Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разпознаем фишинг имейл

Featured Replies

преди 1 час, vlado1985 написа:

Аз лично outlook не го ползвам вече от доста години. Незнам дали си спомняш бях пускал, тема че ми бяха хакнали фейсбук, акаунта и си го възстанових но малко преди да го възстановя писах на поддръжката на микромеките защото имейла на нападателя го беше сменил с имейл на outlook.

И нали микромеките имат достъп до акаунтите се направиха че нищо незнаят та тогава ми светна че пощата им е много зле и че няма да си мръднат пръста. А какво остава ако даден нападател се окаже и служител на меките та общо взето тази поща много отдавна съм я отписал.

И аз не я ползвам. Както казах, става въпрос за служебна поща, а не за личен избор. :)

А иначе това май е било обучаваща симулация. Демек фалшив фишинг линк.

• Отговори 75
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Поради това,че напоследък много зачестиха фишинг атаките и е нужно хората да са запознати с основните неща маркирам темата като ВАЖНА. Поздрави 

• Емил Костов
    Емил Костов

Адмирации за труда. Не си бил чак такъв цървул

• А бе защо като бели хора не си ползвате GMail?... Аз имам два акаунта в нея, единия го ползвам за регистриране във всякакви подозрителни сайтове. Съответно на него получавах какви ли не спамове, фишин

преди 15 минути, Gregory House написа:

Неможеш

Затова или спираш джава скрипта на браузъра или пускаш браузъра в пясъчник

Можеш, можеш. Изисква се опит и тренирано око. Има си маркери и червени флагове. Допълнителните мерки разбира се, не са излишни!

Няма застраховки.    В тази тема модератори ми изтриха линкове с предупреждения за възможни разновидности с имитации .      Не предупреждавам измамници -аутсайдери.     Саморазправям се с такива.   Модератор поне може да осъзнае грешката си.    Или предпочита да е жертва за мен.   За мен няма значение.   Моето ниво е над тяхното.         

преди 18 часа, attj написа:

...   Моето ниво е над тяхното.         

Удри, баце! Таа мачка не е наш'та ... сигурно е на некой... друг (нема да пиша бандеровец, че не съм в подходящия раздел)

Над селото мъгла - атаман чади трева,
а казачка и казак, се одървят със първак.

Оригинал (ру): Сектор Газа - Атаман (Казачья)

Над станицею туман — это курит атаман
А казак с казачкой хлещут самогон...

А по темата (между другото, лично мнение - хубава тема, цър-вул)...  докато има риба, ше има и рибари... без претенции да съм открил топлата вода, велисопеда и риболова.

• 5 месеца по-късно...

здравейте днес  в abv получих съмнителен имейл и го отворих без да отварям прикачени файлове или зареждане на изображения може ли да съм се заразил с вирус само защото съм отворил писмото

Без отваряне на прикачените файлове или логване във фалшива страница не мисля, че сте изложени на риск. Просто го маркирайте като спам или направо го изтрийте и никога не отговаряйте на такива, защото ще ви залеят с още повече спам.

• 2 седмици по-късно...

А какъв е адреса на подателя? Най-вероятно някакъв random или с грешен символ като MICR0SOFT с 0 вместо с О или със знак на кирилица и т.н.

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

А какъв е адреса на подателя? Най-вероятно някакъв random или с грешен символ като MICR0SOFT с 0 вместо с О или със знак на кирилица и т.н.

Препращат с линк към сайт на друг защитен софтуер -за закупуване  с отстъпка 80 %.  За мен всичките са достъпни и безплатно.    Те това обаче не го знаят.   

преди 3 часа, attj написа:

Препращат с линк към сайт на друг защитен софтуер -за закупуване  с отстъпка 80 %.  За мен всичките са достъпни и безплатно.    Те това обаче не го знаят.   

Гледай адреса на подателя бре. На мен примерно ми пратиха мейл че ICloud пространството ми било пълно (въпреки че ябълки не ползвам) Хубаво, ама мейла идва от адрес "@nikolaus.extremefun.us" :D 

преди 53 минути, ivottoshev написа:

Гледай адреса на подателя 

([email protected])

С каква цел?  И аз ли нещо да им пиша?                              G00GLE   

Интересно е още какво ще измислят - продължават,  без да са наясно на какъв човек попадат   Screenshot

tH3930cA.pngНямат спиране.  Как пък съм го получил този имейл?   Всичко си е наред при мен.    CrowdStrike Falcon блокира достъп до техните линкове.   Микрософт ги пропуска.   Лъжат нещо по наложителност да се купува.  

преди 13 минути, цър-вул написа:

Ами, смени си хоста на пощата и няма да имаш такъв проблем

Не ми е проблем.  Просто онагледявам за сведение на съфорумците.    Ползвам десетки различни пощенски клиенти.   Ненавсякъде досаждат така лесно.

Изключително трудно можем да се спасим от спам/скам/фишинг емайлите...

Наскоро научих как да пращам емайли от какъвто си искам домеин....дори и несъществуващ такъв :(

Ако някой иска да го тества да ми даде емайл адрес и от точно този ще му изпратя емайл... :(  от тук от моя компютър с една команда :( 

spoofing...

преди 20 часа, ivottoshev написа:

Гледай адреса на подателя бре. На мен примерно ми пратиха мейл че ICloud пространството ми било пълно (въпреки че ябълки не ползвам) Хубаво, ама мейла идва от адрес "@nikolaus.extremefun.us" :D 

Мога да ти пратя от които си искаш подател емайл адрес... до теб!

преди 5 минути, Belefor написа:

емайл адрес 

Трябва някак да са си го намерили и осигурили като достоверно съществуващ. Обикновено ги копират и крадат от историята на браузърите.    Можеш и да им пробуташ някакъв - после кълват като шарани и атакуват неспирно.    Някои си правим весело с тях тествайки докъде са стигнали.  До кривата круша - обикновено е въпрос само на време. 

Нормална практика е емайл адресите на истински хора да се продават и препродават с цел фишинг/спам/скам и т.н.

Със абв винаги е интересно и весело.:yanim:Ето и на мен какво ми пращат най редовно някакви вживяли се в съпорт на гугльо.:lol6:

Spoiler
Вашият архив ще бъде изтрит: Паметта е пълна ⚠️
от:
"Администрация на Google" ([email protected])

дата: 20.02.2026 12:16
до:
()

Статус на акаунта

https://www.nationalboostpopularspeed.autos/1jhtbc8r7/l?btd=dHJrLmhhcmQtZHJpdmluZy1pbW1lZGlhdGVseS1zbGlkZS5ydW4&cid=oXDUjbRBhiRgW79upf37f1nQ&exptoken=MTc3MTU4NTM0Mzg2OQ%3D%3D&lang=bg&lid=ec3b0b84-9216-4976-8c12-3aaac0dc0bfa&ltd=dHJrLmdhcmRlbi1saXF1aWQtY3JlYW0tcGF5LnJ1bg&pd2q=YTE9ZWMzYjBiODQtOTIxNi00OTc2LThjMTItM2FhYWMwZGMwYmZhJmEyPWQ4MDYyNDhhLWFjNGQtNGY0OS1hMWRlLTNiMTQ5NGRlYWQ0MSZhMz0xMTY4&r_countrycode=BG&r_lang=bg&td=dHJrLnNpbmdsZS1lbmVyZ3ktc29pbC1iYXIucnVuL3Nud2RhcnRm&lvc=a1a47e93

Редактирано от Underwater
Крийте ги тея линкове (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.