Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Soundbar за телевизор Philips

Featured Replies

Това е телевизора 65PUS8507/12. Препоръчайте саундбар до към +-600 лв. за стая 12-13 квадрата. Предполагам, че саундбар с марка Филипс ще е най-удачно заради по-добрата съвместимост, но може и да греша.

Телевизор Филипс,е еталон за най-слаба класа,дори са по зле от китайските.Затова цената му е такава.Тяхното аудио не струва пукната пара.Просто като чуя марката,от която съм се парил,бягам със 100 км в час.

Пламка здравей!

Щом си решил да даваш 600 лева, защо преди това не погледнеш този линк? Къде, къде е много по добро като идея. А и не е само за TV а можеш да им вкючиш и нещо друго. Цената - 200 лева надолу.

И аз не съм очарован от сегашните филипси, ама хич. Че и от сервизната им поддръжка, но няма да ти разправям моя случай как през 2016 ,един месец преди да му изтече гаранцията се счупи и не можаха да го направят дори и в София. Но, както си решиш. Не те съветвам за саунд бар.  За мен това е най глупавото да затвориш едни пари, като ги зная как са направени.

https://www.ozone.bg/product/audio-sistema-edifier-r-2750-db/?utm_source=pazaruvaj&utm_medium=cpc&utm_content=Games&utm_campaign=pazaruvaj-games

Ето ти още едно предложение по евтино. Това, което ти е предложил Белгиеца също е много по добро от някакъв саунтбар. Не зная дали се продава само в България, но веднага бих предпочел него, пред това, което си намислил да купуваш.

https://www.ozone.bg/product/audio-sistema-edifier-r1280t-byala/

преди 36 минути, plmen88 написа:

Препоръчайте саундбар до към +-600 лв. за стая 12-13 квадрата. 

Eто моят ценен опит

https://vulkkano.com/products/vulkkano-a5-arc?variant=42407571554453

трябва да ги отдалечиш на поне 50 см от задната стена обаче

• Автор

Трябва ми нещо малко по-стилно от обикновени правоъгълни тонколони, затова потърсих саундбар. Ако са тонколони трябва да са високи и тънки или легнали като саундбара. Благодарности, че ме разубедихте за саундбара.

преди 1 минута, plmen88 написа:

Трябва ми нещо малко по-стилно от обикновени правоъгълни тонколони, затова потърсих саундбар. Ако са тонколони трябва да са високи и тънки или легнали като саундбара. Благодарности, че ме разубедихте за саундбара.

Уверен съм че заради един "стил" ще направиш грешка ако си поръчаш такава дрънкулка. А и в него да ти кажа честно - няма никакъв стил. Много по важно е да "чувстваш' музиката или филма така, както е направен, а не някаква пряка реч!

Саунбар-а до 600 лв, звучи доста по-лошо от активни тонколони, посочените линкове (по-горе).

Предимството му е,че HDMI Sec и HDMI Arc. Например при пускането на ТВ, автоматично се пуска и саунбар-а.

Работа с едно дистанционно. И за безжичния сабуфер не са необходими кабели. Само свободен контакт.

За непретензиозен потребител ,който гледа ТВ (не за музика) е насочен. (които са повечето потребители на пазара).

Не случайно в световен мащаб има търсене на тези системи.

За саунбар разгледай моделите на Samsung в този ценови диапазон. И по специално Q- серията:

САУНДБАР SAMSUNG HW-Q700C/EN SOUNDBAR

САУНДБАР SAMSUNG HW-Q60C/EN SOUNDBAR

...Или ако търсиш съраунд саунд (за филми) това е най бюджетното решение:

САУНДБАР SONY HT-S40R SOUNDBAR

*посочението модели не са за предпочитане ако си любител на музиката и стерео слушане 2.0.

За активните ОТ, основното предимство е че ако са две ОТ. Може спокойно да се слуша и музика.

Ето ти един добър избор на заместител на саундбар, щом не искаш големи озвучителни тела и гледаш основно ТВ и филми.

Edifier 2.1 S351DB-BK, 150W, Bluetooth, Дистанционно, Черен

Edifier 2.1 S360DB, 155W, Bluetooth, Дистанционно управление, Brown (новия модел със безжичен субуфер)

- имат малко неудобно дистанционно.

Или тези със сравнително малък отпечатък:

Аудио система Edifier - S2000MKIII, кафява

Недостатъкът им е: използваш дистанционното на активните ОТ за избраната позиция на звука.

преди 5 часа, Mr. ?? написа:

Саунбар-а до 600 лв, звучи доста по-лошо от активни тонколони, посочените линкове (по-горе).

Предимството му е,че HDMI Sec и HDMI Arc. Например при пускането на ТВ, автоматично се пуска и саунбар-а.

Работа с едно дистанционно.

Това което имам аз също е свързано през  HDMI Arc и се ползва дистанционното на телевизора, а другото на колонките само за настройки на различни видове звучене , ако искаш де, иначе може и да го скриеш някъде в някое чекмедже като му извадиш батериите да не протечат.

