Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Делян Пеевски ще предложи създаването на държавна хранителна верига магазини

Featured Replies

преди 1 минута, HelpMeGetOut1 написа:

В Англия няма мафия, там е правова държава! 

Ти не беше ли в Манчестър?!? Що пишеш "там" вместо "тук" :giggle1:

Когато сам се хванеш в лъжа - това е безценно :D

• Отговори 96
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Ще напиша под твоя коментар няколко реда. А дали някой ще ги чете или ще се хили си е негов проблем. Всеки може да провери. Аз поне мога да му покажа Плевен и околията, за да се убеди сам.Ако иска.

• Michigan111
    Michigan111

Те някои от производителите не са и длъжни да издават. По- дребните естествено. Просто ако искаш документ ти трябва или по- сериозен бизнесмен или търговец. Те част от нещата стават без посредни

• От как влезе в парламента,по всички официални и електрони средства за "масово оглупяване" чета Пеефски,призова..Пеефски заплаши,..Пеефски реагира...Пеефски,като е толкова ербап,и знае тайните в шиб.ан

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Ти не беше ли в Манчестър?!? Що пишеш "там" вместо "тук" :giggle1:

Когато сам се хванеш в лъжа - това е безценно :D

Грешка на езика, вече ти пратих снимки на къщата в Манчестър. Не знам за каква "лъжа" става въпрос, май трябва хапечтата да си пиеш. 

Добре, нека се поправя. Тук в Манчестър е чисто и няма селяни, както в Булгаристан. 

на 10.03.2025 г. в 10:17, stancheff написа:

Много отворени теми по форумите, но никъде никой не попита, аджеба като се приватизираше БТК, сградите на пощите чия собственост са?

Би трябвало да са публична държавна сибственост

преди 10 минути, цър-вул написа:

Би трябвало да са публична държавна сибственост

В момента станциите са собственост на търговско дружество и би следвало да се водят частна държавна собственост

преди 7 часа, Т.Христов написа:

Делян Пеевски: Ще предложим да бъде създадена държавна хранителна верига магазини в пощите

ама дали ще проработи ???

https://www.facebook.com/reel/1407084323986859?locale=bg_BG

• Автор

Държавата ще създаде магазини в пощите, които ще продават единствено български стоки от първа необходимост, а те ще бъдат с до 10% надценка. Това решиха депутатите по време на разглеждането на законопроекта за държавния бюджет на второ четене. 

Депутатите одобриха създаването на търговско дружество – ЕАД, което чрез вериги от магазини ще осъществява търговия с хранителни продукти от първа необходимост с търговска надценка до 10%. Предложението по разглеждания на второ четене законопроект за държавния бюджет за 2025 г. е с вносител народния представител Йордан Цонев от "ДПС-Ново начало" и бе  гласувано със 117 гласа "за", 102 - "против" и двама "въздържал се".

Предвидено е собственик на капитала на новото търговско дружество да е Министерство на земеделието и храните. Според приетите разпоредби дружеството ще осъществява чрез вериги от магазини търговия с хранителни и други продукти от първа необходимост приоритетно от български производители с търговска надценка до 10%. Депутатите задължиха Министерския съвет в срок от 1 месец да предприеме всички необходими действия за учредяване на дружеството и неговото функциониране. Според приетите текстове дружеството се учредява с капитал 10 млн. лв. 

Идеята за разкриване на хранителни магазини в пощенските станции доведе до спорове сред жителите на малките населени места, съобщава БНР.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/resheno-dyrzhavni-magazini-v-poshtite-kak-i-kakvo-shte-prodavat-2413444

На 5-10м2 поща е ще сложат съоръженията за магазин? А и повечето помещения не отговарят на санитарните изисквания за магазини за хранителни стоки.

Важното е да се откраднат огромната част от тези 10мил. На всички е ясно че тая с магазини в пощите няма да я бъде, но поне е добър повод някои хора да направят гуша. Чак се учудвам че са си отпуснали само 10мил за крадене.

преди 41 минути, ivottoshev написа:

Важното е да се откраднат огромната част от тези 10мил. На всички е ясно че тая с магазини в пощите няма да я бъде, но поне е добър повод някои хора да направят гуша. Чак се учудвам че са си отпуснали само 10мил за крадене.

зад тази сума има още пари

преди 23 часа, Без умствен капацитет написа:

преди 5 часа, цър-вул написа:

На 5-10м2 поща е ще сложат съоръженията за магазин? А и повечето помещения не отговарят на санитарните изисквания за магазини за хранителни стоки.

