Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Расистки скандал в Европарламента, разпален от българин

Featured Replies

Лошото е, че има много хора, които сляпо вярват на Атака и не могат да приемат чужди мнения и аргументи. Имам чувството, че са зомбирани.

stilian30, мен лично слабо ме интересува политиката и не ме влече ни една политическа партия. Така като гледам като безпристрастен, мисля, че хората му вярват, защото говори неща, които те искат да чуят, а и другите вече ги видяха и нямат вяра в тях. Та мисълта ми е че имат нужда да вярват в някого, че ще им донесе нещо по-добро.

• Отговори 63
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Хубавото е, че чрез т.н. "явление Атака" много, много българи, на които им пука, могат да изразят чувствата и вътрешната си убеденост за крайна нужда от истинска промяна в управлението на родината ни. Все ми е тая какво е казал Волен, Болен или Миткото, ако си направят усилието да вкарат във властта хора, които поне ейтойцък успеят да въведат ред в страната /ако изибщо вече е възможно/. Но да не залитаме към политика, че комуняг-неокапиталюпитата ще вземат да се засегнат

Чувства на какво?И тука ли да се бием?Погледни комшиите заради глупавите си расистки войни какво спечелиха.Какво спечели Сърбия?Където е имало такива събития не са завършвали с нищо добро,примери колкото щеш.Вашия лидер не се различава от някой купен политик по нищо,напротив.Гръмките изказвания не значат нищо.Политиката е поредица от обмислени дела,политиката е дипломация.Политиката не е расизъм,станахме за резил заради тоя.Ставаме за резил и всеки ден в Европа с нашите издънки,всеки ден четем какво са писали в Таймс за българите.

Чувства на какво?И тука ли да се бием?Погледни комшиите заради глупавите си расистки войни какво спечелиха.Какво спечели Сърбия?Където е имало такива събития не са завършвали с нищо добро,примери колкото щеш.Вашия лидер не се различава от някой купен политик по нищо,напротив.Гръмките изказвания не значат нищо.Политиката е поредица от обмислени дела,политиката е дипломация.Политиката не е расизъм,станахме за резил заради тоя.Ставаме за резил и всеки ден в Европа с нашите издънки,всеки ден четем какво са писали в Таймс за българите.

Мой човек, по-големи расисти от циганите няма - те са един от нашите големи резили. И си припомни защо почна войната в бивша Югославия - точно заради болните претенции на албанците да откъснат парче от страната за себе си, защото видиш ли те били станали мнозинство. И какво - ако утре някой болен мозък от Кърджалийско насъска местните бедни нещастници, дето не си знаят националността, ти пак ли така миролюбиво ще оставиш България без Родопите. Странна ми се струва такава позиция. Търпението и смирението е едно, но страхът да защитиш своето е достоен за презрение.

Редактирано от mitaka33 (преглед на промените)

"Мой човек",историята показва че някой като е искал да се отдели винаги го е постигал.Расисти са циганите?Ми да ги избием ли?Какво предлагаш да направим?Аз предлагам да им ограничим социалните помощи и да почнат да си плащат сметките.Атака е фашистка партия,разберете го.Това не е националистическа партия,а расистка.

Мой човек, по-големи расисти от циганите няма - те са един от нашите големи резили. И си припомни защо почна войната в бивша Югославия - точно заради болните претенции на албанците да откъснат парче от страната за себе си, защото видиш ли те били станали мнозинство. И какво - ако утре някой болен мозък от Кърджалийско насъска местните бедни нещастници, дето не си знаят националността, ти пак ли така миролюбиво ще оставиш България без Родопите. Странна ми се струва такава позиция. Търпението и смирението е едно, но страхът да защитиш своето е достоен за презрение.

Ако утре...а дали?

Тия хора в Кърджалийско да не би да нямат глава на раменете, и ще се оставят на някой вманиачен психопат да им контролира мислите? Айде стига фантастика!

"Мой човек",историята показва че някой като е искал да се отдели винаги го е постигал.

Не заемам ничия страна в спора ви, но историята винаги може да се промени в бъдеще. Всяко нещо си има първи път. А и не е никак хубаво, като историята сочи това, да го дадем даром.

И какво - ако утре някой болен мозък от Кърджалийско насъска местните бедни нещастници, дето не си знаят националността, ти пак ли така миролюбиво ще оставиш България без Родопите.

Това е в стил "И ако утре падне метеорит на Земята и ние не сме си сложили зеле в мазето какво ще ядем?" :yanim: Ех, това "ако"...

