения

преди 54 минути, Vesii82 написа:

Да, да, аз го видях, но е IPS,не използваме IPS. Все пак много благодаря за изчерпателното мнение и за препоръките! :)))

Имах предвид поста, в който съм ви дал линка, за процесора от Никем.

• Автор
преди 2 часа, Velcho Andreev написа:

Имах предвид поста, в който съм ви дал линка, за процесора от Никем.

Ааа ясно, разбрахме се :))) Ще разгледам.

Аз така или иначе винаги минавам през YouTube, за да видя ревютата на продуктите, които купувам, за да не съжалявам после.

Ще погледна, мерси отново!

на 17.06.2024 г. в 0:18, Velcho Andreev написа:

Това, че ти боде на теб очите, не означава, че и на мен ми ги боде. Защо не си го сменил, като ти ги боде, а продължаваш да си с него. Нали си паралия? Това, че пишеш, че няма филтър, а той има е доста подвеждащо и некоректно.

Ще ги боде!!!

Направих няколко снимки на двата монитора за да покажа. Май на снимките не се вижда добре разликата, но все пак ще ги покажа.

Spoiler

IMG_20240619_152842.jpg.80fda09fc730a5489686db14a758c713.jpg IMG_20240619_152901.jpg.889c0b55b111a50c1b9bb27e38382c9d.jpg IMG_20240619_152943.jpg.5593542c530e023fc562bf110ff4b562.jpg IMG_20240619_152957.jpg.f767aeaa87581404aa7ee96a077cd331.jpg

Монитора отляво е Самсунг Одисей 3 а този отдясно е на Лок. И на снимките се забелязва, че самсунга е  с доста по-мазна картина.

(42).png.ac76d0c9429c4c3c29fba89ab60b80d2.png

Не съм го сменил, но и не го ползвам! 🙂

IMG_20240619_161655.jpg

Това е Самсунга, снимката е отблизо на текст.

Линк към изображението.  🙂

IMG_20240619_161712.jpg

Това е Лок-а. 🙂

Линк към изображението.

Нещо да кажеш сега?  Разстоянието и на двете снимки е плюс минус един сантиметър! 

П.П. Отвори линковете и увеличи изображението, оргиналното изображение! 🙂

преди 17 минути, Velcho Andreev написа:

Не искам да влизам в полемики, но този Самсунг има само контраст. Другото е за 🚮

Не знам какво има, но го гледам по няколко часа и ми е приятно, а Лок-а след като го гледам пет минути и ми се кръстосва погледа. 

• Автор

Момчета, онзи ден реших с процесора да изчакам и ето, че сега имам възможност да додам някой лев отгоре, но да взема по-нов модел.

Бях помолила за процесор на достъпна цена, затова ми дадохте този. 

Това е препоръчаният ТУК, една идея по-силен от него, може ли да ми препоръчате?

Примерно мога да додам 150лв плюс/минус отгоре.

Благодаря предварително! :)

Може да видиш

AMD Ryzen 7 5700 4.6GHz 20MB 65W AM4 Box - цена. (nikem-bg.net) - 8 ядрен например или

AMD Ryzen 7 5700X3D 4.1GHz 100MB 65W AM4 Box - цена. (nikem-bg.net)

който е по-добър за игри. Друг вариант е по-новите серии, но там сменяш дъно и RAM.

Същия със повече ядра 8 ядрен 5700 .

П.П. изпревариха ме! 🙂

• Автор

Да речем, че е знак от Съдбата този дублиран коментар, затова ще вземем него ! :)

8 ядрен 5700 :)

Благодаря ви сладурчета! ❤️

преди 1 час, Звяра! написа:

Същия със повече ядра 8 ядрен 5700 .

image.png.e410b25f2c2cc56507dd38de2a187ebf.png

image.png.63997b1086bd083e9101261860df4d07.png

За 100лв. чорба от ядра, които ще се виждат единствено в бенчове... 

image.png.bcc9fdb3b9826d807ee64f706346c6e0.png

В игрите L3 кеша си казва думата:

Смях - котето пак падна в канала...

на 17.06.2024 г. в 18:58, Vesii82 написа:

Престани да ходиш по мен от тема в тема и да се заяждаш, неприятен си ми с тази жажда за внимание!!!

Бедна ти е фантазията какво имаш насреща! Виж в този линк и поразгледай там наоколо...

https://www.kaldata.com/forums/topic/302674-windows-11-или-sun-valley-и-всичко-свързано-с-него/page/238/

• Автор
преди 8 часа, Panzer 4 написа:

Бедна ти е фантазията какво имаш насреща! Виж в този линк и поразгледай там наоколо...

