Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 2 часа, parmobil написа:

...

И, ще има ли евро след нова година?

Докато не го докараме до керенки, няма да мирясаме.

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 386,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

преди 12 часа, plamen.spam написа:

Нешка каза, че Ванга е казала: "Когато Kобрата падне и лева ке падне"

Умен Пламене, защо България, да приеме еврото? Какво реално ще спечелим? Питам те няколко пъти, ама що така не желаеш, да ни отговориш. Гледам, че и ти си доста ентусиазиран... може би, понеже си ГЕРБ-ПП-ДБ гласоподавател, та... поне имаш ли понятие какви са ползите от влизането ни в Еврозоната. Ти си един от най-умните тук, предполагам, че няма да е проблем, да отговориш... ;) 

В началото на 2026 се очаква да иима много разбити банкомати а някъде малко по-късно първите умрели от глад патриотари. Линейките също били готови да изнесат труповете на самозапалилите се в протест на еврогейското робство.    

P8Ub1iL.jpeg

преди 5 часа, communismatic написа:

Умен Пламене, защо България, да приеме еврото? Какво реално ще спечелим? Питам те няколко пъти, ама що така не желаеш, да ни отговориш.

Пич, всеки поне малко умен човек досега би трябвало да разбере какви са ползите за България от въвеждането на еврото. Ти, ако не си разбрал досега, или си тъп като мотика, или не искаш да разбереш! И в двата случая е загуба на време и усилия да ти се обяснява. 

Трябва разбира се, иначе коя е другата алтернатива?

И без това нищо не зависи от нас :)

преди 54 минути, Rudy M. написа:

Пич, всеки поне малко умен човек досега би трябвало да разбере какви са ползите за България от въвеждането на еврото. Ти, ако не си разбрал досега, или си тъп като мотика, или не искаш да разбереш! И в двата случая е загуба на време и усилия да ти се обяснява. 

Е, доколкото си спомням твоята "полза" беше, че руснаците няма да ни нападнат... 😆

Това по повод "тъп като мотика"... 😆

на 18.05.2025 г. в 10:39, Rudy M. написа:

Да, "за" влизането в еврозоната съм. И досега в темата съм написал икономическите причини това да стане. Но освен тях, има и политически причини.

България има уникално геополитическо местоположение - на границата между Европа и Русия. И тези две големи сили водят борба за влияние върху нея още отпреди освобождението от турско робство. Ние сме малка държава, нямаме развита икономика, силна войска, умни и компетентни политици. Не можем да бъдем независими, и да се развиваме както си искаме. Трябва да изберем един от двата лагера, към който да се присъединим. Иначе просто няма да оцелеем като държава. Да, приети сме в ЕС и НАТО. Обаче това не е достатъчно. 

Живея на брега на Черно море, и често пътувам по крайбрежието. От 2-3 десетилетия наблюдавам как постепенно то бива завладявано от Русия. Не с политически и военни средства, а с икономически. Руснаци купуват масово имоти - апартаменти, къщи и вили, на места цели комплекси. Вече като изляза в Морската, чувам предимно руска реч. И това в голям град. А да не ви говоря какво става в малките градчета и курортите, те са направо завладяни. Не знам дали това е умишлено, или не, но смятам, че руската държава най-малкото няма нищо против. И се опасявам, че в един момент украинският сценарий може да бъде приложен и тук. Руското население може да се организира, да се обяви за малцинство, след това за мнозинство, и да поиска референдум за отделяне от България, и присъединяване към Русия. Ако откажем - Путин ще проведе една "краткосрочна военна операция", за да ги спаси. 

Пича си вярва яко... 😆

преди 13 часа, Т.Христов написа:

за много голямо съжаление - ще е евро...

И аз го разбрах това преди 6 месеца, когато на уж най-важния митинг за запазване на лева със само има-няма 2000 човека, оня измамник Костадинов обяви, че митингът бил 55 000 присъстващи.
Народът го домързя да излезе в защита на лева - това е голата истина.
Сега вече е късно за отказ от еврото и въвеждането му е неизбежно, а ония политици  дето в момента се тупат в гърдите, че щели да запазят лева са 100% измамници с цел вдигане рейтинг преди избори.

преди 16 минути, MZ/X написа:

И аз го разбрах това преди 6 месеца, когато на уж най-важния митинг за запазване на лева със само има-няма 2000 човека, оня измамник Костадинов обяви, че митингът бил 55 000 присъстващи

Ако визираш протеста в краят на май месец... силно се съмнявам, че са били "има-няма 2000 човека", при положение, че медиите толкова храчиха по тях, даже и фалшифицираха снимки (оная, на която беше сложено руско знаме) и т.н. Крум Савов по 7/8 ТВ говореше за поне 30 000 - 40 000 души тогава, той отразяваше от площадите. Освен това... то и да има 100 000 човека, да не мислиш, че това ще промени нещо. Те един референдум не искат да въведат, щото било противоконституционно, какво остава да се съобразяват с мнението на протестиращите. По-лошото е, че простият български народ вярва, че било "противоконституционно". Даже разни умни глави от форума бая се пениха, да ни обясняват, че трябвало да се спазва Конституцията.

После вият на умряло като им се хиля, че даже нямат идея, що го искат това евро. Ей го и тоя по-горе... Путлер направо сън не спи, дали ще влезем в Еврозоната или не.

