Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бързо изтощаване на батерия на нов телефон Xiomi 13 pro

Featured Replies

Китайският ми Айфон се зареди до 125%, показа логото на Леново и умря.

• Отговори 73
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И като е същия по един и същ начин ли се ползва? Отвори настройките, има използване на батерия и сравни двата телефона. Ти може по цял ден нищо да не правиш, а приятелката ти нонстоп да си ползва теле

• Виж си мрежовия режим - дали се ползва 5G мрежа. Най-добре ограничи до LTE3G/2G. 5G мрежата е още слабо развита и когато загуби обхват - дърпа много от батерията.

• Емил Костов
    Емил Костов

Няма как телефон да държи 3 дена! Не искам да казвам, че лъжеш но аз такъв не съм виждал. Разберете едно. 5 ампера батерия не може да издържа такъв монитор, мрежа и хардуер! 

Публикувани изображения

преди 3 минути, plmen88 написа:

Не се отчайвай. Гецата ще те последва скоро, така че, няма да си само ТИ!

преди 9 минути, Колев 74 написа:

Дано ме поканиш! Чакам от 2007 година но всеки месец май от годината минава, а покана все още не съм получавал за това габровско мероприятие. В дома на хумора ли се провежда?

Не съм сигурен, на 2023 година е бил там.

преди 43 минути, jhoro написа:

Това е суеверие (мое мнение) - всички телефони, които съм ползвал - съм ги зареждал на 100%. Даже и после са стояли „на зарядното“ - щото това става нощем, докато спя.

Една подробност - тези 100% са според показанията на самия апарат, не се виждат истинските параметри на батерията.

преди 37 минути, Колев 74 написа:

Едни от най върлите привърженици на такова зареждане , драги господине е именно фирмата, от която са и твоите телефони - SAMSUNG.

Имах Samsung Galaxy J7 2016 за малко повече от 5 години. Зареждал съм го винаги точно както Jhoro каза - до 100% , и често през нощта, като стои на зарядно до сутринта. Никакви проблеми, до края батерията държеше по една седмица. Смених го, защото го брикнах при преинсталация на ROM. Следващия си Huawei го зареждах когато и както ми падне. Ползвах го 3.5 години, и го подарих на роднина. Още работи.

Така че не вярвайте на всички суеверия за батериите, които четете в интернет. 

преди 7 минути, Rudy M. написа:

Имах Samsung Galaxy J7 2016 за малко повече от 5 години. Зареждал съм го винаги точно както Jhoro каза - до 100% , и често през нощта, като стои на зарядно до сутринта. Никакви проблеми, до края батерията държеше по една седмица. Смених го, защото го брикнах при преинсталация на ROM. Следващия си Huawei го зареждах когато и както ми падне. Ползвах го 3.5 години, и го подарих на роднина. Още работи.

Така че не вярвайте на всички суеверия за батериите, които четете в интернет. 

Тези неща ги препоръчвай на други от форума. На мен не са ми нужни.

Всяка фирма си издава подробна информаци за моделите през периода на производство, и който е мераклия да знае, я намира и чете. Препоръките са техни, а не мои!

преди 2 минути, Колев 74 написа:

Тези неща ги препоръчвай на други от форума. На мен не са ми нужни.

Всяка фирма си издава подробна информаци за моделите през периода на производство, и който е мераклия да знае, я намира и чете. Препоръките са техни, а не мои!

Никой не те обвинява, че са твои!

Пък и не забравяй - Не се обвързвай с нищо, от което да не можеш да се отървеш за 30 секунди, ако усетиш жегата зад ъгъла!
Батерията, че и целия телефон е консуматив! Хвърлям го и си взимам нов - средна хубост, баланс цена-качество. Ако сега купувам - бих си взел А166 5G - 470 лв. в брой.

преди 9 часа, Iliqn Todorov написа:

Здравейте! Купих нов телефон за приятелката ми от технополис Xiomi note 13 pro 256 gb 5G. Телефона бързо му се изтощава батерията, а иначе батерията му е с 5100 Милиампера, единствено има фесбук и месинжър, понеже аз имам същия модел телефон и е тъпкан с инстаграм тиктоци и така, батерията ми държи поне 3 дни, а на приятелката ми държи половин ден и батерията се топи, като влзох в настройките видях че най много харчи фейсбук батерията, като процентите стигат на 60% баатерия, а при мене фейсбука ми стига межде 7-20%, изключил съм всички разрешения и съм му задал фонов режим, но все същата работа, батерията държи около 20 часа!  Какво трябва да направя?

