Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Делян Пеевски ще предложи създаването на държавна хранителна верига магазини

Featured Replies

преди 29 минути, teo-glavata написа:

Около 70% от призводителите не могат да ти издадат никакъв приходно-разходен документ. Затова трябва да се мине през няколко фирми (прекупвачи) за да могат тези пари да станат легалн

А това е друга тема, тук трябва да има държава, органи, контрол, по-нагоре @ДзВяРа! подхвана тая тема и е прав и ти също, тия цигании тряба веднъж завинаги да спрат, щото оттам се тръгва а и като имашп на предвид че не само производителите а и почти всеки който има някакъв "бизнес" постъпва по същия начин, можеш да се сетиш защо България няма икономика, затова и често повтарям, че българите сами се цакаме с топла бира а после ревеме че нищо не ни е наред, апропо затова у нас всеки с 5 бона джоба се пише на биснемен и на голямата работа, а това е сериозен проблем.

• Отговори 96
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Ще напиша под твоя коментар няколко реда. А дали някой ще ги чете или ще се хили си е негов проблем. Всеки може да провери. Аз поне мога да му покажа Плевен и околията, за да се убеди сам.Ако иска.

• Michigan111
    Michigan111

Те някои от производителите не са и длъжни да издават. По- дребните естествено. Просто ако искаш документ ти трябва или по- сериозен бизнесмен или търговец. Те част от нещата стават без посредни

• От как влезе в парламента,по всички официални и електрони средства за "масово оглупяване" чета Пеефски,призова..Пеефски заплаши,..Пеефски реагира...Пеефски,като е толкова ербап,и знае тайните в шиб.ан

преди 10 минути, Bubbles написа:

А това е друга тема, тук трябва да има държава, органи, контрол, по-нагоре @ДзВяРа! подхвана тая тема и е прав и ти също, тия цигании тряба веднъж за винаги да спрат, щото оттам се тръгва а и като имашп на предвид че не само производителите а и почти всеки който има някакъв "бизнес" постъпва по същия начин, можеш да се сетиш защо България няма икономика, затова и често повтарям, че българите сами се цакаме с топла бира а после ревеме че нищо не ни е наред, апропо затова у нас всеки с 5 джоба се пише на биснемен и на голямата работа, а това е сериозен проблем.

Aaaaa и какво излиза - слагаме каруцата пред коня? Първо трябва да се вкарат в правия път т.нар "производители" и после да се мисли за държавни вериги и т.н.

Повярвай ми с два ресторанта (сравително малки) се занимавам в момента. С първия от 2020 година! Знам за какво става дума, особено при плод-зеленчука. Колкоти да искам, не мога да работя директно с производител - нямам такъв стокооборот, че да покрия толкова кеш. Все пак и аз искам да скатая, колкото се може повече ДДС и корпоративен данък и другите данъци.....трябват фактури за целта.

Имам и друг малък бизнес /LED билбордове/ - знаеш ли колко потенциални рекламодатели губя, като им кажа: "Плаща се по банка"? Ония викат: "Аз от къде докажа толкова пари, бе". Ама аз съм "на пангара". На всеки екран има табелка с име на фирмата, ЕИК и т.н - по всяко време НАП-аджиите могат да ме направят на мАмун, ако решат. Добре поне, че имам хора там - поне ме предупреждават за ревизии, насрещни проверки и други потенциално вреди

Не знам кой от кого е плагиатствал идеята, но вчера и кака ви Корнелия подхвърли за тази идея. Явно ще има поддръжници от доста различни партии...

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Очевидно има вече политици които се вслушват в това какво иска народа ,това ще стимулира родно селското стопанство и животновъдство, както и ще бъде пряк конкурент на западните вериги магазини в държавата ни на които ще им се наложи да продават на конкурентни цени стоките си. И да напълно съм съгласен с това ,че трябва да гледаме нашата си държава. Ще бъде интересно да видим и останалите политици какво мислят по този въпрос.

