Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с диск C

Featured Replies

• Автор

Нищо не разбрах. Не съм по компютърните термини. Още спя и си пия кафенце.

half GIF

• Отговори 69
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Провери си папка Download и виж там какво можеш да преместиш на D или да изтриеш. Disc cleanup НЕ МАХА програмите нито важна информация...

• Интересно ми е за какво ти е Nero....това се ползваше преди над 10 години.... Uninstall !

• Joss Bomon
    Joss Bomon

С тези 4 "защитника" какво толкова имаш да пазиш?! Malwatrebytes трябва да я ползваш само за сканиране от време на време, а не като защита в реално време. Аз бих деинсталирал и тоя Avast и този Cezuri

Публикувани изображения

преди 15 часа, M.Николов написа:

Ползваш ли въобще Adobe Acrobat Reader?

да това наистина заема място след актуализации аз го разкарах като се усетих , че от него идва половината заето място и след махането му пак мога да отварям PDF файлове.

С тези 4 "защитника" какво толкова имаш да пазиш?! Malwatrebytes трябва да я ползваш само за сканиране от време на време, а не като защита в реално време. Аз бих деинсталирал и тоя Avast и този Cezurity Antivirus, за който се съмнявам да има поддръжка към днешна дата.

Изтрий съдържанието на тези папки:
C:\WINDOWS\Prefetch
C:\Documents and Settings\твоят юзър\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5
C:\Documents and Settings\твоят юзър\Local Settings\Temp
C:\WINDOWS\Downloaded Installations\
C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download\

Повечето от тези папки са скрити и от Folder Options трябва да сложиш отметка на Show hidden files and folders и да махнеш отметката от Hide protected operating system files(Recomended)

Спираш автоматичните ъпдейти. За 7 се ползва друг начин на инсталиране на обновления.

Почистваш с вградения Disk Cleanup, като слагаш отметки на всички файлове. От същия инструмент са изтриват и стари точки на възстановяване.

За Windows 7, може да се изтрие съдържанието на C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository  

Задай като папка по подразбиране за теглене на файлове и торенти да бъде такава в дял различен от С:/ Дай да видим снимка от uTorrent > Опции>Настройки>Папки

Премести всички снимки, музика и видео файлове на друг дял(важи и за десктопа).

В Гугъл има видеа и подробни обяснения как да направиш всяко от изброените по-горе неща.

преди 5 часа, Anneliese написа:

Сега ставам. Правя снимката и я качвам.

Видях, благодаря.

Проблемът ти има 4 възможни решения:

1) Да се почисти дял С: от всичко ненужно, да останат само операционната система, използваните програми, и нужните за работата им данни (които трябва да са на този дял).

2) Да се преинсталира, и след това да се качат наново драйвери, софтуер и настройки.

3) Дял С: да се разшири за сметка на дял Д: . Това при условие, че са на един и същ диск.

4) Да се купи един SSD за системен, а сегашният диск да се ползва за данни. 

За съжаление - и четирите решения мога да се изпълнят от човек, който има достатъчно компютърна грамотност. А не от някой, който е на принципа: "Не, разбирам, не ме занимавайте с компютърни термини, аз съм инвалид, длъжни сте да оправяте кашите, които забърквам". 

Не сме длъжни. 

• Автор

Ясно, на братовчеда ще му отворя работа. :D Иначе не знам кого да помолим за помощ. :(

преди 1 час, Rudy M. написа:

1) Да се почисти дял С: от всичко ненужно, да останат само операционната система, използваните програми, и нужните за работата им данни (които трябва да са на този дял).

2) Да се преинсталира, и след това да се качат наново драйвери, софтуер и настройки.

3) Дял С: да се разшири за сметка на дял Д: . Това при условие, че са на един и същ диск.

4) Да се купи един SSD за системен, а сегашният диск да се ползва за данни. 

1 - може да се направи дистанционно.

2 и 4 - трябва човек на място.

3 - може и дистанционно, но глобално няма смисъл, след време тя отново ще има същия проблем, ако не открие къде бърка в употребата му.

преди 11 минути, Anneliese написа:

Ясно, на братовчеда ще му отворя работа. :D Иначе не знам кого да помолим за помощ. :(

Братовчеда интернет няма ли там в Германия?

• Автор

Има, но работи и е зает. Утре ще го попитам дали ще може да помогне. Иначе не знам как ще кажа на нашите, че компютърът пак има сериозен проблем. Дано не трябва преинсталация, че тати ще откачи. А и не съм си записала на дискове нещата от диск D , защото са много и защото моя милост не е ползвала нерото от над 10 години  и е забравила как се сваля информация на диск. Дано някоя добра душа още да пази първия сезон на "Профайлър", че не знам къде да го търся. Сваляла съм малко филми. Освен "Профайлър" имам и филма "Енигма", както и "Първа орбита", документален филм за първия полет на Юрий Гагарин, май вече не може да се открие в интернет.

531 ГБ колко диска са?🤔

преди 6 минути, Anneliese написа:

Има, но работи и е зает. Утре ще го попитам дали ще може да помогне. Иначе не знам как ще кажа на нашите, че компютърът пак има сериозен проблем. Дано не трябва преинсталация, че тати ще откачи. А и не съм си записала на дискове нещата от диск D , защото са много и защото моя милост не е ползвала нерото от над 10 години  и е забравила как се сваля информация на диск. Дано някоя добра душа още да пази първия сезон на "Профайлър", че не знам къде да го търся. Сваляла съм малко филми. Освен "Профайлър" имам и филма "Енигма", както и "Първа орбита", документален филм за първия полет на Юрий Гагарин, май вече не може да се открие в интернет.

