Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загива ли Русия?

Featured Replies

Острови и курорти, които са "на загуба"? Пристанища "на загуба"?! Каквоооооооооооооооо? 😆😆😆😆😆😆😆😆

• Отговори 309
  • Прегледи 15,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Намери си някаква работа, по дяволите...

• а в българия са  99 %  под прага на бедността  рекламират бързи кредити по телевизията и неква тъпанарка в рекламата се радва  и размахва ръце ....  даунсиндромка  аутистка  да ни си направ

• Който разбрал ,разбрал 

Публикувани изображения

преди 7 минути, nikssi написа:

От 2009г.????

Ние сме член на ЕС от 1.01.2007г. 

Наред ли си с хронологията? 

А къде са цифрите от загубите за милиарди? А закриването на ТЕЦ-овете?

Я да проверим какво е писал чичака @communismatic

преди 5 часа, communismatic написа:

Някой от Брюксел директно ти нарежда, да си затваряш АЕЦ-а и ТЕЦ-овете, понеже замърсявали природата, от което ти губиш милиарди левове всяка година?

преди 12 минути, nikssi написа:

Бълбукащата иска линкове ...

За какво изобщо си правиш труда, да й даваш линкове? Питах я над 200 пъти, коя е причината, да се закрият реакторите точно ден преди влизането ни в ЕС?! Причината е от ясна по-ясна. Не е ясна, само и единствено за нея. Просто толкова си може момичето...

преди 4 минути, БаалБек написа:

Я да проверим какво е писал чичака

Да? И? Как опроверга написаното? Дай ми точен линк...

преди 5 минути, БаалБек написа:

чичака

КуХавице, не съм "чичак", а съм на 33 години... Ума ти не може, да възприеме, че има момчета, които са на твоята възраст и които те слагат редовно на оная си работа...

преди 1 минута, communismatic написа:

Питах я над 200 пъти

Ще питаш, като не можеш да си докажеш написаното.

А то беше...

Някой от Брюксел директно ти нарежда, да си затваряш АЕЦ-а и ТЕЦ-овете, понеже замърсявали природата, от което ти губиш милиарди левове всяка година?

И сега питаш, все едно никога не си писал това. А то си стои и те яде отвътре. Мнооого ми кеф да се гавря с теб.

току-що, БаалБек написа:

И сега питаш, все едно никога не си писал това. А то си стои и те яде отвътре. Мнооого ми кеф да се гавря с теб.

Ти не се гавриш с никого, гавриш се единствено със себе си. Питам те, защо реакторите се закриват ден преди влизането ни в ЕС. Отговор не съм получил. Отговори на тоя въпрос и ще продължим дискусията. От там нататък няма какво да се занимавам повече с теб. Както сама виждаш... никой не те възприема насериозно. Само Джокович, ама то вие сте си на един акъл с него.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Ще питаш, като не можеш да си докажеш написаното.

А то беше...

Отивай да бродираш гоблени. Политиката не ти се отдава. А още повече аналитичното мислене.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Отивай да бродираш гоблени. Политиката не ти се отдава. А още повече аналитичното мислене.

То не само политиката, то нищо не й се отдава. Особено на историческа тематика - там нещата са направо потресаващи. Много е тежко положението с това момиче... И явно нищо не работи, по цял ден се занимава с търсене на антируски сензации.

преди 2 минути, communismatic написа:

То не само политиката, то нищо не й се отдава.

Не си прав. Много хубаво свирела на флейта. Ми каза един...

"ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ ТАМ НЯМА СТОЙНОСТ"

Балтийските контраразузнавачи говорят откровено за руската жестокост!!!

"Хаосът е белег на руската култура. Винаги трябва да има пастир, в противен случай е анархия"

Те не са изненадани от зверствата извършени в Буча. Те са наясно как руснаците са се държали в Прибалтика по време на Втората световна война.

"Всеки ден бях свидетел на руския манталитет".

Изнасилванията, убийствата, избодените очи, обесванията и изгорените трупове не са специална тактика, прилагана от руския лидер. Това е Русия като цяло.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Не си прав. Много хубаво свирела на флейта. Ми каза един...

Сигурно момчето много мрази родителите си. Няма друга логика, да си вземе такава мома...

преди 5 минути, БаалБек написа:

"ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ ТАМ НЯМА СТОЙНОСТ"

Балтийските контраразузнавачи говорят откровено за руската жестокост!!!

"Хаосът е белег на руската култура. Винаги трябва да има пастир, в противен случай е анархия"

Те не са изненадани от зверствата извършени в Буча. Те са наясно как руснаците са се държали в Прибалтика по време на Втората световна война.

