Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Почистване на клавиатура

Featured Replies

Здравейте, въпросът ми е как да си почистя клавиатурата под бутоните,защото има всичко каквото ис представите като започнем от прахоляк и мъхчета до семки и бонбонки / е това със семките беше майтам,но все пак е пълно с прах / има ли някакъв начин да я отворя и да я почистя или със прахосмокачка като при кутията ?

ем аз преди като си я чистих си я начартах на един лист и махнах разглобих я и махнах всички клавиши...почистих я и пак си я зглобих Публикувано изображение

Всеки път, когато чистя keyboard-а си спомням филма "Гатака" и правя процедурата с усърдие.

Разполагам с над 10 клавиатури мисля.IBM, Quantum, Clicker, BTC, Hyundai, APC, Maxtro и някакви китайски чики рики.Като изпълнение са сходни.По-рано ги разглобявах.Сега ги слагам в мивката и с четката, и пяната за бръснене буквално ги къпя, за да избягна разглобяването.Оставам да се изцеди.След два три дни я връщам в експлоатация.Ако по време на "джакузито" под бутоните се съберат фашлаци и подобни гнусотии, скубя няколко бутона за по-лесен отход.Ако желаете ухание на борчета, мийте с някой подобаващ душ-кондиционер.Технологията е желязна и е препоръчителна при резервна клавиатура.Ако бързате, подсушавайте с сешуар за коса.Моят е професионален италиянски с 1600W мощност.Като го пусна и ходя да гледам дали електромера се завърта.Върти го яко.

Железен поздрав за всички железари Behemoth-"Conquer All"

Скоро и по другите подфоруми.

Поздрави

M$ поддръжка

Въпрос към Microsoft:

Уважаеми специалисти,

Кажете моля ви, мога ли да повредя елементите на Desktop-а на Windows98, ако трия екрана на монитора със суха гъба?

Предварително благодаря,

Александър

Уважаеми Александър!

Благодарим ви за вашия мейл до служба поддръжка!

Преди всичко бих искал да изразя дълбоката си признателност за покукпата ви на нашия програмен продукт и използването на Desktop. Надяваме се, че и за в бъдеще ще получавате от нас полезна информация, затова при възникването на каквито и да е проблеми, ви молим незабавно да се обръщате към нашия отдел поддръжка. За огромно съжаление, завеждащия отдел DeskTops сега е в отпуска, а в моят отдел се провежда включването на компютрите в мрежа и операцията Reset. Само че, философията на компанията е такава, че не можем да не отделим внимание на нечие питане. Относно вашия проблем, предлагам ви да тествате вашата гъба на тилната част на монитора, без да докосвате екрана. Ако при това, програмното оборудване не издава някакви звуци и програмата се отваря безпроблемно, то най-вероятно гъбата не създава някакви електромагнитни полета, които биха могли да повредят интерфейса, а също да изведат от строя зареждащата област на диска.

Ако компютърът е мрежови повторете същата операция с другите свързани към мрежата устройства, ако компютъра е включен към Интернет, не забраяйте да известите за началото на операцията своите бизнес партньори, а също така вашия Интернет провайдер. После, ако нямате зареждаща дискета, съветваме ви да я създадете, тя ще ви потрябва за ликвидирането на възможните неизправности. Също така ви съветваме да създадете резервно копие копие на диска и временно да го отстраните от системния блок. Ако нямате информация от производителя на гъбата относно нейната съвместимост със системното обурудване Intel, поискайте факс с писмено потвърждение с подписа на директора на завода.

Цялата операция по отделянето на прахта трябва да се извършва с много внимателни плавни движения. Ще ви разкрия една малка тайна - сътрудниците на корпорациата Microsoft предпочитат просто да издухват прахта от мониторите, без да използват допълнително оборудване от рода на гъби, тъй като са изготвени от конкуренти на Microsoft и могат да нанесът силна вреда на корпорацията.

(малко за разведряване.... :ph34r: изт.цък? )

• Автор

Всеки път, когато чистя keyboard-а си спомням филма "Гатака" и правя процедурата с усърдие.

Разполагам с над 10 клавиатури мисля.IBM, Quantum, Clicker, BTC, Hyundai, APC, Maxtro и някакви китайски чики рики.Като изпълнение са сходни.По-рано ги разглобявах.Сега ги слагам в мивката и с четката, и пяната за бръснене буквално ги къпя, за да избягна разглобяването.Оставам да се изцеди.След два три дни я връщам в експлоатация.Ако по време на "джакузито" под бутоните се съберат фашлаци и подобни гнусотии, скубя няколко бутона за по-лесен отход.Ако желаете ухание на борчета, мийте с някой подобаващ душ-кондиционер.Технологията е желязна и е препоръчителна при резервна клавиатура.Ако бързате, подсушавайте с сешуар за коса.Моят е професионален италиянски с 1600W мощност.Като го пусна и ходя да гледам дали електромера се завърта.Върти го яко.

