Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Птици и фойерверки

Featured Replies

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19635146

Дано зелените еко - терористи да си го получат. Измамата им бързо се разкри.:yanim::yanim::yanim:

Тва някой ги е натровил и сега се чудят кви шменти капели да съчинят :)

Не знам за птиците, но безразборно пускане на фойерверки трябва да се забрани. Също пиратки, бомбички и подобни.

преди 3 минути, jhoro написа:

Не знам за птиците, но безразборно пускане на фойерверки трябва да се забрани. Също пиратки, бомбички и подобни.

Тази година са много, много по-малко. Ако се продължава в същия дух ще се получат нещата.

преди 4 минути, jhoro написа:

Точно така

• Автор

За пиратките съм съгласна. За другото - не.

"Зелени Балкани" са спонсорирани от САЩ. "Америка за България" и подобни.:getout:

За толкова години фойерверки в моя град не съм видяла и веднъж група мъртви птици заради фойерверки. А тук имаме гълъби и врабчета. Денем се веят на воля, нощем спят някъде. Хората не ги плашат, центърът ни стана на Венеция с тях, радват се, като им хвърлиш трохички. И в Монтана също. Най - нагло ходят да си просят храна при хранещите се навън хора. И на мен са ми досаждали.

:lol6: и "24 часа" са в кюпа, през пет минути сменят снимката на статията. А във фейсбук страницата на зелените балкани еко - терористите фенчета на кучета и птици обиждат нормалните хора и се държат мега високомерно!:getout: Жалят ги повече и от хората!

https://trud.bg/ако-птичките-в-копривщица-бяха-измрели-от-заря-в-софия-трябваше-да-има-хиляди-трупове/

:yanim::yanim::yanim:

държавата  има интерес от всяка бесзмислена дейност  само  ако се плаща ддс  а  фоерверките са индистурия за  милиарди 

преди 53 минути, plmen88 написа:

Тази година са много, много по-малко. Ако се продължава в същия дух ще се получат нещата.

И в нашия квартал тоя път беше слабо. Явно са станали скъпи. А иначе то нали имаше и някакъв закон или предложение за забрана заради домашните любимци. Аз нямам такива, но познати с кучета и котки казват, че ги затваряли в банята за да не се стресират по време на "бомбардировките". :)

Отделно спешните отделения след Нова година обикновено се пълнят с хора за шиене на пръсти и прочие. Като келеш и аз им се радвах ама явно и аз одъртях. Говоря за пиратките де. Нямам нищо против красивата заря. :)

преди 7 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Отделно спешните отделения след Нова година обикновено се пълнят с хора за шиене на пръсти и прочие.

преди 30 години с един съученик гърмяхме  пиратки  ги държахме  в ръцете в долта част на пиратката  толкова ни е бил акъла

и се качвахме по токовоте далекопроводи  да бъркаме в гнезда за яйца  и се качвахме по блоковете и чупехме антените да си  взимаме тръбички за  фунийки 

имаше и  едно  езеро влизахме да се учим  да плуваме 

един съученик се удави 

преди 2 минути, Banesc написа:

преди 30 години с един съученик гърмяхме  пиратки  ги държаме  в ръцете в долта част на пиратката  толкова ни е бил акъла

и се качвахме по токовоте далекопроводи  да бъркаме в гнезда за яйца  и се качвахме по блоковете и чупехме антените да си  взимаме тръбички за  фунийки 

имаше и  едно  езеро влизахме да се учим  да плуваме 

един съученик се удави 

Е то това повечето сме го правили. Някои още си патят от това. Предполагам че част от израстването. Един познат ще куца цял живот щото беше влезнал да краде череши от черешовата градина и го бяха уцелили със солна пушка. Друг пък падна от един паметник и също счупи крак. Иначе колко глупости съм правил и аз няма да коментирам. Димки там с амониева селитра беше класика. :D

ходил съм и на ски

с един найлон се спускахме от един баир 100 метра

и доле   сме направили скокче

и не знам как не сме си счупили гръбначния стълб 

Днес ходих до горичката над града...гръмнах с газовия 2 пъти във въздуха...паднаха 2 патки,3 заека и едно диво прасе,леко олюлявайки се падна в краката ми...сигурно е препило по коледа и нова година че се е отървало...Начи,така се уплаших,сърцето ми щеше да фръкне....сега се чудя на кой да звъня на 112,на зелените или на кмета...

p.s.

