Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Soundbar за телевизор Philips

Featured Replies

Забравих, да спомена, за активните монитори, ако се спреш,  на тях. И двете тонколони се захраняват по отделно от захранващата мрежа:

https://musicdivision.bg/adam-audio-t7v-active-speaker-black/

на 9.08.2024 г. в 23:58, plmen88 написа:

Препоръчайте саундбар до към +-600 лв. за стая 12-13 квадрата.

Ако ще се ползва за слушане на многоканално аудио (гледане на филми , клипове от youtube 5.1) , за посочения от вас бюджет по-добро от това на пазара няма да намерите.  THX сертификат за съраунд звук.

https://www.ozone.bg/product/logitech-z906/

Свързвате TV-от към системата с един оптичен SPDIF аудио кабел и сте готов.

преди 9 часа, Колев 74 написа:

По важно е помещението ти да има добра акустика.

И от къде така като по магия изведнъж ще се появи тази „добра акустика“ в стая 3 на 4 метра ?

преди 2 часа, Mr. ?? написа:

За студийни (профи) монитори (активни ОТ) от марките като ...

И за кво са му пък тези изгъзици ?
Стаята му не е звукозаписно студио.

Хей така да си похарчи парите значи.

• Автор
преди 12 минути, <^> написа:

Ако ще се ползва за слушане на многоканално аудио (гледане на филми , клипове от youtube 5.1) , за посочения от вас бюджет по-добро от това на пазара няма да намерите.  THX сертификат за съраунд звук.

https://www.ozone.bg/product/logitech-z906/

Свързвате TV-от към системата с един оптичен SPDIF аудио кабел и сте готов.

Имам в момента 5,1 система за домашно кино. Стара е и не може да се мери като качество с посочената от Вас система. Но не ми доставя удоволствие разни колонки да се размятат на лево и на десно из стаята.

преди 9 часа, Белгиеца написа:

И от къде така като по магия изведнъж ще се появи тази „добра акустика“ в стая 3 на 4 метра ?

И за кво са му пък тези изгъзици ?
Стаята му не е звукозаписно студио.

Хей така да си похарчи парите значи.

Един път да съм съгласен с теб.

Аве, пичове, не ви ли писна във всяка тема да пишете едно и също?... "Дай няколко хиляди лева за една купчина колони и усилватели, иначе не слушаш "качествена" музика". Е, айде няма нужда. Вие сте маниаци, давайте си ги хилядите. За обикновените хора един приличен саундбар е достатъчен. Говорим за нормална стая, говорим за телевизор като източник на звук. Никакви 5-канални, Dolby, THD, и др. такива. Човекът иска просто да чува новините по Нова по-добре. Нужно ли е да се изхвърля така?...

И откога пък Edifier станаха образец за качествено озвучение?... Китайски компютърни колонки. Форумите са засипани от оплаквания за технически проблеми с тях. Не му ли стига, че ТВ-то му е Philips, ами трябва да се набутва и с още боклуци? :D 

преди 1 час, Rudy M. написа:

И откога пък Edifier станаха образец за качествено озвучение? 

Ами образец, просто маркетинга им е добър и успяват да ги пробутат на търговците.

Мисля че доста предложения има в темата.
Plamen88 само, още един съвет , стига да имаш възможност, преслушай някой от предложените модели,и според, за какво ще се използва,(музика, филми, ТВ), преценка на положителните и отрицателните страни на системите и направи правилния избор.

• Автор

преди 5 часа, Mr. ?? написа:

Мисля че доста предложения има в темата.
Plamen88 само, още един съвет , стига да имаш възможност, преслушай някой от предложените модели,и според, за какво ще се използва,(музика, филми, ТВ), преценка на положителните и отрицателните страни на системите и направи правилния избор.

Знам къде е магазина, в който предлагат ADAM Music и ще отида тия дни да чуя предложеният от теб модел на място.

преди 47 минути, plmen88 написа:

Знам къде е магазина, в който предлагат ADAM Music и ще отида тия дни да чуя предложеният от теб модел на място.

Предложението за мониторни активни тонколони не е от мен.

Коментирах два поста надолу какво е необходимо, да се вземе допълнително, и как стои въпроса със свързването.