"Мой човек",историята показва че някой като е искал да се отдели винаги го е постигал.Расисти са циганите?Ми да ги избием ли?Какво предлагаш да направим?Аз предлагам да им ограничим социалните помощи и да почнат да си плащат сметките.Атака е фашистка партия,разберете го.Това не е националистическа партия,а расистка.

dragozow, дано не те е обидило обръщението ми, твоето предложение за братята роми е направо революционно - да им ограничим помощите и да започнат да си плащат сметките. Не само няма да си плащат сметките, но ще направят пирамида от чааветата и ще предложат да ги запалят, ако не им платят до 30-то число на месеца. А това за фашистката партия си е вестникарска боза. Идеите са важни, боли ме к.ра как се казва партията, която се стреми да ги осъществи. Виж Славчо Трифончук си е фашист от класа. Питай горкото сладкогласно Деси

Абе Вие, дами и господа, които критикувате господина народен представител, не живеете ли в България, или не сте чули че всяка година на Тодоров ден освен състезания с коне, магарета и др. домашни животни и нашите братя ромите( не всички от тях...ама не съм сигурен точно коя тяхна издънка, извенете ме за некомпетентноста) купуват и продават дъщерите си за съпруги???? Че господина даже е направил комплимент за нашите ромки,по красиви са, само дето е подбил малко цените, искал да каже цени от 50000 лв., неправилно е конвертирал валутите..., ама и той е депутат, де да знае човека... кога ли е ходил на чеиндж бюро да види, явно е заразно.

И съм чувал че най високо се котирали не тия дето са наи красиви ( в смисъл хващат окото) а тия дето като бебета са им премахнали (отрязали, откъснали и т.н., да не ме раберете погрешно) палеца на едната или другата ръка. Щото по лесно се бърка по джобовете.

Но Вие явно не сте от тази страна... при вас слънцвто грее, птиците пеят евро химни, самия живот е песен.

И се чудите как по някоя телевизия току се появи репортаж че еди кое си село основали милиция

( разбирай доброволен отряд от ловци) да обикалят нощем на смени улиците и вардят съселяните си. Като казвам ловци да не помислите че са тръгнали на лов, т.е да отстрелват цигани( исках да кажя роми), просто те имат право да носят оръжие, за кураж, само че преди това са изпилили мерниците на пушките, че да не боли много. Ако циганите( ромите) излезнат по куражлии.

И искам да поппитам, макар че може да се повтарям, в рамките на форума, не в тази тема, ако някои като е ходил до енергото или ВИК да си плаща сметката за тока, и е видял РОМ на опашка, много Ви се моля, уведомете ме. Да не стане напразно на стари години да си сменям националноста - от Българин на ром, щото в тая, вече Евродържава не се трае....

каквото видях като правописна грешка поправих. Моля да ме извините, ама нали ще ставам ром, влизам им в стила

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Това е в стил "И ако утре падне метеорит на Земята и ние не сме си сложили зеле в мазето какво ще ядем?" :yanim: Ех, това "ако"...

Ако моя и твоя татко не бяха срещнали моята и твоята мама, ние нямаше да можем да постваме тия мъдри мисли. Друг е въпросът, че на нашите управници досега и през ум не им идваше да сложат по някоя зелка в мазето за зорзаман. Може би изповядват цинагското верую "Днес съм добре, за утре ще мисля утре"

Добре, айде кажете какво ще направи Атака с ромите, ако има властта. Ще ги нареди на една полоса и ще ги избие ли?

Добре, айде кажете какво ще направи Атака с ромите, ако има властта. Ще ги нареди на една полоса и ще ги избие ли?

Оф, стига с тия заучени въпроси? Първата крачка трябва да е ограничаване на раждаемостта им. Това ще е полезно и са самите тях. Обществена тайна е, че ром презерватив не слага. Въпреки, че им ги раздават с кашони. Ами естествено, нали всяко чааве е по 100 лв на месец

Оф, стига с тия заучени въпроси? Първата крачка трябва да е ограничаване на раждаемостта им. Това ще е полезно и са самите тях. Обществена тайна е, че ром презерватив не слага. Въпреки, че им ги раздават с кашони. Ами естествено, нали всяко чааве е по 100 лв на месец

Да, вече виждам лекарски екипи с клещи за кастрация в Столипиново. :yanim:

Стига с глупостите и приказките " трябва да се направи еди какво си" .Как ще го направите? Да не сте забравили, че не живеем в средновековието?