Железен поздрав за всички железари Behemoth-"Conquer All"

Скоро и по другите подфоруми.

Поздрави

1-во ами нали като я намокря тя ще се повреди от водата или греша ?

2-ро бутоните могат ли да се махат и слагат и ако може би ли ми казал как става това

ем аз преди като си я чистих си я начартах на един лист и махнах разглобих я и махнах всички клавиши...почистих я и пак си я зглобих

Как си я разглобяваш ?

Редактирано от Scater (преглед на промените)

:)

2-ро бутоните могат ли да се махат и слагат и ако може би ли ми казал как става това

Как си я разглобяваш ?

1-во: Нищо няма да й стане, стига да не й пуснеш ток (да я включиш в компютъра например) докато е мокра! Вътре има само схема с рецептори, които засичат натискането на бутоните и платчица за светлинките на Num, Scroll и Caps Lock (през която също така се предава сигнала от рецепторите по кабела до PS/2 или USB-накрайника, включен в компютъра).

2-ро: Трябва да имаш лост и опорна точка и всичко можеш да "махнеш", дори и света ;) ... А сериозно - разглобява се, като се отвият винтчетата отдолу на клавиатурата със съответната отверка (обикновено средна кръстачка). После взимаш само пластмасовите части (панелите) и ги "чипкаш", а после ги и подсушаваш :) ...

Как си я разглобяваш ?

Не ме приемаш на сериозно или ме четеш по диагонал.

Разглобването се свежда до отвиване на 6-8 рапидки.Подпъхнат кабел водещ до платка с залят микропроцесор.Тук внимаваме да не изпаднат пружинки държащи бутоните изпънати под съответната платка тип "Ансли", която е същевремено матрица.Следва гумички.Ако пък клавиатурата е ридконтакти, внимаваме за магнитите.Обяснение е конкретно за дадена клавиатура затова не се впускам в подробности.

Бутоните са на щипка.Изваждат се чрез подпаряне с отверка.Обикновено под дългите бутони има вилка за по-добро лагеруване и удържане в пространството.За да избегна всичко това мия клавиатурата директно в мивката.Водата и солите съдържащи се в нея са токопроводими, но в моя случай това не е притеснение защото след 2-3 дни те са засъхнали.Платката е лаково изолирана, процесора залят.Къде виждаш проблем?Аз не търпя мазни клавиатури, пия количества кафе, ям пред монитора, така че вервай ми.

Поздрави

• Автор

Много Ви благодаря особено на Shuurfak rai Shedler & Profruit / разбира се и другите ми помогнаха / :):);) а утре клавиатурата ми я чака сериозно чипкане :hush:Публикувано изображение:hush:

П.С. И да наистина не те приех насериозно / а пък може и под диагонал да съм чел :P /

П.С. И другия ми въпрос е с нещо ли да я мия като шампоан или без нищо ? /макар че ако е шампоан нема се разтвори нищо но все пак да питам /

Scater, с каквото пожелаеш я мий или по-скоро с това, което е ефективно срещу "мазута" полепил се по нея.Включваш обратно след като си убеден, че е изсъхнала.Тънкия момент на разглобяването при бутоните е да запомниш местата на джойстик бутоните.Тези със стрелките дето са под Delete, End, Page down.Ako има размениш местата стоят напърчени.Сещаш се какво искам да кажа.Друг пък, след отвиване на винтчетата, клавиатурата се държи от щипки мъжко-женско и е необходимо малко нюх при разкулачването й.Малко е индивидуално все пак.Спирт и ацетонови разтворители избягвай.Последните размиват или изтриват надписа върху бутоните. Финални думи.Когато отварям клавиатура винаги добавям липсващия/спестения електролитен кондензатор.Напрежението е +5V, така че 220uF/10V е идеален за целта.Той се явява филтров и подпомага събратя си от захранването на компа. Успех и лека вечер

Понеже някои все още не вярват в думите на Profruit, аз поствам няколко реда като напълно споделям неговия опит. Важно е, в крайна сметка е да изчакате , клавиатурата добре да изсъхне т.е - 2-3 дни. Ако това все още Ви безпокои има и друг вариант. Със прахосмукачка изчиствате клавиатурата, като използвате прахосмукачката да духа. Добре почистената клавиатура обръщате наопаки/с долния капак нагоре и със четка за боядисване и препарат направен на пяна търкате продължително време цялата клавиатура, докато се изчисти. Отново я оставяте да изсъхне и пак не прябва да бързате с включването и в компютъра. Що се касае до разглобяването - то е елементарно и беше вече описано. Не се препоръчват химикали които изтриват буквите или размекват пластмасовите бутони, като бензин, керосин, препарати за съдове и други подобни. Хладка вода и примерно паста за бръснене или сапунена вода разбърквате, докато стане много пенлива.Процедурата я правя на всеки 4-5 месеца и не съм имал никакви проблеми вече 3-4 години. Ако някой пита дали може в пералнята - пробвайте, но си пригответе някой лев за нова.

