Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разпознаем фишинг имейл

Featured Replies

CL0UDНямат спиране и продължават.   Ползвам само 6 % от капацитета.    Всичко си ми е наред.  

• Отговори 75
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Поради това,че напоследък много зачестиха фишинг атаките и е нужно хората да са запознати с основните неща маркирам темата като ВАЖНА. Поздрави 

• Емил Костов
    Емил Костов

Адмирации за труда. Не си бил чак такъв цървул

• А бе защо като бели хора не си ползвате GMail?... Аз имам два акаунта в нея, единия го ползвам за регистриране във всякакви подозрителни сайтове. Съответно на него получавах какви ли не спамове, фишин

Ay5291aUU.pngad5e21ae-fd41-4339-8b3e-42dba4ec55bc Успяват да ме развеселят и разсмиват с необичайната си упоритост.    Ще продължавам да ги изчаквам и показвам пред всички.

Тотал AV Плюс пробват да ме задължат да си купя.  Толкова тъпи и упорити не бях виждал досега.

e36d92c8-7862-42c6-abbc-b7ea248e4c7a Тези изглежда никога няма да спрат   

Някой може да пробва чудото на световното развитие     https://secure.totalav.com/   След толкова досаждане как да имам желание ???   

преди 42 минути, attj написа:

Нямат намерение да спират    

Те са ясни, ама що не вземеш ти вече да се спреш? Напълни темата със спам. Какъв е смисъла?

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Те са ясни, ама що не вземеш ти вече да се спреш? Напълни темата със спам. Какъв е смисъла?

Нищо не ти е ясно.  Картинките се различават.  Съобщенията им също.    Какво разбираш ти от подобни неща.     Буби липсват.   Биха били играчка-занимавка за мен.  Ще спра -ако започнат да се повтарят.  

преди 1 минута, attj написа:

Нищо не ти е ясно.  Картинките се различават.  Съобщенията им също.    Какво разбираш ти от подобни неща.     Буби липсват.   Биха били играчка-занимавка за мен.  Ще спра -ако започнат да се повтарят.  

Не бре, на никой не му е ясно. Само ти знаеш че това е спам, а другите сме тъпи кат гхъзове.

Влизам тук и очаквам да науча нещо полезно... и получавам спам от теб. Не стига че го виждам абсолютно същият в пощата си, а сега трябва и тук да го гледам. Така или иначе вече осра тази тема. Просто продължавай да се излагаш :getout:

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Влизам тук и очаквам да науча нещо полезно..

Виждаш разнообразни онагледени съобщения.    При спам всичко е еднообразно.  Трудят се хората.

За абв-то си е от ясно по ясно че тази поща ще си кара цял живот пробита. Преди малко попаднах на 2 пощи още не съм се регистрирал но ми прави впечатление че се хвалят с добра поверителност ама до колко.

https://proton.me/

https://tuta.com/

А бе защо като бели хора не си ползвате GMail?... Аз имам два акаунта в нея, единия го ползвам за регистриране във всякакви подозрителни сайтове. Съответно на него получавах какви ли не спамове, фишинги и т.н. Но напоследък сигурността е толкова добра, че получавам по един мейл на 3-4 месеца. И той си е предварително маркиран като спам, всички линкове и картинки са блокирани. Сигурна и безопасна работа, чак ми доскучава :)

А вие се мъчите с разни А-Бе-Ве-та ... 

преди 11 минути, vlado1985 написа:

За абв-то си е от ясно по ясно че тази поща ще си кара цял живот пробита. Преди малко попаднах на 2 пощи още не съм се регистрирал но ми прави впечатление че се хвалят с добра поверителност ама до колко.

https://proton.me/

https://tuta.com/

И двете предлагат малко пространство за съхранение. 1 гига е нищо. Втората е руска. Ако ще ползвам руска поща - mail.ru 

Тоше слагай картинките и връзките под спойлер. 

преди 1 час, nikssi написа:

Тоше слагай картинките и връзките под спойлер. 

38.34.185.140   Сега съм се замотал с едно прокси от Чикаго.  САЩ.   Там са други защити.   Тези новобранци не могат да ме следват.   Омръзна ми да им копирам глупостите.  Няма нужда още да досаждам  тук.   Нищо не са ми блокирали.