Няма да дешифрира ДНК ...  има просто да провери къде се трупат данни и защо и да вземе мерки за това.

Защо нова инсталация се свързва със загуба на файлове?

• Автор

Щото компютърът ми преживя няколко преинсталации.

Thats A Shame GIF

• Автор

При втората преинсталация си изгубих някои снимки. :( От първия ми фотоапарат. Първия ми цифров, де. Остана само това, което качих във фейсбук.

преди 24 минути, Anneliese написа:

531 ГБ колко диска са?🤔

150 DVD :D

преди 2 минути, petie1 написа:

150 DVD :D

Я покажи сметката.

преди 7 минути, Anneliese написа:

При втората преинсталация си изгубих някои снимки. :( От първия ми фотоапарат. Първия ми цифров, де. Остана само това, което качих във фейсбук.

Интересна инсталация е било ...

преди 44 минути, plamen_petrov_80 написа:

Я покажи сметката.

А да ме подкарат от НАП :D

преди 9 часа, Anneliese написа:

Щото компютърът ми преживя няколко преинсталации.

Thats A Shame GIF

А по две на седмица как ти звучи?  Кат бех младо ламе со Джам 98 се случваше често :)  Ех времена ех спомени  за една славна епоха со джам 98

преди 12 часа, plamen_petrov_80 написа:

И загуби потребителски файлове, как?

Много лесно! Когато сичкото инфо - системно и потребителско - е на един дял и преинсталацията започва с „format C:\“ ...

преди 13 часа, Anneliese написа:

А и не съм си записала на дискове нещата от диск D

При преинсталация се изтрива само дял С: . Това, което е на Д: , си остава. 

Друг въпрос е, че е хубаво да имаш копие на външен носител, в случай, че дискът се повреди.

преди 1 час, jhoro написа:

Много лесно! Когато сичкото инфо - системно и потребителско - е на един дял и преинсталацията започва с „format C:\“ ...

Дори с формат на целия диск да започвам преди това има едно претърсване на целия диск, а още преди това опознаване на предходната инсталация - поправял съм предходната само за да разбера какво е имало там и как е ползвано - иначе не правиш нищо, слагаш една нова OS и някакви програми, но ползвателя е като в небрано лозе и съответно не си знае и паролите за пощи и т.н.

• Автор
преди 8 часа, petie1 написа:

А по две на седмица как ти звучи?  Кат бех младо ламе со Джам 98 се случваше често :)  Ех времена ех спомени  за една славна епоха со джам 98

Стига бе, ние на стария (белия компютър), имахме точно "Уиндоус 98" и проблеми не сме имали. От 2005 до 2007, когато тати рече да купи нов компютър. Интернет имаме от 2006 година. На сестра ми и трябваше компютър, за да си напише дипломната работа. Аз пък отначало си играех на карти на компютъра, рисувах на пейнта и си играех на играта "Стани богат".

преди 5 часа, jhoro написа:

Ами, нямаше кой да ми каже да си качвам нещата в диск D. Братовчед ми после ми каза.:angry:

Така става, като нищо не ми казват и ме третират като бавноразвиваща се.:angry:

А в училище нямахме истински часове по информатика и информационни технологии, разказвала съм ви вече.

преди 9 минути, Anneliese написа:

Стига бе, ние на стария (белия компютър), имахме точно "Уиндоус 98" и проблеми не сме имали. От 2005 до 2007, когато тати рече да купи нов компютър. Интернет имаме от 2006 година. На сестра ми и трябваше компютър, за да си напише дипломната работа. Аз пък отначало си играех на карти на компютъра, рисувах на пейнта и си играех на играта "Стани богат".

Е, така се става учител джедай в компютрите чупиш поправяш и пак наново че тогаз немаше изгъзици кат виртуалки и пясъчници та Малък  бик се учеше директно на хардуера :)

преди 12 минути, petie1 написа:

Е, така се става учител джедай в компютрите чупиш поправяш и пак наново че тогаз немаше изгъзици кат виртуалки и пясъчници та Малък  бик се учеше директно на хардуера :)

Абсолютно вярно.
Аз се научих по клубовете и по-специално в един квартален в който имах достъп до ОС без клинтската програма Time Shield, с времето се научих и как да манипулирам последната без парола така че да имам достъп до папките и системата, пиниз който използвах в другите клубове, онази другата клиентска програма(Не кайовас) не си спомням как се казваше но беше по-сложна за тия неща(Поне за мен), та така, после първия ми личен компютър му счупих многократно прозореца но с четене и желание се научих, след време направих и първата изцяло сглобена от мен машина, която още работи и днес се ползва за медиен сървър.
Е имам още много да уча ама това става в движение.

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Много безсмислици се издрънкаха в темата, а авторката поне една от препоръките изпълни ли? 

Не, естествено :) Авторката иска просто да ѝ оправите шайгата - не разбрахте ли? :) 

преди 16 минути, teo-glavata написа:

Авторката иска просто да ѝ оправите шайгата - не разбрахте ли? :) 

По-скоро иска да си изплаче мъката :) . То е ясно, че братовчедът ще я спасява пак. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.