Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с диск C

Featured Replies

Тъй като не знам къде да сложа темата, я слагам тук, модератор ако прецени, да я сложи на правилното място.

Имам ето този проблем. Постоянно ми се появява. Там не държа нищо, всичко е преместено в другия диск.  Махнах скрийнсейвърите (имам си ги записани някъде), махах бисквитки и пак.................. Диск С бил препълнен! Не смея нищо да пипам, защото нищо не разбирам, а братовчед ми е в Германия. Страх ме е при прочистването да не изчезне нещо важно. Какво да правя сега? На този диск са ми само нещата за компютъра.🤔

Disk C.png

Ето и програмите и размерите, май всички са важни и няма как да ги махам, а с мозилката не се разделям.

Нямам време да търся как да ги слагам в линкове изображенията. Дано не е проблем.

Disc C-1.png

Disc C - 2.png

• Отговори 69
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Провери си папка Download и виж там какво можеш да преместиш на D или да изтриеш. Disc cleanup НЕ МАХА програмите нито важна информация...

• Интересно ми е за какво ти е Nero....това се ползваше преди над 10 години.... Uninstall !

• Joss Bomon
    Joss Bomon

С тези 4 "защитника" какво толкова имаш да пазиш?! Malwatrebytes трябва да я ползваш само за сканиране от време на време, а не като защита в реално време. Аз бих деинсталирал и тоя Avast и този Cezuri

Публикувани изображения

Като за начало влизаш тук C:\Users\bubbl\AppData\Local\Temp и триеш всичко, после прегледай папките моите документи, размера на папката desktop ще ти покаже колко място заемат нещата на десктопа ти, виж и папката one drive.

• Автор

Явно никой не може да ми помогне.

Sad Cry GIF

То не е само от програмите пълно. Сигурно имаш много свалени филми или не знаеш как да използваш други дялове освен C, където може би има още място. Повечето компютри се създават с минимум два дяла (C и D), виж дали нямаш втори дял със свободно пространство и там си премести някои неща с копи и пейст и ги изтрий от C-то. И тоя твоя братовчед да ти обясни как чисти компютъра ти. Предполагам го мързи да ти обясни и ти върши работа колкото да не е без хич и всеки път оставаш неразбрала какво трябва да се прави.

преди 28 минути, Anneliese написа:

Как по-точно очакваш някой да ти помогне? Казах ти къде и какво да погледнеш и изтриеш, какво друго да направя? Да взема да прескоча до Берковица?

• Автор
преди 5 минути, Гoст написа:

То не е само от програмите пълно. Сигурно имаш много свалени филми или не знаеш как да използваш други дялове освен C, където може би има още място. Повечето компютри се създават с минимум два дяла (C и D), виж дали нямаш втори дял със свободно пространство и там си премести някои неща с копи и пейст и ги изтрий от C-то. И тоя твоя братовчед да ти обясни как чисти компютъра ти. Предполагам го мързи да ти обясни и ти върши работа колкото да не е без хич и всеки път оставаш неразбрала какво трябва да се прави.

След онзи път всичко ми е в диск D. Там има достатъчно място. Свалените филми също са там. Въпросът е, че не мога да махна програмите, с които работи компютъра. И съм напълно глуха, няма как да ми обяснява братовчед ми. Не знам и кога ще се прибира пак.:no-no: Та, не знам какво да правя сега.

преди 15 минути, Петър Ангелов написа:

Няма ли да е по-лесно да пусне Disk Cleanup-а и той да и изчисти навсякъде?

Да, и да махне програмите, с които работи компютърът. Супер идея, няма що!:hit:

Още помня как преди години, някой шегаджия ме беше посъветвал да си изтрия биоса.:angry:

Провери си папка Download и виж там какво можеш да преместиш на D или да изтриеш.

преди 3 минути, Anneliese написа:

След онзи път всичко ми е в диск D. Там има достатъчно място. Свалените филми също са там. Въпросът е, че не мога да махна програмите, с които работи компютъра. И съм напълно глуха, няма как да ми обяснява братовчед ми. Не знам и кога ще се прибира пак.:no-no: Та, не знам какво да правя сега.

Disc cleanup НЕ МАХА програмите нито важна информация...

• Автор

Ама всичко ми е в диск D, даже каквото свалям, директно отива там.

No Idea Idk GIF

преди 8 минути, Anneliese написа:

Още помня как преди години, някой шегаджия ме беше посъветвал да си изтрия биоса.:angry:

Помоли го да ти отдели 1 час и да ти напише какво трябва да правиш, когато ти се напълни харда как да го чистиш. Кои файлове може да триеш, кои са важни и т.н..

