Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 6 часа, Веси Филипова написа:

СЛЕД КАТО ВЧЕРА ПУБЛИЧНО ПРОДЪЛЖИ ДА МЕ ОБИЖДАШ по темата за пикливата Дара, ти забранявам да даваш мненив в мойта тема.

Само тотален олигофрен би продължил да плямпа едно и също, въпреки дадените му многобройни доказателства че греши. Ти демонстрира точно това - олигофренско поведение. Ако си се обидила от това, че съм назовал нещата с истинските им имена - това си остава за твоя сметка.

• Отговори 12k
  • Прегледи 413,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

Българопитеците пак се карат за глупости пхах то не знам на чия страна съм. Дара е надута свирка, ама дразни копейките

Decisions, decisions

на 24.05.2026 г. в 20:13, _nib_ написа:

...и на тъпунгерите им обясняваш че навсякъде,във всяка една държава приела еврошита цените се вдигнаха-те не вярваха...

За еврошита не знам, ама за еврото знам много добре, че в Белгия цените не се вдигнаха, когато го приехме тука. Върши си ми чудесна работа, пазарувам си в съседните страни, без да обменям валута.

Абе ще поревете, па ще се успокоите, ще свикнете и готово.
Битият, бит а eбaният си е вече нaeбaн.

Айде стига сте се пенявили, ето днеска веригите при премиера обещават, че щели да ви намалят някаква кошница с 15%.
Като ви се вдигнат цените като у Германия, ще сте горди европейци, ще сте си надвили на масрафа, щом продължавате да купувате.

на 2.06.2026 г. в 18:39, HelpMeGetOut1 написа:

Дара е надута свирка, ама дразни копейките

27-годишната певица Дара живее с ADHD – Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

Какво е ADHD – синдромът, от който страда Дара

Модерната болест не ме сломи, а ми помогна и ме тласна напред, казва изпълнителката  27-годишната певица Дара живее с ADHD – Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност. Той е едно о

аз заради това не я понасям нея, ама в темата за евровизия не го писах, за да не ме намразят запалянковците

преди 16 часа, Белгиеца написа:

За еврошита не знам, ама за еврото знам много добре, че в Белгия цените не се вдигнаха, когато го приехме тука. Върши си ми чудесна работа, пазарувам си в съседните страни, без да обменям валута.

Абе ще поревете, па ще се успокоите, ще свикнете и готово.
Битият, бит а eбaният си е вече нaeбaн.

Айде стига сте се пенявили, ето днеска веригите при премиера обещават, че щели да ви намалят някаква кошница с 15%.
Като ви се вдигнат цените като у Германия, ще сте горди европейци, ще сте си надвили на масрафа, щом продължавате да купувате.

27-годишната певица Дара живее с ADHD – Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

Какво е ADHD – синдромът, от който страда Дара

Модерната болест не ме сломи, а ми помогна и ме тласна напред, казва изпълнителката  27-годишната певица Дара живее с ADHD – Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност. Той е едно о

аз заради това не я понасям нея, ама в темата за евровизия не го писах, за да не ме намразят запалянковците

Допускам, че и да те обичат няма да ти хареса. Освен ако не греша де.

• 2 седмици по-късно...

КАК ЕВРОПА НИ КУПУВА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ

След като стана ясно, че новото българско правителство няма да бъде послушно и ще отстоява националния интерес, Европейската комисия смени тактиката – сега се опитва да ни купи. За жълти стотинки. И ни отпусна има-няма 1 милиард евро.

С тези пари обаче ние не можем да разполагаме както искаме

Те ще отидат за: :

▸ За 2 000 STEM центъра ??? в българските училища.

▸ За модернизиране на детски и онкологични лечебни заведения и 23 специализирани центъра за лечение на инсулти.

▸ Национална система за въздушна спешна помощ със 7 медицински хеликоптера.

▸ Над 73 дома за възрастни хора в цялата страна.

▸ Нови влакове и локомотиви за по-добра свързаност и регионално развитие.

И дума не става за повишаване на пенсии и заплати, за довършване на стадиони, за връщане парите на Божков, които си иска, за магистрали...

В социалните мрежи се появи информация, че в документа има тайни клаузи – част от парите ще отидат за организиране на следващия гей парад.

Съвсем други подаръци очакваме от Изток.