преди 1 час, attj написа:

38.34.185.140   Сега съм се замотал с едно прокси от Чикаго.  САЩ.   Там са други защити.   Тези новобранци не могат да ме следват.   Омръзна ми да им копирам глупостите.  Няма нужда още да досаждам  тук.   Нищо не са ми блокирали.

Става въпрос не за тебе. Сети се защо. 😉

преди 1 минута, nikssi написа:

Става въпрос не за тебе. Сети се защо. 😉

Да.  Подсказвам друго.  С ползвано прокси не могат да ми копират и крадат историята на ползван браузър. Там са данните ми за пощенските клиенти.  Те ме виждат недостоверно.   Аз се шегувам с такива новобранци.   Обаче и това омръзва.  

Здравейте,

В АБВ Поща добавихме нова визуална функционалност, видима при входящата кореспонденция – наличие на лого на организацията - изпращач (функционалност Потвърден изпращач). Тя ви помага да разпознавате по-лесно кои имейли са изпратени от податели, преминали през допълнителни проверки и одобрение от страна на екипа и системите на АБВ Поща.                 Вземат се мерки.   

• 3 седмици по-късно...

Току-що на една от пощите си получих това, и се чудя - истинско ли е, или някакъв фишинг?...

large.2026-03-19_223928.jpg.e793ac3c9c36

Изглежда много достоверно, и с този мейл адрес наистина имам регистриран Microsoft акаунт. Освен това ми дойде във Входяща поща, а не в папка Спам. Но пък не ползвам нито Outlook, нито OneDrive, и няма как да съм ги напълнил. Не съм се опитвал още да кликам на линковете. 

Виж това.

Цитат

Most likely answer is that someone or some system at Microsoft messed up and sent this mail to a lot of people that aren't supposed to get it, unrelated to their real storage usage.

https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/1rwoe3j/why_does_microsoft_say_your_storage_is_over_80/

• 1 месец по-късно...

Уведомление за сигурност

Уважаеми клиент,

На 19.04.2026 г. нашата система за сигурност регистрира няколко неуспешни опита за достъп до вашата сметка от непознато устройство. Вашата карта е временно ограничена..

🔐

Как да възстановите достъпа
За да отключите картата, е необходимо да потвърдите самоличността си през защитената страница на UniCredit. Процесът отнема по-малко от 2 минути.

Понякога не може да се разпознае. Без да съм клиент на банката, получавам фишинг-писмо. Всичко си е като истинско https://unicredit-bulbonkonlinebg.econtbg.com/BG6526/

Ъъъъ ... "bulbOnkonlinebg"? D Освен това - защо в адреса на банката фигурира и "ekontbg"? ) Да не говорим, че в страницата за логване, към която те препращат, никой линк не работи.

Някои защитни програми възпрепятствуват достъп до линк. В моя случай Crowdstrike falcon нищо не блокира. Опитът за лъжа и измама не е вирусна атака.

Награда на Microsoft ([email protected])

дата:

21.04.2026 11:36

до:

undisclosed-recipients:;

--

Поздравления! Поздравления! Поздравления!

Вашият имейл ви е спечелил 1 200 000 щатски долара (един милион и двеста хиляди щатски долара) в промоцията за награди на Microsoft и по-долу са данните за печалбата.

Това са вашите идентификационни номера:

Номер на лота.................25.12.2310

Печелившият номер...................7867492

Моля, отговорете на този имейл, като изберете предпочитания от вас начин за превод на наградата от двете опции по-долу:

(a) Онлайн банков превод (при който печелившите ви средства ще бъдат преведени директно във вашата банкова сметка, което ще отнеме по-малко от 48 часа).

(b) Кутия с пари в брой (която ще бъде доставена на вашия домашен адрес от лицензирана куриерска компания, което ще отнеме по-малко от 48 часа).

Очакваме вашия отговор скоро.

Поздравления още веднъж.
Онлайн координатор на екипа на Windows Live. Направо не е за вярване.

преди 56 минути, attj написа:

Поздравления! Поздравления! Поздравления!

Вашият имейл ви е спечелил 1 200 000 щатски долара (един милион и двеста хиляди щатски долара) в промоцията за награди на Microsoft и по-долу са данните за печалбата.

Честито 😜

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.