Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли Русия?

Featured Replies

преди 28 минути, Flashback написа:

Мда, санкциите работят "чудесно" и така от 2014-та година все си чакаме Русия да рухне. Блажени са верующите!

Дзверо, пак ревеш на чужди гробища, а не си погледнеш собствената мизерна и бедна кочинка:

33% от населението на България живее под прага на бедността

В България повече от 33% от населението живее с доходи на нива под прага на бедността. Това каза за БНР  председателят на Европейската антибедност мрежа в България проф. Минев по повод данните от изследването на Националния статистически институт, че 33% от българите изпитват тежки материални лишения.

Българи и румънци са с най-голям риск от бедност и социално изключване, сочи анализ на Евростат.

По-красноречиви са данните, които КНСБ подготвя и публикува. Те дават по-тъжна, мрачна и достоверна картина на бедността от данните, представени от НСИ и Евростат. Огромен брой българи живеят с доходи под издръжката за живот. Повече от 33% от хората в България се хранят лошо, гладуват и не се отопляват добре.

https://novini.bg/article/2025030419230423247

по актуална статия нямаше ли, поне да не е на 10 години.

• Отговори 309
  • Прегледи 15,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Намери си някаква работа, по дяволите...

• а в българия са  99 %  под прага на бедността  рекламират бързи кредити по телевизията и неква тъпанарка в рекламата се радва  и размахва ръце ....  даунсиндромка  аутистка  да ни си направ

• Който разбрал ,разбрал 

Публикувани изображения

Смеещите се тролове, кажете ми как се живее през 21 век с 385 лева заплата? При положение, че по щандовете в Русия и в България се продават едни и същи марки продукти на едни и същи цени.... 385 лева заплата?😂

Някой ще ми отговори ли?

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

Смеещите се тролове, кажете ми как се живее през 21 век с 385 лева заплата? При положение, че по щандовете в Русия и в България се продават едни и същи марки продукти на едни и същи цени.... 385 лева заплата?😂

Някой ще ми отговори ли?

За цените питай parmobil, той е "вещ" по въпроса. А относно "троловете", толкова да не ти отива, да обиждаш някого, че няма на къде. 😆

Милиардерите руснаци защо масово карат шейсет годишни лади и москвичи? 

Кажете де, извън Москва и Петербург милиони хора живеят под прага на бедност, защо е така?

Толкова ли е зле положението в Русия, че започнаха да ги сравняване с бедни и малки държави които не разполагат с почти никакви ресурси, като България? Ние нямаме газ, петрол и минерали, но заплатите ни са по-високи и стандарта на живот е по-висок, защо е така?

преди 37 минути, ДзВяРа! написа:

Някой ще ми отговори ли?

Питай руснаците!

преди 8 часа, ДзВяРа! написа:

Всеки седми руснак днес живее под прага на бедността. Нивото на бедност 197 евро, 21 милиона жители живеят с по-малки приходи от 197 евро. 197 евро се равняват на 385 лева или 22 440 рубли на месец. Господинът управляващ държавата създава илюзията, че всичко е добре въпреки фактите, че бедността се увеличава! Инфлацията се повишава, както и цените на продуктите които не спират да растат, а заплатите си остават същите. Населението на държавата е застаряващо!

Извън Москва и Петербург е истинската реалност за която никой не говори. Извън тези градове милиони се борят само за да оцеляват. В селата няма течаща вода.

Защо в държавата с най-големи ресурси на планетата хората са бедни и живеят в мизерия? 

Голям комик си, трявя да те поканят в Комиците.

Ти кога беше в Русия и ги видя тия неща?

преди 52 минути, BANKATA написа:

Питай руснаците!

Ванко, изгледай това видео и ще видиш как щеше да е сега при нас в България ако не беше паднал комунизма...

преди 2 часа, ДзВяРа! написа:

Е да ама България не разполага с ресурсите на Русия! Те имат ресурси и са бедни! Защо е така? 😆

Е, да, ама нали България от близо 20 години уж е част от ЕС, сиреч от "клуба на богатите", тогава защо имаме повече бедни, отколкото в Русия?

Във всяка държава има бедни, дори в САЩ, където почти 1 милион души са бездомници, т.е. нямат нищо друго освен един кашон на някой тротоар. 

Според Уикипедия през 2023 г. 37 милиона американци живеят под прага на бедността.

https://en.wikipedia.org/wiki/Poverty_in_the_United_States

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

по актуална статия нямаше ли, поне да не е на 10 години.

