Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Делян Пеевски ще предложи създаването на държавна хранителна верига магазини

Featured Replies

Очевидно има вече политици които се вслушват в това какво иска народа ,това ще стимулира родно селското стопанство и животновъдство, както и ще бъде пряк конкурент на западните вериги магазини в държавата ни на които ще им се наложи да продават на конкурентни цени стоките си. И да напълно съм съгласен с това ,че трябва да гледаме нашата си държава. Ще бъде интересно да видим и останалите политици какво мислят по този въпрос.

Ето и статията:

Делян Пеевски: Ще предложим да бъде създадена държавна хранителна верига магазини в пощите

Днес ще предложим да бъде създадена държавна хранителна верига магазини в помещенията на пощите, където българските производители ще могат да продават стоките си на една държавна фирма, която ще има право да слага надценка до 10%, за да може хората да имат стоки на нормални цени. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ДПС - Ново Начало Делян Пеевски.

"Ще го предложим в бюджета - да бъде финансирана и капитализирана една държавна компания, която да направи тези магазини. Супер удобно е. Пощи има навсякъде. Хората изнемогват. Положението е много тежко", добави още Пеевски. 

По думите му идеята е хората да купуват стоки на достъпни цени. 

"Нека мислим за България и българите, това е мисията на Ново начало", заяви Пеевски.

"Дайте да си гледаме България. Позицията за Украйна ще я решат великите сили. Ние нищо няма да решим. Никъде не участваме", каза Пеевски.

https://trud.bg/a/articles/делян-пеевски-ще-предложим-да-бъде-създадена-държавна-хранителна-верига-магазини-в-пощите

• Отговори 96
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Ще напиша под твоя коментар няколко реда. А дали някой ще ги чете или ще се хили си е негов проблем. Всеки може да провери. Аз поне мога да му покажа Плевен и околията, за да се убеди сам.Ако иска.

• Michigan111
    Michigan111

Те някои от производителите не са и длъжни да издават. По- дребните естествено. Просто ако искаш документ ти трябва или по- сериозен бизнесмен или търговец. Те част от нещата стават без посредни

• От как влезе в парламента,по всички официални и електрони средства за "масово оглупяване" чета Пеефски,призова..Пеефски заплаши,..Пеефски реагира...Пеефски,като е толкова ербап,и знае тайните в шиб.ан

Очевидо има вече политици които се вслушват в това какво иска народа ,това ще стимулира родно селското стопанство и животновъдство, както и ще бъде пряк конкурент на западните вериги магазини в държавата ни на които ще им се наложи да продават на конкурентни цени стоките си. И да напълно съм съгласен с това ,че трябва да гледаме нашата си държава. Ще бъде интересно да видим и останалите политици какво мислят по този въпрос. 

Много интересен ВИЦ. :lol6:

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Много интересен ВИЦ. :lol6:

Защо ? Какви хранителни стоки би предпочел да купуваш ,родни или внос ?

Държавата няма механизъм пък и право да се меси в надценките на частните вериги магазини и неможе да прави регулации на цените ,може да го направи само и единствено в държавни такива.

току-що, AAUUXX написа:

Защо ? Какви хранителни стоки би предпочел да купуваш ,родни или внос ?

Държавата няма механизъм пък и право да се меси в надценките на частните вериги магазини и неможе да прави регулации на цените ,може да го направи само и единствено в държавни такива.

Ние родни стоки нямаме. Не знам как трябва да се обясни, че да го разберете. И точно тоя дебел шипар крадец ще ми прави хранителна верига?! Ти сериозно ли вярваш на това? Почвате да ме плашите.

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Ние родни стоки нямаме. Не знам как трябва да се обясни, че да го разберете. И точно тоя дебел шипар крадец ще ми прави хранителна верига?! Ти сериозно ли вярваш на това? Почвате да ме плашите.

