Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възстановяване на изтрит дял

Featured Replies

Сега тествах на виртуална машина с AOMEI Partition Assistant, изтрих един дял и ми го възстанови за секунди. Въпроса е, че и тя иска пари, но я има и излекувана из торентите.

• Отговори 52
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Напротив, искам помощ. Но искам помощ от човек, който разбира проблема, и може да предложи правилното решение.  Нали си наясно, че като се изтрие дял, той не се изтрива физически? Информацията на

• Не, просто идеята да имам разни ненужни дискове вкъщи по 2-4TB, на които да мога да си правя бекъп, ми се струва странна/смешна. Не живея в компютърен магазин. Пробвах с нея, сканира много бавно

• Не само поех, а изминах пътя, и стигнах до крайната цел  . Поздрави.

Виж тук 2 Ways to Recover Lost Partition in Windows 10, 8, 7, And 11

В диска на Стрелец е налична тази програма 

image.png.d1cfb46f2c9b95151e440a2ea608caeb.png

Защо Стрелец?

Първо записваш бутваща флашка на Стрелец , след това си правиш бекъп на дяловете през нея. За да няма после ах ох ...  После може да пробваш първия или втория вариант. И пишеш за резултата.

преди 3 минути, Raze написа:

Сега тествах на виртуална машина с AOMEI Partition Assistant, изтрих един дял и ми го възстанови за секунди. Въпроса е, че и тя иска пари, но я има и излекувана из торентите.

Да но в Стрелец трябва да я има пълна версия. 

Опссс .... Description WinPE » Sergei Strelec

Линк към последната версия на английски

WinPE 11-10-8 Sergei Strelec (x86/x64/Native x86) 2025.01.09 English version

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор
преди 5 минути, Raze написа:

Намерих си я излекувана :)

Добре, явно се изразих неточно, безплатната версия на програмата не предлага и възстановяване на дялове.

Така по-разбрано ли е?

• Автор
преди 3 минути, nikssi написа:

Първо записваш бутваща флашка на Стрелец , след това си правиш бекъп на дяловете през нея. За да няма после ах ох ... 

Дискът е 1TB. Нямам върху какво да му направя бекъп.

току-що, Rudy M. написа:

Намерих си я излекувана :)

То ясно но в диска я има. Не е зле да си го имаш - има бая инструменти за какво ли не. Стои си ми редом с Windows-a на Ventoy 

преди 11 минути, Rudy M. написа:

Напротив, искам помощ. Но искам помощ от човек, който разбира проблема, и може да предложи правилното решение. 

Нали си наясно, че като се изтрие дял, той не се изтрива физически? Информацията на него си стои. Изтрива се само "header"-ът - служебната информация, която показва, че той съществува, и каква е структурата му. На мен ми трябва програма, която може да възстанови тази информация, така че пак да се вижда от Windows като цял организиран дял. Тази информация е много по-малко от 2GB, така че ограниченията на EaseUS не ме засягат. Аз не искам да възстановявам файлове.

В момента сканирам с Aomei Partition Assistant, на 70% е. Ако и той не успее, и никой не предложи нещо добро тук - предавам се, и ще се мъча с Recuva. Така или иначе имам бекъп на почти всичко, трябват ми 3-4 папки от последния месец.

Добре, явно се изразих неточно, безплатната версия на програмата не предлага и възстановяване на дялове.

Така по-разбрано ли е?

преди 3 минути, Rudy M. написа:

Дискът е 1TB. Нямам върху какво да му направя бекъп.

Външни дискове няма ли по 2 - 4 ТБ? И един ще стигне. Ама трябва да си имаш външен диск за архив.

Не разбрах какво смешно казах...предполагам заради правописната грешка - Г и Т са един до друг.

• Автор
преди 1 минута, nikssi написа:

Външни дискове няма ли по 2 - 4 ТБ?

Викаш - дали не ми се търкалят ненужни из чекмеджетата?... :D

Нямам, сори. Имам само още един 1TB, външен, служи за бекъп, и е повече от половината пълен.

току-що, Rudy M. написа:

Викаш - дали не ми се търкалят ненужни из чекмеджетата?... :D

Нямам, сори. Имам само още един 1TB, външен, служи за бекъп, и е повече от половината пълен.

Виж ся. Аз досега да съм се оправил. Имаш идея - решаваш и се оправяш. В Стрелец има каквото ти е нужно за ремонт.

преди 5 минути, цър-вул написа:

Не разбрах какво не ти харесва TestDisk - Възстановява на място

Да и него го има в Стрелец. 

Ето и ръководството TestDisk Step By Step - CGSecurity

• Автор
преди 32 минути, nikssi написа:

Не разбрах какво смешно казах...предполагам заради правописната грешка - Г и Т са един до друг.

Не, просто идеята да имам разни ненужни дискове вкъщи по 2-4TB, на които да мога да си правя бекъп, ми се струва странна/смешна. Не живея в компютърен магазин.

преди 12 минути, цър-вул написа:

Пробвах с нея, сканира много бавно. Изчислих, че ще я чакам до около 23:00 часа утре :)

преди 46 минути, Rudy M. написа:

В момента сканирам с Aomei Partition Assistant, на 70% е. Ако и той не успее, и никой не предложи нещо добро тук - предавам се, и ще се мъча с Recuva. 

