Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Момиче вкара в болница 14-годишен съученик

Featured Replies

Хм,не мога да проумея какви са тези времена когато момичетата са по жестоки,и се бият като момчета.Аз на такава такъв пердах ще и тегля че ще ме запомни завинаги.А на оная с бокса,бокса и ще се озове дето слънце не огрява,нищо че е момиче,само да посегне,няма да се церемоня.Това е нечувано и много нагло от момиче особено,кавалерството си е кавалерство но боя не е решение особено от момиче.

А момчето,левак направо,жалък е! ;)

Хайде стига сега, само момчетата ли може да бият момичета - нека да има и обратното, щото все големи отворковци като е момиче а не някоя мъжка горила

• Отговори 55
  • Прегледи 12,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

.....Мисля, че в основата на това стои невъзпитанието на младите. Училището не е въпритателен център, а мясот където те да се изучават. Децата трябва да бъдат научени да бъдат толерантни един към друг и когато не са, да им строги наказания, за да не се стига до побой. Ако примерно рпи по-строги мерки, момичето се бе оплакало на учител и момчето беше наказано (е не физическо наказание, ами примрно сериозно мъмрене и разговор с родител) едва ли щеше да се стигне до побой. Но вече децата са приели училището като военна площадка, обиждат се, бият се, после болници, операции...така ше бъде и мисля, че тук е виновна системата на образование и домашното възпитание.

Както беше казал Камен Донев "То боя той не разгражда, той изгражда."

Съгласен съм с тебе - ако децата не са възпитани от родителите им, училището няма да помогне.

Мислех че никога няма да кажа това, но принципа на баща ми "Бий гъзенце, за да не биеш гъзище" е 100% верен.....

И като каже учителя на родителя и какво? Ами че те повечето родители си мислят, че тяхното гардже е най-хубаво.

Нали ако стане беля родителите ще са пъривите дето ще го покрият, така че едва ли му дреме на някой че ще кажат на родителите му, особено ако са родители, които ще дадат на 15 годиншно лапе да носи патлак в даскалото.

Макар на нас да ни се струва нелепата училищна дисциплина по времето на родителите ни (униформи, изрязани нокти, прибрани коси, винаги написани домашни, бой с показалката) бих такава дисциплина, отколкото анархията към която бавно и славно вървят нашите училища.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Анархия - AciDBurn, погледни тук какво пише за "анархия"

Редактирано от xsakex (преглед на промените)

xsakex, ако беше погледнал малко по-нагоре щеше да видиш, че не обвинявам само образователната система, обвинявам най-вече родителите, защото знам, че повечето родители търсят първо вината в другите и почти никога в децата си.

Колкото до думата "анархия" извинявам се, явно не съм я употребила в правилния контекст. Търсех синомин на "хаос и безредици", тъй като днешното училище е точно това.

Проблемът не е само в България, това го има на много места. Мисля, че младото поколение родители явно прекалено разглезват децата си (това е нормално), което води до катастрофални последствия.

Даже преди няколко години имаше случай в Щатите ако не се лъжа, как две 16-годишни момчета си поръчват оръжия по интернет, а после отиват и правят "чистка" на училището, разбира се самоубивайки се след стореното.

Кактоdindi вече се изрази, злоупотребата и спекулацията със "свободата" вече е преминала всякакви граници.

Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха, хубаво е, че има и други хора, които мислят така.

xsakex, ако беше погледнал малко по-нагоре щеше да видиш, че не обвинявам само образователната система, обвинявам най-вече родителите, защото знам, че повечето родители търсят първо вината в другите и почти никога в децата си.

НЕ съм казал нищо против, или пък да е прозвъчало така, да знаеш, че мисля като теб по този въпрос.

Точно поради това, че родителите не правят нищо и аз бях попаднал в една такава ситуация преди много години, ама ми се размина тогава. Щото бях предупредил родителите няколко пъти и наркая си го получи, щото нямаше промяна.

