Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Страстта. Психологическа дисекция.

Featured Replies

Цитат

Страстта е силно чувство на привързаност, отдаденост, ентусиазъм или особено желание за извършване на нещо определено. Терминът се използва и при описание на живия интерес спрямо някого/нещо, при демонстриране на обвързаност, интимни отношения или почит.

Страстта е резултат на второ сигналната нервна система. 

Тя е пряко свързана с любовта на индивида към определен обект. 

Нека да се опитаме да направим виртуална дисекция, за да видим как тя играе роля в мотивацията или де мотивацията!? 

Много конфликти и проблеми са свързани с нея. 

Силната такава, поражда пристрастия. Слабата пък поражда депресии. 

Голямата поражда ревност, а малката поражда омраза. 

Тя играе огромна роля в това човек да постъпи по определен начин и в съвремието дори довежда до конфликти, войни и прочие.

Тя изцяло е обвързан с начин по който даден индивид взема решение. 

Ще се радвам заедно с вас да се "гмурнем" в дисекцията ѝ,

Всякакви мнения са добре дошли, защото и мненията на привържениците на първата сигнална нервна система са важни.

• Отговори 75
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Хайде гледай си страстта към ракията стига се прави на остроумен и то в неделя. Излез малко на чист въздух да ти поизтрезнее чутурата.

• Емил Костов
    Емил Костов

ООО вие изтрезняхте! 

• Търсещ истини
    Търсещ истини

Кое е по- важно, разумното или страстното? Ами и двете. Взаимодействието и взаимния контрол правят човека по- човечен. Разумът може да отреже високите, наднормени стойности на страстта, но може и да я

преди 7 минути, (:IdioibI:) написа:

Тя е пряко свързана с любовта на индивида към определен обект. 

Нека да се опитаме да направим виртуална дисекция, за да видим как тя играе роля в мотивацията или де мотивацията!? 

Много конфликти и проблеми са свързани с нея. 

Силната такава, поражда пристрастия. Слабата пък поражда депресии. 

Голямата поражда ревност, а малката поражда омраза. 

Тя играе огромна роля в това човек да постъпи по определен начин и в съвремието дори довежда до конфликти, войни и прочие.

Тя изцяло е обвързан с начин по който даден индивид взема решение. 

Ще се радвам заедно с вас да се "гмурнем" в дисекцията ѝ,

Всякакви мнения са добре дошли, защото и мненията на привържениците на първата сигнална нервна система са важни.

Хайде гледай си страстта към ракията стига се прави на остроумен и то в неделя. Излез малко на чист въздух да ти поизтрезнее чутурата.

Страстта е желание, което с вниманието, което му отделяме и с мислите с които го подхранваме, с времето завладява нашата психика. Човекът, обладан от страст, се отъждествява с нея и така за него поддържането на страстта жива, е като да поддържа себе си жив. 

Мисълта и желанието се подхранват взаимно, и за да се преодолее едно желание, трябва да се подхрани друго желание, изключващо или трансформиращо първото, което с времето да стане по-силно и фокусът да бъде изместен към него. Лишено от внимание, желанието умира.

първо трябва  да сме наясно  че човекът е  говореща пещерна маймуна има някои пещерни маймуни който не могат  да говорят и ги наричат неми пп от там идва  и думата немец съседните им народи като са ги чували как говорят са си мислели че са  неми и немогат да говорят .

страстта  е да се прави това за което определеното животно е създадено

пещерната маймуна наречена човек  е създадена да яде банани и да прави секс

преди 46 минути, Banesc написа:

първо трябва  да сме наясно  че човекът е  говореща пещерна маймуна има някои пещерни маймуни който не могат  да говорят и ги наричат неми пп от там идва  и думата немец съседните им народи като са ги чували как говорят са си мислели че са  неми и немогат да говорят .

А за страстта към биричката защо нищо не казваш? 🍺😄

преди 13 минути, Greta Simmer написа:

А за страстта към биричката защо нищо не казваш? 🍺😄

важната съставка на бирата е алкохола и ефекта от него

бирата  щеше да е горчива вода без  алкохол.

