Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възпалено ухо

Featured Replies

Вече пет дена съм на антибиотици и болкоуспокояващи заради брутално възпалено ухо. Няма никакви подобрение. Не чувам с лявото ухо, понякога заглъхва и дясното. Тая патка личната погледна с едно фенерче, каза че брутално се е възплалило. Поисках да го промие първо тя отказа под предлога, че нямало мизерии. Според мен първо трябва да се промият и двете уши и после да почнат да се лекуват. Аз не съм учил за доктор, ама все за нещо съм учил. Понеже двете уши са свързани. Спра ли болкоуспокояващите почват яки болки остри. Нормално ли е за пет дена да няма подобрения в чуването.

преди 7 минути, Коркодила написа:

Вече пет дена съм на антибиотици и болкоуспокояващи заради брутално възпалено ухо. Няма никакви подобрение. Не чувам с лявото ухо, понякога заглъхва и дясното. Тая патка личната погледна с едно фенерче, каза че брутално се е възплалило. Поисках да го промие първо тя отказа под предлога, че нямало мизерии. Според мен първо трябва да се промият и двете уши и после да почнат да се лекуват. Аз не съм учил за доктор, ама все за нещо съм учил. Понеже двете уши са свързани. Спра ли болкоуспокояващите почват яки болки остри. Нормално ли е за пет дена да няма подобрения в чуването.

Искаш направление от личния лекар за преглед при специалист - ушен лекар и се лекуваш. 

Явно не си се доизлекувал от предишното боледуване, мярнах че се оплакваше наскоро и туй най-вероятно е в следствие на него.

• Автор
преди 10 минути, bulljo написа:

Явно не си се доизлекувал от предишното боледуване, мярнах че се оплакваше наскоро и туй най-вероятно е в следствие на него.

Преди няколко месеца ми се бяха възпалили и двете уши, обаче тогава бързо подейства антибиотика за три дена и го спрях. А трябваше да го пия още 7 дена. Явно беше грешка.

преди 13 минути, Raze написа:

Отивай в спешното, щом не ти минава болките, че може да стане по-зле.

За сега не ме боли понеже пия болкоуспокояващи, но ми е заглъхнало все едно ми е запушено и не чувам с него. От спешното викат, че трябва да си изпия първо всички антибиотици и да му дам време. Това значи поне още 5 до 6 дена време.

според мен трябва спешно да ходиш на специалист

ако трябва и частно   с кешовица 

чувал съм че се умира от такива неща 

още сега

другия вариант е антибиотици на собствен риск 

сол ядеш ли ?

преди 1 час, Коркодила написа:

Вече съм сигурен че с Анчето сте роднини. Хайде сега отидини на УНГ, за да те види! 

Преди няколко месеца ми се бяха възпалили и двете уши, обаче тогава бързо подейства антибиотика за три дена и го спрях. А трябваше да го пия още 7 дена. Явно беше грешка.

Ами, той човек от акъла си пати. Най-вече от липсата му ...

Изтича ли нещо от ухото ? 

За 5 дни на антибиотик би следвало да се е повлияло вече и да е отшумяла силната болка ..

Казваш , че като спреш болкоуспокояващите и започват яките болки ..

За мен това е руптура на тъпанчето - спукано тъпанче , възпалението е "бонус " ...

Прочетох , че за 2-ри път те се случва в кратък период - Вторичният среден отит протича сравнително тежко и понякога пука тъпанчето, оттам и тези болки , които не заглъхват вече 5 -ти ден с антибиотик . 

Това в Нидерландия ли се случва ?   Не ти ли изписаха и нещо да мажеш локално ? 

Моят съвет е да отидеш при специалист да те провери хубавко и да ти назначи адекватно лечение . 

• Автор
преди 32 минути, Inana.. написа:

За 5 дни на антибиотик би следвало да се е повлияло вече и да е отшумяла силната болка ..

За мен това е руптура на тъпанчето - спукано тъпанче , възпалението е "бонус " ...

Прочетох , че за 2-ри път те се случва в кратък период - Вторичният среден отит протича сравнително тежко и понякога пука тъпанчето, оттам и тези болки , които не заглъхват вече 5 -ти ден с антибиотик . 

Моят съвет е да отидеш при специалист да те провери хубавко и да ти назначи адекватно лечение . 