И - Aomei PA свърши прекрасна работа, за по-малко от час :)Дялът е възстановен на 100%, само с него, без никакви допълнителни действия. Маркирам за решение постът, в който за пръв път беше спомената тази програма.

Благодаря на всички за мненията. 

преди 4 минути, Rudy M. написа:

И - Aomei PA свърши прекрасна работа, за по-малко от час :)Дялът е възстановен на 100%, само с него, без никакви допълнителни действия. Маркирам за решение постът, в който за пръв път беше спомената тази програма.

Благодаря на всички за мненията. 

Е баси ... най сетне. И да си вземеш един диск и да си направиш бекъп на него да диска,че ще изгориш някой ден.

• Автор
преди 2 минути, nikssi написа:

Е баси ... най сетне. 

И аз така си казах :D .

Имам си диск за бекъп :) . Просто папките от последния месец бях пропуснал да ги копирам.  

току-що, Rudy M. написа:

Имам си диск за бекъп :) . Просто папките от последния месец бях пропуснал да ги копирам. 

Пич не говоря за копиране на папки ... говоря ти за бекъп на диска! Дяловете , както са си. С Macrium Reflect може да си направиш бекъп на дяловете на външен диск, защото утре може да ядеш хурката ... ма ти си знаеш. 

• Автор
преди 6 минути, nikssi написа:

Пич не говоря за копиране на папки ... говоря ти за бекъп на диска! Дяловете , както са си. 

То оттам тръгна цялата работа. Идеята беше да оставя само един дял на диска, който да е за снимки, а другата информация да прехвърля на друг диск. 

И пак да кажа - нямам излишни дискове, на които да правя допълнителни бекъпи. Пък и не виждам проблем да имам копие само на отделните папки.

преди 24 минути, Rudy M. написа:

То оттам тръгна цялата работа. Идеята беше да оставя само един дял на диска, който да е за снимки, а другата информация да прехвърля на друг диск. 

И пак да кажа - нямам излишни дискове, на които да правя допълнителни бекъпи. Пък и не виждам проблем да имам копие само на отделните папки.

Явно не се разбрахме добре. Говоря да си направиш имидж на диска защото утре може диска ти да замине просто така ... дошло му времето. Щом не те бърка да преинсталираш и конфигурираш всичко, с което работиш нямаш грижи. Ама аз съм ял дебелия дето трябва да се исталира бая софтуер дето струва майка си и баща си само да дойдат да ти го инсталират и така се застраховам при евентуален гаф. Миналия месец на предната ми работа им изгърмя софтуера понеже им бях направил бекъп ме викнаха и им го върнах за осем минути даже не успях да си допия кафето ... пък на работата ми дето нямаха бекъп точно по коледа пак гаф и диска почти издъхна та зор го клонирахме. Е сега вече си имаме диск. 😄

Правилото на петте пъ-та знаеш ли го?

Spoiler

Правилното планиране предотвратява пръдливото посиране

Поздрави

• Автор
преди 8 минути, nikssi написа:

Явно не се разбрахме добре.

Аз те разбирам, ама ти мен - не ;) 

В момента положението ми е такова:

large.2025-01-11_231303.jpg.dd81ba4e639c

Като всяка една иконка е отделен диск, а не дял. Е какво - на всеки един диск да направя имидж и бекъп?... От какъв зор? Съдържанието и на трите постоянно се променя, един бекъп след месец например няма да е актуален. Нямам кой знае какви ценни и незаменими програми, ако ми се скапе ОС, за един следобед мога да я преинсталирам, с настройки, драйвери и софтуер. Данните и снимките са на външен хард, мога да ги възстановя. 

Досега просто D и E бяха дялове на един диск, вече са отделни. И ако преди да почна да правя дискови операции си бях бекъпнал последните 5 папки от празниците - даже и тази тема нямаше да съществува. 

преди 56 минути, Rudy M. написа:
преди 1 час, цър-вул написа:

Пробвах с нея, сканира много бавно. Изчислих, че ще я чакам до около 23:00 часа утре :)

Това в режим на бързо сканиране? Абсурд!
Както и да е - вече си поел по някакъв път.

• Автор
преди 17 минути, цър-вул написа:

Както и да е - вече си поел по някакъв път.

Не само поех, а изминах пътя, и стигнах до крайната цел ;) .

Поздрави.

Disk Drill

tim-robinson-i-think-you-should-leave.gif

преди 11 часа, цър-вул написа:

+1. За мен е една от най-мощните и е цяло чудо, че е безплатна дори. Възстановявал съм няколко дяла с нея без проблеми. Просто интерфейса и не е за всеки явно, защото се работи от команден ред.

*HPFS - NTFS

със стрелките се сменя вида на дяла според това дали е бил Primary, Logical и т.н.
Next => Write, съгласяване, Quit

понякога се налага и (backup BS или Rebuild BS), но върши чудесна работа.

Един от възстановените дялове (той си е направо цял диск) още е с презаписан MBR от TestDisk. :)

Xb78omC.png

Да се игнорира, че дяла на Win 10 се показва с MBR от Win 7. Инструмента просто вече е outdated.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.