преди 26 минути, communismatic написа:

Ако визираш протеста в краят на май месец... силно се съмнявам, че са били "има-няма 2000 човека", при положение, че медиите толкова храчиха по тях,

Бях. Видях с очите си  ~= 2000 човека.
Костадинов излъга за 55 000 присъстващи на протеста в София. Факт.
Не се ангажирам да твърдя дали го е направил умишлено или си е естествено прост.
Вместо Костадинов да каже - това е първият протест, но сме малко тук - трябва да сме много повече - зная че сме повече - докажете го на управляващите като се присъедините в следващите митинги!
Народопсихологията съсипа инициативата - хората си казаха - много сме били, значи ще успеем да запазим лева и без наше лично участие. 
И следващите митинги са били още по-малко от 2000 човека.
Вместо разрастване на участието на народа в митингите в подкрепа на лева се получи отмирането им. Факт.

преди 22 минути, MZ/X написа:

Бях. Видях с очите си  ~= 2000 човека.
Костадинов излъга за 55 000 присъстващи на протеста в София. Факт.
Не се ангажирам да твърдя дали го е направил умишлено или си е естествено прост.
Вместо Костадинов да каже - това е първият протест, но сме малко тук - трябва да сме много повече - зная че сме повече - докажете го на управляващите като се присъедините в следващите митинги!
Народопсихологията съсипа инициативата - хората си казаха - много сме били, значи ще успеем да запазим лева и без наше лично участие. 
И следващите митинги са били още по-малко от 2000 човека.
Вместо разрастване на участието на народа в митингите в подкрепа на лева се получи отмирането им. Факт.

Може и да са били 2000... примерно на протеста в Перник или Видин. Аз бях в София и бяхме поне 20 000. Копейкин ако е казал 55 000 е излъгал. Тук съм съгласен

Предвид потъването на Германия с която сме директно свързани в момента бурята в чаша вода тука е смешна.

Резултата обаче от евро Титаник ще е прекрасно отърваване от паплачта дето е на власт.

Екстра се развиват нещата. Канцлера Шмерц е тотална шушумига - германски Станишко

преди 2 часа, Rudy M. написа:

То момчето така си върти 5-6 въпроса, като му отговориш ти казва, че си мноо зле брат, тури две емотиконки, след няколко дни пак те пита същото и се радва, как никой не можел да му отговори на умните въпроси и вика, че повече няма да влиза в този пропаднал форум. 8 хиляди поста за една година, как иначе се постигат :D

преди 39 минути, ivottoshev написа:

Аз бях в София и бяхме поне 20 000

Компютърно грамотен си.
Бих се съгласил евентуално, ако докажеш как ще сместиш 20 000 човека на тая площ, на която се състоя митингът?
Синият правоъгълник е трибуната.
П.С. Добавих и сектора най-отдолу дето беше осмърдян от бира, тея там бяха дошли за бирата.

1WC2sXf.jpeg 

Когато правят митинг срещу еврото, идват шепа хора с изцъклен и налудничев поглед. А сега, ще се изтрепят да купуват евро от БНБ.

BNB_euro.thumb.png.825166bac4d4b85c238a0e4e8b964ff8.png

преди 14 минути, N1K17Y написа:

То момчето така си върти 5-6 въпроса, като му отговориш ти казва, че си мноо зле брат, тури две емотиконки, след няколко дни пак те пита същото и се радва, как никой не можел да му отговори на умните въпроси и вика, че повече няма да влиза в този пропаднал форум.

Правилно, да. Изключително смислена аргументация е "Искам еврото, щото Путин ще ни нападне иначе...". Предполагам, че и двамата сте привърженици на ПП-ДБ, нали? Личи ви по акъла...

Нови милиарди евромонети идват от България!

Първа Европа ще види нашите национални символи изобразени на монетите! После и по другите страни и континенти...

:newspaper:

преди 1 час, N1K17Y написа:

То момчето така си върти 5-6 въпроса, като му отговориш ти казва, че си мноо зле брат, тури две емотиконки, след няколко дни пак те пита същото и се радва, как никой не можел да му отговори на умните въпроси и вика, че повече няма да влиза в този пропаднал форум. 

Това съм го забелязал отдавна, и не му обръщам внимание. Продължава да води вече загубен спор :D . 

преди 3 минути, Rudy M. написа:

Продължава да води вече загубен спор :D . 

Да, определено този спор беше спечелен от теб. Ти си на едно ниво с тия умни глави, дето смятат, че влизането в Еврозоната щяло да ни постави на масата на преговорите в ЕС. Интересно, що само не беше упоменато от "медиите" у нас, че ние ще участваме в подобни преговори веднъж на четири заседания. Представям си какво ще се решава от нас. Щом дори по казуса "Македония" никой не ни подкрепи...

преди 1 час, MZ/X написа:

Компютърно грамотен си.
Бих се съгласил евентуално, ако докажеш как ще сместиш 20 000 човека на тая площ, на която се състоя митингът?
Синият правоъгълник е трибуната.

5Prr97H.jpeg 

Протестът беше насрочен за пред банката и в 13:00 там вече беше пълно. Аз бях от към страната на метрото и нарочно се качих на едни кашпи за да съм по-високо но пак не можах да видя до къде стига мелето нататък. На твоята графика там изобщо не е очертано. Със зелено съм отбелязал къде горе-долу бях аз:

1712404206_.jpeg.56948cc4c97e1a80a63ea9e921838b94.jpeg

преди 1 час, БаалБек написа:

Когато правят митинг срещу еврото, идват шепа хора с изцъклен и налудничев поглед. А сега, ще се изтрепят да купуват евро от БНБ.

BNB_euro.thumb.png.825166bac4d4b85c238a0e4e8b964ff8.png

Гейпросащесср трололинките бързат да си перат мръсните пари от грантове и вероятно и някои криминални дейности.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.