Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за покупка на нов ресивър

Featured Replies

Здравейте. Обмислям покупката на нов ресивър, за домашно кино. От доста време чета и съм пред дилема. Имам 5*1 Teufel ultima 40 с модифициран суб. В момента съм с denon s660h, бе най евтин в магазина преди 2 години. Още от първият ден звука не ме удовлетворява, все едно баси и високи са на флат. Да знам че s660 e бюджетен, но не очаквах това. Сега разглеждам rx v6a който е снабден с pre out за предни, но изисква смяна на HDMI платка ( за модели до незнам кой месец 2020 ) И не мога да тествам в магазина, нямат наличност само онлайн. Имам бюджет около 600 💶. За момента нямам atmos но е желателно ресивъра да го поддържа.

Отворен съм за други предложения също.

Разрешен от AGD

преди 12 часа, Илхан написа:

Още от първият ден звука не ме удовлетворява, все едно баси и високи са на флат.

Защо си мислиш,че причината е в усилвателя ? Колоните са по-важното звено за качествен звук.Като смениш усилвателя,няма да усетиш драстична промяна,но смяната на колоните с по-качествени се усеща веднага.  

Предполагам си направил калибрацията с Audyssey.
Щом, искаш звука да е по силен активирай Dynamic EQ, Dynamic Volume, LOW - само когато, нечуваш добре гласа/диалога(при ниски нива на слушане).
https://manuals.denon.com/AVRS660H/EU/EN/GFNFSYphwaueoj.php
От качеството на Тонколоните/ОТ зависи крайния резултат за слушателя.Например твоите са мн.бюджетен клас, от не известните производители на ОТ.

Пусни си песен (lossless) на Direct mode. (Pure).Ако, и там не те харесва звука, тогава знаеш кого да виниш.

Denon имат по меко/топло звучене.
Onkyo, Yamaha, Pioneer ,имат ярък и мощен звук.
Но, при модерните AVR, при пусната калибрация, нещата могат да се изравнят.

• Автор

Пробвах какво ли не, и не получавам звука който очаквам. Стотици пъти съм калибрирал аудисея, променях eq и какво ли не. Не става и не става. Denon никога повече. Съседа ми притежава RX-A2050 и Pioneer A676 който е стерео звяр от 91-ва. Когато бе на почивка, миналото лято ми ги остави за проба. Не мога да опиша разликата с A2050. А относно pioneer-a тези кули никога, не са свирели толкова динамично и хармонично. 

преди 1 час, Илхан написа:

Пробвах какво ли не, и не получавам звука който очаквам. Стотици пъти съм калибрирал аудисея, променях eq и какво ли не. Не става и не става. Denon никога повече. Съседа ми притежава RX-A2050 и Pioneer A676 който е стерео звяр от 91-ва. Когато бе на почивка, миналото лято ми ги остави за проба. Не мога да опиша разликата с A2050. А относно pioneer-a тези кули никога, не са свирели толкова динамично и хармонично. 

RX-A2050 - е Avantage серията. Която, няма как да се сравни с бюджетната серия на Yamaha.

Добър стерео усилвател, почти винаги свири, по-добре от съвременен AVR. в стерео режим.

Така че, ако искаш по-добро стерео (без да сменяш тонколоните) , минаваш към 2.0/2.1. 

Или, вземаш AVR със Pre-Out ,към който може да закачиш стерео усилвател, или 3 канален за предна линия.

Но, с бюджет от 600 лв. не виждам как ще стане.

Шом, имаш съсед. Предполагам той има ОТ. тествай с неговите тонколони, S660H, да видиш какво пропускаш.

Относно rx v6a. Нов от магазина има ограничение (HDMI 2.0) и не "пуска" повече от 4К 60 Hz.

Така, че ако използваш PC системата за гейминг (VRR, 120Hz/144Hz) , поглеждаш към съвременен AVR:  Onkyo, Pioneer.

В amazon.de пускат оферти. Но, бюджета, който си го определил едва ли ще стигне за нов.

Трябва много скъп многоканален ресивър, за да изкара толкова добър звук в режим стерео, колкото от доста по-евтин стерео усилвател. Факт.

Отдавна се отказах от всякакви многоканални щуротии с многоканален ресивър плюс хемнайсет тонколони плюс събуфер и т.н.

Но за мен беше лесно, защото основното за мен е качествената музика в режим стерео. Качествена стерео система и точка по въпроса.

Хич не ми дреме за ресивъри, разни Долбита, калибрации, Одисей, Дирак и т.н.

• Решение
на 13.02.2025 г. в 19:36, Илхан написа:

Отворен съм за други предложения също.

Изхвърли всички многоканални изгъзици и си направи 2.0 система със стерео усилвател и трилентови подовостоящи колони. ако ти липсва бас за филми може да добавиш активен суб, но в повечето случаи когато са ти добри колоните не е необходим. Като искаш многоканален звук отиваш на кино да си направиш кефа - за в къщи е непостижимо с келяв бюджет от няколко хилядарки и е пълна простотия. 

• Автор
преди 10 часа, Mr. ?? написа:

Шом, имаш съсед. Предполагам той има ОТ. тествай с неговите тонколони, S660H, да видиш какво пропускаш.