Както ти е казал @jhoro и други по-горе спри 5G.

Освен това аз използвам Greenify и разбира се съм намалил яркостта на екрана.

Но най-много работа ми върши именно Greenify.

Хора, едни и същи телефони с едни и същи приложения, а батерията държи с дни разлика. Изобщо не е до 5G и разни там яркост и подобни. Телефона, както каза @Raze е за рекламация. С друго не може да се помогне.

преди 9 часа, jhoro написа:

Ако сега купувам - бих си взел А166 5G - 470 лв. в брой.

Не е лош телефона. И аз бих го взел, ако струваше 300 лева...

преди 1 час, The Lone Star написа:

Не е лош телефона. И аз бих го взел, ако струваше 300 лева...

Бих могъл И да ти го подаря, ама ... не си слушкал!

Избирам такива устройства, за да мога 

преди 10 часа, jhoro написа:

Хвърлям го и си взимам нов ...

Не да дам една камара пари - няколко месечни заплати - и да му треперя.

Предишният ми телефон струваше 100 лева. Сегашният - 200. Следващият няма да е повече от 300.

преди 11 минути, The Lone Star написа:

Предишният ми телефон струваше 100 лева. Сегашният - 200. Следващият няма да е повече от 300.

Това са големи глупости - да сравняваш цени (суми) и да правиш заключения за качеството!

Пак ще кажа - ако ти го подаря, ще ти струва „0 (нула) лева“!

В момента - както си пиша - мога да си поръчам Huawei Mate X6 7.93 ", 512 GB, RAM 12 GB дето струва 3999.00 лв. и да го платя. Но не виждам смисъл!

преди 20 минути, jhoro написа:

Пак ще кажа - ако ти го подаря, ще ти струва „0 (нула) лева“!

В момента - както си пиша - мога да си поръчам Huawei Mate X6 7.93 ", 512 GB, RAM 12 GB дето струва 3999.00 лв. и да го платя. Но не виждам смисъл!

Мерси, няма нужда. Подари го на жена си/приятелката/любовницата...

преди 17 минути, The Lone Star написа:

Мерси, няма нужда. Подари го на жена си/приятелката/любовницата...

Да бе да! От Габрово съм!!!
Ще я заведа в магазина - да му се порадва ... през стъклото!

при мен на 11про 5джи най голяма разлика в батерията ми дава опресняването на дисплея ...и си го държа на 60хц

:offtopic_s:

преди 5 часа, jhoro написа:

Да бе да! От Габрово съм!!!
Ще я заведа в магазина - да му се порадва ... през стъклото!

...разсипия...

...разсипия още парлапания...

...кЪк не те е срам...

...требе да ти се скъса габровскио пасапорт и да ти отнемат почетното гражданство...

...ще суркате два чифта обувки до магазина и обратно...

...таквизи като теб ще направите обущарето милионери...

...покажи и телефона на снимка...

...стига и такава радост...

...,,по-голяма не и е нужна"...

преди 17 часа, plmen88 написа:

...както за човек починал в съня си казват ,,щастлива смърт"...

...така и ,,хайванчето"...телефончето ти си е заминало щастливо-заредено оттатък ,,макс"-а...

преди 1 час, _nib_ написа:

...разсипия...

...разсипия още парлапания...

...кЪк не те е срам...

...требе да ти се скъса габровскио пасапорт и да ти отнемат почетното гражданство...

...ще суркате два чифта обувки до магазина и обратно...

...таквизи като теб ще направите обущарето милионери...

...покажи и телефона на снимка...

...стига и такава радост...

...,,по-голяма не и е нужна"...

ИзобщЕ не мислиш! Или не си чувал за онлайн-магазин?

• 8 месеца по-късно...
на 17.01.2025 г. в 17:56, Iliqn Todorov написа:

Прикачвам снимка на моя телефон, виждат се процентите както и че работи от 30 часа, само да отбележа че от вчера до днес съм го ползвал доста често, фейсбуци гледане в тикток, месинжър разговори вайбър, инстаграм както и малко ползване на GPS! А на приятелката телефона ми тази сутрин го беше зааредила на 100% и няколко пъти е влизала в фейсбук и месинжър без да го тормози, а сега е на 29%  Вие ми кажете дали е нормално?

