Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на новата НЕкоалиция ГЕРБ-СДС, БСП, ИТН и ДПС(Доган) с Премиер Росен Желязков

Featured Replies

Протестът никога не е бил против бюджета.

• Отговори 904
  • Прегледи 45,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

Некъф коментар:

...

Полицаите бяха провокатори . Децата си ядяха кротко дюнери срещу централата на ДПС а полицията им скочи с палки и газ.Хората се ядосаха и разбиха полицията.

Бая баламурници има, дето му вярват... Пълно е с наркомани в тоя клуб, но на мен друго ми направи силно впечатление. Не, че не го знаех, де. Ти забележи колко е изнежен тоя!? 😆

• Автор
преди 4 часа, communismatic написа:

Не, много е странно... щото ПП-ДБ много искаха еврото, а сега вият на умряло срещу бюджета. Странна работа...

Кое му е странното? Ревът защото тиквата и шишко крадът на воля и ще се облажат от влизането в еврозоната и кокорчо и ваньо драгалевския мангал ще останат на сухо. Както казваше някой "Защо краде той а не аз?".

Момичето сега какво ще работи? 🤔 Тъкмо влезе в парламента.

288714853d1ac35c47fedea043a0aed3_medium.

• Автор
преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Момичето сега какво ще работи? 🤔 Тъкмо влезе в парламента

Ще се връща на околовръстното на примоция.

Сигурно осигурява туристи за хотел "Хаяши".
Политическата полиция на хунтата пък излиза с тъпоумни обяснения - синът на Бобоков плащал за погроми, арестували го.
Сякаш това оправдава и обяснява каквото и да е.
100 000 на улицата в София, други стотици хиляди в цяла България крещят "Оставка на прасетата!"
Всички ли са платени от сина на Бобоков?

Любомир Дацов, член на Фискалния съвет:

Старият бюджет с удължено действие обаче няма да попречи да приемем еврото и да станем пълноценни членове на еврозоната. „Няма никакви пречки от какъвто и да било характер това да се случи на определената дата. Дори, противно на масовите твърдения, страната ни изпраща положителен сигнал към Брюксел с това, че проявява отговорно поведение към стабилността на публичните финанси и фискалната дисциплина. Проблем може да се появи, ако удължаването на действащия бюджет се разтегне във времето и е придружен от политическа нестабилност. Брюксел очаква от България да продължи да спазва критериите за членство — дефицит под 3%, дълг под 60% от БВП и да покаже, че въпреки трудностите е решена да запази стабилността на публичните си финанси.

Колкото по-бързо имаме нов бюджет, коригирана четиригодишна фискална рамка и реално въведено евро, толкова по-силен ще бъде сигналът към ЕК и ЕЦБ, че сме там, където трябва да бъдем.

Последният конвергентен доклад на ЕК и ЕЦБ за България от юни 2025 г. отчете, че изпълняваме всички номинални „конвергентни критерии“ — инфлация, дефицит, дълг, обменен курс и лихвени нива. Със сигурност обаче политическата нестабилност ще държи Брюксел и инвеститорите нащрек дали ще има гаранции чрез нов бюджет за стабилна фискална позиция. Докато се случи това, най-вероятно ще се работи със стария бюджет по два закона — Закон за удължаване на действието на държавния бюджет и Закон за публичните финанси.

Какво означава това? Държавата събира приходи по сегашните правила. Всички разходи, в т.ч. заплати, пенсии, субсидии, социални плащания, се изплащат в сегашните им размери без промени. Няма нови програми и политики, освен ако не са строго задължителни по закон. Всички данъчни ставки, облекчения и правила остават същите като в стария бюджет до приемането на нов. Мерки, като например по-високи акцизи, промени в ставки по ДДС, нови данъци, не могат да се въведат, докато няма нов бюджет.

преди 4 часа, Bubbles написа:

Ревът защото тиквата и шишко крадът на воля и ще се облажат от влизането в еврозоната и кокорчо и ваньо драгалевския мангал ще останат на сухо. Както казваше някой "Защо краде той а не аз?".

Това е така, само не виждам как ще го постигнат, ако има предсрочни избори. Пак ще имат около 15%, с никой няма да искат да се коалират, а и никой няма да иска да се коалира с тях.

преди 15 минути, Flashback написа:

Няма такива нагли прасета като тези от Новото начало:

А аз се чудя, защо България е зле, а те такива прасета ни управляват. Нито култура имат, нито интелект. А са депутати. Мръшляци!

преди 8 минути, В. Велев написа:

А аз се чудя, защо България е зле, а те такива прасета ни управляват. Нито култура имат, нито интелект. А са депутати. Мръшляци!

Ми, 20 процента активност на изборите. Всички силни, вилни скачат на протести, а на изборите къде бяха? Поне 80 процента да бяха отишли да гласуват. А те само 20. И то главно циг.аните под строй. Циган.ско управление.

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Ми, 20 процента активност на изборите. 

Може и така да е по-добре, за да може утайката да излезе от горе и да можем по-лесно да я махнем. Да се види кой-кой е. Иначе ще се присламчат към добрите хора мислещи доброто за България и пак ще забатачат всичко.

Тия мръсници са като вирусите - прикрепят се към здравата клетка и смучат от нея.

преди 25 минути, The Lone Star написа:

Няма как да се измъкнат от това, че са били в коалиция с Пеевски и Борисов.

Няма, но ей ги - песнички против Борисов и Пеевски си пеят...

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

Няма, но ей ги - песнички против Борисов и Пеевски си пеят...

Слави е голям лицемер...Подпира правителството на мутрите Борисов и Пеевски,но като видя дебелата сопа и протеста на хората,се обърна като ветропоказател и реши да "критикува" властта...Колко хора излъга Слави...Като се сетя,че аз също гласувах за ИТН преди няколко години...Ужас...

• Автор
преди 1 час, Joss Bomon написа:

Тия на Слави май се опитват да се измъкнат ни лук яли, ни мирисали...

Единствения им правилен ход е сега да напуснат коалицията  и да свалят правителството, всичко друго е пунта мара, да не говорим че е малко цинично да пускат подобна песен при положение че гушкат и тиквата и свинята.

преди 3 часа, Лудият Учен написа:

Слави е голям лицемер...Подпира правителството на мутрите Борисов и Пеевски,но като видя дебелата сопа и протеста на хората,се обърна като ветропоказател и реши да "критикува" властта...Колко хора излъга Слави...Като се сетя,че аз също гласувах за ИТН преди няколко години...Ужас...

И аз също гласувах за тях. Ако при следващите избори те влязат отново, това ще е най-красноречивото доказателство че изборите се манипулират. Не вярвам че ще има дори и 1000 човека (извън приятели и роднини) които да дадат гласа си за тези измекяри.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.