Атака има доста идеи, но всичките популистки и неосъществими. И тези изцепки на нейни депутати направо ме отвратиха от тази партия.

Да, вече виждам лекарски екипи с клещи за кастрация в Столипиново. :wors:

Стига с глупостите и приказките " трябва да се направи еди какво си" .Как ще го направите? Да не сте забравили, че не живеем в средновековието?

Атака има доста идеи, но всичките популистки и неосъществими. И тези изцепки на нейни депутати направо ме отвратиха от тази партия.

Няма нищо глупаво в планираната раждаемост. Това с клещите пак си го прочел в някой вестник и явно много те е впечатлило. Ако слушаше малко повече интервюта на живо щеше да знаеш, че безконтролната раждаемост в ромските махали се постави като основен проблем не от друг, а от самия им вожд Цветелин Кънчев. По негови думи това е причината за прогресивно нарастващата бедност в ромската общност и оттам за ограмотяването и интегрирането им. И стига политизира темата - ако не е Атака, ще е някоя друга партия. Има достатъчно качествени хора, на които не е даден шанс да управляват.

Няма нищо глупаво в планираната раждаемост. Това с клещите пак си го прочел в някой вестник и явно много те е впечатлило. Ако слушаше малко повече интервюта на живо щеше да знаеш, че безконтролната раждаемост в ромските махали се постави като основен проблем не от друг, а от самия им вожд Цветелин Кънчев. По негови думи това е причината за прогресивно нарастващата бедност в ромската общност и оттам за ограмотяването и интегрирането им. И стига политизира темата - ако не е Атака, ще е някоя друга партия. Има достатъчно качествени хора, на които не е даден шанс да управляват.

Ха- ха, планирана раждаемост при циганите, развесели ме :wors:

Не политизирам темата- тя си е такава.

Това с клещите не съм го прочел във вестниците, просто ми хрумна и го казах иронично, ако не си разбрал. Но ти пак говориш общи приказки и не ми отговори на въпроса " Как ще го направите?"

Прав си обаче за едно- наистина има качествени хора, които обаче се занимават с далеч по- полезни неща от политиката. И не им е нужен шанс, даден от някой напорист оратор, за да се докажат.

Гледай по-трезво мой човек. Проблемът с циганите прилича на този с наркотиците. Няма решение.

Не и такова,което да ни оотърва тъй да се каже - да ни изнася.

Не е и толкова страшно колкото го изкарваш...Вярно,раждаемостта при тях е голяма,но и смъртността е голяма. Колко живее един циганин? Не много.

В Атака би трябвало да са твърдо ЗА влизането ни в ЕС щом толкова мразят ромите. Бъдете сигурни,че още как отворят границите за Европа половината са там и няма да им видим очите повече.

Момчето ще стане жертва на политиката на партията си,която лоялно следва. Отсега си гради лошо име.

А времето си тече. В следващия парламент няма да има Атака след всички тия скандали. Който си е седял мирен там после може да намери някое гнездо. Но не и това момченце.

Хубавите парици,които ги изкарва дано ги къта,защото ще остане сам и ще му трябват.

За да приключим офтопика, който тенденциозно се подхваща по свободни асоциации във всяка подобна тема, ще върна фокуса на въпроса върху изказването на онзи беден некадърник от новината, който сме били пратили даже в европарламента. Дали и какво шмърка си е негова и на съответните органи на реда работа. Въпросът е следният - защо пращаме, макар и само като наблюдатели, в европарламента некадърни лица, които не само че не са наясно с дипломацията и протокола, но явно не са наясно и с елементарното възпитание!? Е ли е само той некадърен или и тези, които са го допуснали там?

Liviya_Yaroka.jpg

Г-жа Ярока е доктор по антропология и е само наполовина циганка. Майка й е еврейка. :wors: Язък, че Бай Димитър Стоянов-Балканскии, наший видни дипломатин, е пропуснал тоз факт, инак, сигурен съм, щеше много да го зарадва. biggrin.gif

Горките европейци ,незнаят какъв таралеж си пускат в гащите.

Още не са ни приели и се започва с изцепките.То който е тъп и прост рано или късно си проличва,а при особено тежките случаи (като този) се вижда веднага.

Ами това е резултата бе хора ,такива сме си ги избрали,сега ще им сърбаме попарата...

Я си представете ромски-гей Азис :wors: ("ром" е дума измислена в България,да не се обиждат циганите като ги наричаме ...),ако беше се набутал в парламента какво чудо щеше да става...не че тия дето са там по нещо се различават от него де.