Нищо не изтича от ухото. Да в Нидерландия. По принцип изписват някакви капки подобни на зехтин. Обаче те са за по-леко възпаления. Предния път го изкарах с тежък бронхит и кашлици от които често имах недостиг на въздух. Сега и кашлиците се завърнаха. Мразя лекари и хапове. Предпочитам билки. Абе ще се правим няма страшно. Свети Петър още не ме иска.

преди 50 минути, Inana.. написа:

Той ако е стигнал до пристенна перфорация с оторея, работата отива към коктейл от антибиотици. Първаначално, отит се атакува с пеницилинова група антибиотик, но ако не се повлияе добре (защото тоя чук си е спрял антибиотика преждевременно), се включва задължително и цефалоспорин.

И да ходи да го видят щателно, защото ако се отложи, се стига до скенер, мастоидит и филмът е сериозен.

• Автор

Тая вечер жената ще ми направи манджичка. Яхния от зелено фасулче, и кат си стъпя на краката тука има един язовир отивам и засилвам яко имунната с едно зимно плуване. Има и ферма наблизо ще си наема бял кон и ше поязда малко без дрехи в гората.

преди 4 часа, Коркодила написа:

Тая патка личната погледна с едно фенерче, каза че ...

Пробвай при всички възможни ушни доктори, дано някой се съгласи да те приеме по спешност.
Имаш право и да послъгваш по телефона като им се обаждаш, та да те приемат бързо.
Тука става по-лесно ако оная патката ти е написала на хартийка че тя те праща при ушен лекар, щото така секретарката му те взима повече на сериозно.

преди 3 минути, Коркодила написа:

тука има един язовир отивам и засилвам яко имунната с едно зимно плуване.

проблема  ти е  от  акъла

в тия блата се изхождат  холадските наркомани 

нормално е да имаш инфекция  

кой знае какви инфекции си развъдил

бъдещето не е  много цветущо 

Нищо не изтича от ухото. Да в Нидерландия. По принцип изписват някакви капки подобни на зехтин. Обаче те са за по-леко възпаления. Предния път го изкарах с тежък бронхит и кашлици от които често имах недостиг на въздух. Сега и кашлиците се завърнаха. Мразя лекари и хапове. Предпочитам билки. Абе ще се правим няма страшно. Свети Петър още не ме иска.

Те респираторните вируси това правят - засягат и ухото , ама бива да те види специалист . Самолечението , само , ако си напред в материала и познаваш медицината задълбочено . Най-важна е правилно поставената диагноза ! От там нататък лечението е лесно .

Не ти се ходи , ама като не знаеш какво е положението как ще лекуваш ? 

На прима виста мога да ти предложа лек , който да те успокои , алтернативна медицина .

Сока на една главичка лук - изстискваш го , затопляш лекичко и капваш 3 капки в ушето .

Това се повтаря трикратно за денонощие .   Надявам се да тушира болката .

Ала , ако е пукнато тъпанчето не бива да се прави . Ся аз как да знам как е при теб ? 

Разчитаме на джипито ти , че е установила , че няма руптура . 

Затова в понеделник при специалист . И ако наистина няма такъв проблем - лека ти е сигурен .

• Автор
преди 36 минути, Белгиеца написа:

Пробвай при всички възможни ушни доктори, дано някой се съгласи да те приеме по спешност.
Имаш право и да послъгваш по телефона като им се обаждаш, та да те приемат бързо.
Тука става по-лесно ако оная патката ти е написала на хартийка че тя те праща при ушен лекар, щото така секретарката му те взима повече на сериозно.

Сега се обадих в бърза помощ понеже ми се пие бира, има една в хладилника ледена, и чакам да ми се обади лекаря да ми кажа, мога ли да опъна една две, или да стискам със зъби до като спра антибиотика.

преди 23 часа, Емил Костов написа:

Вече съм сигурен че с Анчето сте роднини. Хайде сега отидини на УНГ, за да те види! 

Сигурно си сигурен и че и той е от берковица:scared:?

В понеделник палиш голфа и с мръсна газ при доктора...

наскоро мъжът ми настина, нямаше болки в ушите, но каза че му заглъхват. Взе си два спрея: ваксол и акустивум 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.