Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е бъдещето на Европейският съюз?

Какво е бъдещето на Европейският съюз? 29 гласували потребители

1. 1. Какво е бъдещето на Европейският съюз?

• Ще продължи, да съществува в сегашният му вид
      6%
    • Ще има преструктуриране, ще има промени, но все пак ще се запази
      51%
    • Ще се разпадне до няколко години
      34%
    • Кво ме занимаваш с глупости, пърцуцата ми е по-важна от някакви тъпи анкети
      6%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 5 минути, Мери) написа:

Добре е да се каже също така, че много от мигрантите идват в България със собствени средства, които харчат тук, някои от мигрантите имат фирми, повечето в трудоспособна възраст работят, плащат данъци, България е на плюс от мигрантите, стига сте се вайкали, а се молете на вас да не ви се наложи да мигрирате.

Е, то оставаше да им поемем и пътните.

И колко са тези "много" дето се самоиздържат имаш ли данни?

Защото доколкото ми е известно България похарчи доста пари за издръжката на украинските бежанци.

• Отговори 529
  • Прегледи 24,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В. Велев
    В. Велев

ОБИКНОВЕН ФАШИЗЪМ, 80 години по-късно. - Забраниха на Фицо и Вучич да прелитат над Полша, Латвия и Литва на път за Москва. Ограничено е свободното придвижване на държ

• Украйна ли ни защитава!?А стига бе,верно ли?Първо идиотите(ЕС и НАТО) провокираха войната,сега пък и трябва и да им плащаме за това...на другите идиоти в Украйна...Абе вие верно нямате грам връзка с г

• Мдаа, днес и тук се празнува ден на Европа, 80 години от победата над фашизма, даже е почивен ден и няма лошо, обаче глупавото е, че отричат историята, забравят, че ако не не са били ония срещу които

Публикувани изображения

преди 2 минути, M.Николов написа:

Защото доколкото ми е известно България похарчи доста пари за издръжката на украинските бежанци.

Доколкото на мен ми е известно тези разходи се реимбурсират. „Реимбурсирани разходи“ означава, че първоначално една страна (в случая България) плаща нещо, но после получава парите обратно — изцяло или частично от ЕС или по международни програми. Когато някой почне да настоява, че не трябва да приемаме бежанци, защото това ни струва много скъпо, е добре да има предвид, че недай си боже в бъдеще на него може да му се наложи да бяга и да не го приемат. Тогава ще види откъде изгрява слънцето. ☹️

преди 2 минути, Мери) написа:

Доколкото на мен ми е известно тези разходи се реимбурсират. „Реимбурсирани разходи“ означава, че първоначално една страна (в случая България) плаща нещо, но после получава парите обратно — изцяло или частично от ЕС или по международни програми.

Мен не ме интересува на теб какво ти е известно, интересуват ме цифрите!

преди 3 минути, Мери) написа:

Когато някой почне да настоява, че не трябва да приемаме бежанци, защото това ни струва много скъпо, е добре да има предвид, че недай си боже в бъдеще на него може да му се наложи да бяга и да не го приемат. Тогава ще види откъде изгрява слънцето. ☹️

Някъде да съм призовавал да не приемаме бежанци?

Не.

Но няма и как да приема бежанци да се настаняват в хотели на държавна издръжка!hush

преди 3 минути, Мери) написа:

Добре е да се каже също така, че много от мигрантите идват в България със собствени средства, които харчат тук, някои от мигрантите имат фирми, повечето в трудоспособна възраст работят, плащат данъци, България е на плюс от мигрантите

Да знаем кои избягаха покрай бедните жени с и без деца. Основно богатите бандерофашаги, които нямаха намерение да си рискуват дупетата за сащ интересите, въпреки че са млади, здрави и ГВС. С тях избягаха и богатите им кифли. Всички те заедно са на наша издръжка и претендират за 5 звездни хотели, със специално обслужване като за кралски особи, без да плащат. Ако информацията в НОИ е валидна, оценката спрямо броя пребиваващи в момента украински бежанци в България е около 24-25% от тях работещи и плащащи данъци и осигуровки. Но това е процент валиден едва от няколко месеца. Преди това е бил по-малък.

преди 9 минути, M.Николов написа:

Мен не ме интересува на теб какво ти е известно, интересуват ме цифрите!

Някъде да съм призовавал да не приемаме бежанци?

Не.

Но няма и как да приема бежанци да се настаняват в хотели на държавна издръжка!hush

Не знам кой живее на хотели, дъщеря ми има съученичка, която заедно със сестра си живее в някаква социална институция, а майка им и баща им са в Украйна, защото не ги пускат. Знам също за едно многодетно семейство, на което мои блики са давали стари мебели, съвсем обикновени маса, столове, за да могат да се настанят някак си тук, знам и за семейство рускоезични украинци, които живеят под наем тука, работят нощни смени в разни ресторанти и си плащат хората наемите, знам и за бивша болница, превърната в приют за бежанци... Да не гледаме в канчето на бежанците, защото то е пълно със сълзи. ☹️

И в Брюксел са готови да плащат на Зеленски - за да се удължи с още агонията на режима в Киев.