И така,наистина сред малдите има някаква агресия,от която се плаша,най-вече имам предвид младите момичета.

Какво имам предвид? Ами сега ще ви кажа.

От време на време ме викат в някой клуб да правя просволутите детски дискотеки.

На тези партита съм виждал неща,след които съм си казвам "аз деца неща да иамам"... разбира се това не е сериозно.

Първо трябва да се отбележи,че учениците които идват на такива партита са 6-9 клас предимно(поне там,където аз съм бил),защото тези от 10 клас нагоре спокойно си ходят по нощните клубове,и за тях е под достойнството да ходят на "детска дискотека".

Та като се има предвид тази възраст започваме:

1.пушене на трева(обикновените цигари дори няма да споменавам)

2.идват пияни,защото в клуба не им дават алкохол

3.sex в тоалетната (6-9 клас),при това от охраната са ми казвали че палавниците били от най-малките

И след тези трите .... искам да добавя,че в 90% от случаите когато се е налагало охраната да се намесва и да разделя побойници,биткаджиите са .... момичета.

Събират се 10 момичета,и се сещат че някаква си там преди една седмица погледнала влюбено на една от въпросните десет гаджето,и става такова меле че си нямате идея.Това са 90% от случайте.

Най-много се плаша като виждам с каква злоба става всичко това.

Естествено немога да не отбележа,че една голяма част от тези деца са възпитаници на елитно "училище за деца на богаташи" във Варна,родителите им дават луди пари,и си мислят че децата има ще станат възпитани,но си нямат и най-малка представа какво правят децата им.Е това пък аз имам възможност да видя.

Неискам да ви казвам че съм възмутен и от музиката,на която се кефят,но това е друга тема,само да ви кажа че 98% от музикалните желания са ..... "извинявай ,може да пуснеш нещо на Азис?",и от сорта... , и като им кажа че аз от този стил нямам нито една песен,и се започва "ебахти Dj-я е тоя.."

Та накрая да си кажа мнението и по конкретния случай,описан в тази тема.

За всяко нещо,което човек прави си има някаква причина.Преди да съдите някого за постъпка ,първо си го кажете на ум това.Не търссете причините,той си знае защо,имам предвид момичето с металния бокс.

А момчето с "поразяващата уста" е получил точно каквото заслужава,и каквото си е търсил.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Е добре ги нареди спор няма...Аре сега кажи кой е виновен???

Незнам дали това

Е добре ги нареди спор няма...Аре сега кажи кой е виновен???

е към мен,но аз мога да ти кажа кой е виновен.

Това е резултата от "демокрацията" през последние 15-17 години.

И това е поколението,чиито родители са главните виновници за тази "демокрация."

При нас в България демокрация = анархия,всеки прави квото си иска и после казва "демокрация бе ..",ами хубаво бе демокрация,ама елате си вижте децата какво правят,и какво поколение расте.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Спор за това, че си е получил каквото си е търсил няма. Но трябвало ли е да се случва? Защо децата не могат да бъдат солидарни един към друг? Защо момчетата трябва да се заяждат с момичетата, а след това да бъдат бити от тях?

Колкото до всичко останало, което каза...ами вече трудно може нещо да ме изуми. Както стотици хиляди пъти съм казвала, деградацията се развива с невероятна скорост в подрастващото поколение, което си е за мислене, тъй като един ден тези "деца" ще се водят за бъдещето на България!

Мисля, че щом две 14-годишни момичета могат да убият съученичката си, да вземат дрехите й и да я затрупат с циментови чували, секса в тоалетната и употребяването на трева от малолетни някак си започват да ти изглеждат като "бели кахъри" (не че то е за пренебрегване).

Незнам дали това

При нас в България демокрация = анархия,всеки прави квото си иска и после казва "демокрация бе ..",ами хубаво бе демокрация,ама елате си вижте децата какво правят,и какво поколение расте.