Азис неуспя да се навре там ,ама тия неудачници от АТАКА успяха,и сега освен да им гледаме саира друго неможе да направиме.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

По-неприятното е, че точно два дни след като беше обявено, че България и Румъния получават безапелационно "да", изведнъж някой се изяви с такъв странен маниер и сега ние трябва да обясним на колегите си, че това не е традиционното българско отношение, а става въпрос за липса на възпитание, заяви Първанова пред агенция "Фокус".

Тя и Станимир Илчев са изпратили отворено писмо до председателя на ЕП Жозеп Борел, в което подчертават, че случаят е неприемлив и не отговаря на европейските и българските ценности и традиции, съобщи БНР.

Ха ха, не било традиционното българско отношение! Ами точно това си е традиционното българско отношение към ромите и няма защо да си кривим душата. Човека казва истина, която се споделя от мнозинството българи. Не е ли така? Аз лично почти не съм срещал българин, който да няма някаква неприязън към ромите( Мразя я тая дума, не знам кой я е измислил.За мен са си цигани. Тук при нас ромите си се наричат цигани :P ) Май Първанова и сие се мъчат да метнат Европарламента :wors: Това в рамката на шегата, ама ние си знаем действителността.

Ха ха, не било традиционното българско отношение! Ами точно това си е традиционното българско отношение към ромите и няма защо да си кривим душата. Човека казва истина, която се споделя от мнозинството българи. Не е ли така? Аз лично почти не съм срещал българин, който да няма някаква неприязън към ромите( Мразя я тая дума, не знам кой я е измислил.За мен са си цигани. Тук при нас ромите си се наричат цигани ;) ) Май Първанова и сие се мъчат да метнат Европарламента :ph34r: Това в рамката на шегата, ама ние си знаем действителността.

ето точно от тук ни идват проблемите - все мъчим да метнем някого...

"Те ме лъжат че плащат, аз ги лъжа че бачкам" - от времето на социализма и през бай Тошовото " Принизяване, принизяване, да се снишим докато мине бурята", та това си ни е нашата национална политика, едно да мислим друго да говорим, да не се изложим....

А за Европа ни трябва ново мислене, толерантност, търпимост и кво ли не още.

И затова аз продължавам да си мисля че още не сме готови за там, ама пак ги метнахме :)

за интеграцията на ромите - отвсякъде ни тръбят, че трябва да ги приемем... а те искат ли?

Не разбирам човек който иска да се интегрира, защо след като го настанят в жилище за хиляди левове, му избива дограмите за подпалки, вкарва си коня в хола и т.н. И след като даже се принуди държавата да върже социалните им помощи с образованието на децата им, те пак не ходят там. А по този начин и нашите деца ще имат същия проблем с интегрирането на "ромите", щото и след 15 години те пак ще са необразовани, пак няма да имат работа, и пак ще си мислят че някой трябва да ги храни.

А за евро депшутатката - даже си е готина, но и не виждам нищо обидно в думите на нашето момче - човека просто си е похвалил нашите сънародници. И по добре европеиците да проучат традиците на тоя народ, по специално часта с организирането на ромските свадби ( дето бащата на булката се пазари със бащата на младоженеца колко ще получи за дъщеря си и е горд че е отгледал такава "скъпоценност") преди да се обиждат .

Май няма нужда от коментар......

Edit:

Всъщост май има: жалко че този младок с жълто около устата е потомък на такива родители и на такъв голям Българин като Радой Ралин !!!!!

top_logo.jpg

0000027977-article.jpg

Два дни след приемането ни в ЕС, депутатът от „Атака” Димитър Стоянов успя да предизвика расистки скандал в Европейския парламент, пише в днешния си брой вестник „Дневник”.

Приканен да подкрепи номинацията на унгарската депутатка от ромски произход Ливия Ярока за награда на списанието на парламента за човешки права, Стоянов разпратил имейл до колегите си, в който обяснява защо е против.

Ето и текста на писмото:

В моята страна има десетки хиляди момичета от цигански произход, много по-красиви от почитаемата. Всъщност, ако си на подходящото място в подходящото време, можеш дори да си купиш някоя (12-13-годишна) която да стане твоя любяща жена. Най-добрите от тях са много скъпи - стигат до 5000 евро парчето, леле! Това, разбира се, е престъпление според Наказателния кодекс и се наказва със затвор, но се съмнявам, че т.нар. организации за защита на ромските права знаят това, а всъщност дори не им пука (наричайте ги, както искате, единственото, от което се интересуват, са текстовете от антидискриминационните закони, защото за тях се плаща, а за престъпленията не, нали знаете)!!!

