Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възстановяване на изтрит дял

Featured Replies

Моля, предложете ми някоя доказана надеждна програма за възстановяване на изтрит дял. Силно желателно е за целия дял наведнъж, а не файл по файл, тъй като са огромно количество. 

Изтрих дяла от Disk Management. Не знам защо се беше дублирал със съседния, и двата станаха Unallocated space. След това не е записвано върху диска. EaseUS Partition Master не го открива. В момента сканирам с TestDisk, със скоростта, с която я кара, ще отнесе до утре.

Има ли нещо по-добро?

Разрешен от Rudy M.

• Отговори 52
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Напротив, искам помощ. Но искам помощ от човек, който разбира проблема, и може да предложи правилното решение.  Нали си наясно, че като се изтрие дял, той не се изтрива физически? Информацията на

• Не, просто идеята да имам разни ненужни дискове вкъщи по 2-4TB, на които да мога да си правя бекъп, ми се струва странна/смешна. Не живея в компютърен магазин. Пробвах с нея, сканира много бавно

• Не само поех, а изминах пътя, и стигнах до крайната цел  . Поздрави.

преди 18 минути, Rudy M. написа:

Моля, предложете ми някоя доказана надеждна програма за възстановяване на изтрит дял. Силно желателно е за целия дял наведнъж, а не файл по файл, тъй като са огромно количество. 

Изтрих дяла от Disk Management. Не знам защо се беше дублирал със съседния, и двата станаха Unallocated space. След това не е записвано върху диска. EaseUS Partition Master не го открива. В момента сканирам с TestDisk, със скоростта, с която я кара, ще отнесе до утре.

Има ли нещо по-добро?

Програми има доста но коя ще ти допадне и свърши работа.

Погледни тази тема доста е стара може да ти бъде полезна.

EaseUS data recovery е програмата която единствена ми е спасявала изтрита информация без да е счупена, е не на 100% разбира се но да кажем 90% от терабайт е повече от доволно.

• Автор

:mad: 

Имам към 80 000 файла на този дял, и "спасяване" един по един не ме устройва! Търся начин да бъде възстановен дялът!

EaseUS Data Recovery иска да си купя незнамсикаква версия, за да ми свърши работа. И пак не е сигурно, че ще възстанови дяла. Търся нещо доказано.

Какво значи един по един?
Програмата сканира и изкарва каквото може да спаси в папка която предварително си задал.
За доказано сиреч професионално ще трябва да се бръкнеш на дълбоко успех все пак. 🙂

https://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html

https://www.diskpart.com/free-partition-manager.html

https://www.r-studio.com/

https://www.partition-recovery.com/index.html

Всички предложени които съм постнал съм ги пробвал и са ми вършили работа. Ако някое от предложенията ти допаднат добре  ако ли не не се надявай че някоя друга програма ще направи чудеса или нещо по различно.

Нормално е информацията да се възстанови на друг диск/дял. Като не ти харесва - има фирми, които предлагат услугата срещу заплащане, но тогава цената съвсем няма да ти хареса!

Виж и това, но задължително направи бекъп на диска/дяла и работи с имиджа по възможност, ако не искаш да си загубиш информацията безвъзвратно.

Best Partition Recovery Software for Windows 10/8.1/7 - MiniTool Partition Wizard

• Автор
преди 11 минути, Raze написа:

Нормално е информацията да се възстанови на друг диск/дял. Като не ти харесва - има фирми, които предлагат услугата срещу заплащане, но тогава цената съвсем няма да ти хареса!

Виж и това, но задължително направи бекъп на диска/дяла и работи с имиджа по възможност, ако не искаш да си загубиш информацията безвъзвратно.

Best Partition Recovery Software for Windows 10/8.1/7 - MiniTool Partition Wizard

Иска да кажеш, че ако вляза в Disk Management, кликна на някой дял и избера Delete Volume - оттам нататък няма начин той да бъде възстановен? Нацяло, а не файл по файл?

Може и да има, дал съм ти връзка, чети и пробвай. Навремето ми се е налагала подобна гимнастика (преди 10/15+ години), но не помня точно какво и как стана.

• Автор
преди 2 минути, M.Николов написа:

Сваляш си имидж на Strelec там има всичко необходимо за твоя случай.

По-конкретно?

преди 24 минути, Rudy M. написа:

Иска да кажеш, че ако вляза в Disk Management, кликна на някой дял и избера Delete Volume - оттам нататък няма начин той да бъде възстановен? Нацяло, а не файл по файл?

Има начин и обикновено, ако се действа веднага без да е презаписвано върху диска, операцията по възстановяването е бърза и безпроблемна.

