Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спиране на тока в Испания, Португалия и части от Франция и Андора

Featured Replies

преди 2 часа, цър-вул написа:

Немците как си накичиха терасите с панели

те и саниране си  направиха

но  народа пропища от мухъл и скаладовете се  задръстиха със стиропор в германия и го пренасочиха по европрограма за безплатно саниране

иначе трябваше да го палят  и психозелените да пропищат че се замърсява въздуха 

а стиропора е канцероген найлон  не позволява да влиза кислород  и дробовете се скапват

честото на  стиропоражийските лелки от  герб ще им загният  органите от рак 

• Отговори 118
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз казах ли, че Путин е виновен?!

• В. Велев
    В. Велев

Викаш бушона издържа, ама трафопоста гръмна...

• Сериозно е да, и след като се заплетоха като пилета в кълчища с нелепи и смешни опити за обяснения, предизвикаха оправдани съмнения в изнесеното. До сега толкова години енергетика и изведнъж - Не

Публикувани изображения

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

Тъкмо ще го направиш и ще засенчат слънцето... 

Няма да се учудя. Те за малко да ни избият с ковид ваксините така че са готови на всичко.

преди 15 часа, Banesc написа:

при  топло време климатиците не могат да смогнат  да  изтудяват 

и се получава претоварване на мрежата  с голям товар  -нулево съпротивление 

Aбе "гений", кога ще спреш с простотиите? Я кажи, как така, хем товара е голям, хем съпротивлението е нулево?

преди 1 час, teo-glavata написа:

Aбе "гений", кога ще спреш с простотиите? Я кажи, как така, хем товара е голям, хем съпротивлението е нулево?

е тъй

и е равно на у върху р

200 ампера, променлива напрежение съпротивление нулево >...

и какво става

е каквото стана 

природен феномен

преди 21 часа, АСПЕКТ написа:

Немците от 5 години говорят за спиране на тока, че ще има и хората да имат запаси у дома си. За поне 2 седмици.

И я затова съм консервирал 50 буркана ток оти знам че шъ спре.

преди 26 минути, Banesc написа:

........ природен феномен

като тебе! Наистина си феномен. Все бях виждал хора ощетени от природата, ама ти наистина си феномен

преди 28 минути, Banesc написа:

е тъй

и е равно на у върху р

200 ампера, променлива напрежение съпротивление нулево >...

и какво става

е каквото стана 

природен феномен

Викаш бушона издържа, ама трафопоста гръмна...

• Автор
преди 7 часа, В. Велев написа:
Цитат

Връхлита ни силна магнитна буря

Кажи честно?! Брех, тази "магнитна буря", невръхлитала ни до този момент ... (кое да проверя? Колко магнитни бури има за последните ... 10 или 100 години?)

преди 7 часа, MZ/X написа:

Генерална репетиция за някакъв неизвестен нам все още сценарий

Война може би. САЩ срещу Русия, Китай или и двете. Онези са достатъчно откачени, за да го направят. И не, не мислят за последиците. Ако си спомняте, ковид се появи точно по времето на Тръмпи.

Викам да се пробват, щом се мислят за велики и непобедими. Отговорът хич няма да им хареса.

А може и да са решили да възстановят малоумния проект "Син лъч". Да са решили да изработят огромно холограмово изображение на Бог. Да представят, че месията идва.

Всичко може с тия луди на запад.

преди 20 часа, Без умствен капацитет написа:

варианта е копуваш си фотоволтаици

Не мога да си копя, нямам пари! 

Хора, сериозно ли? Защо ви е ток, като сте тотално неграмотни. С ток и без ток, за вас е все тая! 

Извинявам се, но това е дъното. Как да водиш някаква дискусия за електричество или каквото и да било с някой, който не знае как се пише "купува"?!? 

А по темата - съмнявам се някога да разберем каква точно е причината. В момента е модерно да се обвиняват руснаците, та няма да се учудя. Колкото ще разберем днес примерно защо нямаш телефон от А1 за 5 часа. 

преди 2 часа, В. Велев написа:

Няма да се учудя. Те за малко да ни избият с ковид ваксините така че са готови на всичко.