Мдаа, а и по селата пощата обикновено е стая в къща в центъра на града където също се помещават кметството и кабинета на доктора, освен в хоремага.

преди 10 часа, цър-вул написа:

То пък какво отговаря в България на изискванията. Нищо хуманно няма. Да се продава преоценен хляб, нормален хляб и мухлясал хляб ... сигурно е много отговаря.

Подигравка с насъщния в Пловдив

640761.jpg

От как влезе в парламента,по всички официални и електрони средства за "масово оглупяване" чета Пеефски,призова..Пеефски заплаши,..Пеефски реагира...Пеефски,като е толкова ербап,и знае тайните в шиб.аната ни политика,що не излезе като мъж,да даде едно 8-часово интервю и да разкаже и изкара на светло кой-кой е!?Ако не знаете-не му стиска..щото е същото гов.но ,като другите "народни избраници".. само лаят..и си гледат джоба...А умрелите мисирки непрекъснато ни го ръчкат пред очите...и не само него...Всички престъпници са на почит ....

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 18 минути, Proshark написа:

От как влезе в парламента,по всички официални и електрони средства за "масово оглупяване" чета Пеефски,призова..Пеефски заплаши,..Пеефски реагира...Пеефски,като е толкова ербап,и знае тайните в шиб.аната ни политика,що не излезе като мъж,да даде едно 8-часово интервю и да разкаже и изкара на светло кой-кой е!?Ако не знаете-не му стиска..щото е същото гов.но ,като другите "народни избраници".. само лаят..и си гледат джоба...А умрелите мисирки непрекъснато ни го ръчкат пред очите...и не само него...Всички престъпници са на почит ....

Аз мисля, че всичките там са някакви марионетки. Кукловодът не знам кой е. Може да са повече от 1. Както е в Украйна.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Марионетна_държава

преди 6 часа, Proshark написа:

На мен друго ми е интересно : 2012та ли беше когато излезе лафа КОЙ предложи Пеевски, та тогава бяха яките протести, имаше един чичка викаше  "Вървя си по цариградско, изведнъж гледам зад мене 10 000 души", а ся защо няма такива, къде са тия 10 000 души и тоя чичка?

• 4 седмици по-късно...

Изпревариха ни – украинците ще продават колбаси в пощенските си клонове

Държавният пощенски оператор на Украйна – „Укрпоща“ – предприема радикални стъпки за трансформация на своите дейности в условията на спад на традиционните приходи. Компанията обяви амбициозна стратегия за диверсификация, която включва не само развитие на финансови и здравни услуги, но и… продажба на колбаси в пощенските си клонове.

Главният изпълнителен директор на „Укрпоща“ Игор Смелянски съобщи в интервю за украинския “Forbes”, че вече е подписано споразумение с агрохолдинга MHP – производител на известната украинска марка „Наша Ряба“ – за доставка на колбасни изделия, които ще се предлагат директно в мрежата от пощенски офиси в цялата страна.

От пенсии към колбаси: защо „Укрпоща“ търси нови източници на доходи

До неотдавна значителна част от приходите на „Укрпоща“ идваше от разпространението на пенсии – услуга, особено важна за възрастното население на страната. Но с намаляването на броя на пенсионерите, този източник на финансиране постепенно се свива. По думите на Смелянски, в момента доставката на пенсии формира около 25% от общите приходи на компанията – дял, който неизбежно ще намалява.

За да компенсира загубите и да подсигури финансовата си стабилност, държавният оператор стартира мащабен процес на трансформация, включващ няколко ключови инициативи, сред които и отваряне на аптеки в пощенските клонове.

Колбаси в пощата: експеримент, който се превръща в политика

Макар че отварянето на аптеки и банки в пощенските клонове може да изглежда логична стъпка в посока многофункционалност, най-неочакваният елемент от стратегията е именно продажбата на хранителни продукти. По думите на Смелянски, първата партида колбаси вече е закупена и разпределена по обекти в страната.

Според него това решение не само ще подкрепи украинските производители, но и ще спомогне за намаляване на логистичните разходи на агрохолдинга MHP. Идеята вече е успешно тествана в погранични села в източна Украйна, където инициативата е приета с голям ентусиазъм.

„Върнах се от границата с Русия. Приближи ме една баба, позна ме и каза: ‘Трябва да носите колбаси. Вашите са пресни всеки ден, затова идвам при вас за меденки и колбаси, а другите ги носят веднъж седмично.’ Ето ви конкурентно предимство – колбаси!“, разказва шефът на „Укрпоща“.

