Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 20 минути, ivottoshev написа:

Не знам курсът спрямо еврото на украинските копейки. За тях знам само че сто от тях са равни на една гривна:

• Парична единица: Украйна използва гривна като национална валута.
  • Подразделение: 1 гривна се дели на 100 копейки.

Уж срещу еврото, а пък протестът бил за:
ЛЕВ!!! С РУСИЯ!

За други копейки иде реч.
По днешен курс, май над 9300 руски копейки правят €1

1000041273.jpg

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 386,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

преди 3 минути, plamen.spam написа:

Уж срещу еврото, а пък протестът бил за:
ЛЕВ!!! С РУСИЯ!

По днешен курс, май над 9300 руски копейки правят €1

1000041273.jpg

А-а-а-а, това ли било. Ми уточнявай ги тези работи, че виж какви обърквания стават.

Хората на снимката все още се надяват в България да дойде демокрация, само че няма да я бъде тази работа. Докато псевдо-патриоти и политически корифеи (включително и такива от този форум), по време на избори вместо до урните ходят за гъби, купеният и административен вот ще е печеливш и демокрация тук няма да има.

преди 8 минути, ivottoshev написа:

А-а-а-а, това ли било. Ми уточнявай ги тези работи, че виж какви обърквания стават.

Хората на снимката все още се надяват в България да дойде демокрация, само че няма да я бъде тази работа. Докато псевдо-патриоти и политически корифеи (включително и такива от този форум), по време на избори вместо до урните ходят за гъби, купеният и административен вот ще е печеливш и демокрация тук няма да има.

И марсианци да дойдат - все тая, щото ... мат'ряламат'ряла е калпав!

преди 5 часа, plamen.spam написа:

Наблюдавам, че постоянно се присмиваш на радетелите за запазване на лева. Би ли ми обяснил, какви ползи бихме имали при преминаването в Еврозоната? Бях задал няколко пъти тоя въпрос, ама нещо пак ми бягаш по тъча. Та... може вече да си узнал. Как ги виждаш нещата от камбанарията на умнокрасив ром?

преди 5 часа, communismatic написа:

Би ли ми обяснил, какви ползи бихме имали при преминаването в Еврозоната? Бях задал няколко пъти тоя въпрос, ама нещо пак ми бягаш по тъча.

на 14.12.2025 г. в 16:47, plamen.spam написа:

Много си закъснял (като бавноразвиващ се).
Този въпрос беше актуален преди повече от 5 и 1/2 години, преди да се присъединим към ЕРМ2

Ако още не си разбрал, България вече прие еврото.

на 14.12.2025 г. в 18:09, plamen.spam написа:

Реалността в този форум (а и в други) показва, че за теб има два варианта.
Каквото и да ти се обясни или не си го разбрал, или си го разбрал погрешно.
Нямам никакво намерение да се хАбя. Отдавна си изчерпал лимита си на въпроси/обяснения.

b_372745-3af86ea18c.jpg

преди 6 часа, communismatic написа:

Наблюдавам, че постоянно се присмиваш на радетелите за запазване на лева. Би ли ми обяснил, какви ползи бихме имали при преминаването в Еврозоната? Бях задал няколко пъти тоя въпрос, ама нещо пак ми бягаш по тъча. Та... може вече да си узнал. Как ги виждаш нещата от камбанарията на умнокрасив ром?

Ти си като някоя латерна бе.20 пъти питаш едно и също и хората ти отговарят и ти отнова същото.Ама пийте ги тези хапчета и си лягайте ,че положението не е добре.

преди 14 часа, БаалБек написа:

ES.png

Трябва да си много глупав за да вярваш на подобни залъгалки.

За да имаме еднакъв(един) стандарт трябва да имаме и еднакви заплати.

А дано, ама надали.

след приемане на еврото банката вече няма да е наша

следователно армията ще е зависима от брюксел

( да се разгледа еврото като начало на обща европейска армия>...)

енергетиката също.... ще е каквото каже банката

ще го наложи с военните ....

при положение че няма механизъм за излизане от еврото 

механизма е революция....

и новите военни които не са на хранилка към бруксел да печатат пари....

военна диктатура е изхода от еврозоната.....

преди 2 часа, plamen.spam написа:

Реалността в този форум (а и в други) показва, че за теб има два варианта.

Т.е. нямаш понятие, що го искаш това евро!? Каква изненада само... Благодаря, за пореден път доказа, че си най-умният ром сред умнокрасивите... В интерес на истината знаех, че нямаш аргумент. Просто ти гледам сеира... :) 

преди 1 час, LOSHIAT написа:

Ти си като някоя латерна бе.20 пъти питаш едно и също и хората ти отговарят и ти отнова същото.

Кой по-точно ми е отговорил? Нито един до сега не ми е дал адекватен аргумент, защо желае, да влезем в Еврозоната. Мирко Умния (същият като Пламен Умния само името е различно), даже нямаше идея, че при печатането на евротата, това ще одруса здраво държавната хазна. Явно момчето си мисли, че евротата ще се печатат безвъзмездно от дядо Господ. То всичката ви работа е такава, де... Просто толкова ви е акъла, аз не ви се сърдя. Акъл от Пламен Умния как да чакам примерно? Или от теб?