Ако някой пита дали може в пералнята - пробвайте, но си пригответе някой лев за нова.

:help wanted: За нова... пералня :question: ! Четете дребния шрифт на етикетите на клавиатурите си - "Не се препоръчва за перални под 3-годишна възраст, има дребни елементи"! :brick wall:

За да не е пълен офф-топик поста ми, ще спомена, че в някои специализирани магазини (напр. Plesio) продават флакони с "пяна за почистване на техника" и "въздух под налягане", както и почистващи антистатични кърпички, които са създадени специално за това, макар и да излизат леко солено!

ем аз преди като си я чистих си я начартах на един лист и махнах разглобих я и махнах всички клавиши...почистих я и пак си я зглобих Публикувано изображение

Точно така според мен се почиства най-качественно клавиатура :P

След почистването защо не обвиеш клавиатурата с подходящ найлон и немаш грижи след туй да знаеш.

• 3 години по-късно...

Пич най-лесно е да я разглобиш изцяло като оставиш само панелите и махнеш платката, след което в мивката с веро я измиваш и си готов, блести като нова! :clap: Така си я чистя аз :yanim:

Пич най-лесно е да я разглобиш изцяло като оставиш само панелите и махнеш платката, след което в мивката с веро я измиваш и си готов, блести като нова! ;) Така си я чистя аз :)

Виж сега датата преди твоя пост. Публикувано 02 октомври 2006 - 20:26

От тогава до сега нашият приятел е изразходвал 100 метра найлон. А ти се занимаваш да разглобяваш цяла клавиатура.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

почти е сигурно, че после няма да работят всички бутони... така че не става без разглобяване. а разглобяването може да е частично или пълно - частичното - развиваш всички винтчета от долната страна и сваляш долния капак с кабела и целофановите ленти с пътечките и гимичките... миеш само горната част, на която са бутоните - със веро и бояджийска четка с дълъг и мек косъм - да може да бъркаш добре между бутоните... втория вариант с пълно разглобяване - вадиш и бутотните (вадят се с леко издърпване нагоре...) ако не знаеш кой бутон къде е бил стартираш on-screen keyboard (start > accessories > accessibility - има я във всеки windows и гледаш по нея)... не изпълнявай глупостите на Profruit - той обикновено дава добри идеи и наистина е много компетентен, но в тоя случай определено не е... все едно че някой друг е писал от неговия профил... неговия метод работи само за клавиатури от едно време - с магнити в бутончетата и рид контакти, но не и за клавиатури с пътечки начертани целофаново фолио, отгоре слой перфорирано (на местата на бутоните) изолиращо фолио и отгоре още един слой фолио с пътечки та двата крайни слоя правят контакт през отворите в средния слой когато се натисне бутон... ако вътре влезе вода докато се изпари ще минат няколко седмици, а пътечките ще са разядени и прекъснали...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Направил си ненужни манипулации - на най близката бензиностанция - и директно с компресора. 2 атмосфери и всичко което се намира под клавишите ше изчезне.
  • 1 година по-късно...

а мазнотии по клавиатурата как могат да се изчистят...от клавиатура на лаптоп.. ?

Каква е тази тема с 1000 мнения как се чисти клавиатурата-аз я чистя през 5-6 месеца и чистенето става по следният начин: изкарвам кабела от компа, взимам я, обръщам я надолу,5-6 тупаника и всичко пада-семки фъстъци и други боклуци, поиздухвам я малко от праха и айдее готова е-може и с някъв парцал или носна кърпичка да я мина, но това става през 1-2 години-с 2 думи обърната надолу с няколко силни тупаника и всичко излиза

е моето е лаптоп все пак...ако беше другия комп... така правя понякога с ударите и излизат боклуците...но тази на лаптопа ми няма боклуци а само засъхнало мазно по клавишите и се чудя как да го махна

Моята клавиатура/мишка е чистя с мокри кърпички и една кърпа която съм си заделил :) Все пак работното място трябва да се поддържа чисто :biggrin:

Моята клавиатура/мишка е чистя с мокри кърпички и една кърпа която съм си заделил :)

Все пак работното място трябва да се поддържа чисто :biggrin:

пробвах и аз но пак си личи къде е било мазното петно...

Кюфтетата не ги оставяй на лаптопа и си обливай пръстите ;) Кой изкара тая тема от 2006 година , сега като стане клавиатурата за къшмер се купува нова :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.