Ето и статията:

Делян Пеевски: Ще предложим да бъде създадена държавна хранителна верига магазини в пощите

Днес ще предложим да бъде създадена държавна хранителна верига магазини в помещенията на пощите, където българските производители ще могат да продават стоките си на една държавна фирма, която ще има право да слага надценка до 10%, за да може хората да имат стоки на нормални цени. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ДПС - Ново Начало Делян Пеевски.

"Ще го предложим в бюджета - да бъде финансирана и капитализирана една държавна компания, която да направи тези магазини. Супер удобно е. Пощи има навсякъде. Хората изнемогват. Положението е много тежко", добави още Пеевски. 

По думите му идеята е хората да купуват стоки на достъпни цени. 

"Нека мислим за България и българите, това е мисията на Ново начало", заяви Пеевски.

"Дайте да си гледаме България. Позицията за Украйна ще я решат великите сили. Ние нищо няма да решим. Никъде не участваме", каза Пеевски.

https://trud.bg/a/articles/делян-пеевски-ще-предложим-да-бъде-създадена-държавна-хранителна-верига-магазини-в-пощите

Похвално предложение, но трудно за изпълнение като се има предвид, че в държавните учреждения винаги се краде много повече от частните.

преди 21 минути, teo-glavata написа:

Aaaaa и какво излиза - слагаме каруцата пред коня? Първо трябва да се вкарат в правия път т.нар "производители" и после да се мисли за държавни вериги и т.н.

Повярвай ми с два ресторанта (сравително малки) се занимавам в момента. С първия от 2020 година! Знам за какво става дума, особено при плод-зеленчука. Колкоти да искам, не мога да работя директно с производител - нямам такъв стокооборот, че да покрия толкова кеш. Все пак и аз искам да скатая, колкото се може повече ДДС и корпоративен данък и другите данъци.....трябват фактури за целта.

Имам и друг малък бизнес /LED билбордове/ - знаеш ли колко потенциални рекламодатели губя, като им кажа: "Плаща се по банка"? Ония викат: "Аз от къде докажа толкова пари, бе". Ама аз съм "на пангара". На всеки екран има табелка с име на фирмата, ЕИК и т.н - по всяко време НАП-аджиите могат да ме направят на мАмун, ако решат. Добре поне, че имам хора там - поне ме предупреждават за ревизии, насрещни проверки и други потенциално вреди

Това излиза да, то ако се замислиш навсякъде в милата татковина проблемите са от само дъно до върха, само че няма кой да се пробва дори да ги поправи защото ако се разчовърка нещо някъде така ще се разсмърди че всички ще потънат.

Затова и явно скачат "От цвят на цвят" с такива предложения, първо за тавани, ся за КооПост...

преди 44 минути, Bubbles написа:

Това излиза да, то ако се замислиш навсякъде в милата татковина проблемите са от само дъно до върха, само че няма кой да се пробва дори да ги поправи защото ако се разчовърка нещо някъде така ще се разсмърди че всички ще потънат.

Затова и явно скачат "От цвят на цвят" с такива предложения, първо за тавани, ся за КооПост...

На мен ми писна и я подкарах през просото вече - гледам аз да съм ОК. Бахти, за да си взема имота, за който съм осъдил държавата на всички инстанции - вкл. ЕСПЧ в Страсбург, се наложи за 3 месеца да ставам общински съветник.... Загубена работа

преди 2 часа, Banesc написа:

браво на момчето

Тоя в колко пощи е влязъл да види с каква квадратура са? Май само в Централна поща София...

Нещо си е наумил гадът и от 10 дни е силно за Българския народ.

преди 6 часа, AAUUXX написа:

Очевидно има вече политици които се вслушват в това какво иска народа ,това ще стимулира родно селското стопанство и животновъдство, както и ще бъде пряк конкурент на западните вериги магазини в държавата ни на които ще им се наложи да продават на конкурентни цени стоките си. И да напълно съм съгласен с това ,че трябва да гледаме нашата си държава. Ще бъде интересно да видим и останалите политици какво мислят по този въпрос.