472911014_1014903527339586_6131505350430281792_n.jpg

Хахахахаха, Gen Z & Gen AA не сте за смартфони и друга електроника! Най-добре да ви дадат по един rotary телефон, че те поне са idjit proof и нѐма как да сбъркаш там! :D
Аз как го ползвам няма и 30 чàса, а са му отишли едва 9%? Интернет, слушане на музика, разговори, няколко епизода на "Gene Roddenberry's Andromeda" на VLC с прикачена блутуут колонка. И е същият модел като твоя, само че с 12 ГБ РАМ и 512 ГБ вградена памет. За последните 12-13 години това ми е 5-ият или 6-ият пореден телефон на Шаоми и всичките съм ги докарвал до потребление на батерията, което излиза много извън обявеното от производителя. Явно е въпрос на задтелефонно устройство, а не на телефон.

Screenshot_2025-09-22-17-22-50-747_com_miui.securitycenter.thumb.jpg.e5081ee27dc912f14d6f22cbfa92b4ac.jpg

В хронологичен ред това са ми телефоните досега: Lumia 532, Redmi Note 5A, Redmi 9, Redmi 9A, Redmi 9C, Nokia G21, Redmi Note 10 Pro 4G+, Redmi Note 13 Pro. 9 & 9C ги докарвах до потребление 0.6% на час, сегашното 13 Pro e с 0.33% на час, а 10-ката (Pro 4G+) изкарваше по 217 чàса с едно зареждане (0.4%/час). Nokia-та беше рекордьорът сред всичките - 312 чàса (0.28%/час), но пък при нея я нямаше простотията "турбо зареждане" и беше със зарядно 1 ампер. Зареждаше се 60 мин., а после се разреждаше цяла вечност.

spacer.png spacer.png spacer.png

"Вие ми кажете дали е нормално?" :lol6::lol6::lol6:

За 30 часа 9% от батерия това е невъзможно.

1. Активирал си Power Mode режима най-вероятно на Extreme, коЕто значи, че ограничава драстично смартфона откъм всичко.

2. Като гледам си го зареждал до 50%(+/-) на третата снимка иначе няма как да издържи 195 часа.

3.Въобще не си зареждал от 20% до 100% както трябва да бъде!

Ти си този който не е за смартфон

Отново ще го кажа Говориш много, но не казваш нищо!

• 2 седмици по-късно...
на 22.09.2025 г. в 23:06, АнонименАлкохолик написа:

За 30 часа 9% от батерия това е невъзможно.

1. Активирал си Power Mode режима най-вероятно на Extreme, коЕто значи, че ограничава драстично смартфона откъм всичко.

2. Като гледам си го зареждал до 50%(+/-) на третата снимка иначе няма как да издържи 195 часа.

3.Въобще не си зареждал от 20% до 100% както трябва да бъде!

Ти си този който не е за смартфон

Отново ще го кажа Говориш много, но не казваш нищо!

Мно'о си прос', чес'но! Т'ва не е от зареждане до спад, а от рестарт до спад. Зареждането се показва в зелено, умник! А това, че ти и 99.99999999% от Gen Z и Gen AA сте прости на г*з и не знаете как да си оптимизирате потреблението на батерията е друг въпрос! К'ъвто щеш телефон ми дай, ако прекарам достатъчно време насаме с него, ще ти го направя да не харчи почти нищо. Аз игри на телефона не играя, та от скука ще го направя икономичен. То там има едни опции из телефона + опции на програмиста, където също има оптимизации за батерията, ама затова трябва акъл, а не алкохол! :lol6:Ще ти дам една подсказка, а за останалото се сещай сам (ако ти стигне мозъкът за това): Nova Launcher.

Понеже не мога да редактирам предишния ми пост: ето (специално за алкохолния "гений") как изглежда зареждането, който изглежда разбира само от алкохол, но не и от телефони. :D

Screenshot_2025-10-01-17-35-15-750_com_miui.securitycenter.thumb.jpg.333ccaf58eee5b44e8e3c7426d71d46b.jpg

Спри да коментираш в темите и да пречиш на хората.

От 50% до 25% и пак до 50% това не е пълно зареждане (цикъл) че се и хвали вече

Хал хабер си нямаш от нищо, пич. Отивай да се хвърляш от някой мост.

Трябвало е да те глътнат на времето, но не. 

Прост си беше в цс-бг форума и прост ще си останеш в този. 

На теб ти е нужен телефон с фенерче, като искаш да си пазиш батерията

Айде изчезвай п*дал и няма да се занимавам повече с теб.

Влез в macrumors форума и им кажи това, което си написал тук.

Хем ще те бият, хем ще те еб*т. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.