Правилно Уотсън! :) Обаче вече сме изтървали коня, а сега тичаме след него..,ама едва ли ще го хванем. Защото решихме, че след като поколението на майка ми и баща ми е било общо взето "вързано" е време да отвържем следващите...Една приятелка беше скоро на бригада в Америка там под 21 ли си, те третират те като дете - без алкохол и няма измъкване...А тук??? Тринайсет годишни вече раздават правосъдие пък после тъпи били американците...

Незнам дали това

Видях това едва след като постнах вече, но няма значение.

Аз съм на 16 и в продължение на няколко години все обръщах гръб и някак си не исках да оплювам демокрацията, тъй като по думите на баща ми тя е донесла много свобода, но в продължение на годините тази свобода се е интерпретрала в нещо съвсем различно - разюзденост, ако питате мен.

Сега и аз обвинявам демокрацията и до някаква степен защитавам идеите на комунизма. Макар в България по времето на комунизма да са били взимани пре-строги мерки (идеята със забраната на музика, реденето на опашки за банани и това, че трябва да си член на комунистическата партия за да може животът ти е да е по-хубав и децата ти да учат във ВУЗ много не ми се нрави, но хайде...).

Мисля, че ако успее да се намери един баланс между идеите на демокрацията и комунизма и най-вече да може да се осуети тази пре-свобода, България ще се превърне в една доста подредена държава и доста проблеми ще се решат така.

Ей, голяма аларма вдигате за един ритник в слабините. Това между деца, момчета и момичета винаги го е имало. Трябва да се раздуха по медиите, които нямат за какво да пишат и веднага кой знае какво станало. Аз като малък колко шутове съм получил от девойки в слабините, ехе. Има ли някой от мъжката част, който не е попадал в подобна ситуация с някоя съученичка(залюпените са изключение)? Няма да раснат децата в саксия я.

Само девойката с бокса ме притеснява. От къде тая агресия на тези години?

Ей, голяма аларма вдигате за един ритник в слабините. Това между деца, момчета и момичета винаги го е имало. Трябва да се раздуха по медиите, които нямат за какво да пишат и веднага кой знае какво станало. Аз като малък колко шутове съм получил от девойки в слабините, ехе. Има ли някой от мъжката част, който не е попадал в подобна ситуация с някоя съученичка(залюпените са изключение)? Няма да раснат децата в саксия я.

Само девойката с бокса ме притеснява. От къде тая агресия на тези години?

Не съм много съгласна с отговора ти поради няколко причини:

1. "Раснат в саксия" според моите виждания не включва насилие, мисля че децата могат да порастнат и без да се налага да се прибягва до насилие, пък и малките момчета (пък и по-големите /и момичета разбира се/) винаги си избират някой по-слаб когото да тормозят, за това ги гледам 1-ви, 2-ри клас скубят косите на момичетата понеже те са по-слаби (като гледам какво става сега, да му мислят момчетата, щото още малко момичетата и с огнестрелни оръжия дето не са тръгнали из училище).

2. Ритника в слабините, трябва да бъде раздут, тъй като това не е нито първия нито последния случай и явно медиите са решили, че подрастващата агресивност от безобиден пубертет се превръща в масов проблем.

3. Не мисля, че многото шум, е "шум за нищо", тъй като все пак момчето е в болница, виновно или не, претърпяло е операция в следствие на заяждане от негова страна и агресивност от страна на съученичката му.

Това, което ме притеснява е какво ще се случи с момичето след като пострадалия излезе от болницата (доколкото разбрах родителите искат да повдигнат обвинение).