Ама вие честно ли се хванахте на таз партенка с птиците!?

преди 1 час, petie1 написа:

Тва някой ги е натровил и сега се чудят кви шменти капели да съчинят :)

Сигурно самите зеленобалканци са избили горките пернати, за да има за какво да вдигат врява.

и понеже бяха гладни  години обикаляхме дърветата за джанки и череши и се качвам на една жанка и от върха като се счупи един клон ипадам по  гръб от 6 метра и се спирам в първите клони на 2 метра височина и после падам на земята обаче понеже съм 35 кила нищо  ми няма 

имаше едни фургони и се качваме и има купчина с пясък и скачаме от фургона  и правиме салто  в пясъка 

хубави неща говори чичо добри

обаче финансовата логика и  теорията за живота  му куца 

защитник на фойерверките 

говори  за комунизъм а пък кара капиталистическа скъпа кола 

преди 4 минути, Banesc написа:

говори  за комунизъм а пък кара капиталистическа скъпа кола

Крайно време е всички да разберат, че света е цветен, а не черно/бял. Такива цветни са и разбиранията на умните и начетени хора. 

преди 11 минути, Joss Bomon написа:

Крайно време е всички да разберат, че

завистта  е следствие на неравенството

колкото по- голямо е неравенството,  толкова  повече  обществото затъва в завист,  и не може да функционира нормално

появява се диверсия вандализъм  отмъщение 

за да  се контрира почват да се ползват репресии и  големи наказания 

преди 2 часа, Anneliese написа:

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19635146

Дано зелените еко - терористи да си го получат. Измамата им бързо се разкри.:yanim::yanim::yanim:

ако ти бутнат в устата една фойерверка - айде на бас че няма да пише умряла от фоерверка - а ще пише от травма несъвместима с живота или кръвозагуба

Жител на Копривщица за загиналите птици: Това е от пукотевиците, човешката радост е мъка за друг

Според него планинските чинки не виждат през нощта

03.01.2025 19:18 1290 TrafficNews
Жител на Копривщица за загиналите птици: Това е от пукотевиците, човешката радост е мъка за друг

Над 1000 са мъртвите птици след новогодишната заря в Копривщица. Стотици хиляди планински чинки зимуват в покрайнините на града. Ето за това и там жертвите са най-много.

„Има доста жертви. Това е от гръмотевиците и пукотевиците. Човешката радост е мъка за друг. За птичките“, обясни пред БТВ Лучко Бучков, жител на Копривщица.

„Над милион са. Сутрин се излизат и вечер се връщат“, добави той.

Бучков обясни, че планински чинки за втори път идват в Копривщица през последното десетилетие. Зимуват в района от около месец.

Според него планинските чинки не виждат през нощта. Затова пиратките и фойерверките в Новогодишната нощ са ги събудили и стреснали. Птиците политат без да виждат, удряйки се една в друга или в дървета.

https://trafficnews.bg/bulgaria/zhitel-koprivshtitsa-zaginalite-ptitsi-tova-e-pukotevitsite-332614/?fbclid=IwY2xjawHlBqVleHRuA2FlbQIxMQABHfatWymY00oM21k8DS_Jc1_2UvRugkZIsmStcswPHOR8-6BZcZ8MqbeYnA_aem_APWHA8gPb8hCc4qiU2kp8Q

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

ако ти бутнат в устата една фойерверка - айде на бас че няма да пише умряла от фоерверка - а ще пише от травма несъвместима с живота или кръвозагуба

Овченце, на мама терористчето. Да не би от собствен опит тия сведения, а?

Щом птиците са с вътрешни кръвоизливи, може някъде да са кълвали изхвърлена отрова за мишки (зърна, приличат на ечемик, червени на цвят). Които 3 дни след консумация предизвикват вътрешни кръвоизливи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.