Идеята на ковида беше да избие китайците и, ако помните, се появи точно по времето на Тръмпи. Е, не успяха за избият всички китайци или по - голямата част от тях. Малоумните американци вярваха, че могат да създадат биологично оръжие само за определена раса или етническа група хора. Смешки.

Искат световна война. Срещу Русия и Китай. Вижте само с какъв ултимативен тон говори тоя смешко на Владимир Путин.

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/20405229

• Автор
преди 2 минути, ostavime написа:

Не мога да си копя, нямам пари! 

Хора, сериозно ли? Защо ви е ток, като сте тотално неграмотни. С ток и без ток, за вас е все тая! 

Извинявам се, но това е дъното. Как да водиш някаква дискусия за електричество или каквото и да било с някой, който не знае как се пише "купува"?!? 

А по темата - съмнявам се някога да разберем каква точно е причината. В момента е модерно да се обвиняват руснаците, та няма да се учудя. Колкото ще разберем днес примерно защо нямаш телефон от А1 за 5 часа. 

Сега, не се обиждай, но какво общо има "грамотността" със "спирането на тока"? И то не в два квартала или град ... Пишем си. Кой колкото може. 

Аз си пуснах темата, защото ми е интересно. Честно нямам претенции, и съвсем случайно, дори да не са страшно учени и начетени пишещите, пак може да се стигне до някакви ... хипотези. 

Ясно, за по-съществените световни проблеми, но все пак ... "диалогът" (за някои има термин "майевтика") е един от начините да си обясним дори необясними неща.

Няма значение също така, какво е "модерно"- в голямата си част подобни тези са по-скоро по инерция, без рационални доводи. За това, ако се обсъжда, без обиди и друг род виртуална "агресия", мисля може да се получи добра дискусия.

преди 4 минути, Anneliese написа:

Идеята на ковида беше да избие китайците и, ако помните, се появи точно по времето на Тръмпи. Е, не успяха за избият всички китайци или по - голямата част от тях. Малоумните американци вярваха, че могат да създадат биологично оръжие само за определена раса или етническа група хора. Смешки.

Искат световна война. Срещу Русия и Китай. Вижте само с какъв ултимативен тон говори тоя смешко на Владимир Путин.

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/20405229

Мога ли да те помоля, да се придържаш към КОНТЕКСТА та темата МИ?! Мерси за разбирането.

* И между другото, приеми го както искаш, но не и като забележка, или да се настройваш и да спамиш по това, което ще ти напиша, НО не си мисли, че си най-нещастна на света. Всички хора си имат проблеми и болки, но опитват и намират сила в себе си да ги преодоляват, и да не преекспонират нещастията си ... Повечко контекст и смисъл, и по-малко емоции и отклонения! Мерси!

Можете да заявите компенсации:

https://www.24chasa.bg/biznes/article/20406956

Браво на А1! Не, че съм им фенка. ама правилно постъпват.:yanim::yanim::yanim:

преди 3 минути, teo-glavata написа:

Верно е - ти нали си също на запад? 

Мне, аз съм си в България. Която се намира в Югоизточна Европа.:D

• Автор
преди 15 минути, Anneliese написа:

Можете да заявите компенсации:

https://www.24chasa.bg/biznes/article/20406956

Браво на А1! Не, че съм им фенка. ама правилно постъпват.:yanim::yanim::yanim:

нещо обърка темите

• Автор
преди 15 минути, цър-вул написа:

Malef, трябваше да изчакаш доклада на ЕК по въпроса след ок 2-3 месеца

Трябваше, но да кажем, че на този род "авторитети" НЕ им вярвам, и въобще не ми дреме за докладите им. Докато не схванат къде е истинската заплаха, в тяхната слепота и изключителна арогантност, аз не бих се доверила или успокоила от "доклади"/изявления и друг род много "компетентни" лъжи. С две думи: Нетърпелива съм. Днес ме има, утре, не. И да си умра така без да разбера, какво причини такова спиране на тока, доста ще ми е кофти ;)

преди 4 минути, Maleficient написа:

Трябваше, но да кажем, че на този род "авторитети" НЕ им вярвам, и въобще не ми дреме за докладите им. Докато не схванат къде е истинската заплаха, в тяхната слепота и изключителна арогантност, аз не бих се доверила или успокоила от "доклади"/изявления и друг род много "компетентни" лъжи. С две думи: Нетърпелива съм. Днес ме има, утре, не. И да си умра така без да разбера, какво причини такова спиране на тока, доста ще ми е кофти ;)

Щом бързаш ще ти разкрия истината за срива - преносната мрежа. В Испания и Португалия е в окаяно състояние. Е, по-добра е от нашата, но за техните мащаби е съизмерима по ненадежност с нашата. При нас проблемите се появяват в селата и по-малките градчета, а там и в по-големи градове.

Преноса на електричество е най-скъпата част от проекта. Дори и въглищните електроцентрали харчат по-малко пари отколкото преноса на електричеството, което генерират. И като скъпа инвестиция и поддръжка, за преносната мрежа на частника не му се дава много пари. 

При все по-голямата нужда от електроенергия гледай какво ще става из Европа-та. Ако не се стреснат да отделят пари. Ама те в момента се въоръжават, така че няма да оправят преноса скоро.

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Тъкмо ще го направиш и ще засенчат слънцето... 

Няма страшно, технологиите се развиват.
Тогава ще ползваме ... фотомъглявици 🤣

преди 11 минути, В. Велев написа:

Щом бързаш ще ти разкрия истината за срива - преносната мрежа. В Испания и Португалия е в окаяно състояние. Е, по-добра е от нашата, но за техните мащаби е съизмерима по ненадежност с нашата. При нас проблемите се появяват в селата и по-малките градчета, а там и в по-големи градове.

Преноса на електричество е най-скъпата част от проекта. Дори и въглищните електроцентрали харчат по-малко пари отколкото преноса на електричеството, което генерират. И като скъпа инвестиция и поддръжка, за преносната мрежа на частника не му се дава много пари. 

При все по-голямата нужда от електроенергия гледай какво ще става из Европа-та. Ако не се стреснат да отделят пари. Ама те в момента се въоръжават, така че няма да оправят преноса скоро.

Тя Европа нали е в Рецесия, как така повишено потребление на електроенергия?

преди 1 минута, BANKATA написа:

Тя Европа нали е в Рецесия, как така повишено потребление на електроенергия?

Защото няма вече евтин газ и всичко мина на ток. Така че нека да се перят още и да санкционират. Сега ще им изгърмят всички "бушони". Не само електрическите.

• Автор
преди 14 минути, В. Велев написа:

Значи, от това, което си написал, и си ми обяснил/разкрил така любезно, аз разбирам, че имало проблем в "преносната мрежа". Поясни го това, още повече, че сравняваш, ние колко сме окаяни, пък селата, пък до на зайците и лисиците хралупите и къщичките. Т.е. имаме електроенергия, но разните под земята над земята електропроводи, излизат скъпо точно Април месец 2025г! Не по-рано. Също така, от това, което прочетох и продължавам да се образовам, всъщност подземните далекопроводи са скъпи, а не надземните. И така, имаме, колко години далекопроводи, които пренасят енергия? Пише, че са в експлоатация от 1885г. Да смятаме ли колко години са това, колко ли магнитни бури и атмосферни феномени/аномалии е имало, НО  не е регистрирано, чак такъв вид "авария ли", нашествие на извънземни, заговор на илюминати ли, що не и Путин малко да ги стресне- ама що точно сега, а не преди половин година, зимата примерно! тогава щеше да е интересно наистина!

преди 1 час, Anneliese написа:

А може и да са решили да възстановят малоумния проект "Син лъч". Да са решили да изработят огромно холограмово изображение на Бог. Да представят, че месията идва.

Проектът Син Лъч е най-удивителната обоснована конспирация от всички съществуващи подобни, и продължаваща твърдо да присъства 40 години вече
Етап 1 се случи, Етап 2 вече е технически възможен и осъществен в микро тестови вариант - препратка - куполната зала в Лас Вегас.
Тече Етап 3 ...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.