Нямаме родни стоки защото нямаме държавни магазини ,при създаване на такива ще се даде стимул на производителите да произвеждат и продават стоката си гарантирано в тези магазини и мисля че това ще е възраждане на селското стопанство и животновъдство. Защо държавата да не участва в това ? А също и в предприятия ,да създава нови такива?

Едно е да подпомогнеш българското производство и продажба на българска продукция за да я развиеш от там да падне и себестойност, друго е да правиш държавни предприятия и управление :ski4:

Този народ как не разбра, че трябва да се бори и работи за по-високи доходи, а не с държавни - реално неговите пари да плаща по-евтино, да плаща заплати и поддръжка на тези дето управляват тези държавни предприятия и въобще начинания :ski7:

току-що, AAUUXX написа:

Нямаме родни стоки защото нямаме държавни магазини ,при създаване на такива ще се даде стимул на производителите да произвеждат и продават стоката си гарантирано в тези магазини и мисля че това ще е възраждане на селското стопанство и животновъдство. Защо държавата да не участва в това ? А също и в предприятия ,да създава нови такива?

Ти сериозно ли вярваш на това, което си написал?! Нищо лично, но излез малко да се поразходиш извън тоя форум. Да видиш пустеещи села и земи. Преди няколко седмици Плевенски производител на зеленчуци му еваха майката и той изкара над 80 човека на борсата.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Ти сериозно ли вярваш на това, което си написал?! Нищо лично, но излез малко да се поразходиш извън тоя форум. Да видиш пустеещи села и земи. Преди няколко седмици Плевенски производител на зеленчуци му еваха майката и той изкара над 80 човека на борсата.

Освен дворове на пусти къщи, земи пустеещи почти няма. Хеле се разходи тама в плевенско, ако не вярваш, ама не в Буковлък!

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Освен дворове на пусти къщи, земи пустеещи почти няма. Хеле се разходи тама в плевенско, ако не вярваш, ама не в Буковлък!

Нищо лично, но точно ти да ми говориш за Плевен и да се разхождам из Плевенско , след като съм на 48 години живея тук и съм роден тук, айде няма нужда. Лъжи ме с някоя друга област. Ако пък си толкоз отворен ела ще ти покажа и ще те разведа, да видиш името на думата разруха. Гледай си ИТ нещата. Уж по ти се отдават, макар че е безмислено да споря с тебе. Гладът ще е един за всички.

Родното производство ние сами си го унищожихме... не е виновна държавата!

Българският производител иска голяма надценка и бърза печалба докато плаща минимални заплати на работниците. Крие от държавата приходите с цел да не се облагат на данъци, някои личности натрупаха огромни суми които с приемането на еврото не се знае как ще докажат, че са техни. Картинката на всички ни е позната, алчността на Българина унищожава България, а не държавата или правителството които се смятат за врагове от тарикатите! 

преди 1 час, AAUUXX написа:

Очевидно има вече политици които се вслушват в това какво иска народа ,това ще стимулира родно селското стопанство и животновъдство, както и ще бъде пряк конкурент на западните вериги магазини в държавата ни на които ще им се наложи да продават на конкурентни цени стоките си. И да напълно съм съгласен с това ,че трябва да гледаме нашата си държава. Ще бъде интересно да видим и останалите политици какво мислят по този въпрос.

Ето и статията:

Делян Пеевски: Ще предложим да бъде създадена държавна хранителна верига магазини в пощите

Днес ще предложим да бъде създадена държавна хранителна верига магазини в помещенията на пощите, където българските производители ще могат да продават стоките си на една държавна фирма, която ще има право да слага надценка до 10%, за да може хората да имат стоки на нормални цени. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ДПС - Ново Начало Делян Пеевски.

"Ще го предложим в бюджета - да бъде финансирана и капитализирана една държавна компания, която да направи тези магазини. Супер удобно е. Пощи има навсякъде. Хората изнемогват. Положението е много тежко", добави още Пеевски. 

