Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за външен диск

Featured Replies

Здравейте,

Купих външен диск от еМаг "Хард диск 2t до 500 MB/s, SC0530, Външен, съвместим с Windows PC, десктоп, лаптопи и камери ".Но се оказа че не може да се форматира.Аз съм с 

Windows 11.И затова не мога да го използвам.Съмнявам се че е повреден или фалшификат.Да го връщам ли?

Screenshot - 22.11.2024 г. , 13_01_36.png

Screenshot - 22.11.2024 г. , 13_01_55.png

Screenshot - 22.11.2024 г. , 13_02_22.png

Screenshot - 22.11.2024 г. , 13_03_59.png

IMG_20241122_165437.jpg

Разрешен от Димитър 59

преди 15 минути, Vladimir Tomov написа:

Здравейте,

Купих външен диск от еМаг "Хард диск 2t до 500 MB/s, SC0530, Външен, съвместим с Windows PC, десктоп, лаптопи и камери ".Но се оказа че не може да се форматира.Аз съм с Windows 11. И затова не мога да го използвам. Съмнявам се, че ...

Съмнявам се, че ... тези "кучи марки" в този маркетинг стават за нещо! Но пък са евтини.

Затова влязох в първия физически магазин и си купих SEAGATE Expansion Portable 2TB HDD USB3.0

• Решение

Как ще се форматира,след като на прозореца за форматиране показва,че капацитета му е само 121 мб?Онези 2ТБ ги няма.Изключи го и включи пак в компютъра.Ако пак му няма капацитета го връщай. Възниква въпроса,защо нов диск,е било нужно да се форматира.Да не би това да е била единствената възможност,която ти показа след първоначалното включване?

Аз като ви пиша че в този форум има големи лавандули, Вие не ми вярвате а някои даже се обиждат. На мен друго ми е чудно.

Все пак "еМаг" е доста известна фирма в България, за да стигне до такова безобразие. И съответно, за да наистина повярваме на думите. Ако е възможно да пусне снимка на гаранцията, която са му дали за "диска". Разбира се, не е задължително, но може да е негова измишльотина.

преди 49 минути, Vladimir Tomov написа:

Купих външен диск от еМаг "Хард диск 2t до 500 MB/s, SC0530

Да не си купил това: SSD Delphi SHL-R320, USB 3.1 - M.2 SATA+NVME  .Защото това е само кутията,в която да сложиш SSD хард диск с капацитет дo 2 TB... Т.Е. да можеш да свържеш SSD ,чрез УСБ като външен диск.

• Автор
преди 24 минути, Димитър 59 написа:

Как ще се форматира,след като на прозореца за форматиране показва,че капацитета му е само 121 мб?Онези 2ТБ ги няма.Изключи го и включи пак в компютъра.Ако пак му няма капацитета го връщай. Възниква въпроса,защо нов диск,е било нужно да се форматира.Да не би това да е била единствената възможност,която ти показа след първоначалното включване?

Пак същото 121 МВ.Като искам да го отворя се изписва че за да го ползвам трябва да се форматира.

преди 6 минути, Vladimir Tomov написа:

Пак същото 121 МВ.Като искам да го отворя се изписва че за да го ползвам трябва да се форматира.

преди 1 час, Vladimir Tomov написа:

IMG_20241122_165437.jpg

На тази снимка отдолу са написали: Portable SSD hard drive enclosure „Преносим SSD корпус(кутия) за твърд диск“...,а не че това е твърд диск...

преди 8 минути, Vladimir Tomov написа:

Какво искаш да кажеш с думата "отворя"? Да го прегледаш през браузера или чисто механично да отвориш кутийката? Я вземи и я отвори и ни покажи какво има в нея?

току-що, Колев 74 написа:

Какво искаш да кажеш с думата "отворя? Да го прегледаш през браузера или чисто механично да отвориш кутийката? Я вземи и я отвори и ни покажи какво има в нея?

Ще види празна кутия,с място,където се слага SSD-тo....

Нека го направи момчето. Работа за минута, но пък сам ще почне да разбира, че когато не разбира нещо, се пита и тогава се действа. Аз съм уверен и затова написах, че "еМаг" не биха си позволили такава щуротия. 

