Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли Русия?

Featured Replies

току-що, communismatic написа:

Кое е пропаганда? Бъди по-конкретен...

Какво стана с отговора на въпроса ми, каква е разликата между тръбен газ и втечнен чрез посредник? Що бягаш все от неудобни въпроси? Ти си умно момче, ще се справиш. Вярвам в теб... ;))) 

Това за газта вече го дъвкахме/коментирахме много пъти... пак ли искаш да го дъвчем? 😂

Нали се досещаш, че е досадно и тъпо да повтаряме едно и също сто пъти?

Ако няма какво да напишеш по темата - по-добре не пиши нищо защото на никой не му се чете глупости! 

Хубава вечер!

• Отговори 309
  • Прегледи 15,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Намери си някаква работа, по дяволите...

• а в българия са  99 %  под прага на бедността  рекламират бързи кредити по телевизията и неква тъпанарка в рекламата се радва  и размахва ръце ....  даунсиндромка  аутистка  да ни си направ

• Който разбрал ,разбрал 

Публикувани изображения

току-що, Staff. написа:

Това за газта вече го дъвкахме/коментирахме много пъти... пак ли искаш да го дъвчем?

Кога сме коментирали с теб сериозни теми? Принципно, винаги си повод за подигравка... Я дай да видя черно на бяло кога си ми обяснявал каква е разликата между двете? :))))

преди 1 минута, Staff. написа:

Ако няма какво да напишеш по темата - по-добре не пиши нищо защото на никой не му се чете глупости! 

Мхм, добре.... Само ми отговори на последния въпрос и спирам. Просто искам да се посмея малко преди лягане.

преди 1 час, БаалБек написа:

Русия е изправена пред глад! Продажбите на земеделска техника спадат за втора поредна година. Селскостопанският бизнес е нерентабилен. Най-големият производител на селскостопанска техника Росселхозмаш съкрати 2000 работници!

https://www.moscowtimes.ru/2025/04/23/krupneishii-v-rossii-proizvoditel-selhoztehniki-nachal-massovie-uvolneniya-posle-obvala-proizvodstva-a161816

Газпром иска намаляване на данъците след загуба от трилион рубли за една година. Газпром иска „коригиране“ на данъка върху добива на газ, който в момента носи около 13% от всички приходи от петрол и газ в хазната – 1,44 трилиона рубли от 11,1 трилиона.

https://www.moscowtimes.ru/2025/04/23/gazprom-poprosil-snizit-nalogi-posle-ubitka-natrillion-rublei-zagod-a161809

А пък Путин иска замразяване на военните действия, защото санкциите НЕ вредят на РФ, даже ѝ помагат. СмеХ....

Малеее начи голодомора настъпва в Росия. Абе Путин още ли е жив? Нали уж беше гушал букета.  😄

Плякарници 😆

Чакай да видим Джокович какво ще отговори. Изгарям от любопитство. Тия двамцата... най-редовният им номер е, да избягват неудобни въпроси. Просто, възможностите им стигат единствено и само да копират нещо от някъде. Джокович даже и това не може, Баалбек поне се съобразява какво копира. Верно само простотии постват и двамата, ама Джокович даже не си дава сметка, че като отговаря чрез Chat GPT може някой да разбере и да изглежда смешно в очите на някого. Мечо Хубавеца е подобен, между другото. Тръгваме да спорим на историческа тематика, оня ми отговаря чрез Chat GPT. Уникален форум общо-взето... Направо се преродих тук, признавам си! Забавлението е пълно!

преди 11 часа, Staff. написа:

Сега аз тебе питам: Защо я нападаш?

Защото пуска постоянно дезинформация срещу Русия. Нали го написах, защо питаш? Не четеш ли?

Той чете, ама дали Джокович и разбира прочетеното е съвсем отделна тема.

Китай отхвърли още един проект за газопровод от Русия

Матрьошките нямат полезен ход.

Според Financial Times проблемът е цената на газа: Китай поиска тя да бъде свалена до цената на руския вътрешен пазар, т.е. до около $60 за 1000 куб.м. Това е четири пъти по-евтино, отколкото Русия продава газ на Китай по газопровода "Силата на Сибир-1" - $260 за 1000 куб.м.

преди 24 минути, БаалБек написа:

Китай поиска тя да бъде свалена до цената на руския вътрешен пазар, т.е. до около $60 за 1000 куб.м.

Когато Китай стане руска губерния цената на газа ще стане като на вътрешен пазар.

Индексът на индустриалното производство на Русия пада от декември, дори военното производство не помага!

indeksRU.png

Страшно ги знаете тия руснаци ей

Особено Балбучката - ляга и става с поглед вперен в комерсант.ру

преди 4 часа, parmobil написа:

И 3-4 европйци за цвят.

Европейците не са пуснати от каишката си, та затова. Не за друго. Орбан поне успя да се аргументира. Другите даже и това не могат.

Имам новина за двамата "икономисти"

Загиваща Русия се кефи на цената на златото

Золотовалютные запасы России обновили исторический рекорд

Международные резервы РФ за неделю с 11 по 18 апреля выросли на $25,5 млрд, или 3,9%, и достигли нового исторического максимума — $681,3 млрд. Как пояснил Центробанк, основной вклад в рост внесла положительная переоценка активов, включая золото, стоимость которого продолжает обновлять рекорды. Всего за полтора месяца резервы увеличились почти на $50 млрд, и это при том, что доступ к значительной части активов, замороженных за рубежом, по-прежнему ограничен.