Московският патриарх Кирил бил казал неофициално, че ако Румен Радев наистина наложи вето на 21.ия пакет санкции, щял да му подари чудодейна икона на Александър Невски с частица от мощите на руския светец.

Ето, това е истинска братска помощ.

преди 6 часа, Gaming_Solutions написа:

Те хубаво 7 пъти повече, тогава що туй дефицит не ще да спада? Нещо не се връзва.

преди 40 минути, Sliderum2 написа:

Те хубаво 7 пъти повече, тогава що туй дефицит не ще да спада? Нещо не се връзва.

То още няма проектобюджет

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Истината е в подробностите, какво четем в края на статията:

Друга важна характеристика на преките чужди инвестиции са предоставените заеми от компаниите майки на дъщерните им дружества в България. За първите четири месеца на 2026 г. те достигат 634 млн. евро. Тези средства се предоставят временно и в бъдещ период ще трябва да се връщат от българските компании. Например за същия период на миналата година статистиката на БНБ отчете, че дълговите инструменти са с отрицателен знак, като българските предприятия са възстановили 412 млн. евро заеми на компаниите майки в чужбина.

преди 1 час, Flashback написа:

Истината е в подробностите, какво четем в края на статията:

Друга важна характеристика на преките чужди инвестиции са предоставените заеми от компаниите майки на дъщерните им дружества в България. За първите четири месеца на 2026 г. те достигат 634 млн. евро. Тези средства се предоставят временно и в бъдещ период ще трябва да се връщат от българските компании. Например за същия период на миналата година статистиката на БНБ отчете, че дълговите инструменти са с отрицателен знак, като българските предприятия са възстановили 412 млн. евро заеми на компаниите майки в чужбина.

Е, като ще четем цяла статия като дявало евангелието, то тогава аз ще сложа и цитат с текста преди твоя абзац

По данни на БНБ в края на април привлечените чужди капитали у нас достигат 2,021 млрд. евро, което е седем пъти повече от направените вложения (276 млн. евро) в българската икономика през същия период на 2025 г. 

За първите четири месеца на 2026 г. реинвестираната печалба обратно в българските дружества на чуждестранните компании възлиза на 1,143 млрд. евро. Сумата е с 50% по-голяма от реинвестираната печалба година по-рано. Това е ясен знак за нарасналото доверие на съществуващите инвеститори у нас, които по-смело решават да вложат голяма част от печалбата за разширяване, модернизация или за нови производства в България.

Отделно в дялов капитал за януари-април са вложени 243 млн. евро. Това са чистите инвестиции на чуждестранни компании в капитала на български дружества и са показател за дългосрочен инвеститорски интерес. За сравнение през миналата година за същия период този показател е бил с отрицателен знак, т.е. имало е отлив на капитали - за 67 млн. евро.

Нищо не разбрах, тия пари дошли ли са от чужбина в България, или не са, а само са завъртели някакви суми спечелени тук, вместо да ги изнесат веднага да хранят западните милиардери, за сметка на това, ще ги изнесат в последствие набъбнали още?

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Нищо не разбрах, тия пари дошли ли са от чужбина в България, или не са, а само са завъртели някакви суми спечелени тук, вместо да ги изнесат веднага да хранят западните милиардери, за сметка на това, ще ги изнесат в последствие набъбнали още?

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Тия пари....не необходимп да идват тук или кудето и да е! Важното фа намжеш мякой и друг € от тяй.

Кво ти пика от къде идват и къде отиеат?

преди 30 минути, NewRedDragon написа:

Тия пари....не необходимп да идват тук или кудето и да е! Важното фа намжеш мякой и друг € от тяй.

Кво ти пика от къде идват и къде отиеат?

Откъде ще знам дали съм намазал баш от тях, да не са надписани.

преди 28 минути, Sliderum2 написа:

преди 28 минути, Sliderum2 написа:

Надписал или не квоти пука?

Нсли прибираш ресто?

Вий, комунетата ...как си мослите, че щр вегетивате. На острел сте, вредения дивеч

преди 1 час, Sliderum2 написа:

...,,претакат" кинтите от централите тук...

...щото там ще ги дерат с повече данък...

...а тук и данъка по-малък и надценките по-големи-двойна далавера,няма празно...

цените не са високи заради еврото - но са празни заради дърварското обслужване минали години от страна на хотелиери

на 2.06.2026 г. в 19:34, ivottoshev написа:

Само тотален олигофрен би продължил да плямпа едно и също, въпреки дадените му многобройни доказателства че греши. Ти демонстрира точно това - олигофренско поведение. Ако си се обидила от това, че съм назовал нещата с истинските им имена - това си остава за твоя сметка.