преди 25 минути, Колев 74 написа:

Все пак "еМаг" е доста известна фирма в България ...

Я помисли - това 1 търговец ли е или платформа, като АлиЕкспрес и Амазон?

преди 8 минути, Колев 74 написа:

ПЛАТФОРМА - бе ПРОФЕСОРЕ!!!

Тъй де, платформа - а търгаши сякви! Се някой ще стъпи накриво.

току-що, цър-вул написа:

Има нещо много гнило - 128MB. Това какъв ли носител е?

ГолЕма дискета?

преди 1 час, Vladimir Tomov написа:

IMG_20241122_165437.jpg

Доставчик - StarC - доверен партньор на ЕМАГ:
https://www.emag.bg/chengjfh/203948/v

Жуф китайоз...

А е възможно да става дума за дефектно устройство.

Както са написали по-нагоре, това не е диск - пише 'hard drive enclosure' на кутията, ама кой да гледа...

Google Translate

Интересно, че като потърсих

Хард диск 2t до 500 MB/s, SC0530, Външен

излизат много такива боклуци само в емаг и то на различни цени. Интересно кой ги купува и дали изобщо могат да се върнат. И описанията им са абсолютно неверни, освен ако наистина можеш да си купиш терабайти диск за под 100 лв.

преди 2 минути, Vladimir Tomov написа:

През браузера.

Screenshot - 22.11.2024 г. , 19_25_04.png

Screenshot - 22.11.2024 г. , 19_26_20.png

Screenshot - 22.11.2024 г. , 19_32_06.png

Не пускай тези снимки, които са ясни на всички, а направи 2,3 снимки на това, което те помолих.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Това е флаш паметта на която е качен фърмуера.

Фърмуер за празна кутия???

Имам кейс за 2,5“ диск - има само преходник от SATA към USB.

преди 49 минути, Колев 74 написа:

Аз като ви пиша че в този форум има големи лавандули, Вие не ми вярвате а някои даже се обиждат. На мен друго ми е чудно.

Все пак "еМаг" е доста известна фирма в България, за да стигне до такова безобразие. И съответно, за да наистина повярваме на думите. Ако е възможно да пусне снимка на гаранцията, която са му дали за "диска". Разбира се, не е задължително, но може да е негова измишльотина.

По този повод да споделя и аз. Онзи ден мой приятел се оплака от "еМаг". Поръчал си калъф и протектор за телефона, но когато отишъл до Изибокс или Еконтомат (не запомних) и отворил кутията забелязал, че опакаваното кашонче е дооста по-голямо. След като го отворил видял вътре (ако искайте вярвайте) сокоизстисквачка. Къде го чукаш, къде се пука. Сокоизстисквачката била ползвана и за ремонт. Изпратил я на фирмата, която предлагала протектора и калъфа. Сега водят кореспонденция по телефон и имейл. 

Това исках да споделя.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Това е флаш паметта на която е качен фърмуера.   ЗА ИНТЕРФЕЙСА

Само те допълвам, щото  щях да го пиша, ама Жорката ме заглавиква с разните търгаши, прикрепили се към еМаг

Май това е точно кутията:

https://www.ebay.com/itm/144949964093

и другото не го знам какво е май пак е кутия, а не диск...описанието е зле, в нета също информация йок. Ако е диск аз ценни данни на такова нещо не бих държал.

https://www.emag.bg/hard-disk-2t-do-500-mb-s-sc0530-vynshen-syvmestim-s-windows-pc-desktop-laptopi-i-kameri-cheren-sct5-black-2t/pd/D2RSXJYBM/

Така или иначе може да се върне и без да се дават обяснения в срок от 14 дни. Абе къде ги намирате такива дивотии?

Върнете ги и си вземете нормален преносим диск!

преди 2 минути, Колев 74 написа:

само те допълвам, ото ях да го пиша, ама Жотката ме заглавиква с разните търгаши, прикрепили се към еМаг

Исках само да ти напомня, че еМаг не поемат цялата отговорност и не са като АлиЕкспрес - да гонят тъговците.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.