Няма как да видя, защото аз съм го блокирала. :))) И съм щастлива, че го направих! Вие може да направите същото, нищо не губите, повярвайте ми ! ❤️

преди 8 часа, Звяра! написа:

Този същия индивид и със мен се заяжда и със други потребители. Не му обръщайте внимание.

Помислих си го, защото видях, че подкрепяш мненията ми в другата тема, за смяна на дисплея. :))) Но думата индивид е много удачна за него, не може да се нарече мъж, в никакъв случай !

преди 7 часа, Panzer 4 написа:

Това не е точната дума, но ако използвам това, което мисля, ще ме накажат пак.

Аз използвах всякакви думи спрямо него и НЕ са ме наказвали. Може би, защото си ги беше заслужил! :))) Явно на всички им е неприятен и не могат да го дишат! :)))

Учила съм Психология и Философия и това поведение, тази остра нужда да потъпква другите, да прехвърля вината на другите и да обижда...показва, че страда от тежка депресия и чувство за малоценност!
Тази токсичност, която струи от него идва от това, че той самият се чувства нещастен и самотен.

Естествено това може да се поправи, ако промени начина си на живот, но той отказва.

Има и някакви сериозни комплекси свързани със жени.

Но приключих с тази тема, блокирала съм го преди 2-3 дни и ми е много добре сега, като не ми се показва нищо от него. :)

Трябваше по-рано да го направя, ама го съжалявах и се опитах да му помогна, но той е свикнал да живее така, не иска промяна.

Бтв момчета, поръчах вчера частите, които ми препоръчахте, но ми направи впечатление, че Никем не поема доставката, при положение, че всичко общо е към 430лв.

Явно нямат практика като по другите сайтове, да поемат доставката, ако сумата е над 100 или 150 лв. Не, че ми е важно, просто ми стана интересно, над каква сума е безплатната им доставка.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 

Поне да бяхте изгледали какво се коментира в Hardware Unboxed вместо да циврите за глупости! Щом аз не разбирам, чуйте какво казват световните капацитети по въпроса.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

преди 7 минути, Vesii82 написа:

Но приключих с тази тема, блокирала съм го преди 2-3 дни и ми е много добре сега, като не ми се показва нищо от него. :)

Аз също го бях блокирал, но го отблокирах след време със надеждата, че е размислил и е спрял да се заяжда. Еее, сгрешил съм! 

Сега не съм го блокирал, и нямам такива намерения защото и двамата сме стари потребители във форума. Ние вместо да се уважаваме и да си помагаме се заяждаме и обиждаме, кофти. 😕

Когато някой мой коментар не се хареса на някой, спокойно може да го подмине. Аз съм доста търпелив и влизам във форума за да прочета нещо интересно или да напиша такова, кофти е когато някой започне да ме преследва по темите и да пише глупости.🙂

преди 1 час, Vesii82 написа:

Бтв момчета, поръчах вчера частите, които ми препоръчахте, но ми направи впечатление, че Никем не поема доставката, при положение, че всичко общо е към 430лв.

Явно нямат практика като по другите сайтове, да поемат доставката, ако сумата е над 100 или 150 лв.

Това е практика при тази фирма от години . Преди имаха калкулатор и при поръчка над определена сума , фиксираха отстъпка от 1 - 1.5 % . От тази фирма не бях купувал хардуер доста години . След известно търсене из сайтовете си поръчах захранващ модул . Пристигна след четири дена и доставката до офис на Спийди бе 13 лева и 96 стотинки . Това е за един артикул с малък обем и тегло  2 кг и 300 грама .  Тоест , би било добре да ги попитате информативно по телефона при потвърждаване на поръчката Ви .

• Автор

з също го бях блокирал, но го отблокирах след време със надеждата, че е размислил и е спрял да се заяжда. Еее, сгрешил съм!

Има хора, които никога няма да се променят и не заслужават да им се дава втори шанс. Това леке е един от тях. Вместо да ти помага, ще те трови. Не си струва да си хабиш здравето. :)))

Когато някой мой коментар не се хареса на някой, спокойно може да го подмине. Аз съм доста търпелив и влизам във форума за да прочета нещо интересно или да напиша такова, кофти е когато някой започне да ме преследва по темите и да пише глупости.🙂

Напълно съм съгласна с теб ! Всичко трябва да е мир, хармония и разбирателство. Достатъчен ни е стреса, които идва от хиляди други източници. 

На мен реалният ми профил е от 2005г., сега си написах никнейма в търсачката и видях.

