Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бързо изтощаване на батерия на нов телефон Xiomi 13 pro

Featured Replies

Здравейте! Купих нов телефон за приятелката ми от технополис Xiomi note 13 pro 256 gb 5G. Телефона бързо му се изтощава батерията, а иначе батерията му е с 5100 Милиампера, единствено има фесбук и месинжър, понеже аз имам същия модел телефон и е тъпкан с инстаграм тиктоци и така, батерията ми държи поне 3 дни, а на приятелката ми държи половин ден и батерията се топи, като влзох в настройките видях че най много харчи фейсбук батерията, като процентите стигат на 60% баатерия, а при мене фейсбука ми стига межде 7-20%, изключил съм всички разрешения и съм му задал фонов режим, но все същата работа, батерията държи около 20 часа!  Какво трябва да направя?

• Отговори 73
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И като е същия по един и същ начин ли се ползва? Отвори настройките, има използване на батерия и сравни двата телефона. Ти може по цял ден нищо да не правиш, а приятелката ти нонстоп да си ползва теле

• Виж си мрежовия режим - дали се ползва 5G мрежа. Най-добре ограничи до LTE3G/2G. 5G мрежата е още слабо развита и когато загуби обхват - дърпа много от батерията.

• Емил Костов
    Емил Костов

Няма как телефон да държи 3 дена! Не искам да казвам, че лъжеш но аз такъв не съм виждал. Разберете едно. 5 ампера батерия не може да издържа такъв монитор, мрежа и хардуер! 

Публикувани изображения

И като е същия по един и същ начин ли се ползва? Отвори настройките, има използване на батерия и сравни двата телефона. Ти може по цял ден нищо да не правиш, а приятелката ти нонстоп да си ползва телефона.

преди 34 минути, Iliqn Todorov написа:

Здравейте! Купих нов телефон за приятелката ми от технополис Xiomi note 13 pro 256 gb 5G.

Виж си мрежовия режим - дали се ползва 5G мрежа. Най-добре ограничи до LTE3G/2G.

5G мрежата е още слабо развита и когато загуби обхват - дърпа много от батерията.

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

И като е същия по един и същ начин ли се ползва? Отвори настройките, има използване на батерия и сравни двата телефона. Ти може по цял ден нищо да не правиш, а приятелката ти нонстоп да си ползва телефона.

Точно обратното е, аз често отварям фейсбук, пиша и разговарям в месинжър, гледам тикток и на моменти отварям инстаграм, чак пат и по някое съобщнеие в вайбър, докато приятелката ми ползва на моменти месинжър и фейсбук, предвид това, моя телефон когато го заредя сутрин, вечерта е между 60-70%, а на приятелката ми телефона, предвич че има по малко приложения и не го ползва постоянно, когато го зареди сутрин, вечерта е на около 10-30% зависи!

преди 56 минути, jhoro написа:

Виж си мрежовия режим - дали се ползва 5G мрежа. Най-добре ограничи до LTE3G/2G.

5G мрежата е още слабо развита и когато загуби обхват - дърпа много от батерията.

На 5G, бях го ограничил и на 4G но същата работа!

Да допълня че на приятелката ми телефона батерията пада с по 1% на всяка минута и без интернет, било да гледаме снимки или нещо друго да цъкаме по телефона, докато при мене ми пада с 10% да кажем за около 4 часа

Не мисля, че все още има такъв смартфон, който да го ползваш, дори и на минимална яркост екрана и без мрежови връзки, който да дърпа само 10% от батерията за 4 часа.

• Автор
преди 11 минути, Raze написа:

Не мисля, че все още има такъв смартфон, който да го ползваш, дори и на минимална яркост екрана и без мрежови връзки, който да дърпа само 10% от батерията за 4 часа.

Моя е така, ако го ползвам постоянно за през тези 4 часа хаби повече, но аз ти говоря нормална работа

преди 17 минути, Raze написа:

Разбрах само, че ... не мислиш!