Към пощенска екосистема: едно гише за всички нужди

Продажбата на колбаси е само един елемент от по-широка визия, която ръководството на „Укрпоща“ нарича създаване на „екосистема“. Целта е клиентът да може да ползва максимален брой услуги на едно място – от плащане на сметки и получаване на пенсия, през закупуване на лекарства и хранителни стоки, до доставка на пратки и абонамент за печатни издания.

„Създаваме екосистема. Имате сметка при нас, плащате комунални услуги, получавате лекарства, купувате колбаси, получавате пратки, абонирате се за списания – всичко на едно място“, обобщава Смелянски.

Празнична надпревара и бъдещи планове

В контекста на предстоящите великденски празници и традиционното повишено търсене на куриерски и пощенски услуги, както „Укрпоща“, така и „Нова Пошта“ вече обявиха работните си графици. Конкуренцията между двете компании става все по-ожесточена, но и все по-разнообразна – в битката за клиента вече се включват не само цените и сроковете за доставка, но и… качеството на колбасите.

Новата стратегия на „Укрпоща“ ясно показва, че държавната компания се стреми да се превърне в нещо много повече от пощенски оператор – в хъб за услуги от ново поколение, съчетаващ традиционни и съвременни потребности на украинските граждани.

У нас мнозинството в Народното събрание вече гласува 10 милиона в бюджета, с които да се създаде държавна компания в тази насока. Едно от предложенията на инициатора ѝ, Делян Пеевски, беше именно в пощите са се продават хранителни (и други) стоки.

критично

• 2 седмици по-късно...
  • 5 месеца по-късно...

На Пеевски бих му казал държавното къде точно да си го зàвре, поне е широко и ще влезе! :lol6:

Като знам какво е всичко българско, слоганът вече не е "Изберете българското!", а "Забравете българското!" и "Изберете вносното!". 99.99% от българското е боклук с тройни и четворни цени, докато вносното е хем по-качествено, хем по-евтино. Няма значение дали говорим за храна, обувки или нещо друго. И ЧЕЗ като го направиха държавно - да не би да стана по-добре? ЧЕЗ бяха направо светци в сравнение с тия от ElectroOnHold.

на 24.10.2025 г. в 3:28, Валсо написа:

На Пеевски бих му казал държавното къде точно да си го зàвре, поне е широко и ще влезе! :lol6:

Като знам какво е всичко българско, слоганът вече не е "Изберете българското!", а "Забравете българското!" и "Изберете вносното!". 99.99% от българското е боклук с тройни и четворни цени, докато вносното е хем по-качествено, хем по-евтино. Няма значение дали говорим за храна, обувки или нещо друго. И ЧЕЗ като го направиха държавно - да не би да стана по-добре? ЧЕЗ бяха направо светци в сравнение с тия от ElectroOnHold.

айде посмали малко, а?

а и тази твоя дивотия - Мързелът е двигател на прогреса. също

Цитат
Вървя си днес аз по "Графа" /да се свети, пардон, да се смени името му/ и попадам на Поща. Мисля си, тъкмо ще си напазарувам някои неща евтинджос за вечеря, благодаря на Пеевски за туй удобство, мисли за хората човекът и намира решения. Момичетата пушат цигари отвън, викам им, хайде девойки влизайте, клиент идва. Те ме изгледаха, като препушили с нещо на черно, но нейсе. Влязоха. Потривам ръце и викам - искам бутилка прясно мляко, две кисели и да видим какво сирене има. Ааа, така не става, отговаря едната, трябва ми номера на пратката и получател. Каква пратка, казвам, аз идвам да си купя от продуктите на Пеевски, дето ги продава за хората на. Двете се спогледаха помежду си и после внимателно и мен, като да съм си ударил нещо лошо главата. Млади са и са лениви, преценям ги, но нищо, още не са свикнали с новото начало. Междувременно оглеждам и не мога да намеря щанда за хранителни стоки. Брей, мисля си, да са разпродали всичко толкова бързо - сигурно се е разчуло и интересът е висок, напипал е пулса на народа Делян. Преглъщам и продължавам - момичета, нищо ли не остана днес от храната? Едната, явно по-чевръста в мозъка, ме изгледа отново, ама този път май с разбиране. Чиче, казва, ти магазин за хората ли търсиш? Естествено, отговарям, нали видях отпред табелата поща. Чиче, продължава момата, ние сме нов магазин и Пеевски ни кара само от най-необходимото. Е къде го, питам. Ей там зад гърба ти, продължава тя, има един телевизор с БНТ, Би Ти Ви и Нова, избирай която ти хареса и гледай до насита. 
Вижте по-малко

:giggle1:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.