• Автор

Добре де, дискът на Сергей Стрелец съдържа пакет програми, които да се ползват в случаи, когато не може да се зареди операционна система. Моят не е такъв, аз имам работещ Windows. 

Но както и да е. Коя конкретно програма от пакета ми препоръчваш?

току-що, Rudy M. написа:

По-конкретно?

https://sergeistrelec.name/winpe-10-8-sergei-strelec-english/243-winpe-11-10-8-sergei-strelec-x86x64native-x86-20241108-english-version.html

След което си записваш имиджа на флашка, зареждаш от нея и стартираш  minitool partition wizard и възстановяваш дяла.

• Автор
преди 4 минути, M.Николов написа:

https://sergeistrelec.name/winpe-10-8-sergei-strelec-english/243-winpe-11-10-8-sergei-strelec-x86x64native-x86-20241108-english-version.html

След което си записваш имиджа на флашка, зареждаш от нея и стартираш  minitool partition wizard и възстановяваш дяла.

А не мога ли просто да си инсталирам Minitool Partition Wizard в Windows среда, и оттам да работя с него? Защо е необходимо да тегля Стрелеца?

Ти си изтрил дяла и няма какво да сканираш в момента. Създай наново дяла по нормалния начин, дай му Quick Format и сканирай в новосъздадения дял. Щетите ще са минимални. Ако тръгнеш да стръжеш плочите с нещо на ниско ниво, ще отиде 1 седмица.

преди 12 минути, Rudy M. написа:

По-конкретно?

EaseUS Partition Master

Можеш да я дръпнеш но на "стрелеца" е с повече възможности. Ако не си пипал диска възстановява за мак. 3 минути!

• Автор
преди 2 минути, M.Николов написа:

Защото с безплатната версия можеш да възстановиш до 2 гб, ако не се лъжа.

Значи не си разбрал какво питам в темата. Ако ще е файл по файл - имам си Recuva.

преди 2 минути, Rammkopf написа:

Ти си изтрил дяла и няма какво да сканираш в момента. Създай наново дяла по нормалния начин, дай му Quick Format и сканирай в новосъздадения дял. Щетите ще са минимални. Ако тръгнеш да стръжеш плочите с нещо на ниско ниво, ще отиде 1 седмица.

Дялът в момента е Unallocated, и Recuva намира файловете в него, без да го създавам.Но тя ми е крайния вариант. Защото с нея ще е голямо сортиране.

преди 3 минути, чичо Сашо написа:

EaseUS Partition Master

Можеш да я дръпнеш но на "стрелеца" е с повече възможности. Ако не си пипал диска възстановява за мак. 3 минути!

Ти не чете ли какво съм писал?... EaseUS PM въобще не ми открива дяла! :mad: 

преди 3 минути, M.Николов написа:

И все пак, преди да започнеш да си правиш експерименти, не е лошо да си направиш имидж на системния дял.

Какъв системен дял, бре?... Системата е на друг диск! Този дял, който изтрих е само с данни (снимки).

преди 8 минути, Rudy M. написа:

Какво ми се нервиш? 3 партиошана съм възстановил с нея! Не файл по файл. Ама прави каквото искаш бе!

преди 1 минута, Rudy M. написа:

Значи не си разбрал какво питам в темата. Ако ще е файл по файл - имам си Recuva.

Е, щом не искаш помощ........твоя воля.

Аз направих каквото можах.

Някъде да споменавам файл по файл?

преди 5 минути, Rudy M. написа:

Ти не чете ли какво съм писал?... EaseUS PM въобще не ми открива дяла! :mad: 

Значи си бъзикал диска!

• Автор
  • Решение
преди 3 минути, M.Николов написа:

Е, щом не искаш помощ........твоя воля.

Аз направих каквото можах.

Напротив, искам помощ. Но искам помощ от човек, който разбира проблема, и може да предложи правилното решение. 

Нали си наясно, че като се изтрие дял, той не се изтрива физически? Информацията на него си стои. Изтрива се само "header"-ът - служебната информация, която показва, че той съществува, и каква е структурата му. На мен ми трябва програма, която може да възстанови тази информация, така че пак да се вижда от Windows като цял организиран дял. Тази информация е много по-малко от 2GB, така че ограниченията на EaseUS не ме засягат. Аз не искам да възстановявам файлове.

В момента сканирам с Aomei Partition Assistant, на 70% е. Ако и той не успее, и никой не предложи нещо добро тук - предавам се, и ще се мъча с Recuva. Така или иначе имам бекъп на почти всичко, трябват ми 3-4 папки от последния месец.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.