Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

...абе,де ги намирате тез тънки цени бе...

...6 броя взех аз от ,,Харна пекарна" на ,,Гладстон",Бургас...

...4 броя чист по 4 евро...

...2 броя със стафиди по 4,20...

...иначе на ,,Калоян" на 10 метра от входа ми има едни нагли пекари...

...цените им почваха от 5-ица нагоре...

• Отговори 12k
  • Прегледи 413,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 2 минути, _nib_ написа:

...абе,де ги намирате тез тънки цени бе...

...6 броя взех аз от ,,Харна пекарна" на ,,Гладстон",Бургас...

...4 броя чист по 4 евро...

...2 броя със стафиди по 4,20...

...иначе на ,,Калоян" на 10 метра от входа ми има едни нагли пекари...

...цените им почваха от 5-ица нагоре...

Половин килограм козунак 4.5 евро. В Фантастико 3.50 , то кифла по скоро! Пишат, да се направят на интересни. 0,55 € един кузунак!!! то на ония години с левовете немаше козунак от 1 лев...

Milena Fuchedjieva

4 д ·

Два дни разходки и пазаруване из София и дойде време за горчива равносметка. Дължа извинение на хората, които бяха срещу еврото. Не ме интересува дали и кой ще ме нарече "копейка", свикнала съм на "комунистка", така че не ми пука, но аз сгреших в преценката си за въвеждането на еврото. Беше грешка, голяма грешка. Спекулата е ужасяваща.

Втората ми майка искала да си купи боровинки от кварталния плодзеленчук, но видяла, че струват 35 евро/кг. Отишла на Женския пазар и си купила от там - 15 евро/кг.

Влязох да си купя вода от един магазин за алкохол, сокове и води между ул. Иван Вазов и Гурко. Малката вода беше 1.56. Погледнах за най-малката вода - и тя беше 1.56 евро. Огледах се наоколо - всички средни и малки води и сокове бяха на тази цена. Ядосах се и не си купих нищо. Не си купувайте от там каквото и да било. Мега измамници.

Вбесена и решена да сравнявам, отидох до магазинчето до Сатирата. Същата вода там беше 0.55 цента. Да не споменаваме директното прехвърляне на 50 лв. примерно в 50 евро за разни услуги.

Няма защо да продължавам. Не ме интересуват измамните тегоби на бизнеса. Бензинът е скочил само с дребни стотинки, което е нищо. Засега. Какво ще стане ако войната се проточи? Цените вече са безобразни. А после? Тук е съвсем малко по-евтино от скъпия квартал в който живее дъщеря ми в Америка.

Вече съм горчиво наясно, че еврото е грешка, защото от 2020 г. държавата се намира в свободно падане, корупцията е гигантска, народът безмилостен един към друг, изгубил всякакво чувство за общност, реалност, хуманност. Но вече е късно. Аз мога само да се извиня. Бях наивна да смятам, че хората по малките магазинчета, с неголемите бизнеси, няма да са така безскрупулни като големите измамници. Уви, излъгала съм се.

P.s.: Мисля, че от текста ми се разбира, че не обвинявам еврото, а нашите алчни сънародници.

Като излязат цените на черешите ще разберем, че цените на агнешкото не са били чак толкова високи...

на 12.04.2026 г. в 7:04, The Lone Star написа:

Не видях да има козунак за 5 €. Аз си взех един от 0,55 € и един от 1,29 €. Имаше още по 1,80 и по 2,50 €.

Засега се задържат цените, но няма да е за дълго. Още от август ще се усети увеличението с новата цена на тока и оставането на цените на стоките само с евро.

Имаше, аз си взех от Фантастико за 4,50 , пише домашен, хубав, имаше и по 2, малко смачкан, има дори ... на промоция по около 10 при цена дори 14, италиански, но да:

на 12.04.2026 г. в 21:56, The Lone Star написа:

От лидл. Този от 1,30 € не беше лош. Този от 0,55 € още не съм го опитал.

В LIDL имаше по толкова, затова са брошурите, някои се отнасят с пренебрежение към тях, после не вярват, но такива имаше. За агнешкото същата работа, горе-долу като миналата година, уловката тук е, че в брошурата пише да речем 20 лв. (миналата), само дето в магазина такова вече няма, има по 25, значи трябва да си от първите 100 влезли в магазина за да те огрее. За тока какво да ви говоря, ако напиша колко плащам, ще кажете, че се правя на интересен, но не, повечето търговци са лоялни, някои цени са необясними, доматите например, но общо взето правилата се спазват. Въпросът тук е, че тези, които ни го насадиха, не ходят по магазини, имат достатъчно пари да купят магазините, мозък не, но пари имат и затова бях против тази, не знам как да я нарека, нова думичка популакция, демек популистична акция. Харесвах си лева, дори и като визия и едва ли скоро думичката евро ще влезе в речника ми, за центовете изобщо не споменавам, до края за мен ще са си стотинки.

Това е, и Унгария влезе в европа, скоро ще има лайнен навсякъде.

Българите се убедиха, че еврото не "хапе"

Подкрепата за еврото се е увеличила след присъединяването на България към еврозоната. Това обявиха и Европейската централна банка (ЕЦБ), и шефът на БНБ Димитър Радев.   "Катастрофичните сценарии не се сбъднаха, преминаването към единната валута премина съвсем нормално и дори по-леко от очакваното", коментира Българската търговско-промишлена палата, като се позова на допитване сред членовете си, проведено в периода 5-13 март.