Не съм много съгласна с отговора ти поради няколко причини:

1. "Раснат в саксия" според моите виждания не включва насилие, мисля че децата могат да порастнат и без да се налага да се прибягва до насилие, пък и малките момчета (пък и по-големите /и момичета разбира се/) винаги си избират някой по-слаб когото да тормозят, за това ги гледам 1-ви, 2-ри клас скубят косите на момичетата понеже те са по-слаби (като гледам какво става сега, да му мислят момчетата, щото още малко момичетата и с огнестрелни оръжия дето не са тръгнали из училище).

2. Ритника в слабините, трябва да бъде раздут, тъй като това не е нито първия нито последния случай и явно медиите са решили, че подрастващата агресивност от безобиден пубертет се превръща в масов проблем.

3. Не мисля, че многото шум, е "шум за нищо", тъй като все пак момчето е в болница, виновно или не, претърпяло е операция в следствие на заяждане от негова страна и агресивност от страна на съученичката му.

Това, което ме притеснява е какво ще се случи с момичето след като пострадалия излезе от болницата (доколкото разбрах родителите искат да повдигнат обвинение).

Струва ми се, че ритник, скубаници и разни други детски нещица, са много, много далеч от думичката насилие.

Виж, тази с бокса е друга работа. Там вече наистина при него случай, има проблем. Разграничавай кое е сериозно и кое не.

Ей, голяма аларма вдигате за един ритник в слабините.

Дали ако това бяха твоите слабини щеше да мислиш така? :angry:

На младини, това си е част от нещата. Ти не си ли ритвала твой съученик, който примерно те е гепил за изотзаде?

Е,едно ритане може да доведе до много тежко състояние и цял живот да нямаш деца,но все пак на някой хора още им се струва на майтап,тези някой хора са повечето жени :rolleyes:

Редактирано от PoliceMan (преглед на промените)

Хайде, хайде, то има ли мъж, който не се е удрял в слабините през живота си?

На младини, това си е част от нещата. Ти не си ли ритвала твой съученик, който примерно те е гепил за изотзаде?

Ритвала съм и стана голяма драма родителите му дойдоха лично да разговарят с моите и след това ми се дръпна една дълга лекция. Напълно подкрепям ритниците в слабините..дами само така cool.gif Обаче когато злобата ти попречи да прецениш правилно можеш да осакитиш така някого операции дъра - бъра и за какво? Сигурна съм, че във всичките тук изброени случаи не само момчетата страдат, но и момичетата са се почувствали виновни...Но каква полза?

Ритвала съм и стана голяма драма родителите му дойдоха лично да разговарят с моите и след това ми се дръпна една дълга лекция. Напълно подкрепям ритниците в слабините..дами само така cool.gif Обаче когато злобата ти попречи да прецениш правилно можеш да осакитиш така някого операции дъра - бъра и за какво? Сигурна съм, че във всичките тук изброени случаи не само момчетата страдат, но и момичетата са се почувствали виновни...Но каква полза?

Именно. След два дена вече ще им е минало, но на момента, когато злобата прелее и не можеш да прецениш силата на удара, после може да стане много лошо ;) .

Горещо одобрявам това, което въпросната госпожица е направила!!! Много келеметорска смрад има за трошене в България! ;)

Горещо одобрявам това, което въпросната госпожица е направила!!! Много келеметорска смрад има за трошене в България! :ph34r:

Ако това момиче не беше уцелила и получи в отговор един прав в носа, едва ли другия път ще е толкова обидчива и няма да може да си конторлира силата на ритниците. Щото тийнейджърките си мислят са са мноо куул като ритнат някой в мъдурите и са сигурни, че тях няма ги ударят щот видите ли са дами, затова така се получава. Не давали да ги тъпчат дори словестно ХЕХЕ. Като е слабоумна и не може да се отговори подобаващо, давай ПРАС в ташаците,а? Айде де!

Да й махнат матката да види какво е да нямаш деца!

Явно мъжката злоба спокойно може да се сравнява с женската...

Явно мъжката злоба спокойно може да се сравнява с женската...

Злобата поражда злоба, защо се учудваш?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.