Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Полетя камък колкото орех към предното ми стъкло

Featured Replies

преди 2 минути, Коркодила написа:

Нямам видеорегистратор.

Горещо ти препоръчвам KAWA D5.

1. Гласов асистент и гласови команди!
  2. На суперкондензатори (йонистори)!
  3. 2K 1296P Resolution.
  4. Wide Dynamic Range (WDR)
  5. Собствен захранващ блок.
  6. WiFi поток към телефона.
  7. 24H Parking Mode
  8. Цена около 15 евро.

41Q-na8ZppL._AC_SY780_.jpg

Шоков датчик.
От удара на каменния орех асистентът ще алармира, трака снимки и стартира 30сек видео. Много е чувствителен и сега внимателно разгъвам и сгъвам сенника срещу слънчево заслепяване.

В тъмна доба на еднопосочна улица някакво гумено изделие ме затапи с audi suv. Излезе да ми се дърви. Намърда си макарите и дойде, да чука по прозореца, но като скива регистратора даде задна. Умният отстъпва, но не забравя. Вкъщи му разгледах номера и го абонирах за Свещения огън. Бутилка ацетон на гумата до пластмасовия резервуар и инкарнация на  райхстага. Безкрайно мога да гледам как гори огъня! Това го осъзнах, когато бях в 6-ти клас. Събирах гуми от камиони. Издигах ги на обелиск на средата на улицата и ги запалвах. Егати апокалипсиса. На полигона лентите зареждах само с трасиращи куршуми, нарочно. Звездни войни завинаги. И моят танк редовно палеше корията от гърбави дървета на Николаево и  Венеца. После като се върнах от Москва минах по главната улица и запалих всички кошове за боклук. Nürnberg 1936г пасти да яде. Картината нарекох алеята на императора. Пик бе в Енергото. 400л масло се изля от трансформатор в градината на Тошо компресора. Едвам го запалихме, за да заличим следите, но после заприлича на старт на космическа ракета. Всичката горичка, която Тошо години бе бучил изтля като кибритени клечки.

До този момент имах прехвалените viofio/xiaomi . Линзи от пластмасарийка, надути акумулатори- абсолютна шлака.
От жегата се разкапваха, видео като за слепи. Цени конски.

Ти решаваш в менюто. С гласов.
Ако ми се изтъпани гондон изричаш take photo и съответно повтаряш за поредно фото. Тетка с китайски акцент отговаря photo taken и се чува "щракане на затвор".

преди 39 минути, lupis написа:

LINGDU D500 4K , WiFi 6, GPS е доста по- добре на подобна цена.

Късно, просто към тази ме насочиха и затова споделям. Разбира се KAWA предлага с GPS, с задна камера и т.н.

преди 2 часа, Profruit написа:

...

Сега остава да споделиш от къде я има на такава цена? 15 Евро - просто няма как. 

Варианти за камери има безброй, но пусналият темата е добре първо да си купи кола, на която да сложи камера. 😁

• Автор
преди 3 часа, Църо Арматурата написа:

Уаууу тарикат как стигна до това заключение? 
Понеже преди 4 години ти казах че не са ми върнали книжката ли? :D

Обезобразен май забравяш с кого разговаряш ми се струва....

Да върнаха  ти книжката, ама жълтата…. Лошото е, че бюджета на държавата не достига за да те приберат в съответното заедение.

Афторът е евраджия и предпазливо отговорих около 15евро.
Но ето скрийн от моята покупка. Плащам винаги в щатски долари. Пристигна след една седмица.

VSFT11S.png

Купена на 18 април тази година. Крайна цена $16.16, което по днешен курс е 14.75 евро. За 25 евро-цента може да почерпи една лимонада на прах.
В секция купи 5 наведнъж камерата ми се предлага за $15. Марката е Хонг Конг, а сайта Али. Никакви тайни дотук.

Относно нова кола.
На другия евроджендър предложих мъжки, да го отърва от мароканския дарак, той ми налупи каскета на луд.
А откакто минах на Toyota RAV4 hybrid гледам с умиление на всякакви газови уредби и дизели от първата ми младост. Реално при мен дизелите ги спряха 2014г, а газови уредби е нонсенс. Днес на улицата са 35% чисти електрички ( tesla, byd, hyundai, kia и прочие китайщина), 45% японски хибриди и останалото бензин на доизживяване.

На автомобил не му ли скъсаш найлоните на седалките лично ми е погнус, като знам, че някакъв глозгал пилета по 5евро и пърдял в седалката, докато кара  по надолнище с изгасен двигател. Кола на 8 години и само на 22 000км. Егати садо-мазото, да научиш газо си да не кендза. 100% джантите й са наболи ръжда, 100% гумичките на клапаните са се втвърдили, накладките клеясали, въжето на ръчната също,едва ли е сменено маслото в скоростната,  гумите са станали квадратни, радио в жабката, остана и пожарогасител да няма. Масово френските автомобили при мен страдат от светлини и въобще електрика. Отзад са като дискотеки, централното отказва, в таблото изведнъж се оказва Кики. Според мен пежо е по-що годе, докато рено и ситроен са фекалия.