преди 19 минути, M.Николов написа:

Някои още живеят по хотели.

Доколкото разбирам, към момента броят на хората, които са настанени в държавни и общински места за настаняване и хотели е значително по-малък от преди, това са предимно бежанци от рискови групи: възрастни хора над 65 години, хора с трайна инвалидност и майки с деца до 12 годишна възраст. Бежанците, които не влизат в рисковата група сами със свои средства си осигуряват настаняването.

No image preview

Ukrainians Benefiting from Bulgaria’s Humanitarian Accomm...

The number of Ukrainian refugees housed in Bulgaria under the government’s humanitarian initiative has been reduced by half, Deputy Prime Minister Atanas Zafirov, who chairs the National Operational H

Към април 2026 г. България продължава да подкрепя украинските бежанци чрез временна закрила, осигурявайки настаняване, финансова помощ и социална интеграция, като ЕС удължи механизма до март 2027 г.. В нашата сграда две семейства с деца ползват апартаменти под наем, като наемът е над 1000 лв месечно. Карат скъпи джипове с украинска регистрация. Татковците очевидно някак са се отървали от задължителната мобилизация в Украйна. Живеят без да пестят. Не е ясно какви пари харчат. Децата им са прекрасни - вдигат обичайната за тях врява и гюрюлтия на руски език. Обикновено не им се разговаря със съседи

преди 46 минути, attj написа:

Към април 2026 г. България продължава да подкрепя украинските бежанци чрез временна закрила, осигурявайки настаняване, финансова помощ и социална интеграция, като ЕС удължи механизма до март 2027 г.. В нашата сграда две семейства с деца ползват апартаменти под наем, като наемът е над 1000 лв месечно. Карат скъпи джипове с украинска регистрация. Татковците очевидно някак са се отървали от задължителната мобилизация в Украйна. Живеят без да пестят. Не е ясно какви пари харчат. Децата им са прекрасни - вдигат обичайната за тях врява и гюрюлтия на руски език. Обикновено не им се разговаря със съседи

Осигурява настаняване само на най-уязвимите групи, на другите само за два месеца и след това ги оставя да се оправят сами. Във вашата сграда ползват апартамент под наем и си плащат наема, нали? Бежанците не бягат от Украйна, защото нямат пари, а за да се спасят от ада, който Русия им устрои и чисто физически да оцелеят. Никой не е длъжен да стои и да го трепят там. Многодетните бащи, хората със заболявания и т.н. имат право да напускат Украйна. Аз не упреквам никой, който е успял да се измъкне от ада, в който Русия набута украинските граждани и искрено се радвам за всеки човек, на който сме успели да осигурим мирно небе и живот, далеч от военните действия на Русия и не само, бежанци от войни навсякъде по света имат право да получат закрила, а вие се молете на вас да не ви се наложи някой ден да чукате на чужди врати за помощ и да ви отказват, връщайки ви към зони, в които се води война, щото видите ли щяло да им излезе скъпо.

Мери, тези бежанци около нас наемат четиристайни апартаменти. Карат скъпи джипове. От няколко години се държат като курортисти. Понякога спорят със съседи заради недостига на места за паркиране до сградата. Тези не са бедни украинци. Бедните си стоят в Украйна.

преди 1 минута, attj написа:

Мери, тези бежанци около нас наемат четиристайни апартаменти. Карат скъпи джипове. От няколко години се държат като курортисти. Понякога спорят със съседи заради недостига на места за паркиране до сградата. Тези не са бедни украинци. Бедните си стоят в Украйна.

Искаш да кажеш, че щом са богати, нямат право да искат да оцелеят? Само бедните имат право да напускат Украйна, така ли? Тези бежанци сами си плащат наемите, сами си купуват храна, карат собствените джипове, работят тук и плащат данъци, имат фирми тук и също плащат данъци. Аз лично не виждам нищо лошо. Те също трябва да си паркират някъде колите, не могат да ги паркират във въздуха, нали? Не е вярно ,че бедните си стоят в Украйна, тук има и хора, които работят, каквото намерят, за да оцеляват. Семейство, което познавам трябва да работи вечер, за да свързва двата края и също си плащат сами наема, многодетното семейство, както ми казаха не разполагат с пари, щом като са се радвали на една обикновена маса за хранене, подарена им от милостиви хора и на дрехи втора употреба за децата. Не е престъпление украинците да са богати или ти не мислиш така? Смяташ, че задължително трябва да тънат в бедност, та Русия да благоволи да не ги напада? ☹️

Русия защо да напада подобни украински руснаци? Те са предпочели България вместо да са в Руската федерация. Децата им вече свикват с българския. Очевидно при нас повече им харесва. Някои от тях окончателно ще ни станат сънародници.

всяка жаба да си знае гьола

българия за българите

да се връщат в украйна да вояват или за зеленски или за русия

ако не искат държавата да ги принуди да научат български и да им даде гражданство.

