Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за GF 6600

Featured Replies

Как да разбера колко са действащите пикселни и вертексни конвейри и как точно става "отключването" на останалите (ако има такива) чрез Riva Tuner ?

А това нарушава ли гаранцията като оувърклока ?

AOpen Aeolus GF 6600 AGP 8x 256 MB

Свойства на графичния процесор

Видеокарта nVIDIA GeForce 6600 AGP

Кодово название на графичния процесор NV43AGP

PCI-устройство 10DE-00F2 / 0000-0000

Брой транзистори 143 млн.

Технологичен процес 0.11 um

Размер на кристала 150 mm2

Тип шина AGP 8x @ 8x

Размер на видеопаметта 256 MB

Честота на графичния процесор 301 MHz

Честота на RAMDAC 400 MHz

Пикселни конвейери 8

TMU за конвейер 1

Vertex shaders 3 (v3.0)

Pixel shaders 8 (v3.0)

Поддръжка на DirectX хардуер DirectX v9.0c

Pixel Fillrate 2408 Мпиксела/с

Texel Fillrate 2408 Мтексела/с

Свойства на шината на паметта

Тип шина DDR

Ширина на шината 128 bit

Реална честота 199 MHz (DDR)

Ефективна честота 398 MHz

Пропускателна способност 6368 Мбайта/с ohmy.gif

При GF 6600 има 8 конвейра, които са активирани и няма деактивирани, за разлика от 6800, която е с 16 конвейра, от които са активирани само 8 (LE) или 12 и чрез RivaTuner могат да бъдат активирани и останалите.

На втората част от въпроса ти: да, това нарушава гаранцията.

mitaka33, поста ти няма нищо общо със зададения въпрос и за мен е чиста проба спам. Затова ще бъде изтрит!

При теб няма какво да се отключва или активира.Картата ти е по бавна от една GT например заради типа на рамта ти.

http://www.hardwareluxx.de/cms/artikel.php...=25&seite=2

Iovi беше по - бърз.Но с малко...:)

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

• Автор
При теб няма какво да се отключва или активира.Картата ти е по бавна от една GT например заради типа на рамта ти.

http://www.hardwareluxx.de/cms/artikel.php...=25&seite=2

Iovi беше по - бърз.Но с малко...:)

А ако се клокне?

Ако се клокне ще стане по-бърза от сега но се съмнявам че пак ще е на нивото на GT.А гаранцията я губиш така или иначе.Само че при опити за отключване на конвейри е доста по-вероятно тя да ти дотрябва,отколкото при клокване например :)

• Автор
Ако се клокне ще стане по-бърза от сега но се съмнявам че пак ще е на нивото на GT.А гаранцията я губиш така или иначе.Само че при опити за отключване на конвейри е доста по-вероятно тя да ти дотрябва,отколкото при клокване например :)

Значи общо взето съм се попрецакал. Предишната ми беше 5500 и честно казано наистина не виждам особена разлика.

За 6600 серията съм чувал относно клокване не много хубави неща. Първо е доста топла, което прави клокването с нормалния охладител по-трудно. Чел съм за постигани честоти 570/1150 (Core/Memory), но и много хора се оплакват от бързо развалили се карти. Риска при клок го има винаги и трябва да сме наясно преди да започнем с клока, че утре може да ни се наложи да си купим нова карта. Има модели, които се славят с потенцяла си за клок, има и такива, които се славят с обратното. 6600 според мен е от втория клас и ако предприемаш нещо, бъди много внимателен и не прекалявай :)

• Автор
За 6600 серията съм чувал относно клокване не много хубави неща. Първо е доста топла, което прави клокването с нормалния охладител по-трудно. Чел съм за постигани честоти 570/1150 (Core/Memory), но и много хора се оплакват от бързо развалили се карти. Риска при клок го има винаги и трябва да сме наясно преди да започнем с клока, че утре може да ни се наложи да си купим нова карта. Има модели, които се славят с потенцяла си за клок, има и такива, които се славят с обратното. 6600 според мен е от втория клас и ако предприемаш нещо, бъди много внимателен и не прекалявай :)

Благодаря , ще го имам впредвид.

Eто едно кратко описание как се отключват конвейрите:

1. Отивате на "Customize" и символа с графичната карта ("Low-Level System Settings").

21ky.jpg

2. Отивате на "NVStrap driver". Долу в кутийката нагласяте стойност Custom и слагате човка на "Allow enabling hardware masked units" и "Unlock professional capabilities".

47gx.jpg

3. Натискате бутона "Customize" и се озовавате на следния прозорец:

57th.jpg

4. Където има човки, конвейрите са активирани. Започвате с активирането на останалите. Слагате между bit00 и bit03 ЕДНА човка, където няма.

5. След като рестартирате компютъра, тествайте стабилността с 3D Mark или ATI Tool.

6. Елате после пак тук за да се похвалите biggrin.gif

Значи общо взето съм се попрецакал. Предишната ми беше 5500 и честно казано наистина не виждам особена разлика.

Ако не виждаш разлика,значи нямаш нужда да клокваш или да откючваш,а трябва да си смениш и останалия хардуер.Или поне процесора,защото явно нещо ти бави системата като цяло и картата не може дори и сега да развърти пълния си потенциал.Това предположение е малко изстел в тъмното,но не си казал какво още имаш в компютъра(което не е и необходимо предвид темата,де).

• Автор
Eто едно кратко описание как се отключват конвейрите:.......

Защо на моя процесор виждам само 2 pixel unit , нали трябва да са 8. Извинявай за "индианските" въпроси ,но тепърва се уча. ;)

AOpen Aeolus GF 6600 AGP 8x 256 MB

Свойства на графичния процесор

....................

Пикселни конвейери 8

....................

Не зная какво гледаш, ама са 8. Както съм написал, пред активираните конвейри, има човки.

• Автор
Ако не виждаш разлика,значи нямаш нужда да клокваш или да откючваш,а трябва да си смениш и останалия хардуер.Или поне процесора,защото явно нещо ти бави системата като цяло и картата не може дори и сега да развърти пълния си потенциал.Това предположение е малко изстел в тъмното,но не си казал какво още имаш в компютъра(което не е и необходимо предвид темата,де).

AMD Sempron, 1750 MHz , 2500+

EliteGroup ECS KT600-A

Maxtor 6Y120P0 (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

V-Data DDR 512MB/400Mhz

NEC DVD_RW ND-4550A

HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B

CASE JNC SJA-229 350W

Не зная какво гледаш, ама са 8. Както съм написал, пред активираните конвейри, има човки.

Става въпрос за Рива тунер

[/quote

ок няма значение.

iovi Тази програмка, ше стане ли за Radeon 9200 SE :) и има ли смисъл :)

iovi Тази програмка, ше стане ли за Radeon 9200 SE :nono: и има ли смисъл :huh:

Не зная коя програмка точно имаш предвид, понеже вчера в различни теми дадох различни програми (АTI Winflash и ATI Flash за биос, Riva Tuner и АTI Tool за клок), но всичките поддържат картата ти. Ако имаш предвид клок, ATI Tool е за препоръчване.

Дали има смисъл трябва сам да прецениш след като я клокнеш и видиш разликата в производителността. Проблема при твоята карта е пасивното охлаждане и липсата на сензор за температурата. От една страна картата се охлажда слабо (което при клок не е добре), от друга не знаеш и колко е топла. Затова бъди внимателен и тествай с "пръстомера".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.