Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли Русия?

Featured Replies

П.П.

преди 15 минути, communismatic написа:

Искам много точно, да ми обясниш...

....Като представиш доказателства за творчеството ти от преди повече от седем часа....

преди 7 часа, communismatic написа:

Някой от Брюксел директно ти нарежда, да си затваряш АЕЦ-а и ТЕЦ-овете, понеже замърсявали природата, от което ти губиш милиарди левове всяка година?

Не че ще отговориш. Просто ти се подигравам и се гавря с теб.

• Отговори 309
  • Прегледи 15,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Намери си някаква работа, по дяволите...

• а в българия са  99 %  под прага на бедността  рекламират бързи кредити по телевизията и неква тъпанарка в рекламата се радва  и размахва ръце ....  даунсиндромка  аутистка  да ни си направ

• Който разбрал ,разбрал 

Публикувани изображения

току-що, БаалБек написа:

Не че ще отговориш

Отговорих ти. Дали си разбрала нещо, вече е отделна тема...

преди 19 минути, communismatic написа:

Иване, ти си направо безнадежден случай... БЕЗНАДЕЖДЕН! Кое е това пристанище, което е било "губещо" в Гърция? Я дай да видя... Пирея беше най-голямото европейско пътническо пристанище. Казвам ти сериозно, иди се самозастреляй някъде. Поне ще отървеш семейството си от едно бреме.

Чети и мигай на парцали

https://www.maritime.bg/8503/

преди 7 минути, BANKATA написа:

Чети и мигай на парцали

Тъй? И? Говорим за 2010-та година и рестрикциите на гръцкото правителство... За пореден път показваш, как пишеш за неща, от които грам не разбираш.
И освен това, това по какъв начин доказва, че ЕС е помогнало на Гърция? Нали това твърдиш? Как им е помогнало по-точно като пристанището е приватизирано, островите са харизани, а дълга им е даже по-голям от предишният, и то след икономически реформи, които удрят по населението!? Благодаря ти предварително за отговорите на въпросите... Ще чакам с интерес.

преди 7 минути, БаалБек написа:

Ама в друг форум. Нали?

Ами за всеки нормален човек с две мозъчни гънки е напълно ясен отговора на въпроса, след зададен от мен "Защо реакторите са спрени ден преди влизането ни в ЕС?". Ясно ни е, че не си от тях, ама е хубаво, да спреш, да питаш едно и също нещо по 300 пъти, понеже продължаваш да затъваш в собствената си несъстоятелност.

преди 18 минути, communismatic написа:

Я ми обясни за въглеродните квоти тогава. Нали никой не ни спирал, да произвеждаме електроенергия... А в същото време ни налагат "квоти", което да не ни стимулира, да използваме въглищна електроенергия. Искам много точно, да ми обясниш... Ти си умно момче (колкото Баалбек), ще се справиш. Вярвам в теб. :) 

Въжлеродните квоти са за да се намалят до минимум климатичните промени..... Климатичните промени са сериозен глобален проблем, който оказва силно влияние върху природата, икономиката и живота на хората! При нас в България последиците от промените в климата се усещат все по-осезаемо. Глобалните температури са се повишили с над 1°C, което води до опустошителни урагани, наводнения, суша, пожарите стават все по-разрушителни. Топенето на ледниците води до повишаване на морското равнище, което залива крайбрежните градове.....  Сушите и екстремните температури намаляват добивите от земеделието. Намаляват се подземните води и пресъхват на реките ни, това води до по-слаби реколти от жито, царевица и слънчоглед и други..... Снежната покривка изчезва, някои видове птици и риби, животни... сушата води до обезлисяването на горите, които без влага и вода съхнат, а една искра ги превръща в пепел. 

Това харесва ли ти или квотите ти са важни? 

преди 8 минути, communismatic написа:

Тъй? И? Говорим за 2010-та година и рестрикциите на гръцкото правителство... За пореден път показваш, как пишеш за неща, от които грам не разбираш.
И освен това, това по какъв начин доказва, че ЕС е помогнало на Гърция? Нали това твърдиш? Как им е помогнало по-точно като пристанището е приватизирано, островите са харизани, а дълга им е даже по-голям от предишният, и то след икономически реформи, които удрят по населението!? Благодаря ти предварително за отговорите на въпросите... Ще чакам с интерес.

Ама нали нямаше пристанище на загуба ? Да не говорим как Пирея било невъзможно да е на загуба.

Това по ниакъв начин не полазва помощ от ЕС, а че пишеш и вяеваш на глупости. 

За помощта от ЕС написах съвем друго.

Някакъв друг глупав въорос имаш ли, или да продължавам да отговарям на старите ти?

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Това харесва ли ти или квотите ти са важни? 

