Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бързо изтощаване на батерия на нов телефон Xiomi 13 pro

Featured Replies

@Iliqn TodorovПроверете телефона дали иска обновяване на андроид ако иска го обновете и вижте дали ще има промяна. 

Ако ли не отивате там откъдето сте купили телефона обяснявате какво се случва и го оставяте да си го обслужат сервизно.

• Отговори 73
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И като е същия по един и същ начин ли се ползва? Отвори настройките, има използване на батерия и сравни двата телефона. Ти може по цял ден нищо да не правиш, а приятелката ти нонстоп да си ползва теле

• Виж си мрежовия режим - дали се ползва 5G мрежа. Най-добре ограничи до LTE3G/2G. 5G мрежата е още слабо развита и когато загуби обхват - дърпа много от батерията.

• Емил Костов
    Емил Костов

Няма как телефон да държи 3 дена! Не искам да казвам, че лъжеш но аз такъв не съм виждал. Разберете едно. 5 ампера батерия не може да издържа такъв монитор, мрежа и хардуер! 

Публикувани изображения

преди 5 минути, Iliqn Todorov написа:

Какво точно означава презареждания, че трябва да го оставим повече време след като се зареди ли, това сме го направили! Знам го от едно време

Не, не означава това. И не трябва да го оставяш повече на зарядното, тия неща бяха едно време.

Означава, че при първите няколко зареждания е нормално батерията да се изтощи по-бързо. Тя не постига отначало пълния си капацитет. Би трябвало след време да се оправи.

Но и все пак не изключвам възможността да сте случили на дефектна батерия. Случва се. 

Ами освен да направиш рекламация там, откъдето си го купил, друг вариант не виждам. Като последно можеш да пробваш пълно нулиране на телефона с изтриване на всички данни (прехвърли си важните неща, снимки и така нататък някъде) и ако пак няма промяна, действай с рекламацията.

• Автор
преди 20 минути, Rudy M. написа:

Не, не означава това. И не трябва да го оставяш повече на зарядното, тия неща бяха едно време.

Означава, че при първите няколко зареждания е нормално батерията да се изтощи по-бързо. Тя не постига отначало пълния си капацитет. Би трябвало след време да се оправи.

Но и все пак не изключвам възможността да сте случили на дефектна батерия. Случва се. 

Как така едно време, аз знам че при нов телефон когато стигне 100% трябва да седи още на заряд, също така знам че при първо зареждане, трябва да се сложи на заряд между 20-30% а в други статии пише че батерята трябвало да се изтощи на пълно, на кое да вярвам не знам, ще ми обясните ли ко е е вярно?

преди 21 минути, Raze написа:

Ами освен да направиш рекламация там, откъдето си го купил, друг вариант не виждам. Като последно можеш да пробваш пълно нулиране на телефона с изтриване на всички данни (прехвърли си важните неща, снимки и така нататък някъде) и ако пак няма промяна, действай с рекламацията.

Телефона е чисто нов, и пак да спомена обновен и актуализиран е, не е имало нищо на него, даже като го включихме искаше от начало първо ползване настойки, съгласявания и такива неща!

преди 7 минути, Iliqn Todorov написа:

Как така едно време, аз знам че при нов телефон когато стигне 100% трябва да седи още на заряд, също така знам че при първо зареждане, трябва да се сложи на заряд между 20-30% а в други статии пише че батерята трябвало да се изтощи на пълно, 

Това са глупости.

Първо - никога не оставяй батерията да се изтощи до 0%. Това е смартфон, а не Nokia 3310 отпреди 25 години. Когато трябва да се зарежда, на екрана на телефона излиза напомняне (и предложение да се включи енергоспестяващ режим). Слагаш го на зарядно при първа възможност.

Второ - след като се зареди, няма смисъл да седи повече. Така или иначе зарядният ток е прекъснат. 

преди 4 часа, Iliqn Todorov написа:

Здравейте! Купих нов телефон за приятелката ми от технополис Xiomi note 13 pro 256 gb 5G. 

Ако наистина си купил такъв телефон - не знам защо се оплакваш. Вместо XIAOMI, ти си си взел XIomi.

Това е като да си купиш Adibas и да очакваш качество като от Adidas...

Колкото до меренето на батериите, редно е да кажете и с какви телефони мерите, щото има и телефони с батерии по над 20 000mAh. Ето ви от моя ZTE nubia Z60 Ultra Leading с 6000mAh:

42302-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-screenshot_20241114_185550.jpg

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

:offtopic_s:.     Гледам си мерите тука.... батериите...

Че какво да си мерим - антенките ли?

преди 28 минути, ivottoshev написа:

Колкото до меренето на батериите, редно е да кажете и с какви телефони мерите, щото има и телефони с батерии по над 20 000mAh. Ето ви от моя ZTE nubia Z60 Ultra Leading с 6000mAh

Много коректно уточнение - при мен са два Samsung Galaxy, A03 и A33 - батериите са по 5000 mAh.

• Автор

Бях казал че са едни и същи, и не ми е ясно защо бързо пада батерията и как да оправя този проблем, накрая нищо не разбрах!

Нещо не е в ред в телефона. Пробвай нулиране на настройките и ако продължава, рекламация, поне от що-годе читав магазин си го взел, но бая трудно да ти уважат такъв проблем. Гледам, че е модел на 2 години, може би е от първите им партиди и телефона 2 години е стоял в склада. За съжаление, батериите стареят и без да ги ползваш. Да помниш колко заряд е имал като го пусна за първи път? 

преди 3 часа, Raze написа:

Не мисля, че все още има такъв смартфон, който да го ползваш, дори и на минимална яркост екрана и без мрежови връзки, който да дърпа само 10% от батерията за 4 часа.