преди 4 часа, nikolov2020 написа:

Имам новина за двамата "икономисти"

Загиваща Русия се кефи на цената на златото

Золотовалютные запасы России обновили исторический рекорд

Международные резервы РФ за неделю с 11 по 18 апреля выросли на $25,5 млрд, или 3,9%, и достигли нового исторического максимума — $681,3 млрд. Как пояснил Центробанк, основной вклад в рост внесла положительная переоценка активов, включая золото, стоимость которого продолжает обновлять рекорды. Всего за полтора месяца резервы увеличились почти на $50 млрд, и это при том, что доступ к значительной части активов, замороженных за рубежом, по-прежнему ограничен.

И това е гордост за страна с такава площ, за която трябва да се грижи? В една друга страна има хора (личности, а не държава), които имат 3 пъти повече.

Още ли ще се преструваме, че от войната руската икономика е в подем?

преди 56 минути, parmobil написа:

Още ли ще се преструваме, че от войната руската икономика е в подем?

Естествено че е в подем. А най-важното и най-доброто, което запада направи на Русия са санкциите, та руснаците да се стреснат малко и да не разчитат само да продават нефт и газ, но и да развиват основни и стратегически отрасли на икономиката - автомобилостроене, електроника (чипове), ИИ иии др.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Естествено че е в подем. А най-важното и най-доброто, което запада направи на Русия са санкциите, та руснаците да се стреснат малко и да не разчитат само да продават нефт и газ, но и да развиват основни и стратегически отрасли на икономиката - автомобилостроене, електроника (чипове), ИИ иии др.

В очакване съм да ми го покажеш. Както си е редно, нали? Със заплати и покупателна способност.

преди 12 минути, parmobil написа:

В очакване съм да ми го покажеш. Както си е редно, нали? Със заплати и покупателна способност.

Очаквах това да напишеш - "Сега го искам, мъжко го искам..."

Трудно ще им бъде на руснаците. Икономика не се гради за 2-3 дена. Особено микроелектрониката, автомобилите... Изтърваха много. Само за това ги упреквам. Дори арабите се усетиха навреме че нефта е до време.

току-що, В. Велев написа:

Очаквах това да напишеш - "Сега го искам, мъжко го искам..."

Трудно ще им бъде на руснаците. Икономика не се гради за 2-3 дена. Особено микроелектрониката, автомобилите... Изтърваха много. Само за това ги упреквам. Дори арабите се усетиха навреме че нефта е до време.

А аз очаквах да ми покажеш подем.

преди 1 минута, parmobil написа:

А аз очаквах да ми покажеш подем.

Кьорав ли си или глупав. Написах ти че икономика не се гради за 2-3 дена.

Ти и за ваксините бързаш. Вчера си се ваксинирал и ехидно както сега ме питаш защо още си жив. Почакай, не бързай...

преди 34 минути, В. Велев написа:

Кьорав ли си или глупав. Написах ти че икономика не се гради за 2-3 дена.

Ти и за ваксините бързаш. Вчера си се ваксинирал и ехидно както сега ме питаш защо още си жив. Почакай, не бързай...

Ти знаеш ли кога Путин каза, че се отървали от "нефтената игла"? Преди колко години беше? Ама помнете ги тези дати, мама му стара! В часовете по история все това ни тормозеха. Ама вие не обичате да си спомняте такива работи.

преди 19 минути, parmobil написа:

Ти знаеш ли кога Путин каза, че се отървали от "нефтената игла"? Преди колко години беше? Ама помнете ги тези дати, мама му стара! В часовете по история все това ни тормозеха. Ама вие не обичате да си спомняте такива работи.

Кажи преди колко години беше, де?

току-що, В. Велев написа:

Кажи преди колко години беше, де?

Преди войната, която продължават да наричат срамежливо операция.

Ама защо чакаш аз да ти кажа, де? Нали си в час?

преди 1 минута, parmobil написа:

Преди войната, която продължават да наричат срамежливо операция.

Ама защо чакаш аз да ти кажа, де? Нали си в час?

Точно си е операция. По набиване на канчето. И то не толкова на Украйна колкото на Западна Европа. А това повлече и САЩ естествено. Украйна го отнесе между другото. Ако беше само война с Украйна да е завършила досега.

Та те от тогава са и санкциите, които помогнаха на руската икономика. Не мога да ти напиша точна дата и година кога руската икономика ще стане конкурентна. Щях да напиша на западната ама тя западната залязва, така ще по-скоро от очакваното ще се изравнят нещата. Защото докато китайците и американците работят по ИИ и електромобилите, европейския гений успя да измисли само как да не се отделя капачката от шишето.

преди 5 минути, В. Велев написа:

Точно си е операция. По набиване на канчето. И то не толкова на Украйна колкото на Западна Европа. А това повлече и САЩ естествено. Украйна го отнесе между другото. Ако беше само война с Украйна да е завършила досега.

Та те от тогава са и санкциите, които помогнаха на руската икономика. Не мога да ти напиша точна дата и година кога руската икономика ще стане конкурентна. Щях да напиша на западната ама тя западната залязва, така ще по-скоро от очакваното ще се изравнят нещата. Защото докато китайците и американците работят по ИИ и електромобилите, европейския гений успя да измисли само как да не се отделя капачката от шишето.

Да ти помогна. Санкциите почнаха от завземането на Крим.

И вие, всички, които не четете руска преса и форуми щяхте да знаете, че населението почва да обеднява. Да знам, не ми вярваш.

Виж кога беше рублата 40 за долар. Това ще е ти е показател, надявам се.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.