преди 5 минути, Anneliese написа:

Голяма смешка каза :)

Можеш да опиташ да изчистиш талаша от Лисика и времените папки...

Аа и БИОС не се чупи освен ако не си Грухи Биоса :)

• Автор
преди 2 минути, petie1 написа:

Голяма смешка каза :)

Можеш да опиташ да изчистиш талаша от Лисика и времените папки...

Аа и БИОС не се чупи освен ако не си Грухи Биоса :)

А после как да влизам в разни сайтове, като навсякъде вече искат да ти следят компютъра? По половин час ми отнема, за да не допускам някакви западни боклуци да следят какво правя на компютъра, и тъпият Гугъл да ми избира реклами. Нито съм съгласна да се правят профили от мое име.:angry:

Ползваш ли въобще Adobe Acrobat Reader?

Това по принцип е програма за отваряне на PDF файлове, но има алтернативи, които вършат същата работа, но заемат много по-малко пространство след инсталиране.

• Автор
преди 46 минути, M.Николов написа:

Ползваш ли въобще Adobe Acrobat Reader?

Това по принцип е програма за отваряне на PDF файлове, но има алтернативи, които вършат същата работа, но заемат много по-малко пространство след инсталиране.

Принципно не, на мама е, но нашите свалят да си преглеждат сметката за тока от "Електрохолд", та няма как да махна тази програма.

преди 36 минути, Belefor написа:

Интересно ми е за какво ти е Nero....това се ползваше преди над 10 години.... Uninstall !

Ами, остана си щото............флашките са скъпи и се сваля на диск. Така, както едно време албумите на компактдиск бяха скъпи и си купувах албуми само на аудиокасета.:D Не всички сме богати.:speak:

Ще ви помоля да изтеглите безплатната версия и след , като я инсталирате и стартирате да пуснете снимка и би трябвало да се разбере.

https://www.aomeitech.com/pa/standard.html

• Автор

Това пък какво е?🤔

Да почнем с основното. 

Колко ти е голям дискът, колко са големи дяловете върху него, и каква част от тях е свободна?

Всичките ти инсталирани програми са 1.86GB, не са проблем. 

Кога за последно компютърът ти е почистван от временни файлове, и кога е преинсталиран? Какъв е размерът на папката C:\Windows ?

@AnnelieseИзбери explorer и от него кликни на компютър избери си дяла като цъкнеш на него със десен бутон избираш свойства правиш една снимка и я качваш да видим размера на дяла.

Тя с Winamp uTorrent Skype За какво и са ако не се лъжа са без подръжка

И кодек пакет има вместо да си сложи платен плеър

Компютъра и е задръстен от ненужни програми Това Windows 7 ли е

преди 12 часа, Anneliese написа:

Никой НЯМА да ти помогне - само с коментари и дистанционни съвети.

Решението го виждам през някакъв „Софтуер за отдалечен работен плот“.

Цитат

В компютърните науки терминът „отдалечен работен плот“ се отнася до софтуерна или операционна системна функция, която позволява работната среда на персонален компютър да се управлява дистанционно от една система (обикновено компютър, но концепцията се отнася еднакво за сървър или смартфон ), като същевременно се показва на отделно клиентско устройство . Приложенията за отдалечен работен плот имат различни функции. Някои позволяват свързване към съществуваща потребителска сесия и „дистанционно управление“, като или се показва сесията за дистанционно управление, или се затъмнява екранът. Поемането на контрол над работен плот от разстояние е форма на дистанционно администриране.

• Автор

Сега ставам. Правя снимката и я качвам.

BunnyCoffee.jpg

Готово:

Computer.png

Няма такъв филм с W7 и споменатия софтуер при които 100GB дял да не е достатъчен.

Прецени кое е най-удачното за теб - да дадеш достъп някой да свърши работата отдалечено или стъпка по стъпка ти да намериш къде има ненужна или потребителска информация.

Аз като за начало бих проверил и описал всяка папка в C:\ - какъв обем има. Мен лично ми най-лесно да търся "задръстени дискове" с Total Commander, но има и всякакви други алтернативи - прегледай на теб което ти е най-лесно и действай систематично.

преди 43 минути, Anneliese написа:

Сега ставам. Правя снимката и я качвам.

BunnyCoffee.jpg

Готово:

Computer.png

Влез в explorer избираш си дял c и от него избираш поребители-следващата папка е със името което си дала на компа-app-Local-temp.

Отваряш папка темп и я почистваш след това навигирай windows от там изпразни, папката с име prefetch оставяш, само readyboot и всичко друго го триеш от папката. От там пак навигираш до папка temp и ако и тя е затлачена я изпразваш след това си свали defraggler и го пусни да дефрагментира.

https://www.ccleaner.com/defraggler

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.