"Всеки ден бях свидетел на руския манталитет".

Изнасилванията, убийствата, избодените очи, обесванията и изгорените трупове не са специална тактика, прилагана от руския лидер. Това е Русия като цяло.

Лъжат те мойто момиче. Не ги слушай. Руснаците са най-добрите хора на света. 

преди 11 минути, communismatic написа:

Отговори на тоя въпрос и ще продължим дискусията.

Дискусията е ясна. Пишеш едни твърдения, а не можеш да се обосновеш и да си ги защитиш. 

А те бяха следните:

И сега си извикал на помощ Велката да те спасява. Но гледам, че сте се насочили към личността ми, а не към доказателствата. 

Успех!

Пет часа гърчове

преди 1 минута, БаалБек написа:

Дискусията е ясна.

Естествено, че е ясна. Да не мислиш, че някой е очаквал от теб мислене... Просто ти се подигравам.

преди 6 часа, BANKATA написа:

Дава ти по-голяма гаранция че няма да дойде някой лилипутин и да ти вземе бизнеса.

Дава гаранция че ако се сговни положението ще ти помогнат като на Гърция.

Това дава доверие на инвеститорите. И хората инвестират.

На кво си?

преди 30 минути, communismatic написа:

За какво изобщо си правиш труда, да й даваш линкове? Питах я над 200 пъти, коя е причината, да се закрият реакторите точно ден преди влизането ни в ЕС?! Причината е от ясна по-ясна. Не е ясна, само и единствено за нея. Просто толкова си може момичето...

Дали е момиче или се прави на такова? Че дрънчи на кухо е ясно де ... 

Нека да се абстрахираме малко от глупостите на определени съфорумци и да поразсъждаваме реално...
Принципно, когато някой ми каже, как някакъв чужд съюз ще мисли за нашето благо и ми иде да му се изсмея в лицето. Това са абсолютни алабализми за наивници. Никой няма да мисли за теб, чисто и просто ще те използват, ще те експлоатират, ще те унизят и т.н. Още повече, че България никога не е била някаква апетитна хапка за никого, ние нямаме нито икономика, нито някакво тегло в международен план. Защо не се запитате, коя е причината нашите арендатори да сеят постоянно пшеница заради евросубсидиите, а в Холандия да отглеждат... цветя!? Ми, защото цветята са много по-доходоносен бизнес, фактически ние тук вършим черната работа. Т.е. в Европейският съюз... нека да си представим, че сме в един жилищен блок, то ние се намираме в мазето, а другите държави са над нас. Влизането в еврозоната ми се струва, че на практика ще ускори разпада ни. Аз нямам никакви проблеми с влизането ни в еврозоната, държа да подчертая. Само, че... до момента не съм чул или прочел нито един реален аргумент, защо е толкова важно за нашите родни политици, да влезем в еврозоната!? Какво бихме спечелили на практика? Тия митове и легенди, как тук щели, да дойдат едни мощни инвестиции... това са глупости за лаладжиите по форумите. Самият факт, че никой дори не обелва и дума за някакъв референдум по такъв важен за нас въпрос говори красноречиво, че това вече е решено и скоро ще приемем еврото, просто е въпрос на време. Не искат, да се пита народа, понеже е ясен отговора.
Какво реално печелим от ЕС? Постъпления от Брюксел - хубаво, ама ние малко ли даваме? Че само от тия "въглеродни квоти", ние губим милиарди левове ежегодно. Влизането ни в ЕС също ни коства адски много пари, понеже бяхме принудени, да си закрием трети и четвърти реактор на АЕЦ "Козлодуй". Да не говорим, че самата обвързаност с подобна организация ни създава условия за тотално подчинение. Случилото се от началото на СВО-то е доказателство за думите ми.
На гърците никой изобщо не е помагал, това не е помощ. Гърция е имала към 150-160% дълг към БВП, съответно потънаха и в тежка дългова криза, не можеха да си обслужват дълга и ЕС започна им "помага", обединявайки ЕЦБ, ЕК и МВФ, които да покрият дълга им. Дотук добре, само че от тук насетне гърците трябваше да си покриват борчовете към трите организации (барабар с лихвите). Гърция обаче в началото беше в потресаващо финансово положение (следваха реформи, които дори влошиха състоянието й), чрез което бяха приватизирани сума ти плажове, острови, пристанища и прочее. И какво се получава? Банките към които Гърция имаха дългове захлебиха доволно, ЕЦБ, ЕК и МВФ също захлебиха, а Гърция не само че не се оправи, но даже дълговете им продължиха да растат, и то след като направиха сума ти реформи, включително и вдигането на пенсионната възраст с няколко години. Не случайно, даже имаше и протести в тая насока, понеже гръцкото население просто видя какъв пладнешки грабеж беше всичко това. Т.е. Минчо взима 4000 лева от "Изи Кредит", за да си купи "Дачия", но не може да си го обслужи, понеже е закъсал и ОББ му оправя кредита, като той трябва да изплати на банката 4400 лева, но тъй като ОББ са му ударили едно здраво рамо, те отиват със частен съдия-изпълнител и му казва, че от днес нататък той повече няма да използва кухнята си понеже е собственост на банката. 150% дълг към БВП имаше Гърция тогава, а в момента е 164%. И уж са им "помогнали"...