преди 15 часа, plmen88 написа:

Можеш да си направиш сам легнала колона върху която да сложиш телевизора ти с тези високоговорители

https://www.monacor.com/products/components/speaker-technology/hi-fi-full-range-speakers-/spx-30m/

ето гледай тука как става без филтри

трябва и евтин усилвател от амазона за около 30 €

Що да даваш 600 пари за боклуци, в които частите са много повече не качествени от това което ти показвам. Пък и дрънчат на празно тенеке или пластмасова кутия.

• Автор
преди 21 минути, Белгиеца написа:

Можеш да си направиш сам легнала колона върху която да сложиш телевизора ти с тези високоговорители

Не съм по тая част. Не бих успял.

Ето и моят скромен опит в областта на саундбарите.

Преди няколко години се бях увлякъл в областта на многоканалното аудио.

Бях се обзавел с приличен AV ресивър от среден клас 7.2 и бях окичил хола с разни колони и колонки. След това постепенно осъзнах, че гледането на филми със звук Долби незнам си кво въобще не ми е приоритет.

А за слушане на стерео музика подобен ресивър въобще не е върхът на сладоледа, дори и да използваш само предусилвателя на ресивъра и да подаваш сигнала към отделно крайно стъпало в режим стерео.

Затова разкарах ресивъра и за филми от кабелната телевизия, новини и т.н. турих под телевизора един скромен саундбар на Онкио - Onkyo LS-T10:

hhHSvTPbV6mjv8Qd6ejDxX-970-80.jpg.webp

dv4AoWspxPhi7UvQw8Qn65-970-80.jpg.webp

Колкото да не е без хич. 7 говорителчета, това отдолу изпълнява ролята на събуфер. Има два странични фазоинвертора. Свързва се по оптика с телевизора, който е над него. Размерите му бяха нещо от сорта на 70х40х10(или12) см.

Не е нещо особено, но за гледане на филми става. 

Ако чак толкова зажаднея да гледам филм с "истински" звук, просто си го пускам на лаптопа, свързан по HDMI  с телевизора, който по принцип работи само като монитор на кабелната телевизия по друг HDMI, а звука от лаптопа по USB отива в "истински" външен DAC, а от него - в "истинска" стерео система с две огромни тонколони. Т.е. събуфер е напълно излишен. По същия начин си пускам и нещо от Ютюб (музика с видео примерно).

А за музика по принцип използвам съвсем друг източник - NAS сървър с фонотеката ми, Roon, Tidal, "истински" стримър, друг DAC и друг вход на предусилвателя на стерео системата.

Но от финансова гледна точка това си е живо разхищение на средства, затова не препоръчвам такава схема .

https://plesio.bg/soundbars-multiroom-c-69977629/creative-speakers-stage-v2-2-1-p-348863.html

Ползвам такъв саундбар от 2 години. Приличен звук с добро качество, блутут и всякакви входове за нищо пари.

• Автор
преди 1 час, andreygg написа:

https://plesio.bg/soundbars-multiroom-c-69977629/creative-speakers-stage-v2-2-1-p-348863.html

Ползвам такъв саундбар от 2 години. Приличен звук с добро качество, блутут и всякакви входове за нищо пари.

Като сила на звука как се представя?

В стая 3 метра на 4 м силни ниски честоти не ти трябват, щото ще се получи пълна звукова мъгла, нищо няма да се чува ясно и отчетливо. 

Ето ти германците пращат безплатно до България този продукт

https://www.amazon.de/-/en/VULKKANO-Active-Speaker-Woofer-Bluetooth/dp/B0C823NPZY/ref=sr_1_fkmr1_1?crid=2TPCW0ACA7Q55&dib=eyJ2IjoiMSJ9.6_OmCJC1HJSzeZ4PxeKHuHjX7mSLCI61P8S9B2gCOG2tpnnTCBJmdV4fwKj2I5wlLQd59y9Elmqebfuy0lVhLdku5UDKbJUTpZ1sZFsC3PE.TUmO19sFPOUtoztfipzlxiibx3xbFGk5qJGzxkEdLLM&dib_tag=se&keywords=vulcano+t40+arc&qid=1723441003&sprefix=vulcano+t40+arc+%2Caps%2C75&sr=8-1-fkmr1

влезнах с бг ИП и показва това на английски

99.99 = това са си 200 лв за една легнала колонка с настройките отгоре лесно достъпни
FREE delivery Monday, 19 August
In stock
Dispatches from Amazon = стоката е вече на склад при амазона в Германия и те ти я пращат безплатно, а не този който го пише че е продавача.

Напълно нормално е да пращат безплатно, те са си надули леко цената предварително.
В момента чакам 2 ел. захранвания за компютри от Франция, пак безплатно ги пращат и ще пристигнат по белгийската поща преди обяд.

п.п.
на снимките на колонката си се вижда че има вход HDMI ARC значи ползваш дистанционното на телевизора само, ако така предпочиташ. И няма да кънти на празно тенеке като саундбар.