Всеки пети в България е живял под линията на бедност през 2023 г.

https://www.investor.bg/a/515-ikonomika-i-makrodanni/393299-vseki-peti-v-balgariya-e-zhivyal-pod-liniyata-na-bednost-prez-2023-g

преди 1 минута, Flashback написа:

Е, да, ама нали България от близо 20 години уж е част от ЕС, сиреч от "клуба на богатите", тогава защо имаме повече бедни, отколкото в Русия?

Във всяка държава има бедни, дори в САЩ, където почти 1 милион души са бездомници, т.е. нямат нищо друго освен един кашон на някой тротоар. 

Според Уикипедия през 2023 г. 37 милиона американци живеят под прага на бедността.

Така е, но да ми слагате смеещи се реакции когато ви се реве и няма нищо смешно и когато казвам ФАКТИ някак си не върви! 

преди 52 минути, Flashback написа:

Всеки пети в България е живял под линията на бедност през 2023 г.

https://www.investor.bg/a/515-ikonomika-i-makrodanni/393299-vseki-peti-v-balgariya-e-zhivyal-pod-liniyata-na-bednost-prez-2023-g

А така, а разликата между всеки 3-ти и всеки 5-ти знаеш ли колко е голяма? А разликата между е живял и живее?

преди 59 минути, Gaming_Solutions написа:

А така, а разликата между всеки 3-ти и всеки 5-ти знаеш ли колко е голяма? А разликата между е живял и живее?

А в Русия бил всеки 7-ми под прага на бедността, това Дзверо го е написал в началото на темата. 

Та защо има повече бедняци в България, отколкото в Русия, при все че от близо 20 години сме уж част от богатия (на дългове) ЕС?!

И ако си въобразяваш, че с тази луда инфлация бедните българи през 2025 г. ще бъдат по-малко от тези през 2023 г., то ще ти кажа само - блажени са верующите!

преди 2 минути, Flashback написа:

А в Русия бил всеки 7-ми под прага на бедността, това Дзверо го е написал в началото на темата. 

Та защо има повече бедняци в България, отколкото в Русия, при все че от близо 20 години сме уж част от богатия (на дългове) ЕС?!

И ако си въобразяваш, че с тази луда инфлация бедните българи през 2025 г. ще бъдат по-малко от тези през 2023 г., то ще ти кажа само - блажени са верующите!

Не го е писал в началото на темата, а е друга тема. Не съм търсил информация за това каква част от населението им е под прага на бедност и слабо ме интересува, ако се разтърся пък няма да знам колко е вярна информацията. Покупателната способност на руснаците не е впечатляваща, меко казано. Но и без да гледаш цифри и сухи статистики, ако пуснеш човечето на Google на произволно място в Руската федерация, различно от Москва и Санкт Петербург няма да си очарован. Ама това е за там, тук темата е за България. И да, бедните 2025 ще са по-малко от 2023

преди 2 часа, ДзВяРа! написа:

Така е, но да ми слагате смеещи се реакции когато ви се реве и няма нищо смешно и когато казвам ФАКТИ някак си не върви! 

Кфи факти?
Пак те питам - Ти кога беше в Русия и ги видя тия неща?

преди 24 минути, Gaming_Solutions написа:

Не го е писал в началото на темата, а е друга тема. Не съм търсил информация за това каква част от населението им е под прага на бедност и слабо ме интересува, ако се разтърся пък няма да знам колко е вярна информацията. Покупателната способност на руснаците не е впечатляваща, меко казано. Но и без да гледаш цифри и сухи статистики, ако пуснеш човечето на Google на произволно място в Руската федерация, различно от Москва и Санкт Петербург няма да си очарован. Ама това е за там, тук темата е за България. И да, бедните 2025 ще са по-малко от 2023

Москва и Петербург не ги броим, макар нашата мизерна София може само да си мечтае да прилича на тях. В YouTube има стотици видеа от Якутск, Иркутск, Новосибирск, примерно, които изглеждат много по-добре от Плевен, Видин, Монтана и въобще Северо-Западнала България. Прекаляването с пропаганда се вижда докъде води, а всеки вече може да провери как е в Русия дори и без да ходи там.

Не хващат дикиш тези кухи опорки и то отдавна. 

А мизерни места има и в Европа, и без Google можеш да ги видиш в България.

Също без Google може да отскочиш до гарата в Лисабон и да видиш огромен град от бездомници, живеещи в кашони, вонята се носи отдалеч. На брега на залива са, точно до красивия пешеходен маршрут към кулата Белем.

И така е във всяка западна европейска столица, а не в селата.

преди 6 минути, Bubbles написа:

Кфи факти?
Пак те питам - Ти кога беше в Русия и ги видя тия неща?