преди 19 минути, nikssi написа:

Дали е момиче или се прави на такова? Че дрънчи на кухо е ясно де ... 

И лъвицата се изсилва и е принудена да се спасява с бягство    https://www.facebook.com/reel/4150859171850647

Колапсът на русия няма да бъде спрян. Факт е, че путин се опитва да представи на руснаците и света, че санкциите срещу РФ, са нещо несправевдливо и нечестно. Целта му е да освободи оковите от икономиката на страната си, което ще му позволи да доставя повече оръжия и хора на фронтовата линия и да продължи своята агресивна война. Руснаците са силно зависими от търговията на петрол и газ. А тя е беше основно с ЕС. И докато европейските санкции са валидни, руснаците ще вият от яд, защото трафика минава през Черно или Балтийско море. А там командват ЕС и Турция (Черно море).

При достатъчно дълго и продължително наложени санкции Русия няма никакъв шанс.

преди 1 час, communismatic написа:

Острови и курорти, които са "на загуба"? Пристанища "на загуба"?! Каквоооооооооооооооо? 😆😆😆😆😆😆😆😆

Големият рабирач е изненадан че пристанише може да е на загуба. 

Майко мила!

преди 1 час, communismatic написа:

Питах я над 200 пъти, коя е причината, да се закрият реакторите точно ден преди влизането ни в ЕС?! Причината е от ясна по-ясна.

Не си попитал мен, сър! 😀

Тези реактори които бяха затворени - трябваше да се затворят! 

Дали България щеше да се присъедини към ЕС или нямаше да се присъедини, реакторите щяха да се затворят!!!

В момента само в Русия и в Армения един такъв реактор продължава да работи, но те са обновени/модернизирани и въпреки това са опасни и няма работят дълго! 

Никой не е забранявал на България да произвежда електроенергия по какъвто и да е начин, дори ни стимулират да произвеждаме повече и да продаваме.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Големият рабирач е изненадан че пристанише може да е на загуба. 

Майко мила!

Иване, ти си направо безнадежден случай... БЕЗНАДЕЖДЕН! Кое е това пристанище, което е било "губещо" в Гърция? Я дай да видя... Пирея беше най-голямото европейско пътническо пристанище. Казвам ти сериозно, иди се самозастреляй някъде. Поне ще отървеш семейството си от едно бреме.

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Не си попитал мен, сър!

То няма особена разлика между вас двамата, честно казано...

Тези реактори които бяха затворени - трябваше да се затворят! 

Правилно, какво по-хубаво от това, да внасяме ударно електроенергия...

Никой не е забранявал на България да произвежда електроенергия по какъвто и да е начин, дори ни стимулират да произвеждаме повече и да продаваме.

Разбираш ги нещата, няма шест-пет... 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Разбираш ги нещата, няма шест-пет... 😆

Така е, за разлика от теб ги разбирам и това е причината да не се излагам както ти се излагаш!

току-що, ДзВяРа! написа:

Така е, за разлика от теб ги разбирам и това е причината да не се излагам както ти се излагаш!

Я ми обясни за въглеродните квоти тогава. Нали никой не ни спирал, да произвеждаме електроенергия... А в същото време ни налагат "квоти", което да не ни стимулира, да използваме въглищна електроенергия. Искам много точно, да ми обясниш... Ти си умно момче (колкото Баалбек), ще се справиш. Вярвам в теб. :) 

Мащаба на проблемите в икономиката на Русия е огромен.

Недостиг на работна ръка. Липса на чуждестранни инвестиции. Изтичане на професионални и добре обучени специалисти.

Демографска криза. Много от младите отиват на война, вместо да работят в продуктивни индустрии, които да поддържат руската икономика.

Тръмп няма икономически интерес от премахване на санкциите за Русия за търговия с петрол и газ. Така ще може да си пласира енергията на световния пазар по-лесно.

Джокович, кво стана с отговора на въпроса ми? И ти избЕга като Баалбек... Аз кво разправям, че сте си лика-прилика... 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.