тая пропаднала държава мога да я оправя за 1 месец

още първата седмица ще има 50 % подобрение

преди 2 минути, attj написа:

Русия защо да напада подобни украински руснаци? Те са предпочели България вместо да са в Руската федерация. Децата им вече свикват с българския. Очевидно при нас повече им харесва. Някои от тях окончателно ще ни станат сънародници.

Не говори глупости - хората са от Харков, ти знаеш ли какво се случи с Харков? Аз не знам дали апартаментът им е още цял или са го избомбили изключително хуманните руски ракети, защо трябвало да напускат Украйна, ми щото ще им се случи случка, ако не напуснат. Никой не иска да си зарязва имуществото, но ако иска да остане жив в някои случаи, няма как.

преди 3 минути, Banesc написа:

ако не искат държавата да ги принуди да научат български и да им даде гражданство.

Всички украинчета вече знаят перфектно български без който и да било да ги принуждава. Това е една изключително умна нация. Синът ми имаше съученик украинец - това дете имаше по всичко шестици, с изключение на българския език и литература разбира се, въпреки че като дойде не знаеше български, учителите на родителските срещи не спираха да го хвалят, че въпреки че не знае български, учи много повече от българчетата в неговия клас, скоро и български научи, и завърши едно от училищата в града ни, в което се влиза с най-висок бал. Така че свери си информацията - украинците и руснаците много бързо се адаптират към нашата учебна система, защото са свикнали да учат.

ЕС става причина доста украински руснаци вече да не желаят да са украинци. Няма подобна нация. Бандеровците са си повече полуполяци.

преди 18 минути, Мери) написа:

украинците и руснаците много бързо се адаптират към нашата учебна система, защото са свикнали да учат.

аз имам друго впечатление

руснаците и украинците дето познавам от училище бяха двойкари и тройкари

и сега имам проблем с една глупава рускиня дето се мисли за много умна но е тотал щета .

преди 34 минути, Мери) написа:

Искаш да кажеш, че щом са богати, нямат право да искат да оцелеят?

Ако имах качество на златотърсачка, щях да оправдавам богатите мафиоти най-много, защото са с най-висока норма на печалба.

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Ако имах качество на златотърсачка, щях да оправдавам богатите мафиоти най-много, защото са с най-висока норма на печалба.

Не говорим за печалба, а за право на оцеляване. Според теб богатите хора нямат това право или просто ги приравняваш с мафиоти, за да отклониш темата с пропагандни цели? 🙄

преди 10 минути, Мери) написа:

Не говорим за печалба, а за право на оцеляване. Според теб богатите хора нямат това право или просто ги приравняваш с мафиоти, за да отклониш темата с пропагандни цели? 🙄

Право на оцеляване на богатите ... смех , смех. Кой създава правилата и дърпа конците? Мисли малко де.

Зеленски не ги дели на богати и на бедни. Иска всички да се връщат за да воюват. Плановете за отпускане на част от европейския заем от 90 млрд. евро на Украйна са официално отложени за втората половина на 2026 г. Изглежда в Брюксел вече умуват как да не предоставят обещаните милиарди. Словакия с ново вето може и да им съдейства.

• Автор

Гepмaнcĸaтa индycтpия oĸoнчaтeлнo ce oтĸaзa oт oчaĸвaниятa зa възcтaнoвявaнe пpeз 2026 г. Haй-гoлямaтa бизнec opгaнизaция в cтpaнaтa - Фeдepaциятa нa гepмaнcĸитe индycтpии (ВDІ) - oтмeни пpoгнoзaтa cи зa pacтeж и вeчe oчaĸвa нaй-мнoгo зacтoй, a пpи пo-cepиoзeн yдap въpxy cвeтoвнaтa тъpгoвия дopи нoв cпaд нa пpoизвoдcтвoтo.

"Ние също създаваме отбранителни съюзи, например с Индия и Австралия тази година", казва Кая Калас. Тази луда жена не уточнява от кого ще се отбранява Европа. Тръмп и Путин въобще не я зачитат за възможен военен противник.

преди 25 минути, attj написа:

"Ние също създаваме отбранителни съюзи, например с Индия и Австралия тази година", казва Кая Калас. Тази луда жена не уточнява от кого ще се отбранява Европа. Тръмп и Путин въобще не я зачитат за възможен военен противник.

Откъм Австралия ще се отбранява от вражеските сили, които са от обратната страна на плоската Земя. Ха-ха.

Публикуването в Москва на конкретен списък с военни обекти в 11 държави от НАТО, ангажирани с производството на смъртоносни технологии за Киев, не е просто дипломатически жест, а финална фаза на стратегическо предупреждение. В Москва наблюдават внимателно безпомощността на европейските съюзници на САЩ в контекста на иранската криза. Тази безпомощност е сигнал, че удар по „легитимни цели“ в Европа може да премине без мащабен американски отговор. Последствията за самия регион обаче ще бъдат катастрофални – технологичен, икономически и логистичен колапс, който ще върне континента с десетилетия назад.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.