Съседа има infinity kappa 100. Вече тесвахме с моя denon и пълна боза. Никаква разлика с моя Teufel 

Той си ползва rx-a cамо за DAC и посредством pre out подава сигнал на pioneer-a 

п.п. мога да мина и без 4к 120 fps, по важно ми е eARC.

преди 5 часа, Илхан написа:

Съседа има infinity kappa 100. Вече тесвахме с моя denon и пълна боза. Никаква разлика с моя Teufel 

Mr. ? конкретно ти е отговорил на желанията и то доста добре. Сега препрочети поста на AGD. Той ти е написал какво точно би направил за да останеш доволен. Защо ги пиша тези изречения ли? Ето: Със 600 лева, не можеш да направиш НИЩО. Виж, ако беше написал 60000 и аз щях да ти повярвам. В крайна сметка, желанието е твое и можеш да постъпиш както намериш за добре.  Успех!

преди 7 часа, Илхан написа:

Погледни коментарите за v6a.

От Yamaha ,са написали следното при използването на eArc"

https://manual.yamaha.com/av/20/rxv6a/en-US/4626755339.html

Забравих да спомена Sony ,също имат сравнително нов модел ресийвър. An1000. Как се справя със звука, не мога да коментирам лично.

Тук има едно ревю:

П.П. Сега погледнах, че infinity cappa 100 e 4ohm импеданс, както и твоите ОТ сигурно падат до толкова (производителя не е написал колко точно е импеданса)= което, ще рече за повечето  AVR ,не  трябва да се закачат тонколони с по нисък импеданс от 6 ,Ohm.
За препоръчване 8ohms.

При мултимер под ръка може да измериш истинския импеданс на тонколоните, Разбира се , при разкачена тонколона от ресийвъра.

Denon AVR има възможноста да се избере импеданса на ОТ, които се използват Но, при  намаляване пада и мощността.Което при силно усилване може да вкл. защитата на ресийвъра.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

От днес съм със Yamaha R-N402D Stereo integrated amplifier на старо. Звучи страхотно, чак жената се кефи 

IMG_20250308_151714.jpg

Много се радвам, че си стигнал до верен избор. Щом и жената е доволна си в много правилна посока с аудиото! 

• 1 месец по-късно...

Здравейте, закупих този продукт (Sony STRAZ7000ES Premium ES 13.2 CH 8K AV Receiver) от САЩ. Сега ми трябва преобразувател на напрежение и честота!
Ще ми свърши ли работа този продукт https://www.powerxchanger.com/store/...0va-2340w.html
Или ми трябва нещо друго?
Благодаря!

Трябвало е още когато си решил да купуваш ресивера да кажеш на магазинера, че последният ще се ползва в България, където напрежението е 230 волта, а не 110, както в щатите. Но всичко това е пред свършен факт и сега ти трябва само един як траф, който да ти свали напрежението от 230 до 110-120 волта с малко по голям ток.Не че този, който си посочил няма да ти свърши работа, но е наполовина цена, колкото си дал за ресивъра.Ако напишеш спецификациите на модела, ще можем да те насочим към много по евтино решение, за което също не би се притеснявал. Само трябва да се намери такъв траф или изработи като поръчка, за изделието с посочените от теб технически параметри. Друг случай е този: Ако си намериш много добър специалист, който се занимава с изготвяне на трансформатори, също може да ти свърши тази работа. Накрая ще ти остане да ти направят хубава метална кутия за него и си разрешаваш проблема с много по малко пари. Пиши, до къде си стигнал и дай техническите параметри, защото това е твоя, а не наша работа за търсене в мрежата. 100% има всичко написано за модела. Пожелавам ти успех!

преди 1 час, Колев 74 написа:

Трябвало е още когато си решил да купуваш ресивера да кажеш на магазинера, че последният ще се ползва в България, където напрежението е 230 волта, а не 110, както в щатите. Но всичко това е пред свършен факт и сега ти трябва само един як траф, който да ти свали напрежението от 230 до 110-120 волта с малко по голям ток.Не че този, който си посочил няма да ти свърши работа, но е наполовина цена, колкото си дал за ресивъра.Ако напишеш спецификациите на модела, ще можем да те насочим към много по евтино решение, за което също не би се притеснявал. Само трябва да се намери такъв траф или изработи като поръчка, за изделието с посочените от теб технически параметри. Друг случай е този: Ако си намериш много добър специалист, който се занимава с изготвяне на трансформатори, също може да ти свърши тази работа. Накрая ще ти остане да ти направят хубава метална кутия за него и си разрешаваш проблема с много по малко пари. Пиши, до къде си стигнал и дай техническите параметри, защото това е твоя, а не наша работа за търсене в мрежата. 100% има всичко написано за модела. Пожелавам ти успех!

4-d.jpg

преди 5 минути, Колев 74 написа:

4-d.jpg

Бях написал още от коментара и действията, но при качване на снимката получих съобщение, че сървърът ми е изтрил това, което съм написал. А там беше написано подробно обяснение как да постъпиш. Съжалявам, но няма да го пиша наново, защото беше половин страница!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.