• Автор
преди 19 часа, Mr. ?? написа:

Забравих, да спомена, за активните монитори, ако се спреш,  на тях. И двете тонколони се захраняват по отделно от захранващата мрежа:

преди 1 минута, Mr. ?? написа:

Предложението за мониторни активни тонколони не е от мен.

Коментирах два поста надолу какво е необходимо, да се вземе допълнително, и как стои въпроса със свързването.

Предложението за ADAM е от @Колев 74, но модела е предложен от теб.

преди 1 час, plmen88 написа:

Аха така значи, брей от куха кутия на саундбар скачаш на аудиофилско слушане.
Да, ама не !
Тя тая работа със слушането не е като оная с ръгането, при която каквото е у царица, това е и у магарица ( резултата е все оргазъм, ако не вярваш питай тукашния koзeeбeц от форума).
За да слушаш нещо, трябва да знаеш кака се слуша.
Иначе продавачът ще ти шепне на ухото какво си бил чувал и колко си бил доволен и т.н.
А като се върнеш вкъщи с пищялките, те пък не звучат както е било у магазина и оня не иска да си ти върне парите, щото ти си ги слушал  и той е успял да ти внуши че си ги харесал и си ги избрал сам.

преди 1 час, plmen88 написа:

Предложението за ADAM е от @Колев 74, но модела е предложен от теб.

Целта беше, да погледнеш интерфейса и свързването на гърба на мониторната тонколона (точно възпроизвеждане на звука, без да го украсява допълнително, за разлика от hi-fi тонколона). Но, както и да е.

За разлика от комерсиалните активни тонколони, примерно липсва повече аудио входове, на оптика, и блутут (ако решиш да си пуснеш нещо от телефона)

С един хубав DAC с вграден блутут, недостатъка изчезва.

Ревю, на въпросния модел сравнен с по-малкия им модел:

Z Review - Adam T-Series [ T5v & T7v -The New Benchmark-]

• Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

Аха така значи, брей от куха кутия на саундбар скачаш на аудиофилско слушане.
Да, ама не !
Тя тая работа със слушането не е като оная с ръгането, при която каквото е у царица, това е и у магарица ( резултата е все оргазъм, ако не вярваш питай тукашния koзeeбeц от форума).
За да слушаш нещо, трябва да знаеш кака се слуша.
Иначе продавачът ще ти шепне на ухото какво си бил чувал и колко си бил доволен и т.н.
А като се върнеш вкъщи с пищялките, те пък не звучат както е било у магазина и оня не иска да си ти върне парите, щото ти си ги слушал  и той е успял да ти внуши че си ги харесал и си ги избрал сам.

Това, че съм започнал темата с нещо бюджетно и съм стигнал до нещо "аудиофилско" е защото не разбирам и затова питам тук. Преди време търсех слушалки, които да ми паснат като сила на звука и качество. @Mr. ?? ми предложи модел, който взех. След тях съм взел още 4 чифта слушалки (ако искаш ще ти ги снимам), докато достигна до търсеното от мен качество и сила на звука - намерих го. @Mr. ?? тогава ми даде основата за да разбера аз какво искам, за което съм благодарен. Предложенията, които ми се дават сега, също ми дават някаква основа, но същината ще е когато ги взема. Тогава наистина ще разбера какво искам.

Не се заяждам. Коментирам.

преди 6 часа, plmen88 написа:

..., но същината ще е когато ги взема. Тогава наистина ще разбера какво искам.

Точно тези ако ги вземеш ще се прекараш.
Това е продукт направен за друг вид уши.

• 3 седмици по-късно...
на 19.08.2024 г. в 21:00, Mr. ?? написа:

Тоя Адам е пълен кенеф. Имах такъв и го продадох след първото слушане. Има доста по-ефтини монитори, които свирят много по-добре от тоя кенеф.  Студийните монитори са предимно за хора, които правят музика, това е тяхното предназначение. Стават и за слушане а музика  само, обаче за филми и телевизия не стават. Човека иска саундабар, за да гледа и филми и телевзия. Само саундбара, няма да има кой знае какъв звук, но има такива с буфер към тях и вадят доста готин звук. Не мога да препоръчам конкретен модел, но ако се разходи по магазините може да преслуша няколко модела.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.