преди 1 час, БаалБек написа:

Българите се убедиха, че еврото не "хапе"

Подкрепата за еврото се е увеличила след присъединяването на България към еврозоната. Това обявиха и Европейската централна банка (ЕЦБ), и шефът на БНБ Димитър Радев.   "Катастрофичните сценарии не се сбъднаха, преминаването към единната валута премина съвсем нормално и дори по-леко от очакваното", коментира Българската търговско-промишлена палата, като се позова на допитване сред членовете си, проведено в периода 5-13 март.

Ти тая кукумявка ли слушаш? Еврото не хапе, а направо ни изяде. Ама скоро пак ще си върнем лева.

преди 58 минути, В. Велев написа:

Ти тая кукумявка ли слушаш? Еврото не хапе, а направо ни изяде. Ама скоро пак ще си върнем лева.

241854752_2996142234001910_5862926824365775779_n.jpg

• Автор
на 11.04.2026 г. в 22:17, LOSHIAT написа:

Токът е с 1 цент по скъп спрямо 2025г.,Козунак в кауфланд от пекарната супер е добре със стафиди 1.99евро,без стафиди 1.78.Хайде пий си хапчетата и си лягай.

Ти си голям оптимист бе, още малко и като скочат още гориво и услуги, и ток,пак ще си говорим, дано да имаш свестни шефове, да ти увеличат 15-20 % поне, че да оцелееш/

преди 5 минути, ruraru написа:

Защо да е "чужда"? До колкото знам, единствената официална парична единица в бг е €

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Защо да е "чужда"? До колкото знам, единствената официална парична единица в бг е €

Ти щеше и на османски пари да си доволен и да оправдаеш.

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Ти щеше и на османски пари да си доволен и да оправдаеш.

Ако количеството е достатъчно, защо да не са османски

ПС: По принцип не съм голям фен на лирата, че много големи са кайметата и трябва да носш много. Но пък в туристическите райони там няма ядове нито с €, нито с USD

Statistics | Eurostat

image.png

Георги Вулджев, икономист, Експертен клуб за икономика и политика: Най-накрая официалните данни на Евростат показват, че бюджетният дефицит през 2025 г. е бил 3.5% от БВП. Над границата от 3.0% според европейските правила. Над прословутия критерий за присъединяване към еврозоната.

Каква изненада. Веднага след като получихме „зелена светлина“ да приемем еврото, формалният дефицит, след като години наред стоеше като закован ТОЧНО на границата, изведнъж я премина. И то с много.

Просто защото вече няма за какво да се лъжем и преструваме. Да не би да мислите, че за 2024 реалната бюджетна картина е изглеждала особено по-добре? Да припомням ли колко разходи, които се изпълниха през 2024 бяха прехвърлени за отчитане през 2025? Именно за да се „впишем“ в критерия за дефицита?

на 23.04.2026 г. в 0:31, nikssi написа:

Да припомням ли колко разходи, които се изпълниха през 2024 бяха прехвърлени за отчитане през 2025? Именно за да се „впишем“ в критерия за дефицита?

Не само с разходите, а и с приходите направихме врътка. Накарахме банките да внесат данъците си за 2025-та още в средата на '24-та

Делян Кръстев ·

Follow

17h ·

Най-ударени са, разбира се, бедните.

Гледам, че днес Капитал се жалват, че 1,4 млн. българи били под линията на бедност.

Точно тези хора избивате с бруталната инфлация.

В буквалния смисъл - хиляди бедни измират преждевременно всяка година, защото са принудени да се хранят с боклуци, да стоят на студено, да боледуват и не могат да си позволят медицинските доплащания.

И не, бедните не са по-малко хора от умнокрасавците, които ни натресоха еврозоната и инфлацията.

За всичко това предупредихме, че ще последва.

Помним ви много добре кои сте, изроди долни, които ходите с тъпотата си надути като пауни и които можете да виждате само собствените си задници ..

ЕК призова за въвеждане на приложението за електронна самоличност до края на годината.

Вече няма да има Иван от България а ще има BG245845270.

Рада Лайкова  ·

Follow

4h ·

🇪🇺ЕС е сред най-некомпетентните инвеститори в света - постоянно губи и пропуска средства и оцелява благодарение на парите на данъкоплатците, които захранват безкрайни безсмислици и институционализирана корупция. При все това има дързостта да поучава гражданите за финансова грамотност.

Хората нямат нужда от наставления как да управляват все по-ограничените си средства. Непрестанното натрапване на идеи за величието на една разклащаща се финансова система звучи като сарказъм, който може да се окаже последната капка.

💡 Както Хенри Форд казва: „Добре е, че хората от нацията не разбират нашата банкова и парична система, защото ако разбираха, вярвам, че щеше да има революция още утре сутрин.“

преди 17 часа, ruraru написа:

ЕК призова за въвеждане на приложението за електронна самоличност до края на годината.

Вече няма да има Иван от България а ще има BG245845270.

Така трябва! Мор за оФцете! Смъртоносно опасно е да си прост!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.