преди 1 час, M.Николов написа:

Трябва да си много глупав за да вярваш на подобни залъгалки.

Aз нарочно ги подпитвам относно ползите от еврото... и нито един, повтарям, нито един, не ми е дал някакъв адекватен аргумент, защо трябва да влезем в Еврозоната. Б*хти елементарните създания... а иначе постоянно ни надуват главите с това евро. Единия вика - ако влезем в Еврозоната, така Путин нямало да посмее да ни нападне. Сигурен съм, че Вовата сън не го лови, дали България ще приеме еврото... Тираджията пък искрено вярваше, че щели да се вдигат пенсиите с приемането на еврото. 

преди 2 часа, communismatic написа:

Кой по-точно ми е отговорил? Нито един до сега не ми е дал адекватен аргумент, защо желае, да влезем в Еврозоната.

Отговори ми ти не един въпрос: Защо трябва да ти обясняваме за ползата от влизане в Еврозоната? 

В смисъл - ти си никой. Ти си просто един профил в софтуерен форум, регистрирал се, за да троли и да агитира в полза на определени геополитически интереси. На никого тук не му пука дали си наясно или не с ползите от еврото. Въпреки това, много хора отделихме от ценното си време да ти обясним, и ти пак не вдяваш. Е, от какъв зор да продължаваме? За да ти даваме поводи да се заяждаш с нас?... Айде няма нужда. 

преди 8 минути, Rudy M. написа:

Отговори ми ти не един въпрос: Защо трябва да ти обясняваме за ползата от влизане в Еврозоната? 

Е, ти ми обясни. Доказа, че си на един акъл с тираджията. Това е достатъчно...

Ти си просто един профил в софтуерен форум, регистрирал се, за да троли и да агитира в полза на определени геополитически интереси.

В какви геополитически интереси? Руски, предполагам? Т.е. като съм против въвеждането на еврото, т.е. аз съм путинист и кремълофил? Ти имаш ли някакво образование изобщо? Да не си и ти от малцинството?

Въпреки това, много хора отделихме от ценното си време да ти обясним, и ти пак не вдяваш. Е, от какъв зор да продължаваме? За да ти даваме поводи да се заяждаш с нас?... Айде няма нужда.

Тъй... обяснявам го като на бавноразвиващ. Ти не си ми обяснил нищо. Само един мега малоумен тип, може да смята, че като приемем еврото, това щяло да спре Путин, да ни превземе. Това е обяснение на някакъв слабоумен от Карлуково. Обяснение може да е - "по-лесно превалутиране" примерно, а не това което ти си написал. Или че ще сядаме на масата за преговори с всички държави-членки, щото това е умнокрасиво обяснение.

Забавното е, че вие постоянно ни наричате "копейки" и т.н. надувате ни главите с това скапано евро, а нямате изобщо дори грам понятие какво реално бихме спечелили. Просто щото толкова ви е акъла. Циганина Пламен Умния сигурно съм го питал над 20 пъти, оня няма акъл даже да си върже обувките. И той няма грам понятие какво реално ще спечелим. Тираджията и Баалбек са абсолютно същите. Вие сте един типичен форумен умнокрасивитет. Пар екселанс.

преди 15 минути, communismatic написа:

Ти не си ми обяснил нищо.

А защо трябва да ти обяснявам? Отговори ми на въпроса!

Продължаваш само да се заяждаш и да тролиш. Мислиш ли, че си постигнал нещо по този начин? 

Аз не искам никой нищо да ми обяснява, казвам ти, че е адски смешно, че толкова го искате това евро, а дори не можете, да напишете ползите от приемането на еврото. Това е комичното в случаят, точно заради това и ви се хиля. А аз недостатъците съм ги изредил... Самият факт, че от НСИ манипулират данните и това дори беше отразено в "Политико", какво по-точно може да ни говори, освен, че най-вероятно ни чака гръцки/хърватски сценарий. Аз не знам, да има нормален човек, който искрено да вярва, че България е готова, да приеме еврото. Трябва да си пълен дебил за да вярваш на подобно нещо, ние сме на последно място по доходи, по БВП на глава от населението и прочее. И именно приемането на еврото е доста добро доказателство, как нашите управляващи си правят буквално, каквото си поискат, без да се интересуват, нито от последиците (щото просто ще изхарчат едни пари, а после... майната ни), нито от мнението на българският народ. Това е положението. Иначе много съм се заяждал, че и съм тролил. 

преди 1 минута, Rudy M. написа:

ОК. Няма да ти обясняваме. Точка по въпроса.

Е, вие не можете, то е пределно ясно. Точка по въпроса. 

Иначе пича е много тъкнообиден, много съм ги обиждал, даже съм и тролил. Ми, малко от малко, ако можехте, да мислите, нямаше да се налага... да "троля".

преди 35 минути, communismatic написа:

Самият факт, че от НСИ манипулират данните и това дори беше отразено в "Политико"...

Хайде сега докажи този ФАКТ, за който твърдиш.