Опел, форд, фиат забравих как изглежда. Да, дачии се срещат, но те са обект на мизерници: колхозници или ортодокси с по 10 деца - цената, заради това. Честно, тези от дачия да застрелят дизайнерите си. Добре, че смениха емблемата и се усетиха да ги труфят с светодиодни ленти според тренда. Но 74конски сили за комби катафалник си е мизер, колкото й да ми изтъкват данъци и евро-стикери.

Lexus, Toyota, Nissan, Mazda - това е масовата кола. Купуваш и не преживяваш. За първите две се чака от 6месеца до 1 година. Най-крадени и най-държат в цена втора ръка. Skoda и WV се неоправдано по-скъпи, по-често влизат в ремонт и цените за ремонт са по-дървени. Затова от VAG групата SEAT/Cupra e доминиращ. Дребните бизнесмени се возят в американски кошници и това са колите, които най-трудно се продават 2-ра ръка. Гълтат като зил. Реалните милионери/милиардери са в BMW седмици или 600 SEL. AUDI e някак никак. При чести пясъчни валежи, влажност над 85% и температура до 50'С на сянка им се такова родител №2 и минават за екзотика по пътя.

Литър дизел = 3.41лв. Един литър А-95 = 3.40лв
Toyota RAV4 hybrid градско с включен климатроник харчи 5.5л/100км, на дълъг път 6.2л/100км при 115км/ч макс разрешена.
Цена на дребно: 97087.37лв 😎

Рапорт даден!

ееееееее който не може да кара евтино комби , да се мъчи на прескъпи каруци

със 100% няма да му се втвърди омекната висулка щото се качва на скъпа ламарина

Гледам поизяснихте мистерията, та да ви разкажа некъф спомен... Имах колега (мир на праха му), който по време на соца движеше некво пежо 304. Помня, че мноо картинно разказваше как, пътувайки нейде... около Чирпан, най-общо казано (и в частност около Рупките), се оказва зад некъф соц-самосвал (вероятно строящ соца ЗиЛ) , натоварен с още мокър речен камък/чакъл/филц/дренаж/баластра или както там са му викат, докато анализира некво дежавю, вижда как самосвалът друсва, от него пада на асфалта ено "чакълче" (нали знаете  "фереджето" к'во пее - "и с малки чукчета - чук-чук, ние чукаме чакълчета - прас-прас"... е, и туй такова, ама по заоблено, щото е... бе, без чук-чук и без прас-прас) с големината на орех (затуй се сетих) и скок-подскок, босо по асфалта (пътят тесен, с насрещно, демек нема мърдане, за спиране не си спомням да е споменавал), докато колегата си помисли - са ше ми счупи фара - прас фара. Фар за пежо, по време на не мноо късния соц... ем трудно, ем скъпо... после си купи москвич. 

Та... поздрав за всички филателисти...

преди 1 час, Profruit написа:

Афторът е евраджия и предпазливо отговорих около 15евро.
Но ето скрийн от моята покупка. Плащам винаги в щатски долари. Пристигна след една седмица.

VSFT11S.png

Ако ти е възможно, дай линк към камерата с тая цена.

• Автор

Големи нагляри, 800 евро за едно предно стъкло. Намерих тънка лайсна за 325, имах и мой човек дето ги сменяше уникално професионално и с втора употреба преди 5-6 години ги сменяше за по 100 евро, направо на паркинга зад нас. Вчера му смених и кръвта с Кастрол турбо дизел 5w 40, сега минах взех един интериорен филтър на Бош Карбон плюс против алергии и всякакви корона вируси, понеделник влиза в бокса за ново стъкло, ще ми дадат и временно друга кола до като ми сменят на моята стъклото, че имам среща в следобяда с партньори и клиенти и нямам как да ида с колело или с градския.

преди 21 минути, Коркодила написа:

...

Брат ми в България се гъзари с BMW 650i. Двувратка. Някаво гърне му слага да пука като танк при газировка. Отзад е тесно като в г.з. 360к.с. и гори докато изгори. Определено тази кола е инфарктна, защото е с толкова малък клиренс, че се изприщва като види дупка или лежящ полицай на пътя. Държи я единствено заради балерините, иначе в делнични дни се друса в лендкруизер дизел.

На връщане от Тасос камък колкото орех тресна предното стъкло и не можа да мине преглед. Огледа се за оригинално стъкло и уригна. Набара някакви мошенници и те му залепиха турско за 1000лв. Обаче на първия дъжд стана подводница и ходи да се разправя. Замина му и огледалото с камера за задно виждане. Тъпаните потрошили конзолата от оригиналното и пореден филм. Много ромеи се върнаха от Англия и редовно го дрънкат, да му я купят, но той се зарече, че на човек с кафява кожа никога няма да продаде тази пичеловка. Брат брата не храни, но като си е решил да си я чука о главата, какво ми остава освен филосовски да приема решението му.