Да се върнем на номинацията на мис Ларока. Вярвайте ми, виждал съм много циганки, но всички на нейната възраст са много по-слаби. Не споделя ли тя ужасните страдания, които ромите понасят из цяла Европа, бедността, мизерните условия и безработицата??? Е, предполагам, че когато си депутат от Европейския парламент, трябва да си придадеш известна тежест.

Тя вече е получила отличие тази година. Но почакайте - за младежки лидер? Почитаемата дама е почти 32-годишна, за бога! Повечето младежки организации приемат членове до 26. В моята партия срокът е 30. Почитаемата мис Ларока пак не се вмества. Не знам, има различни видове растеж, може би се вписва в някой от тях.

Изпълненото с грешки писмо на английски на заместник-председателя на „Атака” предизвика бурните реакции и острото възмущение на евродепутатите, някои от които поискаха Стоянов да бъде незабавно отстранен от позицията си на наблюдател в ЕП и санкциониран от европейския и българския парламент.

Десетки гневни имейли засипаха пощенската кутия на българските наблюдатели. Оценките варираха от „Господин Стоянов, явно имате сериозен проблем, пазете си го за себе си и не пращайте спам” до "Сериозен случай на расизъм" и „Човек с малоумни, голословни и неприемливи идеи”.

В отговор заместник-председателят на „Атака” и доведен син на Волен Сидеров разпратил втори имейл, който би трябвало да е извинение. Авторът на скандала обаче гарнирал публичното си извинение с обвинения към евродепутатите. Ето и неговия текст:

В XXI век да обвиниш някого в расизъм е най-тежката обида. Според българския Наказателен кодекс, ако някой е обиден и отговори с обида, и двамата могат да бъдат освободени от отговорност. Мисля, че това и стана накрая.

Още веднъж искам да изразя най-искрените си извинения на мис Ливия Ларока и на всички, които са се почувствали обидени. Но аз също се чувствам обиден, защото не съм расист, гордея се, че съм българин, че съм депутат и евронаблюдател.

Ливия Ярока, която Стоянов упорито нарича Ларока, настоя за истинско извинение. В пленарната зала бяха произнесени няколко яростни речи. Холандката Емине Бозкурт нарече действията на българския наблюдател "расистки, нетърпими и ужасяваща нападка към високоуважаван член на този парламент".

Десетки депутати се оплакаха официално на председателя на парламента Жозеп Борел. Представителят от Зелената партия Елс де Грюн обяви, че партията на Стоянов "Атака" принадлежи към категорията на "расисти, ксенофоби и отрицатели на холокоста, чиито вестници, сателитен канал "Скат" и уебсайтове разпръскват омраза към евреи, турци и цигани".

По информация от кабинета на Борел все още не е решено дали Европарламентът ще предприеме санкции срещу Стоянов. Народното събрание няма правомощията да отзове Стоянов, а единствено да го порицае.

От "Атака" заявиха, че не могат да коментират случая, защото не са запознати.

Днес проявите на Стоянов предизвикаха бурни реакции и у нас.

Парламентарната група на ДСБ призова лидерът на "Атака" Волен Сидеров да се разграничи категорично от своя депутат Димитър Стоянов и да поиска от него да напусне Народното събрание.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин пък определи като недопустимо и неприемливо поведението на евронаблюдателя от "Атака" Димитър Стоянов и квалификациите, които е употребил към унгарската представителка в ЕП Ливия Ярока.

От "Атака" обаче контрираха яростно обвиненията срещу Стоянов.

Обвиненията, хвърлени върху евронаблюдателя от партия АТАКА в Европарламента Димитър Стоянов, са спекулации. В текста на мейла му нямало нито една обидна или расистка квалификация на депутатката Ярока, обяви лидерът на партията Волен Сидеров.

Той никъде не я нарича „циганка”, както излъгаха някои вестници, казват още оттам.

Обръщаме се с призив към вас, да направите консултации с юристи и да отговорите честно на въпроса има ли расизъм в електронното писмо на Димитър Стоянов до колегите му, или всичко е плод на недоброжелателност от страна на други български евронаблюдатели.