По думите му идеята е хората да купуват стоки на достъпни цени. 

"Нека мислим за България и българите, това е мисията на Ново начало", заяви Пеевски.

"Дайте да си гледаме България. Позицията за Украйна ще я решат великите сили. Ние нищо няма да решим. Никъде не участваме", каза Пеевски.

https://trud.bg/a/articles/делян-пеевски-ще-предложим-да-бъде-създадена-държавна-хранителна-верига-магазини-в-пощите

Няма как да продаваш със само 10% марж. Тази фирма ще е на загуба и ще трябва да се дотира от бюджета - разбирай от данъците. А и производителите спокойно могат да определят по-високи цени за доставка на "държавната фирма".

преди 31 минути, Емил Костов написа:

Всъщност колкото и да не ти се вярва българско производство има, само че като всичко друго в България и неговата поддръжка е тотал щета.

Идеята е добра, защо да няма алтернатива където хората да могат да пазаруват на нормални цени?
Е ясно че има и доволни шарани като скиора гмурец които се чувстват супер да плащат по 4-5 пъти повече отколкото ние тук плащаме.

преди 19 минути, ДзВяРа! написа:

Родното производство ние сами си го унищожихме... не е виновна държавата!

Българският производител иска голяма надценка и бърза печалба докато плаща минимални заплати на работниците. Крие от държавата приходите с цел да не се облагат на данъци, някои личности натрупаха огромни суми които с приемането на еврото не се знае как ще докажат, че са техни. Картинката на всички ни е позната, алчността на Българина унищожава България, а не държавата или правителството които се смятат за врагове от тарикатите! 

Тази практика е поголовна в България, не само при производителите а абсолютно навсякъде, едно 95-98% от частните фирми действат точно по този начин, може би затова е и този неистов рев срещу еврото.

• Автор
преди 52 минути, Емил Костов написа:

Вярвам в идеята ,че е добра ,ни повече ,ни по малко.

Че то нали има такава верига? Гугълни "Хора от народа" на уж големият родолюбец и патриот Ивелин от "Величие", който работи само с български стоки и досатвчици и не си бил слагал никаква надценка, а бил работил за благото на народа. Виж цените вътре и ще ти падне шапката...

Само един пример ще ти дам:

Българска краставица - 6.90лв

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---

преди 26 минути, teo-glavata написа:

А и производителите спокойно могат да определят по-високи цени за доставка на "държавната фирма".

Именно за това говоря в горния си пост

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Че то нали има такава верига? Гугълни "Хора от народа" на уж големият родолюбец и патриот Ивелин от "Величие", който работи само с български стоки и досатвчици и не си бил слагал никаква надценка, а бил работил за благото на народа. Виж цените вътре и ще ти падне шапката...

Тая краставица не е за ядене, а за феновете на Ивелин - да си я вкарват в задния вход.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Нищо лично, но точно ти да ми говориш за Плевен и да се разхождам из Плевенско , след като съм на 48 години живея тук и съм роден тук, айде няма нужда. Лъжи ме с някоя друга област. Ако пък си толкоз отворен ела ще ти покажа и ще те разведа, да видиш името на думата разруха. Гледай си ИТ нещата. Уж по ти се отдават, макар че е безмислено да споря с тебе. Гладът ще е един за всички.

Ми излез от тоя град де и се поогледай! Поне до дъбниците така стигни, не е нужно по-далеко!

• Автор
преди 1 час, teo-glavata написа:

Няма как да продаваш със само 10% марж. Тази фирма ще е на загуба и ще трябва да се дотира от бюджета - разбирай от данъците. А и производителите спокойно могат да определят по-високи цени за доставка на "държавната фирма".

Защо ще бъде на загуба ? Ще има печалба от 10%. Изкупната цена не е проблем ,проблема идва от прекупвачите и надценките след това.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Защо ще бъде на загуба ? Ще има печалба от 10%. Изкупната цена не е проблем ,проблема идва от прекупвачите и надценките след това.