(Толкова ми е интересно да си чета мненията от 2005 година и как съм разсъждавала по онова време ха ха :) . Чувството е сякаш чета стар лексикон, мале връхлетяха ме разни спомени.)

Тук и в Кречетало бях много активна, преди да стана семейна. После вече деца, работа, задължения, ангажименти... пуснах се по течението и забравих за форумите. :)))

преди 25 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Това е практика при тази фирма от години . Преди имаха калкулатор и при поръчка над определена сума , фиксираха отстъпка от 1 - 1.5 % . От тази фирма не бях купувал хардуер доста години . След известно търсене из сайтовете си поръчах захранващ модул . Пристигна след четири дена и доставката до офис на Спийди бе 13 лева и 96 стотинки . Това е за един артикул с малък обем и тегло  2 кг и 300 грама .  Тоест , би било добре да ги попитате информативно по телефона при потвърждаване на поръчката Ви .

Ами аз се чудех до адрес или до офис на Спиди да го пратят и накрая им казах, направо до адрес да го пуснат.
Говорихме за нещо от сорта на 8-10лв до адрес, знам ли. Те не са тежки моите неща.

Но Вашата доставка е доста над сумата за доставка до офис, та и до адрес не е толкова скъпо. Особено на Спиди, там доставките са по-евтини от тези на Еконт.

Но да, то си зависи от килограмите.

Сега като споменахте за тази отстъпка която правят.... се сещам, че и при мен се получи някаква отстъпка, даже беше към 7-8 лв.

Може би затова не поемат доставката, защото дават на потребителите отстъпка.

Колко струваше този модул?

преди 20 минути, Vesii82 написа:

Но Вашата доставка е доста над сумата за доставка до офис, та и до адрес не е толкова скъпо. Особено на Спиди, там доставките са по-евтини от тези на Еконт.

Но да, то си зависи от килограмите.

Сега като споменахте за тази отстъпка която правят.... се сещам, че и при мен се получи някаква отстъпка, даже беше към 7-8 лв.

Може би затова не поемат доставката, защото дават на потребителите отстъпка.

Колко струваше този модул?

При някои търговци доставката е безплатна над 300 или 400 лева .  Най-често до офис на Спийди е  6 лева .  Цената в моя случай  бе по-висока заради теглото на артикула . Все пак качествените захранвания са поне 2 кг. може и повече. Цената на продукта бе 319 лева .

• Автор
преди 1 минута, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

При някои търговци доставката е безплатна над 300 или 400 лева .  Най-често до офис на Спийди е  6 лева .  Цената в моя случай  бе по-висока заради теглото на артикула . Все пак качествените захранвания са поне 2 кг. може и повече. Цената на продукта бе 319 лева .

Ясно, благодаря. При мен доставките до офис са все 3,50-4.00лв по Спиди, но да теглото е важно.

Аз предимно леки неща поръчвам.

Ами не знам за 300-400лв, по-скоро попадам на такива, които пише, че над 100-150лв е безплатно. Plesio давам за пример, наскоро гледах безжични мишки там.

• Автор

Да ви питам още нещо, момчета.

Старото SSD и старият процесор, мога ли да ги продам и за колко, жал ми е да ги хвърлям на боклука, при положение, че работят.

Дори да е някаква мижава сума е по-добре отколкото да ги хвърлям.

преди 15 часа, Vesii82 написа:

тази остра нужда да потъпква другите, да прехвърля вината на другите и да обижда...показва, че страда от тежка депресия и чувство за малоценност!

Съвсем права си, даже съм склонен да допусна, че зад всичко това се крие някакъв физически недъг, за психически вече е видно за всички. Интересно е също защо администрацията на форума го толерира и му позволява подобно вредно за взаимоотношенията на приятелство и взаимопомощ поведение, не си ли дават сметка, че се злепоставят по този начин. Или го преценяват като "полезен", което би било най-лошия вариант. Не че всичко това кой-знае колко ни интересува, но като ни се пречка в краката всеки ден...

Във форума има продавалник, може да опиташ там с нещата, които не ти трябват, за цена не мога да дам препоръка.

преди 4 часа, Vesii82 написа:

Да ви питам още нещо, момчета.

Старото SSD и старият процесор, мога ли да ги продам и за колко, жал ми е да ги хвърлям на боклука, при положение, че работят.

Дори да е някаква мижава сума е по-добре отколкото да ги хвърлям.

Според мен ссд-то си го дръжте за резерва, или ако смените платформата след време, може да влезе в употреба, защото сега повече от 50лв. не мисля, че ще му вземете. Процесор 80-90лв.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.