По твоята "логика" , значи ти си тотален олигофрен .

728607539_27777643495256668_480215413549

преди 17 часа, NewRedDragon написа:

Вий, комунетата ...как си мослите, че щр вегетивате. На острел сте, вредения дивеч

А ти да не си се родил от утринна роса? Комуне си та щракаш.

преди 10 часа, miro20 написа:

Ти си тотален олигофрен, ако твърдиш че на Дара са помогнали спирайки гласуването за всички други, но не и за нея. И то пред очите на цял свят, когато показаха на живо как нейните точки се покачват до над 500, докато за еврейчето си седят на едно място.

• Автор
на 22.06.2026 г. в 14:27, livret написа:

След като стана ясно, че новото българско правителство няма да бъде послушно и ще отстоява националния интерес, Европейската комисия смени тактиката – сега се опитва да ни купи. За жълти стотинки. И ни отпусна има-няма 1 милиард евро.

▸ За модернизиране на детски и онкологични лечебни заведения и 23 специализирани центъра за лечение на инсулти.

И дума не става за повишаване на пенсии и заплати, за довършване на стадиони, за връщане парите на Божков, които си иска, за магистрали...

В социалните мрежи се появи информация, че в документа има тайни клаузи – част от парите ще отидат за организиране на следващия гей парад.

Московският патриарх Кирил бил казал неофициално, че ако Румен Радев наистина наложи вето на 21.ия пакет санкции, щял да му подари чудодейна икона на Александър Невски с частица от мощите на руския светец.

на 22.06.2026 г. в 14:27, livret написа:

Ако наистина от тия милиарди пари отидат за български училища и за старчески домове, които наистина са нужни, понеже миналите 2-3 години се закриха безплатните хосписи за сметка на някакви скъпарски, където въпреки високия наем, продължават да правят геноцид на безпомощни старци-вече се убедихме в това

и за модернизиране на детски лечебни и онко -заведения, медицински хеликоптери, което , също е добре, защото видяхме как захвърлиха като куче политика Любен дилов-син и Янка Рупкина, без да им дадат адекватна медицинска помощ, а и десетки още известни и неизвестни хорица, загинали от липсата на човешко отношение. Щом за богаташи не се трогна държава и медицина в бг, за обикновения човек какво да се очаква.

преди 10 часа, miro20 написа:

728607539_27777643495256668_480215413549

Видяхме и неговата Дара с гъзенето и шпагата на прайда, видяхме и неговото евро, хем е виновен, хем се прави на важен Иво Олиго Тошев.

преди 30 минути, ivottoshev написа:

Ти си тотален олигофрен, ако твърдиш че на Дара са помогнали спирайки гласуването за всички други, но не и за нея. И то пред очите на цял свят, когато показаха на живо как нейните точки се покачват до над 500, докато за еврейчето си седят на едно място.

Сега и Миро 20 ли ти е виновен, че малката хиперактивка Дара се излага като кифладжийка напред назад. То и на наградите на БГ радио я видяхме как ако не бяха Молец, никой не я бръсне за слива. Не беше поканена да пее на финалната обща песен с Васко Кеца, Дони и Нети. А Михаела Маринова пя . Големите звезди Кеца и Дони се срамуваха да излезнат с нея.

преди 4 минути, Веси Филипова написа:

Видяхме и неговата Дара

Важното е че ти видя по телевизията, как спряха гласуването за всички освен за Дара. Десетки милиони зрители... и само наш'та Веска видя таз нечувана конспирация giggle1

преди 9 минути, Веси Филипова написа:

видяхме и неговото евро, хем е виновен, хем се прави на важен Иво Олиго Тошев.

Какво видя? Видя някаква статистика, пусната от най-големият форумен фейкомет, но дори и това да са официални данни, вече всички знаем на каква манипулация относно статистиката е способна държавата. Аз обаче вярвам на сухите факти:

• Автор
преди 5 часа, lebel написа:

Не! В никакъв случай! Опазил ни Бог!

преди 5 часа, lebel написа:

Не! В никакъв случай! Опазил ни Бог!

Много е късно мили съфорумци, вече си дадохме задника под наем, прецакани сме тотално.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.