С печалба от 10% и то преди данъци....какво ще платиш за един обект - ток, вода, телефон, интернет, такса по договор с фирма за КА и т.н. А инвестицията - компютър, СУПТО, елктронна везна, баркод скенер....... Да предположим, че от кило домати имаш печалба 30 стотинки, колко тона домат трябва да продаде този обект днес?

Иначе си прав до някъде, но без прекувачите на едро не става - по ред причини. 

• Автор
преди 9 минути, teo-glavata написа:

С печалба от 10% и то преди данъци....какво ще платиш за един обект - ток, вода, телефон, интернет, такса по договор с фирма за КА и т.н. А инвестицията - компютър, СУПТО, елктронна везна, баркод скенер....... Да предположим, че от кило домати имаш печалба 30 стотинки, колко тона домат трябва да продаде този обект днес?

Обекта ще е държавен ,това което се казва идеята е да се използва пощите.

Прекупвачите могат да бъдат прескочени като държавата изкупува продукцията от производителя през сдружение/ кооперация  например. Със сигурност ако това като идея стигне до сериозни дискусии в парламента ще се стигне и до добро решение за всички най вече за народа. Като няма значение кой го предлага ако идеята е в полза за народа.

преди 11 минути, teo-glavata написа:

Става става, ама трябва желание, а у нас търговските вериги не си мърдат пръста за нищо а чакат чичака с камиона да им докара стоката на складовата база щот за по-лесно. А колко е да се започне директна връзка с производителите, да се договорят цени на едро и всичко това да се случва без посредници? Хем и работни места ще се отворят, хем и цените ще паднат, ама в милата рОдина няма как да стане щот' накъдето и да се обърнеш всичко е "Исках ама немах желание".

преди 1 час, ivottoshev написа:

Хора от народа нямат общо с Ивелин Михайлов. Единия даже е възрожденец. С Ивелин Михайлов работи едно друго момче пак Ивелин не му помня фамилията. Продава през интернет и не смогва. А дилянчо прасето плагиатства идеите на Ивелин Михайлов, но не знае и не може да го направи. С държава или без, нямаме производство . Всичко се внася и не може с магическа пръчка за два месеца да се променят нещата. Най-малкото трябва да се реши въпроса с напояването, че да имаш ефтини зеленчуци . А всичко е леш, че си даваме и водите на Турция...А нашите земеделци ги глобяват и не разрешават да бият сонди дори. Глейте Павел Стоименов кво го правят.

добра идея държавен магазин за стоки  от първа необходимост

олио брашно захар вода боб леща  алкохол  цигари  мляко сирене кашкавал   свинско пилешко  телешко май няма в българия вече ...

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Обекта ще е държавен ,това което се казва идеята е да се използва пощите.

И какво, като е държавен? Ще го освободим от данъци или ще му разрешим да работи, без КА? ОК - няма да има наем, като разход. Помниш какво стана навремето с т.нар. "Студентски кооперации", които бяха освободени от всякакви данъци и такси.  Реално външни търговци (по смисъла на закона) въртяха сделките, а ние вземахме някакъв %, без да си мръднем пръста

преди 6 минути, Bubbles написа:

Става става, ама трябва желание, а у нас търговските вериги не си мърдат пръста за нищо а чакат чичака с камиона да им докара стоката на складовата база щот за по-лесно. А колко е да се започне директна връзка с производителите, да се договорят цени на едро и всичко това да се случва без посредници? Хем и работни места ще се отворят, хем и цените ще паднат, ама в милата рОдина няма как да стане щот' накъдето и да се обърнеш всичко е "Исках ама немах желание".

Около 70% от призводителите не могат да ти издадат никакъв приходно-разходен документ. Затова трябва да се мине през няколко фирми (прекупвачи) за да могат тези пари да станат легални

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.