За нещата които съм писал не е нужно да съм бил някъде и вместо да ми се правиш на интересен - какъвто очевидно не си, защо не отговориш на някой от зададените ми въпроси на които очевидно е трудно на вас "Русофилите" да отговорите?

Ак си решил да се заяждаш се разкарай от темата ако обичаш!

преди 11 часа, ДзВяРа! написа:

Русия не е на ръба на пълно рухване, тя е изправена пред редица сериозни предизвикателства, които в дългосрочен план могат да доведат до разпадането на държавата... Населението на Русия постоянно намалява, висока смъртност, ниска раждаемост и емиграцията. Младите и образовани хора напускат страната, търсейки по-добри условия на живот в загниващия Запад! 😁 

Имаш просто мислене. Тия ги разправяй на кварталния пияница. А, че Запада, не е това, което беше си е така.

Браво за темата!

И само виж как опитват да отклонят въпроса!!

преди 6 часа, Flashback написа:

33% от населението на България живее под прага на бедността

Ти за какво пишеш, а троловете какво извъртат!

Ама добре си му отговорил.

преди 6 часа, ДзВяРа! написа:

Е да ама България не разполага с ресурсите на Русия! Те имат ресурси и са бедни! Защо е така? 

И край. Нама отговор.

В Хирошима и Нагасаки са падали  атомни бомби, а в Сахалин живеят руснаци и нищо не е падало (освен метеорит :lol6:).

japan-ru.png

Червеният тумор унищожава всичко, до което се добере. Където минат, настава мизерия.

Ако се съмнявате, е нужно само едно око на Якутия, на Гугъл мапс... Столицата Якутск. Дето ако бяха нормални хора, там щеше да блести, да има данъчни облекчения за всички живущи, да е... Рай. Само състоянието на столицата на републиката, с най-големите диамантени находища в света трябва да ви говори много. Направо да крещи.

преди 11 часа, ДзВяРа! написа:

Няма да гледаме и сравняваме най-голямата държава в света с най-многото ресурси с други държави!

Защо народа живее в бедност и тъне в мизерия извъм Москва и Петербург?

razgovor.png

Баалбукащата долнопробна пропаганда, колкото и да се напъваш с тези фейкометщини - не хващат дикиш!

Междувременно в "луксозния" квартал Драгалевци в "евроатлантическа" София. Стандартът на живот достига нови върхове.

преди 45 минути, Flashback написа:

Баалбукащата долнопробна пропаганда, колкото и да се напъваш с тези фейкометщини - не хващат дикиш!

Междувременно в "луксозния" квартал Драгалевци в "евроатлантическа" София. Стандартът на живот достига нови върхове.

Флаш, твоите напъни са жалки и тъжни срещу фактите и истината! 

Русия загива в буквалния смисъл, и ако не бъдат направени реформи в икономиката, демографията и управлението, страната ще продължи да пропада, тя ще става все по-слаба и изолирана от останалите държави! Дори и да вземете цялата Европа - ще си останете нежелани и мразени от всички, включително и от собственият народ!

Изключително е забавно, някакви елементарниЦИ, живеещи в кенефа на Европа, наречен "България", да се присмиват на руснаците относно бедност, мизерия и т.н. Говорим все пак за граждани на държава, която е на първите места по абсолютно всички антикласации, разбирай икономически, демографски, интелектуални и прочее... 😆

преди 5 часа, communismatic написа:

"България", да се присмиват на руснаците относно бедност, мизерия и т.н. 

Така е, абсолютно съм съгласен с цитираната реплика, и затова веднага ще ти задам един въпрос:

Защо се стигна до там? 🙂 

-Все някой трябва да е виновен, да носи отговорност!

България е страна членка на Европейския съюз, което и осигурява стабилност.  Въпреки че при нас има проблеми, криза и ниски доходи ако трябва да сравняваме със страните от Западна Европа, БВП на глава от населението в България (по паритет на покупателната способност) е по-висок от този в Русия...... Русия..... тя е богата на ресурси, но икономиката ѝ е силно зависима от износа на суровини, и е подложена на санкции. В по-малките градове и селата животът е много по-труден, отколкото в Москва и Петербург! 

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

България е страна членка на Европейския съюз, което и осигурява стабилност.

Я ми обясни каква стабилност ни осигурява ЕС? Искам много точно да ни обясниш...

преди 11 минути, communismatic написа:

Я ми обясни каква стабилност ни осигурява ЕС? Искам много точно да ни обясниш...

Дава ти по-голяма гаранция че няма да дойде някой лилипутин и да ти вземе бизнеса.

Дава гаранция че ако се сговни положението ще ти помогнат като на Гърция.

Това дава доверие на инвеститорите. И хората инвестират.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.