Ето и статията:

Делян Пеевски: Ще предложим да бъде създадена държавна хранителна верига магазини в пощите

Днес ще предложим да бъде създадена държавна хранителна верига магазини в помещенията на пощите, където българските производители ще могат да продават стоките си на една държавна фирма, която ще има право да слага надценка до 10%, за да може хората да имат стоки на нормални цени. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ДПС - Ново Начало Делян Пеевски.

"Ще го предложим в бюджета - да бъде финансирана и капитализирана една държавна компания, която да направи тези магазини. Супер удобно е. Пощи има навсякъде. Хората изнемогват. Положението е много тежко", добави още Пеевски. 

По думите му идеята е хората да купуват стоки на достъпни цени. 

"Нека мислим за България и българите, това е мисията на Ново начало", заяви Пеевски.

"Дайте да си гледаме България. Позицията за Украйна ще я решат великите сили. Ние нищо няма да решим. Никъде не участваме", каза Пеевски.

https://trud.bg/a/articles/делян-пеевски-ще-предложим-да-бъде-създадена-държавна-хранителна-верига-магазини-в-пощите

НАРКООП ли се казваше това?

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

В родопите още се намират. Дали са държавни не знам.

ПП: даже и в София имало

https://www.cks.bg/bg/trading/NacionalnaVerigaCoop/

преди 34 минути, цър-вул написа:

Тоя в колко пощи е влязъл да види с каква квадратура са? Май само в Централна поща София...

в момента пеевски говори  много правилно и реалистично

пощите са правени по големина според  населението   и са правени в центъра на селото  и града 

да вземем пример частните пощи спиди и  еконт  не пречи към всяка поща да се направи навес и да сложат -1-2 служителя 

друг е въпроса  че държавата  лош собственик  и тия служители ако се курумпират ще изкраднат и пари и  луканки ...

може да се сложат и към сградите на  бдж примерно там където има прелези  на жп  линията  пускат рампата и докато чакат  да премине  влака хората   паркират  и купуват каквото им трябва ...

преди 10 минути, Banesc написа:

в момента пеевски говори  много правилно и реалистично

по точно говори, за мечтите на такива като теб - и явно доста се хващат в мрежите му

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Тази национална(народна) кооперация, освен с търговия, се занимаваше и с производство

Ще спомена и моето скромно мнение, на базата на още по-скромни общи разговори с бг земеделци. От тук изказващите се, никой не казва какво точно е българска стока или продукт. Ние сме в ЕС от 2007 и сме доста интегрирани в него, и то само в него,а и в света. Примерно, ако една чисто земеделска фирма купува семена, торове, ползва техника, опаковки и тн, и получава и европейски субсидии (да ви кажа,че хич не са малко, доколкото успях  да ги запомня при изброяването), но е тук и ползва примерно почвата, комсумативи( ток, вода,гориво, наеми и тн), евентуално българска работна ръка, това прави ли продукта чисто български. И какъв процент от себестойността ще го считаме български, 10%,20%,50% и нагоре и колко? И каква е идеята в пощите да се продават такива чисто "български продукти" ? А ако, че чрез прости манипулации се окажат много продукти чисто "български" няма ли да се възползват някои лица просто да понижат качеството на продукта предвид, че са защитени от чистата конкуренция в ЕС? Мисля,че по този въпрос има много повече въпроси, отколкото отговори.

преди 8 часа, teo-glavata написа:

Около 70% от призводителите не могат да ти издадат никакъв приходно-разходен документ. Затова трябва да се мине през няколко фирми (прекупвачи) за да могат тези пари да станат легални

Те някои от производителите не са и длъжни да издават. По- дребните естествено. Просто ако искаш документ ти трябва или по- сериозен бизнесмен или търговец.

преди 8 часа, Bubbles написа:

Става става, ама трябва желание, а у нас търговските вериги не си мърдат пръста за нищо а чакат чичака с камиона да им докара стоката на складовата база щот за по-лесно. А колко е да се започне директна връзка с производителите, да се договорят цени на едро и всичко това да се случва без посредници? Хем и работни места ще се отворят, хем и цените ще паднат, ама в милата рОдина няма как да стане щот' накъдето и да се обърнеш всичко е "Исках ама немах желание".