800 евро е горе долу 1/4 бяла дачия-комби 2016г без радио и без пожарогасител, с превъртян километраж на 22 000км. И вярвам, че обортната кола не е от мароканската фабрика. Гледай твоя факир, да не ти лепне турско като на брат ми, че идва есен и да не стане аквариум по неволя.

преди 52 минути, Profruit написа:

бяла дачия-комби 2016г без радио, с превъртян километраж на 22 000км. 

не е превъртан километража , реални 23000 км са си сега

преди 1 час, Коркодила написа:

Големи нагляри, 800 евро за едно предно стъкло. Намерих тънка лайсна за 325, 

Ония от карглас ли ти искаха толкова или сервиза на VW ?

Преди много години от карглас ми сменяваха предно стъкло, ама им се наложи да го свалят и поръчат друго, защото не беше със същия цвят като оригиналното на Нисана. Тя пълната ми застраховка тогава им плащаше деректно на тях и бързат да ти пробутат каквото има веднага, да си получат парите.
А сервиза на Нисан като ми казаха в последствие колко искат те и не ми харесаха цените им. То си беше сменено вече със същия цвят второто де, ама хей така информативно ги бях питал.

Ко стаа тука ве, кой си позволява да замеря неговор височество графа?
Я бързо да пишеш една жалба до Берковската империя да го издирят тоя калпазанин и да го изправят до стената.

Случвало ми се, камъкът беше колкото лимон и даже го видях как излетя от задните гуми на едно камионче, което се движеше в съседната лента. Нямаше време за никаква реакция. Удари се отпред в ръба на капака и изхвърча някъде нагоре и назад. Застрахователя плати за смяна на предния капак.

• Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

не е превъртан километража , реални 23000 км са си сега

Ония от карглас ли ти искаха толкова или сервиза на VW ?

Преди много години от карглас ми сменяваха предно стъкло, ама им се наложи да го свалят и поръчат друго, защото не беше със същия цвят като оригиналното на Нисана. Тя пълната ми застраховка тогава им плащаше деректно на тях и бързат да ти пробутат каквото има веднага, да си получат парите.
А сервиза на Нисан като ми казаха в последствие колко искат те и не ми харесаха цените им. То си беше сменено вече със същия цвят второто де, ама хей така информативно ги бях питал.

На тия от  VW няма да им дам да ми сменят и крушка на фар. Май Карглас бяха тия с 800 евро. Други пък ми обявиха 425. Абе намерих и някаква фирма онлайн за 220 идват у вас на място го сменят, ама може да е някой турски джам или да не го сложат както трябва и дет вика @Profruit може да стане селската баня, тоя мач го играх с едно Рено, дето не го бяха сложили както трябва и при всеки дъжд в багажника ставаше басейн, че и задната седалка разсипа.

• Автор
на 18.10.2024 г. в 15:23, Profruit написа:

Литър дизел = 3.41лв. Един литър А-95 = 3.40лв
Toyota RAV4 hybrid градско с включен климатроник харчи 5.5л/100км, на дълъг път 6.2л/100км при 115км/ч макс разрешена.
Цена на дребно: 97087.37лв 😎

Рапорт даден!

Тука литър дизел е 1.60 евро. Голфа ми харчи 6 на 100. На година навъртам около 60 000км. Няма такова куче. До сега на пътя не ме е оставял. В Хърватска изгърме  динамо, и голфа си стигна само на акумулатор до сервиза. Рядко влиза за ремонти, предимно само за масла, гуми и накладки, а гони 600 000км.

И кво от това? 🤔

Среден разход 40 л. на 100 км. пробег 1 725 000 километра, полезен товар 40 000 кг. 460 к.с. на 13 години е и 30 голфа минали през преса за скраб ги товаря и пренасям до другия край планетата за няколко дни. След още няколко дни се връщам обратно с 26 тона товар от който могат да се произведат още 30 нови голфа. :bubblegum:

Извинявай, но с голф не бих тръгнал дори за Перник от София, страхувам се да не се строши или разпадне по пътя! 

на 18.10.2024 г. в 18:02, lupis написа:

Ако ти е възможно, дай линк към камерата с тая цена.

Опитах се да намеря, но не успявам. За това попитах и аз. 

Видя ми се хем хубава, хем евтина. За това попитах от къде е купена на тези пари. 

Това, което си дала е 60 лв. Аз за 60 лв. си имам. 

Untitled.jpg

преди 1 час, Ma_ri написа:

1913792552_.png.23dc0f730dcfb9081b86d8234b629431.png

Цена на доставка има ли? 

Аз такава цена, като посочената не виждам в целия сайт, върпеки че съм сортирал по възходящ ред. 

Странно. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
на 21.10.2024 г. в 13:19, ostavime написа:

Цена на доставка има ли? 

Аз такава цена, като посочената не виждам в целия сайт, върпеки че съм сортирал по възходящ ред. 

Странно. 

Промени адреса за доставка до офис на PUP и ще ти падне цената. 

Spoiler

Screenshot_2024-11-06-11-23-26-515.thumb.jpg.7cb8966852d05171317290d5eb55dda3.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.