In stock

При саундбара на Криейтив, който показа andreyygg, леко ме притеснява нещо от описанието на продукта - ето цитат: 

"Със soundbar, който разполага с два front-firing говорителя 2,25" (78 x 680 x 100 mm) и subwoofer с говорител 5.25" (423 x 116 x 250 mm)..."

Конкретно - пише само за две фронт говорителчета по 2.25 инча, което ми се струва твърде малко за добър звук.

Стига разбира се това да не е грешка.

За сравнение - моят сдухан саундбар Onkyo LS-T10, за който писах по-нагоре, е със 6 фулрейндж говорителчета по 2.75 инча (7 сантиметра) - четири фронтални и две странични, които били с честотен диапазон 150 Hz - 20 kHz, плюс 5 инчов говорител, насочен надолу (демек събуфер).

И звучи сравнително прилично.

На Creative саундбар-а е за audio сетъп пред компютър . И неможе да се очаква качество и приличен звук на тази цена.

Edifier-a имат прилично съотношение качество/цена.

Vulkano, гледай да е поне VULKKANO A5 или по голям модел.

И допълнително активен субуфер може да добавиш, стига да не ти стигнат ниските честоти.

Примерно Субуфер Edifier - T5

преди 2 часа, Mr. ?? написа:

И допълнително активен субуфер може да добавиш, стига да не ти стигнат ниските честоти.

Примерно Субуфер Edifier - T5

Абе в стая от 3 на 4 метра къде ще го сложи субуфера ?
Трябва де е на поне по 1 метър от двете стени, ама той няма да иска да го прескача по пода и пак ще го напъха до стената където му е телевизора.
И а познай какъв ще е звуковия резултат от подобна глупост.

Самата стая е резонантна кутия която усилва много определени ниски честоти и става като да си под  водопад.
А ако е в апартамент, съседите му ще чуват едно отвратително бум бум, което могат да го спрат само много дебели и плътни бетонни стени, каквито няма.
После ще се чуди кой му е отвинтил вентилите на 4-те гуми на колата му, или направо ги е прорязъл.

Той сам заявява, че е некадърен два високоговорителя да свърже към кабели и да ги сложи в кутия, та щял да има акъл да инсталира правилно субуфер.

• Автор
преди 22 минути, Белгиеца написа:

Той сам заявява, че е некадърен два високоговорителя да свърже към кабели и да ги сложи в кутия, та щял да има акъл да инсталира правилно субуфер.

Усещам агресия. Аз не съм в този форум за да се заяждам или обиждам. Предпочитам да не го правиш и ти.

• Автор

@Stoyannnov ме подсети, че може да сложа две колони от подобен тип (линка на @Stoyannnov ), но ако не са със собствено захранване, ще се наложи да купувам нещо, с което да ги захраня. Бюджета със сигурност ще надхвърли 600 лева, но ако го ограничим на 1000 лева, какво може да се предложи?

П.п. Стаята е в цветове сиво и тъмно кафяво и подобни цветове са задължителни, може и черно.  

Със собствено захранване са.Номарка е ширпотреба и не си заслужават спрямо цената/качество.
Щом се спираш на активни ОТ, погледни модел на Edifier. По горе (в темата) има доста добри предложения.

Ето още едно бюджетни решение за по големи активни  ОТ:

https://www.pazaruvaj.com/p/r2750db-2-0-pP434410680/#overviews/

Имай на предвид, че е хубаво да се разположат на стойки, а не върху мебелировка.

Пламене!

Щом може да увеличаваш цената, то те съветвам да погледнеш какво ти предлага и фирма "Адам" Няма да ти препоръчвам модел - сам се ориентирай. За интериора - не гледай цвета на колоните - той не прави качество, ни стил. По важно е помещението ти да има добра акустика.

За студийни (профи) монитори (активни ОТ) от марките като Adam audio, Yamaha, Genelec и пр.

Ще, ти трябва допълнително профи звукова карта (с оптика) или DAC за да ги свържеш към ТВ.

Това са, още около 200+лв, за да се случат нещата.

преди 19 минути, Mr. ?? написа:

За студийни (профи) монитори (активни ОТ) от марките като Adam audio, Yamaha, Genelec и пр.

Ще, ти трябва допълнително профи звукова карта (с оптика) или DAC за да ги свържеш към ТВ.

Това са, още около 200+лв, за да се случат нещата.

Ина една народна поговорка:

Мерак, с пари се гаси.

• Автор
преди 9 часа, Mr. ?? написа:

Имай на предвид, че е хубаво да се разположат на стойки, а не върху мебелировка.

Това със стойките за колони е много добра идея и се връзва идеално със стила на стаята, колкото ѝ @Колев 74 да се противи срещу стила и визията. При използването на стойки, без проблем бих взел някои от горепосочените модели колони - ще са високо, ще изглеждат добре (като стил и цветово) и не на последно място разбира се, качественият звук.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.