има 2 вида страст

на психическо и физическо ниво

страстта може да се приравни към зависимостта 

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

трябва да се разгледат функциите и устройството на пещерната маймуна

за всичко си има причина

като се погледне  от биологична гледна точка

хранителния тракт  половота система и тнт  и сетивата   които определят  кое  е добре и кое зле

страстта се я явава  желание към  материята необходима  за оцеляването на пещерната маймуна

всяко нещо което не помага и вреди примерно наркотиците се яват зависимост и болестно състояние

преди 1 час, Banesc написа:

Хората са станали по-глупави от маймуните, даже как трябва да се ядат бананите са забравили

Аз днес ще се отдам на страстта си към готвенето и плетенето.

Ръсенето на умотии ще оставя за някой друг ден, когато ме налегнат дълбоки екзистенциални мисли.

преди 7 часа, Greta Simmer написа:

Ръсенето на умотии ще оставя за някой друг ден, когато ме налегнат дълбоки екзистенциални мисли.

както  прецениш  шугър  мами 😍

• Автор
преди 17 часа, Greta Simmer написа:

страстта си към готвенето

Имате предвид, че по-важно е обекта на страстта ли? 

преди 19 часа, Theros написа:

Мисълта и желанието се подхранват взаимно

Защо имам усещането, че наклона на вашите страсти е към храната?

преди 20 часа, Емил Костов написа:

Бих споделил и по-точно ще съм откровен: Ракията не представлява ценност в моята второ сигнална нервна система. => Следователно няма как ракията да породи силно чувство в мен. ;) С ракията по скоро заличавам породените чувства в мен. Един вид ги неглижирам в съзнанието си, за да не укажат влияние на моя разсъдък! :)  

преди 17 часа, Greta Simmer написа:

дълбоки екзистенциални мисли

Т,е, при наличие на такива мисли ли чувствата стават силни и в следствие на което се образува страст? = За човек трябва да е съществено и "дълбоко" при това, за да изпита страст. 

• Автор
преди 20 часа, Theros написа:

Страстта е желание

По-точно е особено желание. + мисъл да се реализира. 

Какво е това особено?! => Това е обосновано желание в следствие на някакви аргументи. То за друг може да не е обосновано, но за индивида е, и затова е особено! 

• Автор

Алкохолът и страстта.

Ежедневно в индивидите възникват чувства. Някои са приятни, а други неприятни. Въпроса е, че поради светските закони или нрави няма как да ги изразим публично. В следствие на което тези чувства се натрупват. 

Прибирайки се вкъщи, то трябва да ги "разтоварим". Там може и да има с кого да ги споделим, а може и да няма или пък да има и деца, т.е. тези чувства да не са за споделяне с децата или родителите в зависимост какво ни е статуквото в семейството. => В следствие на което натоварваме нервната си система. Тя от своя страна има праг, т.е. в даден момент възбудеността ѝ може да усили чувствата натрупани от ежедневието и доведе до психическа агресия към даден член от семейството. 

Клинични фази на алкохолизма | Анапест ДАМАСКИНЪ

=> Из въпросното четиво е видно кое приемане на алкохол е вредно! 

Из вън въпросните фази, то именно алкохолът помага да не се усилят чувствата и се превърнат в страст.

Цитат

В самото начало алкохолът предизвиква освобождаване на допамин, което предизвиква удоволствие. На този етап усещаме отпускане, но и едва забележимо замъгляване на разсъдъка и паметта.

Кои са фазите на пиянството? - trafficnews.bg

=> Затова и има лаф => Внимавай с кой употребяваш алкохол! ;) 

преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

, но и едва забележимо замъгляване на разсъдъка и паметта.

алкохола избистря  разсъдъка и паметта премахва предрасъдъците и клишетата

когато  се пие алкохол човек   си показва истинското лице

когато се  злоупотребява се получава депресия понеже алкохола удря в захарта

а когато захарта падне се получава депресия може да стане в последствие агресия

и  идва финалния  момент на забравяне щото за да се помни е  нужна захар- въглехидратите  които са в черния дроб и са блокирани от алкохола .

пп така наречения махмурлук се лекува със захар.

• Автор
преди 21 часа, jhoro написа:

Пиян ли си или дрогиран?

На база на кое счети, че съм употребил алкохол или дрога?

Да считаш по дадена вербална нота, че другия е под въздействието на някакви вещества е неуместно! 

Във въпросната тема е застъпен контекста за друго, т.е. мнението ми е в унисон с темата, а не на разума ми.

Разума ми въобще не е тема заслужваща вид обсъждане! :) 

В свободен форум може да подходиш и несериозно! :)   

под въздействие на алкохол  хората са  склонни  да влязат в конфликт така да се каже им идва куража....