Ето ти един МНОГО използват телефон и идем малко използван!

image.png.2cdf6bccfe9e8d7b7b1d71e3f1ee8aed.png              image.thumb.png.e76cc7e86e1fc39afe692c9c95be00b4.png

преди 38 минути, Iliqn Todorov написа:

Да допълня че на приятелката ми телефона батерията пада с по 1% на всяка минута и без интернет, било да гледаме снимки или нещо друго да цъкаме по телефона, докато при мене ми пада с 10% да кажем за около 4 часа

Защо не сканираш за вируси с някоя програма. Телефона грее ли безпричинно?

Аз имам същия телефон - батерията е много добра.

Няма как телефон да държи 3 дена! Не искам да казвам, че лъжеш но аз такъв не съм виждал. Разберете едно. 5 ампера батерия не може да издържа такъв монитор, мрежа и хардуер! 

преди 3 минути, Емил Костов написа:

На кого говориш?

преди 57 минути, Iliqn Todorov написа:

Моя е така, ако го ползвам постоянно за през тези 4 часа хаби повече, но аз ти говоря нормална работа

Какво значи това? Постоянно екрана е включен 4 часа и ползваш браузър или фейсбук приложение? Пробвал ли си и двата телефона един до друг, пускате им едно и също приложение и засичате кой колко % батерия ще изхаби при тези еднакви условия за дадено време.

преди 16 минути, jhoro написа:

На кого говориш?

Нима трябва да говоря на някой, за да си кажа мнението или да пиша коментар :lol6:

преди 2 минути, Raze написа:

Какво значи това? Постоянно екрана е включен 4 часа и ползваш браузър или фейсбук приложение? Пробвал ли си и двата телефона един до друг, пускате им едно и също приложение и засичате кой колко % батерия ще изхаби при тези еднакви условия за дадено време.

Това добре, но да провери също - колко и какви приложения са активни във фонов режим.

току-що, Емил Костов написа:

Нима трябва да говоря на някой, за да си кажа мнението или да пиша коментар :lol6:

Можеш бе Емчо - разбира се, че можеш!

Но си казал и

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Не искам да казвам, че лъжеш ...

помислих, че се обръщаш персонално към някого.

преди 24 минути, Емил Костов написа:

Това са пълни глупости. Да ти покажа моя и то с ползване...

преди 2 минути, plmen88 написа:

Това са пълни глупости. Да ти покажа моя и то с ползване...

Даже не желая да почвам подобни спорове. 10 години ми е побеляла косата от мобилни мрежи и телефони. 

Ама какво говоря и аз! 15 дена държат батерийте тия телефони! 

Но ако толкоз държиш, ела до Плевен. Вземи си твой човек да снима и ще покажем как телефонът ти ще умре за 3 часа.

преди 1 минута, Rudy M. написа:

Скрийншот от нищофона:

large.Screenshot_20250117-173807.jpg.6e7

Всякакви снимки мога да ти направя и каквото там още се сетиш! Аз също ползвам подобен телефон. На него се ползва месинджър, ФБ и вайбър. Спряно му е 5G, wi-fi, блутут, местопожение, намалена явкост и батерията си пада! Просто пада. А ако се наложи да го напънеш на видео, игри или да гледаш нещо онлайн просто умира. И който казва, че не е вярно може да дойде и да направим едно видео! Предлагал съм го много пъти, но никой не ще! 

• Автор
преди 1 час, jhoro написа:

Разбрах само, че ... не мислиш!

Ето ти един МНОГО използват телефон и идем малко използван!

image.png.2cdf6bccfe9e8d7b7b1d71e3f1ee8aed.png              image.thumb.png.e76cc7e86e1fc39afe692c9c95be00b4.png

Не ми отваря снимките!

преди 56 минути, plmen88 написа:

Защо не сканираш за вируси с някоя програма. Телефона грее ли безпричинно?

Аз имам същия телефон - батерията е много добра.

Не загрява и съм го сканирал и често почистване!

преди 34 минути, Емил Костов написа:

Държи, мога да ти кажа че при нормално ползване фейсбук и месинжър държи и повече от 3 дни, но когато прекалявам држи до 3 дни!