На мен ми издържа по 2 седмици без да го зареждам

преди 25 минути, N1K17Y написа:

Гледам, че е модел на 2 години, може би е от първите им партиди и телефона 2 години е стоял в склада. За съжаление, батериите стареят и без да ги ползваш. Да помниш колко заряд е имал като го пусна за първи път? 

Батериите винаги стареят, а този - може да е стоял и на пангара, като мостра.

Моят съвет е да го върнете в Технополис, ако е закупен преди по-малко от 2 седмици. По закон имате 14 дни да откажете покупка. Явно има проблем, и приятелката Ви и Вие не сте удовлетворени - не се колебайте. Ваше право е да го върнете без причина. От добра воля може да обясните за проблема, но не е задължително.

преди 3 минути, Acnapyx написа:

Моят съвет е да го върнете в Технополис, ако е закупен преди по-малко от 2 седмици. По закон имате 14 дни да откажете покупка. Явно има проблем, и приятелката Ви и Вие не сте удовлетворени - не се колебайте. Ваше право е да го върнете без причина. От добра воля може да обясните за проблема, но не е задължително.

Може да се върне само ако е поръчан по интернет. И се върне във вида, в който е получен.

преди 4 минути, Rudy M. написа:

Може да се върне само ако е поръчан по интернет. И се върне във вида, в който е получен.

Не е вярно. Печна тип духалка съм връщал в БГ, използвана 10 дена, защото не ми харесва шумът. От друго място си купих печка без вентилатор. Също Нокия Лумия, която имаше потресаващ живот на батерията от около 2 часа. И двете купени на място в магазин, платени с банкова карта. Да, опитаха се да ми откажат, но бях настоятелен. Също се опитаха да ми дадат "ваучер" на същтата стойност, но бях ясен, че си искам парите в банковата карта.

преди 1 час, Iliqn Todorov написа:

Бях казал че са едни и същи, и не ми е ясно защо бързо пада батерията и как да оправя този проблем, накрая нищо не разбрах!

Вие сте локализирали проблема в приложението фейсбук като най висок консуматор на батерия ,това което може да направите е да проверите за ъпдейт на приложенеито в google play, да почостите кеша на приложението или да преинсталирате приложението, да ограничите работата му във фонов режим.

преди 38 минути, Acnapyx написа:

Не е вярно. Печна тип духалка съм връщал в БГ, използвана 10 дена, защото не ми харесва шумът. От друго място си купих печка без вентилатор. Също Нокия Лумия, която имаше потресаващ живот на батерията от около 2 часа. И двете купени на място в магазин, платени с банкова карта. Да, опитаха се да ми откажат, но бях настоятелен. Също се опитаха да ми дадат "ваучер" на същтата стойност, но бях ясен, че си искам парите в банковата карта.

Това не е общото правило по закон,  явно си попаднал в такъв магазин/верига 

В DM https://www.dm-drogeriemarkt.bg/services/uslugi-i-klientski-privilegii-v-magazini-dm

Цитат

Ако не сте доволни от предлаганите от нас продукти, можете да ги замените или върнете в рамките на 45 дни от датата на покупката срещу предоставяне на касов бон"!

преди 46 минути, Acnapyx написа:

Това, че ти някъде си успял да върнеш нещо, не означава, че всеки има право да връща всичко навсякъде. 

Няма да дискутирам повече по темата.

преди 1 час, Iliqn Todorov написа:

Илиане!

Ти според мен нямаш проблем. 

Това ти е написал и Руди и няма да го цитирам. Можеш да предприемеш някакви мерки, но след 2-3 месеца, а не сега. Как и какво е било едмо време - това го забрави. Телефона се зарежда тогава, когато те предупреди и се зарежда на 80%, а не както си написалти, че и да стои още толкова време на заряд. Нищо няма да му стане. Има си електроника, която следи заряда на батерията. На теб, понежер е ное ти трябва време на натренираност при заряд!

преди 4 минути, Колев 74 написа:

Телефона се зарежда тогава, когато те предупреди и се зарежда на 80%, а не както си написалти, че и да стои още толкова време на заряд.

Това подчертаното - ти ли го измисли?

преди 1 минута, Колев 74 написа:

Не, не съм аз. Други. Много по кадърни от Мен и ТЕБ!

Това е суеверие (мое мнение) - всички телефони, които съм ползвал - съм ги зареждал на 100%. Даже и после са стояли „на зарядното“ - щото това става нощем, докато спя.

Една подробност - тези 100% са според показанията на самия апарат, не се виждат истинските параметри на батерията.

преди 6 минути, jhoro написа:

Това е суеверие (мое мнение) - всички телефони, които съм ползвал - съм ги зареждал на 100%. Даже и после са стояли „на зарядното“ - щото това става нощем, докато спя.

Една подробност - тези 100% са според показанията на самия апарат, не се виждат истинските параметри на батерията.

Сeгa ти кажа под секрет, на ушенце. 

Моля другите да не четат този пост. Той е само за моето любимо габровче!

Едни от най върлите привърженици на такова зареждане , драги господине е именно фирмата, от която са и твоите телефони - SAMSUNG.

преди 4 минути, Колев 74 написа:

Сeгa ти кажа под секрет, на ушенце. 

Моля другите да не четат този пост. Той е само за моето любимо габровче!

Едни от най върлите привърженици на такова зареждане , драги господине е именно фирмата, от която са и твоите телефони - SAMSUNG.

Ще те поканя на Благолаж - майтапчия си!

преди 8 минути, jhoro написа:

Ще те поканя на Благолаж - майтапчия си!

Дано ме поканиш! Чакам от 2007 година но всеки месец май от годината минава, а покана все още не съм получавал за това габровско мероприятие. В дома на хумора ли се провежда?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.