T.e. EС не ни забранява по никакъв начин, да произвеждаме електроенергия, дори ни стимулира (това бяха точните ти думи), но в същото време, ни въвеждат въглеродни квоти, от които производството на електроенергия от въглищни централи става абсолютно безсмислено, понеже цените се вдигат главоломно. Добре, разбрах... Има логика, наистина... Не се бях замислял досега. 😆

преди 4 минути, BANKATA написа:

Ама нали нямаше пристанище на загуба ?

Не съм писал, че е нямало пристанище "на загуба", а че въпросното, което е най-голямото европейско пътническо е такова. Ти не ми доказа обратното... щото говориш за 2012 г., а това няма нищо общо със събитията, които са няколко години по-рано. Освен това, COSCO е част от Пирея още от 2003 г. Т.е. очевидно е, че причината за тежкото положение не е, че е държавно. Друго има ли?

За помощта от ЕС написах съвем друго.

Ти ми написа, че ЕС им помогнала. Питам те, по какъв начин им е помогнала... Благодаря за вниманието. Искам много точно да ми обясниш.

Някакъв друг глупав въорос имаш ли, или да продължавам да отговарям на старите ти?

Ти си ми отговорил на въпроса за "помощта от ЕС", ли? Я дай да видя? Сигурно съм го пропуснал.

преди 2 минути, communismatic написа:

T.e. EС не ни забранява по никакъв начин, да произвеждаме електроенергия, дори ни стимулира (това бяха точните ти думи), но в същото време, ни въвеждат въглеродни квоти, от които производството на електроенергия от въглищни централи става абсолютно безсмислено, понеже цените се вдигат главоломно. Добре, разбрах... Има логика, наистина... Не се бях замислял досега. 😆

Абсолютни глупости... 😂 уникален фантазьор си... затова ти се смеят и ти се подиграват! 

Никой не ни е забранил да си построим АЕЦ Белене например, соларните паркове и вятърните турбини всеки ден се увеличават в България и ако не знаеш какво е предназначението на тези съоръжения - няма да се учудя! 😂

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Абсолютни глупости...

Абсолютни, да... Само да те "светна", че продаваме на сърбите въглища, с които те произвеждат електроенергия, която после ни я продават на нас. Това е абсолютен парадокс, но за огромно съжаление е факт. Просто Сърбия не е член на ЕС и не плаща за въглеродни квоти. Сигурен съм, че не знаеш тоя прелюбопитен факт...

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Никой не ни е забранил да си построим АЕЦ Белене например, соларните паркове и вятърните турбини всеки ден се увеличават в България и ако не знаеш какво е предназначението на тези съоръжения - няма да се учудя!

Джокович, какво общо имат соларните паркове и вятърните турбини с въглеродните квоти? Ти май изобщо нямаш никакви представа, какви глупости дрънкаш, а? И тия ветрогенератори могат ли да заместят силата на една въглищна електроцентрала?

преди 1 минута, communismatic написа:

какво общо имат соларните паркове и вятърните турбини с въглеродните квоти?

Какво общо имат въглеродните квоти, соларните паркове и вятърните турбини в България с темата "Загива ли Русия"?

току-що, ДзВяРа! написа:

Какво общо имат въглеродните квоти, соларните паркове и вятърните турбини в България с темата "Загива ли Русия"?

Смяташ ли да ми отговориш на въпроса? Или пак ще бягаме от темата...

току-що, communismatic написа:

Смяташ ли да ми отговориш на въпроса? Или пак ще бягаме от темата...

Какво общо имат глупавия ти въпрос с темата "Загива ли Русия"? 

току-що, ДзВяРа! написа:

Какво общо имат глупавия ти въпрос с темата "Загива ли Русия"? 

Ми не знам, ти поде темата за ЕС и че никой не ни пречел, да произвеждаме електроенергия... Затова те питам за въглеродните квоти. Очевидно е, че това е тема, по която ОТНОВО нищо не знаеш, та пак ставаш за смях. Но това не е изненада... То ти кога ли не си ставал.

преди 18 минути, communismatic написа:

Не съм писал, че е нямало пристанище "на загуба", а че въпросното, което е най-голямото европейско пътническо е такова. Ти не ми доказа обратното... щото говориш за 2012 г., а това няма нищо общо със събитията, които са няколко години по-рано. Освен това, COSCO е част от Пирея още от 2003 г. Т.е. очевидно е, че причината за тежкото положение не е, че е държавно. Друго има ли?

Ти ми написа, че ЕС им помогнала. Питам те, по какъв начин им е помогнала... Благодаря за вниманието. Искам много точно да ми обясниш.

Ти си ми отговорил на въпроса за "помощта от ЕС", ли? Я дай да видя? Сигурно съм го пропуснал.

С много голям хъс влезе в дискусията и със същата бързина те хвана деменцията

току-що, BANKATA написа:

С много голям хъс влезе в дискусията и със същата бързина те хвана деменцията

Това е една доста нормална дискусия с Иван Умния. Тръгва да спори за нещо, на*ираш го и после следва серия от тъпи коментари, колкото там да напише нещо... 😆

преди 10 минути, communismatic написа:

Джокович, какво общо имат соларните паркове и вятърните турбини с въглеродните квоти? Ти май изобщо нямаш никакви представа, какви глупости дрънкаш, а? И тия ветрогенератори могат ли да заместят силата на една въглищна електроцентрала?