и пиян човек да те излъже е малко вероятно 

хората и за тва не обичат пияниците щото им казват истината  а истината разваля приятелствата 

• Автор
преди 7 минути, Banesc написа:

алкохола избистря  разсъдъка и паметта премахва предрасъдъците и клишетата

Цъ, само в подчертаното е истината! ;) Алкохолът "маха" участието на разсъдъка ти, т.е. който е в основата на чувствата. 

преди 3 минути, Banesc написа:

под въздействие на алкохол  хората са  склонни  да влязат в конфликт така да се каже им идва куража....

и пиян човек да те излъже е малко вероятно 

хората и за тва не обичат пияниците щото им казват истината  а истината разваля приятелствата 

На коя фаза? 

преди 2 минути, (:IdioibI:) написа:

На коя фаза? 

на втората ракия се казва истината

а на третата може да има агресия

а на четвъртата не се помни

има и фаза между третата и четвъртата ракия

преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

Цъ, само в подчертаното е истината! ;) Алкохолът "маха" участието на разсъдъка ти, т.е. които е в основата на чувствата. 

не маха разсъдъка  а дава честност  и смелост да си защитиш правата 

ако ти отговорят и докажат че са прави иа ти си грешен ще си признаеш че си сгрешил 

ти мене уважаваш ли ме  ?

• Автор
преди 1 минута, Banesc написа:

на втората ракия се казва истината

Почваш да подвеждаш! ;) Втора бутилка или чаша или глътка? :) 

Дай нормалата си!? :) 

По-закон: До 0,5 промила в кръвта е допуска. :) => Над тази граница вече отиваме в други фази! :) 

току-що, (:IdioibI:) написа:

Почваш да подвеждаш! ;) Втора бутилка или чаша или глътка? :) 

Дай нормалата си!? :) 

По-закон: До 0,5 промила в кръвта е допуска. :) => Над тази граница вече отиваме в други фази! :) 

пия само на гладно нормата ми е  различна  от другите хора има резистентост.

• Автор
преди 5 минути, Banesc написа:

пия само на гладно нормата ми е  различна  от другите хора има резистентост.

Все пак ми е любопитно, т.е. да споделиш какво е отношението на алкохола към страстта ти, т.е. той усилва ли чувствата ти или ги потиска?!

Т,е, при наличие на такива мисли ли чувствата стават силни и в следствие на което се образува страст? = За човек трябва да е съществено и "дълбоко" при това, за да изпита страст. 

Нищо подобно. Човек може да изпитва и низки страсти, както е видно от отговорите в темата (включително моя). 😆

• Автор
преди 7 минути, Greta Simmer написа:

Нищо подобно. Човек може да изпитва и низки страсти, както е видно от отговорите в темата (включително моя). 😆

Т.е. опасни са висшите ли? 

п.п. Ще перифразирам въпроса си: Кои страсти са вредни за психическото здраве на човек? 

Поредната тема, която е фейк още от заглавието си, така и с автора и съдържанието си. 

Невероятна "психологическа дисекция" струи от поредните тотални глупости, които се леят. И все от едни и същи дежурни "умници".

преди 32 минути, (:IdioibI:) написа:

Все пак ми е любопитно, т.е. да споделиш какво е отношението на алкохола към страстта ти, т.е. той усилва ли чувствата ти или ги потиска?!

различно

или влияе    в положителна посака или в отрицателна  или не влияе

алкохола е психоактивно вещество

човек е друг човек когато го ползва

това може да е за добро може и за лошо

може и да няма значение

преди 20 часа, Greta Simmer написа:

преди 32 минути, Greta Simmer написа:

Човек може да изпитва и низки страсти, както е видно от отговорите в темата (включително моя). 😆

разсипница на  храна ? чревоугодница ?

Имате предвид, че по-важно е обекта на страстта ли? 

Защо имам усещането, че наклона на вашите страсти е към храната?

Бих споделил и по-точно ще съм откровен: Ракията не представлява ценност в моята второ сигнална нервна система. => Следователно няма как ракията да породи силно чувство в мен. ;) С ракията по скоро заличавам породените чувства в мен. Един вид ги неглижирам в съзнанието си, за да не укажат влияние на моя разсъдък! :)  

ООО вие изтрезняхте! 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.