"Политико" отрази мнение на Ханке и нищо повече:
“I think there’s a high probability that [the inflation data] has been manipulated,” Hanke told POLITICO in emailed comments. “Given my experience as an advisor to the president of Bulgaria (1997–2002) and my observations of the machinations surrounding Bulgaria’s application to formally enter the eurozone, I would not trust inflation data that have been thrown up as far as I could throw them.”

Къде виждаш доказателства?

Чакаме твоите конкретни данни, а не поредните ти манипулации и алабализми...

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Хайде сега докажи този ФАКТ, за който твърдиш.

Ъ... умен циганино, това прочете ли го? Или освен, че си умен, ще се окаже и че не си и сляп...

Цитат

Those reduced healthcare costs have shifted attention to Bulgaria’s control over prices set at the state level and how those impact consumer price indices.

“The only reason Bulgaria has qualified is, if you look at the inflation data, due to state-administered prices,” a former Bulgarian government official familiar with the data told POLITICO. “It is well known that statistical data was adjusted to show results more favorable than reality — especially in sectors like postal services, transport and healthcare.”

While healthcare is the big factor, rail fares were also cut by over 9 percent, and postage costs were reduced by nearly as much. In all, the reductions in state-set prices helped push the harmonized index of consumer prices [HICP] down by 1.2 percentage points in April compared with March, bringing Bulgaria within the required limits.

Всички цигани ли са умни колкото теб?

преди 3 минути, communismatic написа:

Ъ... умен циганино, това прочете ли го? Или освен, че си умен, ще се окаже и че не си и сляп...

Всички цигани ли са умни колкото теб?

Тъпичкото ми то, къде пише, че НСИ са манипулирали данните?

Т.е. ти освен, че си безкрайно умен, безкрайно виждащ... сега се оказа и че не можеш, да си го преведеш с Google Translate след като очевадно не знаеш английски. Т.е. ти си абсолютен дебил, дето няма акъл за една стотинка? Така ли да разбирам? 😆😆😆😆

Б*хти примитива, майна... 😆

преди 23 минути, Rudy M. написа:

ОК. Няма да ти обясняваме. Точка по въпроса.

Може ли на мен да обясниш нещо друго. Аз от лятото задавам един и същи въпрос, но до сега никой не ми е отговорил. Пробвай ти:

Смяташ ли че критериите, които ЕЦБ е сложила като праг за влизане в еврозоната са плод на случайно хрумване на някой чиновник, или напротив, смяташ че те са плод на задълбочени анализи?

E? Ще има ли отговор?

преди 1 минута, communismatic написа:

Т.е. ти освен, че си безкрайно умен, безкрайно виждащ... сега се оказа и че не можеш, да си го преведеш с Google Translate след като очевадно не знаеш английски. Т.е. ти си абсолютен дебил, дето няма акъл за една стотинка? Така ли да разбирам? 😆😆😆😆

Б*хти примитива, майна... 😆

Тъпо мамалигарче, това ще си го преведеш ли?

A spokesman for the National Statistical Institute added that “the NSI only provides statistical data, while decisions are made by other institutions.”
Politico

НСИ ли манипулира данните?

A spokesman for the National Statistical Institute added that “the NSI only provides statistical data, while decisions are made by other institutions.”
Politico

Аха, т.е. НСИ само пишат данните, а решенията са "отгоре". Т.е. те не манипулират данните, а просто изпълняват поръчка. Ми ОК, нека да приемем, че е така. Т.е. тя не ги манипулира, просто прави каквото им кажат... 😆

Уникален, заклевам се... Тоя няма акъл даже и да вдига кофи на някой строеж...

преди 4 минути, ivottoshev написа:

E? Ще има ли отговор?

Нивото в тоя форум е направо потресаващо... 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Аха, т.е. НСИ само пишат данните, а решенията са "отгоре". Т.е. те не манипулират данните, а просто изпълняват поръчка. Ми ОК, нека да приемем, че е така. Т.е. тя не ги манипулира, просто прави каквото им кажат... 😆

Уникален, заклевам се... Тоя няма акъл даже и да вдига кофи на някой строеж...

Тъпо мамалигарче, НСИ ли са разпоредили промяната в цените на въпросните услуги?

ДА или НЕ?

преди 14 минути, plamen.spam написа:

Да речем че не са манипулирани, макар че дори и ти знаеш истината. Както и да е. От вчера обаче имаме едни официални данни:

Годишната инфлация в България остава над средното за ЕС и еврозоната

Цитат

Годишната инфлация в България достига 3.7% през ноември 2025 г. (по Хармонизиран индекс на потребителските цени), което поставя страната значително над средните нива както за ЕС (2.4%), така и за еврозоната (2.1%).

Демек дори и да сме покривали критериите лятото, сега най-официално вече не ги покриваме. При това положение и към теб въпросчето от преди малко:

Смяташ ли че критериите, които ЕЦБ е сложила като праг за влизане в еврозоната са плод на случайно хрумване на някой чиновник, или напротив, смяташ че те са плод на задълбочени анализи?

пп: Припомням че един от главните критерии беше да сме най-много с 1,5% над средното за трите най-добре справящи се държави в ЕС

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.