Виж сега комунистическо недуразумение - общото е, че когато имаш производство от солари е ветропаркове, ти остават свободни квоти, които можеш да продадеш и да гушиш €! Е, ти не можеш, но г-н Пеевски, г-н Прокопиев, г-н Борисов - могат. Така и трябва да бъде! И м/у другото - квоти се купуват, само ако предоставените такива не ти стигат

преди 7 минути, teo-glavata написа:

недуразумение

Демократично недОразумение, ЕС стимулира ли производството на електроенергия? Да или не? Щото ние за това спорим... Питам теб, щото Джокович е супер наясно с нещата. Долу-горе колкото и ти.

преди 3 минути, communismatic написа:

Демократично недОразумение, ЕС стимулира ли производството на електроенергия? Да или не? Щото ние за това спорим... Питам теб, щото Джокович е супер наясно с нещата. Долу-горе колкото и ти.

Да, ЕС стимулира производството на ел. енергия от "зелени" източници. А и не ме интерсува толкова какво стимулира или не стимулира. Интерсува ме основно изграждането на ветропаркове в бг, защото имам интерес, като подизпълнител на определени дейности по тези ветропаркове

преди 1 минута, teo-glavata написа:

Да, ЕС стимулира производството на ел. енергия от "зелени" източници. А и не ме интерсува толкова какво стимулира или не стимулира. Интерсува ме основно изграждането на ветропаркове в бг, защото имам интерес, като подизпълнител на определени дейности по тези ветропаркове

Мхм. А защо стимулира точно електроенергията от "зелени" източници, не си ли се запитвал? Знам, че не си, де... То беше реторичен въпрос.

От подобно "стимулиране", та затова сума ти заводи из ЕС фалираха...

преди 1 час, communismatic написа:

на въпроса, след зададен от мен "Защо реакторите са спрени ден преди влизането ни в ЕС?".

Така ли си писал преди повече от осем часа?

Я да проверим!

преди 8 часа, communismatic написа:

Някой от Брюксел директно ти нарежда, да си затваряш АЕЦ-а и ТЕЦ-овете, понеже замърсявали природата, от което ти губиш милиарди левове всяка година?

Нищо общо, а?

И отговори ли на това:

преди 7 часа, БаалБек написа:

Я дай официални документи и протоколи, където на България нареждат да си затвори АЕЦ-а и ТЕЦ-овете?

После дай официална статистика на загубите в милиарди левове?

После и официална статистика и сравнение за замърсяването на региона за периода, когато са работили ТЕЦ-овете без филтри, и когато са работили с филтри?

Не! 

Няма ѝ да отговориш. Причината е ясна. Осрал си се и не можеш да се скриеш, затова ще извърташ, като се надяваш да забравим, след някоя друга страница.

преди 13 минути, communismatic написа:

А защо стимулира точно електроенергията от "зелени" източници, не си ли се запитвал? Знам, че не си, де...

Няма какво да се запитвам - има си т.нар. "Зелена сделка"

преди 15 минути, communismatic написа:

От подобно "стимулиране", та затова сума ти заводи из ЕС фалираха...

Верно ли?

преди 1 минута, БаалБек написа:

Така ли си писал преди повече от осем часа?

Именно, да. Нещо много ти е трудно четенето с разбиране... 😆

току-що, teo-glavata написа:

Няма какво да се запитвам - има си т.нар. "Зелена сделка"

Ае главоч, защо ЕС стимулира "зелената" енергия, питам те... Имаш ли понятие?

Верно ли?

Верно, да. Швабите даже още са в рецесия. Каква изненада, а?

преди 4 минути, communismatic написа:

Ае главоч, защо ЕС стимулира "зелената" енергия, питам те... Имаш ли понятие?

Защото там е бъдещето. И защото трябва да се ликвидират мощностти, които зависят от рассия, като източник на суровини - това примерно. За да ползваш нещо, първо трябва да си платиш

преди 6 минути, communismatic написа:

Верно, да. Швабите даже още са в рецесия. Каква изненада, а?

Да им имаш "рецесията", комуне смотано!

Защото там е бъдещето.

Мхм. Т.е. "бъдещето" е да си изнесеш цялата индустрия в Китай, понеже "зелената енергия" не може, да произведе енергия, колкото една АЕЦ? 😆

преди 1 минута, teo-glavata написа:

И защото трябва да се ликвидират мощностти, които зависят от рассия, като източник на суровини - това примерно.

Викаш... майната му, че е по-скъпо, важното е да не сме "зависими от рассия"... Умен! Тоя е интелектуален близнак на Киро Харварда. 😆

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Да им имаш "рецесията", комуне смотано!

Защо сума ти заводи фалираха в Германия, демократ готЕн?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.