преди 19 минути, Raze написа:

Пробвал съм да, двата телефона заредени на 100 процента един до друг, от двата телефона пускаме музика в ютъб, разлика за 1 час, моя телефон спадна на 91% а на приятелката ми на 73! Втори опит, след зареждане на двата на 100 процента, само фейсбук и месинжър почти еднакво ползване, и около 4-5 часа са оставени на включени мобилни данни, вечерта моя беше на 82% а на приятелката ми 39% От настройките едно и също работи, еднакво ползване на фейсбук, конкретно сме го отворили 2-3 пъти за по 2-3 минутки, в настойките, при мене фейсбука ми ползва батерия 7% а на приятелката ми 61% което аз мисля е много!

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Аз също ползвам подобен телефон. На него се ползва месинджър, ФБ и вайбър. Спряно му е 5G, wi-fi, блутут, местопожение, намалена явкост и батерията си пада! Просто пада.

Аха. Тоест, след като твоят телефон е със скапана батерия, значи и всички други телефони са?...

Емо, едно време пишеше смислени неща във форума, и те уважавах. Сега какво ти става - не знам ... Тръгнал си по бойния път на Жхорката. 

• Автор

Прикачвам снимка на моя телефон, виждат се процентите както и че работи от 30 часа, само да отбележа че от вчера до днес съм го ползвал доста често, фейсбуци гледане в тикток, месинжър разговори вайбър, инстаграм както и малко ползване на GPS! А на приятелката телефона ми тази сутрин го беше зааредила на 100% и няколко пъти е влизала в фейсбук и месинжър без да го тормози, а сега е на 29%  Вие ми кажете дали е нормално?

472911014_1014903527339586_6131505350430281792_n.jpg

преди 2 минути, Rudy M. написа:

Аха. Тоест, след като твоят телефон е със скапана батерия, значи и всички други телефони са?...

Емо, едно време пишеше смислени неща във форума, и те уважавах. Сега какво ти става - не знам ... Тръгнал си по бойния път на Жхорката. 

Не говоря за скапана батерия и не държа да ме уважаваш! Никога, никъде не пиша неща, които не съм проверил и не съм се слбъсквал с тях. Да не говорим, че постоянно са ми пред очите, защото това го работя. Не знам, за кой Жорка говориш. Аз съм май единственият тук дето си застава със снимката и с името си. 

Не държа даже и някой да ми следва коментарите, а и вече истината не се харесва на много хора. 

Дал съм мнение и това е. Поне това имам право. Вече кой какво ще прави си е лично негов избор. Аз затова спрях да пиша и да давам коментари вече както едно време. 

Жив и здрав! Оставям постващият темата във вашите ръце!

преди 8 минути, Емил Костов написа:

На него се ползва месинджър, ФБ и вайбър. Спряно му е 5G, wi-fi, блутут, местопожение, намалена явкост и батерията си пада! Просто пада. А ако се наложи да го напънеш на видео, игри или да гледаш нещо онлайн просто умира. И който казва, че не е вярно може да дойде и да направим едно видео! Предлагал съм го много пъти, но никой не ще!

Не ща да идвам в Плевен, щото ... няма да стигна до теб! Ще ме „изловят“ още щом вляза в града!

На моя телефон е спряна само 5G мрежата. Wi-fi е на автоматичен режим, блутут работи постоянно - слушам радио, местоположение никога не го изключвам, а яркостта е адаптивна.

image.png.2cdf6bccfe9e8d7b7b1d71e3f1ee8aed.png

• Автор
преди 1 минута, Anonymous User написа:

Колко време от закупуването на телефона е минал ?

Нали един телефон като се закупи трябва няколко презареждания да се направи ?

Моя телефон е от 7 месеца, на приятелката ми е от седмица!  Какво точно означава презареждания, че трябва да го оставим повече време след като се зареди ли, това сме го направили! Знам го от едно време

преди 10 минути, Iliqn Todorov написа:

Не ми отваря снимките!

Не загрява и съм го сканирал и често почистване!

Държи, мога да ти кажа че при нормално ползване фейсбук и месинжър държи и повече от 3 дни, но когато прекалявам држи до 3 дни!

Не знам за снимките - при мен се виждат.

Прочети и това Управление на приложенията във фонов режим

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.