Сега сме в предизборна кампания и явно прогнозите на социолозите за балотаж Сидеров –Първанов изнервят доста политически щабове. Колкото до факта, че в България се продават хора като стока – това е позор за страната ни и ние като партия сме срещу тази язва на обществото ни, пишат още от „Атака”.

Но вината е в управляващите, които не санкционират престъплението „продажба на хора”, допълват оттам.

Целта на спекулациите бяха изказани публично от един цигански лидер, амнистиран и закрилян от Георги Първанов днес: той поиска Волен Сидеров да прекрати предизборната си кампания. Тази мечта на българофобите няма да се случи, обиколките и срещите на лидера на АТАКА просдължават, казва още Сидеров.

Самият Димитър Стоянов също побърза да се защити и разказа своята версия за случката. Публикуваме изявлението му дословно, правописът е запазен:

"След като толкова много от вас, уважаемите депутати, ме заклеймихте, чувствах се принуден да ви се извиня за, това че ви обезпокоих по този начин.

Нямах намерение да обиждам уважаемата госпожица Ларока. Просто исках да наблегна на, това че в България цигански момичета все още се продават като предмети от техните родители.

Добре известно е на властите къде и как се случват тези ужасни „сделки”, защото са част от циганските традиции и стават на обществени места. На никого обаче не му пука за това, включително на фондациите, които обявяват себе си за пазители на гражданските права на малцинствата.

Аз също така съм изключително раздразнен, защото всички говорят толкова много за ромските проблеми, но да говориш и да решаваш проблеми са две различни неща. Тези нещастни хора се използват в продължение на десетилетия като политически пионки, за да служат на политически цели. Никой не прави нищо за тяхното по-добро образование, семейно планирание и стандарт като цяло.

В България на циганите се плаща, за да гласуват и така политиците, които на думи защитават гражданските им права, на дело нарушават политическите им. Дори собствените им представители в политиката говорят твърде много, а правят твърде малко и го правят твърде късно обикновено.

Накрая бих искал да кажа, че АТАКА НИКОГА не е публикувала в официален сайт призиви за насилие срещу циганите или срещу когото и да е било.

Публикациите в неофициални сайтове са отговорност на авторите им и на компаниите за хостинг, които ги подкрепят и отказват да свалят тези сайтове от интернет, независимо колко много се настоява от страна на АТАКА.

В 21 век да обвиниш, че някой е расист е най-тежката обида. Според българския Наказателен кодекс, ако някой бъде обиден и отвърне веднага на обидата с обида, и двамата извършители могат да бъдат освободени от отговорност. Точно това мисля, че стана накрая.

Отново искам да изразя най-дълбоките си извинения към госпожица Ливия Ларока и към всечки, които са се почувствали обидени. Но аз също чувствам обида, защото аз не съм расист, горд съм, че съм българин, народен представител и наблюдател в Европейския парламент.

Аз имам право на свобода на политическия изказ. И само защото моите политически виждания за предприемане на действия срещу големи социални проблеми се различават от вашите не ви дава правото да ме наричате расист! Уважения, Димитър Стоянов"

Редактирано от bigalex (преглед на промените)

Неможе така да обижда хората,какво като е циганка сега.Даже няма честта да се извини лично на жената.Пак ни пишат по европейската преса,в негативен вариант естествено.

edit

Реакцията на евродепутатите в отговорите по електронната поща варират от от "Г-н Стоянов, явно имате сериозен проблем, пазете си го за себе си и не пращайте спам" до “Сериозен случай на расизъм”. "Достоен ли е той наистина да представлява страната си сред нас", попита Патрик Гобер и определи идеите на Стоянов като "малоумни, голословни и неприемливи

В пленарната зала холандката Емине Бозкурт изнесе яростна реч, в която нарече действията на българския наблюдател "расистки, нетърпими и ужасяваща нападка към високоуважаван член на този парламент". Думите й бяха посрещнати с овации. Десетки депутати се оплакаха официално на председателя на парламента Жозеп Борел. Други настояха Стоянов да бъде лишен от позицията си и поискаха намеса на българските власти.

Шефът на либералите Греъм Уотсън изрази надежда Стоянов да бъде санкциониран както от българския, така и от Европейския парламент. Представителят от Зелената партия Елс де Грюн обяви, че партията на Стоянов "Атака" принадлежи към категорията на "расисти, ксенофоби и отрицатели на холокоста, чиито вестници, сателитен канал "Скат" и уебсайтове разпръскват омраза към евреи, турци и цигани".(Бгфактор)

На момчето му липсват не само първите 7 години, а и всичките след тях...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.