Те част от нещата стават без посредници. Въпросът е, че големите вериги, знаят че имат голям пазарен дял и често извиват ръцете на производителите.

Днес четох за един производител на яйца от Добрич, възмутен от търговците, отишъл на пазара и продавал на дребно (пакетирани по 10 бр) яйца на цени на едро. И хората купували много. Така се прави бойкот всъщност, не само от потребителите, но и от производителите.

преди 6 часа, Michigan111 написа:

често извиват ръцете на производителите

Това е фирменаа политика на веригите... Знам отвътре (от произвоители, работещи с тях)

Безумно тъпа идея!

преди 12 часа, цър-вул написа:

Наумил си е, да излъже още някои да гласува за него.

Абсолютен популист и демагог.

преди 18 часа, Емил Костов написа:

Ти сериозно ли вярваш на това, което си написал?! Нищо лично, но излез малко да се поразходиш извън тоя форум. Да видиш пустеещи села и земи. Преди няколко седмици Плевенски производител на зеленчуци му еваха майката и той изкара над 80 човека на борсата.

Емо, земи пусеещи по-скоро няма, за селата си прав. Обезлюдени са, но това е глобализацията. Не е само у нас.

Но производство си имаме. Преработка също имаме. Сега, ти сравняваш всичко с "едно време". Имаме си доста предприятия и земеделие си имаме и т.н. Някои произвеждат, други преработват и нещата се случват по някакъв начин. Големите производители се стремят да постигнат добро качество, за да могат да изнесат продукцията, за по-големи печалби. Всеки би го направил. И аз ако мога да си продам произведените 300-400 тона краставици в Германия за 1 Евро ще го направя, вместо да продавам с мъка на нашия пазар за 1 лев. Ти не би ли? Или само, защото си българин, ще продаваш в България, за да си патриот, но да губиш 1 лв. на килограм продукция? 

Просто сега, за разлика от преди има и внос на стоки. От там идва разликата. Всичко се внася от всякъде и го има по всяко време на годината. Преди нямаше внос на пресни плодове и зеленчуци и през по-голямата част от годината плодове и зеленчуци нямаше. Ххората се разсипваха да правят буркани и т.н. Не казвам, че това е лошо, не ме разбирай погрешно. Всички си спомняме как изглеждаха зеленчуковите магазини, с две изсъхнали чушки вътре, три скапани домата и още нещо мухлясало... евентуално 2-3 буркана... нещо си. 

Не е лошо да има държавна верига магазини, но не знам как ще се оправят с регулациите. Все пак, искахме пазарна икономика. Ето, сега има такава. Цените се определят от пазара. 

Аз имам контра-предложение.

Шишо нали взе Техномаркет? Да си отдели място във всеки един от магазините на веригата, и да продава там хранителни стоки, като има мерак да се грижи за поданиците си :D . Да купува от който си иска производител, да продава на каквито си иска цени, ако ще и на загуба, да си прибира печалбата (ако има такава), и да не закача държавния бюджет. 

Да вземе пример от един мой съгражданин ;) . Човекът от една аптека тръгна, че верига направи, в петролния бизнес влезе, депутат стана, сега вече не го знам къде нависоко хвърчи :)

преди 2 часа, Rudy M. написа:

Аз имам контра-предложение.

Шишо нали взе Техномаркет? Да си отдели място във всеки един от магазините на веригата, и да продава там хранителни стоки, като има мерак да се грижи за поданиците си :D . Да купува от който си иска производител, да продава на каквито си иска цени, ако ще и на загуба, да си прибира печалбата (ако има такава), и да не закача държавния бюджет. 

Да вземе пример от един мой съгражданин ;) . Човекът от една аптека тръгна, че верига направи, в петролния бизнес влезе, депутат стана, сега вече не го знам къде нависоко хвърчи :)

Вече виждам името на новата верига : Технохоремаг.

преди 9 минути, Bubbles написа:

Вече виждам името на новата верига : Технохоремаг.

Само под сурдинка се говори че Шиши е собственика, но никъде го няма черно на бяло при собствениците към днешна дата...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.